A kutya száraz orra van: miért és mit kell tenni?

Mindig vannak olyan esetek, amikor egy háziállat nem érzi magát nagyon jól. Általában a tulajdonos észreveszi ezt, és azonnal megérezi az állat orrát. Ha hideg és nedves - a kutya egészséges, ha száraz és meleg - akkor talán problémák merültek fel az állat egészségével kapcsolatban. A száraz orr azonban nem mindig jelzi a betegség jelenlétét. Ennek sok oka lehet. De hogyan lehet megérteni, mikor a száraz orr a norma, és mikor a kóros? Milyen esetekben nyugodhatom meg, és mikor kezdje el a riasztást és az állatorvoshoz fordulni? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a kutyák száraz orrának mindenféle lehetőségét.

A kutya száraz orra van

A száraz és meleg orr nem mindig veszélyes

Az ókor óta változatlan hagyomány van a kutya állapotának orrérzéssel történő meghatározására. A helyzet az, hogy korábban nem voltak hőmérők és más eszközök a háziállatok egészségi állapotának meghatározására, tehát ez a módszer volt a legnépszerűbb. Igen, és állatgyógyászati ​​kórházak nem léteztek. Először beszéljünk arról, hogy miért tekintik a nedves és hideg orrot a norma egyik változatának.

A kutya orra felületét nyálkahártya borítja, amely hidratáló titkokat eredményez. A kutyanak nem csak az orrára van szüksége a szaga meghatározásához, hanem a legkisebb hőmérsékleti változásokra való reagáláshoz is. Amikor a kutya álomban van, ez a test felelős az ellenség lehetséges megközelítéséért, és irányítja az összes, a közelben zajló folyamatot. Az állat szaglásorvosa képes szabályozni a testhőmérsékletet, a fertőző betegségeket és a gyengült immunitást.

Melyik esetben a kutya száraz és meleg orra a norma?

 1. Az állati szervezet tulajdonságai és kora. Az ilyen megnyilvánulások gyakran kölyökkutyákban fordulnak elő. Ennek oka a test növekedése és átalakulása. Ha nem észlel egyidejű tüneteket, ne aggódjon. A gyerek csak felnő, és minden elmúlik. Néhány háziállat lassú anyagcserével rendelkezik a test és a fajta szerkezeti jellemzői miatt. Ilyen esetekben az orr állandó szárazsága a normális életfolyamat megnyilvánulása.
 2. A kutya ébredt fel. Ha a háziállatot kényelmes körülmények között tartják, akkor az idő múlásával elveszíti képességét állandó szorongás- és éber állapotba kerülni. Emiatt az állat élettartama jelentősen megnő, de az orr gyakrabban "megszárad". Azokban az esetekben, amikor az állat alszik egy speciálisan felszerelt házban, alvás céljából vagy egy takaró alatt, a test felmelegszik, és az orra "kiszárad". Felébredés után elegendő, ha a háziállat vizet inni, és minden rendben lesz.
 3. Tapasztalatok és stressz. Ha az állat valamilyen érzelmi sokkot tapasztalt és nagyon riasztott - nyugtassa le, adjon valami finomat, gondoskodjon és szeretetteljesítsen, és helyezze el egy nyugodt és csendes helyre. A lényeg az, hogy az állat idegrendszere normalizálódik, és ezzel normalizálódik az összes szerv munkája.
 4. Fáradtság. Hosszú és nehéz fizikai erőfeszítés után az állat megszakítást érezhet. Ne aggódj. Könnyen helyreállítható. A lényeg az, hogy a kutyának teljes békét és jó táplálkozást biztosítson. Pihenés után az állat visszanyeri erejét és visszatér a szokásos élet ritmusához. Előfordul, hogy hosszú utazások során vagy új lakóhelyre költözve az állat teljesen megtagadja az ételt és elég furcsán viselkedik. A legfontosabb itt a kutya állapotának figyelése. Ha nincsenek további jelek, meglehetősen egyszerű lesz játszani a kedvtelésből tartott állatokkal, odafigyeléssel, szeretettel és gondoskodással biztosítani.Nagyon hamar visszatér és megszabadul a gondoktól.

A kutya nagyon hideg orra és füle egyértelműen jelzi a kedvtelésből tartott állatok testének hipotermiáját. Itt meg kell változtatni a hőmérsékletet, de ha a háziállat szeme tompa és lebegő, és az íny sápadt árnyalatú, akkor azonnal az állatorvoshoz megyünk. Időnként nagyon nehéz különbséget tenni a szokásos túlmunka és a különféle szervek kóros állapotai között.

A kutya száraz és meleg orrának fő okai

Tehát, amikor további tünetek adódtak a fő tünetekhez, tovább vizsgáljuk az állapotot, és megpróbáljuk kideríteni, mi történik a háziállattal. A legfontosabb dolog a fő tünetek összehasonlítása és egy lista készítése:

A kutya száraz és meleg orrának fő okai

Állati orr:

 • sima felület;
 • az orr felületét repedések, viszketések és héjak borítják.

Háziállat testhőmérséklete:

 • magas / alacsony hőmérséklet;
 • a hőmérsékleti mutatók normálisak: 37,5-39 fok.

Állati wellness:

 1. A kutya vidám, aktív, jó étvágya és szívesen játszik a gazdával.
 2. A kutya csendes és sötét helyet keres, nem akar enni és inni, folyamatosan fésülteti a bőrt, agresszív módon viselkedik.

Háziállat kabát:

 • egészséges fénye, kellemes tapintású és hűvös;
 • a haj összegabalyodik, összegabalyodik, egészségtelen megjelenésű.

Hogyan lélegzik a kutya:

 • légzés nehézség nélkül, orr segítségével történik;
 • a kutya számára nehéz az orrán keresztül lélegezni, torlódást, tüsszentést és gyulladást figyelnek meg.

Élelmiszer emésztés:

 • az állat természetes módon viselkedik;
 • hasmenés, székrekedés, hányás, képtelenség WC-be menni, ha szükséges.

Ha e terv alapján az összes válasz pozitív konnotációval rendelkezik, akkor győződjön meg arról, hogy az állatnak van valami szem előtt tartása és valószínűleg problémái vannak pszichológiai háttérrel szemben. Talán a kutyának nincs figyelme, gondozása vagy vonzereje. De annak érdekében, hogy ne gondoljon fel semmiféle fölösleges magadra, kérjen segítséget állatorvostól a megelőzés érdekében. Nem lesz felesleges a háziállat és az idegrendszer számára. Ha több negatív válasz is van a tervből, akkor azt javasoljuk, hogy azonnal vegye be a kedvtelésből tartott állatot az állatorvosi rendelőbe, különösen, ha éppen most kapott kedvtelésből tartott állatot, és ez az első tapasztalat.

Milyen esetekben a meleg orr állati betegséget jelez?

Melyik esetben a forró orr a kutya betegségét jelzi

 1. Az allergiás reakciók a leggyakoribb problémák. Egyidejű jelek: a háziállat folyamatosan fésülti a bőrt, bezárja az arcát a mancsaival és nagyon ideges lesz. A test állandó rángatása, korpásodás és a bőr hámlása jelenik meg. Az allergén független meghatározása nagyon nehéz, szakember segítsége nélkül ez alig lehetséges. Természetesen megpróbálhatja az állatok összes edényét rozsdamentes vagy kerámiaval cserélni, eltávolíthat minden szintetikus anyagot, szőnyeget. Az étrendnek radikálisan meg kell változnia: hagyjon csak gabonaféléket és húslevest. Gyakran végezzen nedves tisztítást, elhagyva a háztartási vegyszerek használatát. A notebookban minden dolgot fel kell tüntetni, amelyet eltávolítottak a kutya mindennapi életéből. Tartsd az állatot olyan virágtól távol, amely allergiás reakciókat válthat ki. Amint észlel egy javulást az állatban, azonnal keresse fel orvosát további kezelés céljából. Néha tesztek segítségével azonosíthatja az allergén típusát, de ha ez nem működött először, akkor továbbra is tartson naplót, és írja le az összes elemet, amelyet eltávolított a háziállat mindennapi életéből. Csak ilyen kicsi lépésekben képes megbirkózni ezzel a betegséggel és kimutatni az allergént.
 2. A Pemphigus teljesen immunrendszeri betegség. A betegség fő tünetei a hólyagok megjelenése az állat orrán vagy testén. Buborékok robbannak, kéreg maradva a helyén. Csak olyan tesztek segítségével lehet kimutatni, amelyek megerősítik az egyik vagy másik típusú kórokozót.
 3. Megfázás. Előfordulhat nátha formájában, és súlyosabb formájába - tüdőgyulladásba - léphet át.Érdemes megjegyezni, hogy ez a szövődmény kutyáknál sokkal nehezebben fordul elő, mint az embereknél, és sokkal könnyebben érhető el halállal. Ezért nagyon fontos, hogy időben megmutassa háziállatát az állatorvosnak. A szakember megvizsgálja a kutya mellkasát, meghallgatja és eldönti, hogy mit tegyen ezután.
 4. Szopornyica. Nagyon akut betegség, amely gyorsan súlyossá válik. Jelek: apátia, roham kialakulása a nyálkahártya felületein. Hasmenés és hányás vérkeverékkel, görcsök.
 5. Veszettség. Ez a betegség súlyos veszélyt jelent mind az állatokra, mind az emberekre. Állatokban sajnos gyógyíthatatlan. Jelek: fotofóbia, agresszivitás, étvágytalanság, de a kutya nagyon szomjas. Ha a kutya veszettséggel szenved, akkor megsemmisítik.

Ha bármilyen tünetet észlel az állatban, akkor nem szabad kitalálnia, hanem azonnal keresse fel az állatorvost, mert néha egy további perc segít megmenteni a háziállat életét.

Videó: hogyan lehet megérteni, hogy a kutya beteg

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások