Áfonya lekvár télen: 3 recept

A áfonya a ritka bogyók között van, amelyek ellenállnak a hőmérsékleti változásoknak. A modern ember számára nagyon fontos a jó egészségi állapot fenntartása, ezért értékes termékekkel látja el az étrendet. Nem csak a hús- vagy halételekről beszélünk, hanem a kézzel készített készítményekről is. Például a mai cikkben mindent megvizsgálunk a lekvár készítéséről a bemutatott bogyók alapján. A tincseknek nem sok változata van, de mindegyik méltó a figyelmére.

Áfonya lekvár a télre

A finomságok jellemzői

 1. A kezek, valamint az előállításuk alapvető alkotóelemei számos nélkülözhetetlen anyagot kapnak. Természetesen a hőkezelés után nem marad meg minden vegyület, ám ezek többsége még mindig megvan. Ezek a legfontosabb szerves savak. Savas finomságot adnak az ételnek. Savak szükségesek az érrendszerhez és a szívizomhoz.
 2. A legnépszerűbbek közül az almát, a citromot és a hintát különböztetik meg. Ezenkívül a végtermék nem fosztja meg aszkorbinsavat. A kezelés után a C-vitamin részlegesen eltűnik. Ennek ellenére annak egy része megmarad és pozitív hatással van a rendszerek és szervek teljes működésére.
 3. Az ilyen fogások és maguk a gyümölcsök befogadása kedvező hatással lesz a vércsatornákra, eltávolítva a koleszterin lerakódásokat az üregből. Emellett a kezelés erősíti az immunrendszert, ami különösen fontos a vitaminhiány szempontjából, a szezonon kívüli időszakban és a tél idején. A gyulladásgátló és a baktériumölő tulajdonságok miatt a lekvár vezető szerepet játszik abban, hogy az ember számára hasznos-e.
 4. Gyakran a népi orvoslás gyógyítói írják elő ilyen kezelés fogadását, hogy megbirkózzanak a különféle természetű cisztitiszkel és gyulladásos folyamatokkal. Bebizonyosodott, hogy a fagyálló gyümölcsök a legjobban befolyásolják a népesség férfi és női felének urogenitális rendszerét.
 5. Az illatos bogyó többek között csökkenti a véráramban a glükóz koncentrációját. Elősegíti a cukorbetegek cukortartalmának fenntartását. Ezért az ilyen betegségben szenvedő emberek szaktanácsadással történő előzetes konzultációt követően fogyaszthatnak receptjeit.
 6. Az értékes tulajdonságok kiterjednek az emésztőrendszerre is. A finomságok megfelelő befogadásával létrejön a bél motilitása. Az ételeket sokszor gyorsabban emésztjük fel. A test elhagyja a parazitákat. Nem szabad alábecsülni mind az áfonya, sem az ennek alapján készített betakarításokat.

A főzés finomságai

Annak érdekében, hogy a gyümölcs megőrizze a maximális értéket, amikor lekvázzá feldolgozza, kövesse az utasításokat, és ne sértse meg a főzési technológiát. Egyébként a hasznosság helyett haszontalan kompozíciót kap.

 1. Ügyeljen a bogyókra az összegyűjtési szakaszban. Próbáljon nagyon óvatosan szedni őket, hogy ne folyjon a lé. Ne törje össze a gyümölcsöt, különben meg kell dobni.
 2. Amikor összegyűjti, folytassa a tisztítással. Fontos a hulladékkal elfogott szemetet eltávolítani. Távolítsa el a lombozatot, a gallyat és a port. Ezután öntse a növényt a vízbe. A felmerülő szennyeződéseket el kell távolítani. A minták öblítésekor távolítsa el a sérült mintákat.
 3. Ezután öntse a nedves gyümölcsöt egy száraz ruhával. Lehet egy régi törülköző vagy bármilyen pamutszövet. Alternatív megoldásként használjon papírtörlőt vagy szalvétát. Ők is képesek eltávolítani a felesleges nedvességet.
 4. Az áfonya azon gyümölcsök közé tartozik, amelyek sok aszkorbinsavat koncentrálnak. A bemutatott gyümölcs feldolgozásakor el kell távolítani a minimális időtartamot.Ellenkező esetben egy fontos összetevő eltűnik, és a fogyasztás során nem kap C-vitamint. A főzés után tárolja a kezét hidegen az üvegben.
 5. Ha hosszú ideig meg akarja tartani a munkadarabot, akkor helyesen zárja be a bankok kezét. Ezért előzetesen sterilizálja a tartályokat. 5 percig elegendő forráspontú. Ugyanezt tegye a fedelekkel, de ne felejtsük el eltávolítani a gumicsíkokat tőlük. Ez a bogyó savanyú, tehát az alapján készült finomságok elkészítéséhez sok édesítőszert kell hozzáadnia. Előzetesen vigyázzon a granulált cukor jelenlétére.

receptek

Áfonya lekvár receptek
egyszerű

 1. Nem csoda, hogy ezt a technológiát egyszerűnek hívják. Ez lehetetlenné válik, mivel az ételek elkészítéséhez egyenlő arányban kell granulált cukrot és bogyót fogyasztani. Ezután kövesse az utasításokat, hogy működjön.
 2. Tehát kezdjük az előkészítő tevékenységekkel. Öblítsük le, öblítsük, válogassuk és távolítsuk el az összes felesleges gyümölcsöt. Hagyja megszáradni, majd bármilyen módon püré-masszá alakuljon.
 3. Öntsön granulált cukrot, majd 3 órán át foltassa. A kijelölt idő alatt a kristályoknak fel kell oldódniuk. Helyezze az égő tartalmát, főzze alacsony energiával kb. Tíz percig. Ezután vegye le a tartályt a tűzhelyről, hagyja el, ismételje meg a műveleteket.
 4. Végül, amikor az élvezet még forró, csomagolja tökéletesen szárított edényekbe, amelyeket előre sterilizált. Zárja be egy gesztus. Helyezze a tartályokat fejjel lefelé, hagyja, hogy az élvezet lehűljön.

Citrommal

 1. Ha a lekvárt a leírt recept szerint készíti, akkor végül nagyon illatos, és ami a legfontosabb, egészséges összetétel lesz a fogyasztásra. Vigyázzon a 2 kg jelenlétére. granulált cukor, 1 kg. bogyók, vanillin saját belátása szerint, víz (250 ml) és héj (40 gr).
 2. Kombinálja a gyümölcsöket a vodkával, állítsa be egy égőre, és fúrás előtt legalább főzzen. Öntsön granulált cukrot és gyúrja meg. Hagyja, hogy a kristályok teljesen feloldódjanak. Írja be az vanillint és a héjat, főzzen egyharmad órát.
 3. Ezután kapcsolja ki az égőt, hagyjon egy fogást a ragaszkodáshoz. Ez az időtartam az Ön számára a tartályok forralására és szárítására szolgál, amelyekben a tartalom bezárásra kerül.

Narancsmal

 1. Öblítsen 1 kg folyóvízzel. bogyók és 0,5 kg. narancs. Szárítsa meg és válogassa a áfonya. Ugorjunk át a turmixgépen. A citrust szeletelve vágja fel a héjjal. Távolítsa el a csontokat és ártalmatlanítsa őket. Emellett aprítsa el a narancskeverteket keverővel.
 2. Csatlakoztassa mindkét tömeget egymáshoz. Keverjük simára. Küldje el a munkadarabot a többcsészében és szórjon meg 1,3 kg-ot. cukor. Keverje hozzá a tömeget és hagyja fél órán át. A termékeknek még több juice-t kell adniuk.
 3. Gyúrja meg a tömeget, és állítsa be a gőzprogramot. Öblítsen negyed órát. Főzzen lezárt fedéllel. Alternatív megoldásként indítsa el a kioltási módot. Állítsa be az időzítőt egyharmad órára. Ha kész, készítsen sterilizált üvegeket.
 4. Ossza el a kész lekvárt üvegtartályokban. Tekerje fel a fóliával a fogást. Helyezze a kannákat fejjel lefelé, és tekerje be egy takaróba. Hűtés után helyezze a munkadarabot hűvös helyre a hosszú távú tároláshoz.

A bogyók hatása a testre

Az áfonya hatása a testre

 1. Figyelemre méltó, hogy az ősi időkben az emberek a bemutatott gyümölcsöknek köszönhetően mindenféle vírussal és megfázással megbirkóztak. Rendszeres evésük hozzájárul a test összes védőfunkciójának kitűnő megerősítéséhez.
 2. Ezért ne a betegség első jele után induljon a gyógyszertárba. A vásárolt gyógyszerek negatívan befolyásolják az általános jólétet, rontják az immunrendszert. Ha rendszeresen iszik gyógyteát és fogyaszt természetes termékeket, akkor egyáltalán nem fog betegni.
 3. Régóta bebizonyosodott, hogy ebben a termékben egyszerűen hatalmas mennyiségű aszkorbinsav található.A gyümölcsök emellett telítettek egy B-vitamin-csoporttal és más, az emberi test számára nélkülözhetetlen hatóanyagokkal.
 4. Ne örülj azonban idő előtt. Az ilyen bogyók fogyasztása elõtt meg kell ismerkednie minden tulajdonságával, beleértve a negatívokat is. Az ellenjavallatok figyelmen kívül hagyása bizonyos természetű problémákat okozhat.
 5. A kérdéses terméket minden embernek ajánlott fogyasztani, nemétől és életkorától függetlenül. Az ilyen alapanyagok nagyon hasznosak lesznek frissen, valamint tea, gyümölcsital vagy gyümölcslé formájában. A frissnél különösen óvatosnak kell lennie. Megsemmisíti a fogzománcot. Ezért ajánlott koktélcsőn inni.
 6. A termék rendszeres bevitelével az egész test teljes mértékben megtisztul. A szöveteket megtisztítják a salakoktól és a mérgező vegyületektől. Ezzel párhuzamosan az összes anyagcsere folyamat megkezdődött. Hamarosan a haj, a köröm és a bőr állapota is javul. Az öregedési folyamat lelassul.
 7. Ez a bogyó különösen hasznos a nők számára. A termék aktív vegyületei pozitívan befolyásolják az általános hormonális hátteret. Ezenkívül a gyümölcsfogyasztás tökéletesen kiküszöböli a toxikózis összes tünetét. Ezért a várandós lányoknak bogyókat kell tartalmazniuk étrendjükbe.
 8. Ezzel megszabadul a megnövekedett ingerlékenységtől, fáradtságtól és állandó hányingertől. Ezenkívül a termék nagyban segíti a menstruációs ciklust. A speciális enzimek kiküszöbölik a kellemetlen és fájdalmas érzéseket. A ciklus és a szekréciók bősége normalizálódnak. Nem fog szenvedni a hangulati ingadozásoktól és az agressziótól.
 9. A bemutatott gyümölcsök hatékony eszközként is felhasználhatók a depressziós állapot elleni küzdelemben. A bogyók kézzelfogható lendületet, energiát és jó hangulatot adnak. Ezenkívül a termék természetes eredetű jó fertőtlenítőszer.
 10. Ezért a bogyóknak az étrendbe történő rendszeres beillesztése lehetővé teszi, hogy megkerülje a különféle vírusos és fertőző betegségeket. Különösen jó gyümölcsök kezelik a SARS-t és az influenzát. Ezenkívül a terméket gyakran használják a légzőrendszer, a szájüreg és az urogenitális rendszer betegségeinek megelőzésére.

kár

 1. Mint korábban említettük, a bogyók összetételében van egy sav, amely elpusztítja a szájüregben található összes patogén baktériumot. De ezzel együtt a fogzománc megsemmisítése. Ezért a levet kizárólag szalmán keresztül szabad fogyasztani.
 2. Szigorúan tilos a készítmény bármilyen formájú fogyasztása gasztritisz vagy gyomorfekély betegség esetén. Ugyanakkor nem ajánlott nyersanyagokat egyéni gyomorra enni. Emiatt bizonyos problémák előfordulhatnak.
 3. Nagyon óvatosan kezelje a készítményt pankreatitisz, máj, vese, köszvény betegséggel. Nem szabad belefoglalni az urolithiasisban szenvedő és alacsony vérnyomású gyümölcsöket.

Nem kétséges, hogy az ilyen gyümölcsöknek sok pozitív tulajdonsága van. De még a lekvár is jelentősen ronthatja az egészségét, miközben figyelmen kívül hagyja az ellenjavallásokat. Ha nincs egészségügyi problémája, akkor a termék kivételes előnyökkel jár.

Videó: áfonya lekvár

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások