Cseresznyés szilvalekvár: 9 finom recept

A cseresznye szilva vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A bogyók szerények a termesztésben, tőlük sok érdekes és ízletes készítményt főzhetnek. Készítsen előzetesen gyümölcsöt, és cseresznye szilva alapján készítsen finomságokat. Párolt gyümölcsöket is főzhet. Erősítse az immunrendszert egész évben szeretteivel. Tekintse meg a cseresznye-szilva lekvár recepteit.

Cseresznye szilva lekvár

Klasszikus cseresznye szilva lekvár

 • cukor - 1,45 kg.
 • Cseresznye szilva (sárga) - 1 kg.
 • szűrt víz - 270 ml.
 1. Szabványos módon válogassa ki a gyümölcsöket, megszabaduljon a sérült és sérült cseresznye szilvától. Öblítse le a terméket folyó vízzel, fektessen egy ruhára a további szárításhoz. Adjunk hozzá szűrt vizet a párolóedénybe, öntsünk 120 g-ot. cukor.
 2. Helyezze a tartályt az égőre, kapcsolja be a közepes hőt. Keverje hozzá a kompozíciót, várja meg, amíg a buborékok megjelennek. Helyezze a szilvát a forró tömegbe, forralja a bogyókat 4-5 percig, nem több. Távolítsa el a serpenyőt a tűzhelyről, öntsük a maradék cukorral.
 3. Keverjük össze az összetevőket, hagyjuk a terméket 6-7 órán keresztül infúzióban maradni. Ajánlatos a tartályt gézzel lefedni. Az idő eltelte után a főzést néhány percig megismételjük a főzés után.
 4. Hagyja a készítményt lehűlni, a műveletet háromszor kell elvégezni. Az utolsó manipuláció után várjon 5 órát, és tekerje fel a cseresznye-szilva lekvárt tiszta üvegekbe. Zárja le a tartályt kapronnal, tegye hidegbe a hosszú távú tárolás érdekében.

Mag nélküli cseresznye szilvalekvár

 • tisztított víz - 535 ml.
 • cukor - 1 kg.
 • érett cseresznye szilva - 970 gr.

 1. A válogatás és a meggyszilva mosása után szárítsa meg ruhával, távolítsa el a csontokat. A feladat egyszerűsítéséhez használhat biztonsági csapot. Jelentősen csökkenti az eljárás időtartamát, és nem károsítja a gyümölcsöt.
 2. Kombinálja az ivóvizet és a granulált cukrot egy vastag fenekű serpenyőben. Az edényt tűzre állítják, a szirupot a klasszikus technológia szerint készítik el. Amint az összetétel felforrósodik, öntse bele az elkészített gyümölcsöket.
 3. Forraljuk az összetevőket néhány percig. Kapcsolja ki az égőt, hagyja az ételt szobahőmérsékleten néhány órára. Egy idő után ismételje meg a finomságok főzésének folyamatát. Amint a tömeg felforrósodik, főzze meg a finomságokat, amíg a gyümölcs átlátszóvá nem válik.
 4. Főzés közben a cseresznye szilvát folyamatosan keverni kell, ne felejtsük el eltávolítani a keletkező habot. Feldolgozza az üvegedényeket forrásban lévő vízzel, öntsön bele forró fogásokat, és klasszikus módon gördítse le.

Cseresznye szilva lekvár narancs

 • húsos narancs - 600 gr.
 • granulált cukor - 1,6 kg.
 • Cseresznye szilva - 1,5 kg.
 1. Készítse el a gyümölcsöt klasszikus módon. A szárított szilva el kell távolítani a csontokat. Mossa ki a narancsot 25–35 másodpercig forrásban lévő vízben. Vágja apróra és apróra a citrusfélét a héjával együtt.
 2. Ezenkívül el kell távolítania a magokat a narancsból. Küldjön szelet citrusfélét a turmixgép vagy az élelmiszer-feldolgozó tálba. Mash gyümölcs. Zománcozott bevonattal ellátott közös tartályban kösse össze az összes komponenst, alaposan keverje össze.
 3. Hagyja a készítményt fél órán keresztül a tartályban, hogy ragaszkodjon. A keverési eljárást fa spatula-val ajánlott elvégezni. Kapcsolja be a kályhát minimális teljesítmény mellett, állítsa be az edényt a tartalommal. Keverje össze az elemeket, amíg buborékok nem jelennek meg.
 4. A sterilizálást a szokásos módon hajtsa végre, ugyanezt tegye a fém borítókkal. Öntsön cseresznye- és szilvakenyér üvegedényekbe, tekerje fel. Hűtés után vegye le a kannákat a hosszú távú tároláshoz sötét helyiségben.

Cseresznye szilva lekvár cukkini

 • cukkini (fiatal) - 560 gr.
 • sárga cseresznye szilva - 600 gr.
 • granulált cukor - 980 gr.
 1. Mossa le a tököt a csap alatt, vegye le a héjat a gyümölcsről. Vágja apró, négyzet alakú darabokra. Mossuk le a cseresznye szilvát, szárítsuk meg, távolítsuk el a csontokat. Küldje el az ételt az élelmiszer-feldolgozónak, és hozzon létre egy homogén kávét.
 2. Öntsük a kész burgonyapürét egy fém serpenyőbe, adjunk hozzá granulált cukrot. Szerezze be a termékek egységességét. Hagyja a tartályt néhány órán át, hogy feloldódjon a homok. Meghatározott idő elteltével tegye a serpenyőt a tűzhelyre, és gyújtson be egy kis tüzet.
 3. Várja meg az első buborékok megjelenését, a termékeket folyamatosan keverni kell. Forrás után forraljuk az édes tömeget további 12 percig. Tegye félre az edényt 5-6 órán keresztül. A zsugorodási folyamatot 3-4 alkalommal meg kell ismételni.
 4. Cseresznyés szilvalekvár készítésekor ne felejtse el folyamatosan eltávolítani a habot. Öntsük a forrásban lévő összetételt száraz üvegekbe, lezárjuk nylonnal. A tartályt melegítse le ruhával, hidegen tárolja. 2 nap elteltével használhatja a lekvárt.

Cseresznye szilva lekvár vanília

 • vanillin - 6 gr.
 • cseresznye szilva (burgonyapürével) - 985 gr.
 • cukor - 850 gr.
 1. Keverje össze a szilvapürét homokkal, dagasztja. Hagyja a termékeket egy éjszakán át infúzióra. A következő nap megérkezésekor vigye a tömeget egy zománccal borított tartályba.
 2. Helyezze az edényt az égőre, főzzük a keveréket forralásig. Ezután minimalizálja a tűzhelyet. Főzzük az édes tömeget kb. 10 percig.
 3. Az idő múlása után adjunk hozzá vanillint, keverjük össze az összetevőket, kapcsoljuk ki a hőt. Tekerje a forró lekvárt a szokásos módon, lehűlés után küldje el a kamrába.

Cseresznye szilvalekvár pektinnel

Cseresznye szilvalekvár pektinnel

 • pektin (por) - 45 gr.
 • citromsav - 6 gr.
 • granulált cukor - 870 gr.
 • Cseresznye szilva - 1,3 kg.
 1. A szakembereknek javasoljuk, hogy az ilyen lekvárt kizárólag kis részletekben készítsék. Vegye ki az érett és nem sérült cseresznye szilvát, mossa le, dobja be a szűrőedénybe, várja meg, amíg a nedvesség elvezet.
 2. Ezután a szilva kell eltávolítani a csontokat. Egy külön csészében egyesítse a granulált cukrot pektinnel, keverje össze. Helyezze a cseresznye szilvát egy edénybe vízbe. Fúrás után 5 perccel folytassa az összetevők ellapítását.
 3. Egy idő után öntsünk 230 g-t a bogyókra. homok pektinnel kombinálva. Keverjük össze a komponenseket, forraljuk körülbelül egynegyed órát. A megadott idő elteltével öntsük be a fennmaradó homokot és a citromot, amelyet korábban vízben oldunk fel.
 4. A komponenseket újra gyúrjuk, amíg a részecskék fel nem oldódnak. Főzze a fogást vastag állapotba. Öntsön lekvárt steril tartályokba. Zárja le a kannákat nylonnal. Meleg, 24 óra elteltével a lekvár fogyasztható.

Cseresznye szilvalekvár citrommal és fahéjjal

 • cukor - 980 gr.
 • citrom - 0,5 db.
 • sárga cseresznye szilva - 1 kg.
 • szűrt víz - 275 ml.
 • fahéj (por) - 10 gr.
 1. Forralja meg a mosott citrom forrásban lévő vízzel. Félre gyűrve aprítva, megszabaduljon a magvaktól. Küldje el a citrusféléket egy folyékony serpenyőbe, forralja fel a gyümölcsöt 6 perc forrás után.
 2. A kezelés után a citrom héja és héja meglágyul, végül a citrus nem lesz kemény. Mossuk meg a cseresznye szilvát, válasszuk át a szokásos módon, szárítsuk meg sűrű ruhával.
 3. Ossza el a bogyókat 2 részre, és szabaduljon meg a magvaktól. Finomra vágja meg a cseresznye-szilvapépét, és küldje egy megfelelő méretű száraz serpenyőbe. Öntsük a homok tömegének felét a gyümölcsökre, alaposan keverjük össze, éjszakán át hagyjuk hagyni.
 4. Másnap állítsa a tartályt a tűzhelyre, állítsa be a minimális tüzet. Várjon forrásig, ne felejtse el folyamatosan keverni a tömeget. Öntsük a maradék cukrot. 5 perc elteltével adjunk hozzá citromot és fahéjat a tömeghez.
 5. Keverje össze az elemeket, távolítsa el a habot. Főzzen egy étel 20-25 percig. Sterilizálja a kannákat és a fedelek alapkivitelben. Öntsön forró lekvárt konténerekbe, tekerje fel. Helyezze a lekvárt hidegbe.

Cseresznye szilvalekvár körtével

 • fahéjpor - 20 gr.
 • körte - 960 gr.
 • vanília - 4 gr.
 • cseresznye szilva - 1070 gr.
 • granulált cukor - 1,2 kg.

 1. Helyezze a cseresznye szilvát hideg víz medencébe, várjon 1 órát. Ezt követően a gyümölcsöket a csap alatt kell mosni.Szárítsa meg a bogyókat, vizsgálja meg újra. Ha sérült cseresznye szilvát talál, dobja ki.
 2. Szabványos módon vágja le a gyümölcsöket, távolítsa el a magokat. Küldje el az elkészített cseresznye szilvát egy megfelelő méretű csészére, adjon hozzá cukrot és fűszereket a bogyókhoz. Öntsön 120 ml-t. inni az ökrét, gyúrja meg az összetevőket.
 3. Mossa le a körtét, a héját és a magot. Vágjuk apró, önkényes szeletekre. Helyezze a pépet a fő összetevőkre. Keverjük össze újra az összetevőket, hagyjuk 4,5 órán át.
 4. Ezután a tűzálló tartályt fel kell szerelni az égőre. Várja meg, amíg a keverék közepes erővel forr. Csökkentse a hőt minimálisra, forralja a masszát körülbelül 1,5–2 órán keresztül. Ha szükséges, távolítsa el a habot. Tegye fel a klasszikus technológiát.

Jam cseresznye szilvával és almával

 • édes alma - 960 gr.
 • cukor - 1560 gr.
 • cseresznye szilva - 940 gr.
 1. Mossa meg a termékeket, hagyja megszáradni a szövetre. Vágjuk le a bogyókat és a gyümölcsöket, távolítsuk el a magokat és a magvakat. Hámozzon meg almát, ha szükséges. Helyezze a gyümölcsöt egy zománcozott serpenyőbe, adjon hozzá cukrot.
 2. Keverje össze az összetevőket, hagyja, hogy az összetevők 3 órán keresztül beolvadjanak. Ezután az edényt fel kell szerelni az égőre. Állítsa be a közepes hőt, miután a tömeget felforgatta, minimalizálja az égőt. Ne felejtse el szisztematikusan keverni a terméket.
 3. Az első buborékok megjelenése után nemelje le negyed órát a lekvárt. Kapcsolja ki a hőt, hagyja az étel szobahőmérsékleten, amíg teljesen lehűl. Ezután ismételje meg a főzési folyamatot. Tekerje fel a szilva finomságot a szokásos módon.

Könnyű elkészíteni egy szilvakeveréket, az utasításokat követve. Változtassa meg a fűszerek és ételek számát, amennyit csak akar. Ha egy kis finomságot főz, akkor nem tekerheti fel steril üvegekbe. Elegendő a tartályt kapronnal lezárni és a hűtőszekrénybe helyezni. Adjon hozzá fűszereket ízlése szerint, kísérletezzen.

Videó: cseresznye szilva lekvár gödrökkel

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások