Eper Jam: receptek

A meleg évszakban betakarítható bogyók példátlanul népszerűek. Nemcsak friss formában fogyasztják, hanem különféle készítmények részeként is. Ide tartozik a lekvár, amelyet mindenki szeretett, kivétel nélkül. Annak ellenére, hogy nagyon sokféle változat van, a háziasszonyok kísérletezik és kombinálják a szamócát más összetevőkkel. A gyümölcsösszetétel sok aszkorbinsavat tartalmaz, amelynek célja az immunrendszer erősítése és a vér minőségének javítása. De ne menjünk előre magunk előtt, azt javasoljuk, hogy fontolja meg az összes funkciót a következő sorrendben.

Eper lekvárral

Leírás és szolgáltatások

 1. A vad eper alatt gyógyászati ​​típusú növényzetet értünk, amelyet évelõként osztályoznak. A bogyókat gyakran kerti parcellákon termesztik, az erdőben az utaktól és autópályáktól távol is betakarítják. Vannak, akik ezt a fajtát kis szamócának nevezik, hasonló ízekről és külső adatokról szól.
 2. A virágzás megkezdésekor gyönyörű fehéres virágzatot lehet megfigyelni. A bogyók maguk piros színűek, fekete apró magok vannak rajtuk, ami még inkább megmutatja a szamóca hasonlóságát. Az íze édes, az illata erős és kellemes.
 3. A fogyasztás formáját illetően friss terméket fogyasztanak, különféle ételek részeként, és még szárítják is. Jobb a teljes érettség utáni gyűjtés, hogy a maximális értéket kinyerjék a felvételből. A gyümölcsök nem magas kalóriatartalmúak, és alkalmasak azok számára, akik el akarnak búcsút mondani a nem kívánt kilogrammoknak.
 4. A bogyók élvezése érdekében azokat a nyár első hónapjának végén kell begyűjteni. Ha követi a leírást, akkor az ilyen bogyók gyógyászatinak tekinthetők. A lombozatot alapanyagként használják a különféle patológiák kiküszöbölésére is. Ennek alapján főzetek és tinktúrák készülnek, teák készülnek.
 5. Ennek a fajta bogyónak a valódi ínyencei idegesnek vannak, amikor a termés végére közeledik. Érdekes, hogy a gyümölcsöket csak júniusban lehet felvenni fogyasztásra. Ugyanakkor mintegy félhold van elrendelve, akkor az eper már nem hoz gyümölcsöt, meg kell várni a következő évadot.
 6. Emlékeztetni kell arra, hogy csak érett példányok részesülnek értékes tulajdonságokkal. Csodálatos íz és aromájuk is. Annak érdekében, hogy a bogyók nem gyűrődnek össze az összegyűjtés során, jobb, ha azokat reggel vagy közelebb este követjük, amikor a nap már nem éri el csúcspontját.
 7. A szakértők szerint az egészség megőrzése érdekében ezt a bogyót naponta újra kell érezni, amíg még érlelődik. Ezután fagyaszthatja a terméket, így egész évben enni tudja a gyümölcsöt. Rövid idő alatt az immunitás erősödik, az ember kevésbé beteg.

A testre gyakorolt ​​hatás

 1. A tárgyalt gyümölcsök tökéletesen befolyásolják a szívizomot, különös tekintettel az egész szív-érrendszerre. Enni kell, hogy kiküszöböljék a koleszterin lerakódásokat a vércsatornákban. Célszerű bogyókra támaszkodni az idősek kategóriáira.
 2. A készítmény tömeget tartalmaz az emberi immunrendszer erősítésére szolgáló anyag. Néhányan azt állítják, hogy ilyen bogyók segítségével sikerült legyőzni az onkológiai betegségeket. De ne gondolja, hogy az eper csodaszer.
 3. Ne felejtsük el az emésztőrendszerbe belépő belső szervekre gyakorolt ​​hatást. Ennek a fajtanak a gyümölcse gyengül, ami a legjobb módon befolyásolja a bél működését.
 4. A kérdéses bogyó vizelethajtó tulajdonságai arra ösztönzik az embereket, hogy fogyasztják azokat, hogy eltávolítsák a felesleges folyadékot a szövetekből. Ez a tulajdonság lehetővé teszi napjainkban a végtagok duzzanatának kiküszöbölését, a vese és a hólyag megtisztítását.
 5. Mindenféle tinktúrát friss gyümölcsön és lombozaton betakarítanak, amelynek célja az ízületek és az izomszövet fájdalmainak kiküszöbölése. A dörzsölést addig folytatják, amíg a kellemetlen tünetek megszűnnek.
 6. A lombozat-kiegészítők nagyon hatékonyak az öblítésben. Eltávolítják a vérző ínyeket, erősebbé teszik a fogzománcot és fehéredik, valamint gyulladásgátló szerepet töltenek be.
 7. Megengedett gyümölcsöt enni megelőző célokra, ha az immunrendszer erősítéséhez szükséges. A növényzet alkalmazást talált a kozmetológiai világban. Rövid idő alatt megszabadulhat a ráncoktól.

receptek

Eper lekvár receptek
Öt perc

 1. Vegyen be 0,7 kg-ot. eper és 0,3 kg. áfonya. Ebben a receptben nem ajánlott mosni a nyersanyagokat. A lényeg az, hogy nincs rajta szennyeződés. Óvatosan válogassa át a bogyókat, és szabaduljon meg minden feleslegről. Helyezze a terméket egy serpenyőbe, és öntsen egy kilót cukrot.
 2. A tartály tartalmát lusta tűzön melegítse fel. Várja meg a lé. Keverje össze a készítményt. Állítsa a kályha teljesítményét közepére, és forralja a tömeget ebben az üzemmódban körülbelül 5 percig. Kapcsolja ki a főzőlapot, és öntse a cserepet steril üvegekbe. Tekerje fel és tárolja.

Áfonya

 1. Vegyünk 1 kg-ot. áfonya és felére annyi eper. Óvatosan válasszon a terméken, és távolítsa el a felesleges hulladékot. Dobja el a gyümölcsöket tűzálló edénybe, és engedje le 0,4 liter. a víz. Öntsön ide 2 kg-ot. granulált cukor. tegye a tartályt a tűzhelyre és várja meg, amíg a tömeg felforr.
 2. Folytassuk a párolást, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Ne felejtsük el folyamatosan keverni a csemeget. A fúrás megkezdése után forraljuk a tömeget lusta tűzön negyedórán át. Keverje meg mindent egy fakanállal.
 3. Ezzel párhuzamosan sterilizáljuk az üvegtartályt. Ugyanezt tegye a fedelekkel. Öntsön lekvárt üvegekbe és tekerje fel. Fordítsa fejjel lefelé, és tekerje le meleg ruhával. Várja meg a lehűlést. Ezután helyezze a munkadarabokat hűvös helyre.

Egy lassú tűzhelyen

 1. Eljárás a klasszikus 0,5 kg-os technológia szerint. eperrel öblítsük le, és lassú tűzhelyre helyezzük. Öntsen ide egy kilót cukrot. Öntsön 100 ml-t. a víz. A folyadéknak kissé le kell fednie a többcsészében lévő tartalmat. Adjon hozzá vizet, ha szükséges.
 2. Állítsa be az oltási módot és észlelje fél órán keresztül. Amint az időzítő gyűrűdik, a klasszikus technológiával szétoszlatja a forró kezelést egy steril tartályra, és zárja le. Óvja a napfénytől.

Nincs főzés

 1. Öblítse le és tisztítsa meg 1 kg-ot. bogyók. Keverje össze 2 kg-mal. granulált cukor. Helyezze a tömeget a serpenyőbe és állítsa tüzet. Melegítsük fel, hogy a kristályok teljesen feloldódjanak.
 2. Ossza el a kész ételt a bankok között. Hűtés után tárolandó hűtőszekrényben. Egy ilyen kezelés előnye, hogy tökéletesen kiküszöböli a megfázás tüneteit.

Citromsavval

 1. A szokásos eljárás szerint készítsen 1 kg-ot. nyersanyagok. Vegyünk 1,5 kg-ot. cukor. Helyezze az ételeket egy serpenyőbe, váltakozva. Hagyja ebben a helyzetben a munkadarabot néhány órán keresztül. Ezután helyezze a tartályt a kályhára.
 2. Kezdje a főzést egy lusta tűzön. Várja meg, amíg az első buborékok megjelennek. A főzés pillanatától mérje fel az óra egyharmadát. Öntsön 1 g-ot. citromsav. Keverjen össze mindent és öntsön egy steril tartályba. Tekercselje és lehűlés után tegye a megfelelő helyre.

lekvár

 1. Kövesse az Ön számára szokásos mintát. Készítsen 1 kg-ot. gyümölcsök megfelelően. Küldje a serpenyőbe váltakozó rétegeket 1,5 kg-mal. cukor. Hagyja az üreget úgy, hogy a bogyók belemenjenek a lébe. Ez az eljárás kb. 6 órát vesz igénybe.
 2. Helyezze a tartályt a tűzhelyre, és várja meg, amíg felforr. Távolítsa el a tűzről. A tömegnek teljesen lehűlnie kell. Ismételje meg mind a négy további lépést. A főzés végén öntsünk egy csipet citromsavat, keverjük össze.Öntsük a finomságra az üvegeket és gördítsük fel őket.

A bogyók káros hatása a testre

 1. A gyümölcsök erős allergének, ezért ne vegye fel őket a menübe, hajlamosak allergiás reakcióra.
 2. A vemhesség és a szoptatás idején különös óvatossággal kell eljárni.
 3. Ne vegyen fel gyümölcsöt az étrendbe gastritis vagy gyomorfekély jelenlétében. A hatóanyag irritálja a nyálkahártyákat.

A kérdéses gyümölcsön alapuló finomság nagyon ízletes és aromás. Megfelelő előkészítés esetén sok gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Ezért ellenjavallatok hiányában egy ilyen készítmény elősegíti a megfázást és a vírusos betegségeket.

Videó: eper lekvár recept

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások