Meztelen pingvin - leírás, élőhely, érdekes tények

Az Antarktisz az egyetlen földrész a földön, ahol a fagyok folyamatosan dühöngnek. De még ilyen körülmények között is - sok állatok és madarak számára elfogadhatatlanok - élet van. Ennek a mindig hideg szárazföldnek a leghíresebb lakosai a pingvinek. Már 18 faj van - királyi, birodalmi, kicsi, látványos. Mindenki ismeri ezeket a kecses vicces madarakat, farokkabátot viselő. De kevesen tudják, hogy nemcsak a bolygó legdélebbi kontinentumán élnek, hanem az északibb régiókban is, az úgynevezett Antarktiszi övezetben és még Észak-Amerika déli részén is. Az egyik egy meztelen pingvin.

Meztelen pingvin

leírás

A meztelen pingvineket (hegymászókat) három fajra osztják: északi, déli és keleti. Észak az amszterdami szigeteken, a dél a chilei és argentin tengerparton él,

Mindegyik kicsi - 55–57 cm hosszú, súlya körülbelül három – négy kilogramm, ám az olvadás ideje alatt felépülnek, és 2–3 kilogrammal nehezebbé válnak. A hátsó rész, a kis fej és a szárnyak fekete, a szárnyak széle mentén fekete csík, a torok, az áll és az arc fehér. A testet apró tollak borítják, amelyek azonos rudakból állnak, legfeljebb 3 centiméter hosszúak, a koronán kissé hitelesebbek.

A szemek sötétvörös színűek, nagyon kicsik, keskeny sárga szemöldökkel fölöttük, ahonnan két gerinc nyúlik a koronáig, és így a madárnak nevet adnak. A vékony fekete csőr elég hosszú, a végén hegyes. A rövid, vastag lábak szinte teljesen be vannak zárva a test bőrébe, tehát a lépések rövidek és mintha ugrálnának. A lábán négy ujj van, amelyek közül három membránnal van összekötve. A férfiak és nők csak méretükben különböznek egymástól - a férfiak nagyobbok.

terjedését

A Tasmania-sziget, a Falkland-szigetek és a szomszédos szigetek élnek Tierra del Fuego-ban, Amszterdamban, Chile déli partján és Argentínában.

Életmód és szokások

A meztelen pingvinek teljesen alkalmatlanok egyetlen életmódra, több mint 3 000 egyedből álló hatalmas kolóniákká egyesülnek. Szeretnek nemcsak a tengerparton élni, hanem a sziklás párkányokon is, édesvíztárolók közelében választva az ivóvízhelyeket. Azokon a szigeteken, ahol sok a talaj, még akvárokat és fészkelő fészkeket ásnak. Kommunikálnak egymással, hangos zajokat adva. És a párzási idõszak alatt a kolónia körül szakadatlan nyafogás áll. A jóindulatú megjelenés ellenére agresszívek az idegenek és a meg nem hívott látogatók iránt. Látva a betolakodót, szívverésen kezdnek ordítani, visszapattanódnak és megbotlik. Ugyanakkor rázza meg a vállát, nyissa fel a szemöldökét, terjessze a szárnyát és fenyegetõsen engedje le a fejüket. Ha egy idegen nem akarja kijutni, a védő harcolni kezd - megüti a fejét, szárnyakba emeli, és csőrével piszkál.

Egymáshoz viszonyítva mindig barátságos és jóindulatú. A szerelmesekkel való találkozáskor a hímek megragadnak, lelkesen sikoltoznak, és a nyakaikat a barátnőjük felé húzzák. A nőstények ugyanazokat a válaszérzeteket mutatják. Napközben aktív, éjszaka alszik.

reprodukció

A párzási idény az időjárási viszonyoktól függően kezdődik - júniustól decemberig. A nők megszerzése érdekében szó szerint harc kezdődik a férfiak között. Két színlelt hím áll egymással szemben, széles szárnyakkal széttártak, fejükkel verték egymást, és hangosan átszúrják a buborékot, és megpróbálják megfélemlíteni az ellenfelet. A verseny győztese hangosan énekel, és bebizonyítja leendő feleségének, hogy jó és példaértékű, és amikor a nő „meggyőzésre” hajlik, család alakul ki.

Meztelen pingvin tenyésztés

A fészek teljesen felszerelt hímvel.A házat egy ásott lyukba építik, ágakból, kavicsokból és fűből. Októberben a nőstény 2 zöldeskék tojást tojik: az első kicsi, a második kicsit nagyobb. Általános szabály, hogy a kicsi meghal, és a nőstény csaknem egy hónapig tojást fektet, miután elhagyta a fészket, és az összes gond a családfő vállára esik.

Rejti a tojást a gyomor egyik redőjében, és 4 hónapig nem osztja vele, amíg a kölyök meg nem jelenik. A csecsemő született, az anya jön, és elkezdi táplálni a csajot, fújva az ételt. A kisgyermekeket az úgynevezett „óvodában” hagyják oktatásba - ugyanazon fiatal csibék kolóniájában, ahol megtanulják az élet összes bölcsességét. Ebben az időben a szülők ételt kapnak gyermekeiknek. 10–12 hetes korban az öntés fiatalokban történik, felnőttekké válnak, és maguk már úsznak a tengerben és élelmet keresnek.

élelmiszer

A meztelen pingvinek élelmet a tengeren kapnak, inkább az állati ételeket részesítik előnyben: rákfélék, rákok, kis halak, például szardínia és szardella, puhatestűek, kis polipok és kalmárok fogása.

Érdekes tények

Az Eudyptes chrysocome

  1. A pingvin az egyetlen madár a Földön, amely nem csak képes repülni, hanem a levegőben is maradni.
  2. Ez abban különbözik a többi faj rokonától, hogy mozgathatja a csomóit előre-hátra.
  3. Éljen - 25-27 év.
  4. Igyálnak tengeri sós vizet anélkül, hogy szenvednének a túlzott sótól - a felesleget a szem fölött elhelyezkedő speciális mirigyek választják ki.
  5. A hím pingvin nagyon hűséges férj, válogatott nőjével egész életét élik. De ha visszatért a fészekbe, a tulajdonos nem találta meg a saját nőstényét, hanem egy másik pingvint, majd intim kapcsolatba lépett vele, anélkül, hogy feleségét várt volna.
  6. A meztelen pingvinek nagyszerűen úsznak, és körülbelül 40 kilométer / óra sebességet fejtenek ki. Mivel a szárnyak nem teljesítik repülési funkciójukat, a madarak az uszák helyett azokat adaptálták, amelyek segítségével a vízben mozognak. A farokkal ellátott lábak a sisak helyett szolgálnak.
  7. A három rétegű tollazat megmenti a pingvin megfázástól, és a tollsorok közötti levegő segít fenntartani a meleget a vízben.
  8. Az idő legalább felében a pingvin a vízben tölti élelmet.
  9. Az olvadás és a tollváltozás során, amely akár 100 napig is tarthat, a pingvinek egész idő alatt szárazföldön kell lennie étel nélkül. Számos madár kényszeres étkezés közben kétszer könnyebbé válik, és csak a felhalmozódott zsírréteg miatt eszik.
  10. A pingvinek nagyon gyenge szaglásuk van, ami csak számukra előnyös - nem érzik magukat kényelmetlenül a kolóniában felhalmozódó hatalmas mennyiségű ürülék szaga mellett.

Videó: 10 tény a pingvinekről

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások