Fekete szarvasgomba - termesztési hely leírása, mérgező gomba

A fekete szarvasgombákat a világ legkifinomultabb ínyencei is értékelik, a gyümölcstesteket erszényes növénynek tekintik. A mai cikkben mindent megvizsgálunk, amely befolyásolja azok jellemzőit és külső adatait, a növekedés sajátosságait és más fontos szempontokat. A szarvasgomba finomságot jelent, amelynek ára 1 kg. akár ezer dollárt is elérhet. Az alábbi információk segítenek Önnek a saját véleményének kialakításában ezekről a gumókról, amelyek csak bizonyos régiókban növekednek és különleges feltételeket igényelnek.

Fekete szarvasgomba

leírás

 1. A fekete szarvasgomba azt jelenti, hogy a francia vagy a Pogor gomba, ezek a nevek is jellemzőek erre a fajtára. A gyümölcsmintát a szarvasgomba családhoz és a marsupials nemhez vezetik, amelyekben több mint harminc fajta található. Ezt a gomba a Perigord francia régióból kapta.
 2. Mint már megértetted, a gomba ehető típusú. Nagyon ízletes, így rajongói szerte a világon, és meghódították még a legrontottabb ínyenceket is. A növekedést a talajban hajtják végre, nem a föld felszínén. Ha összehasonlítjuk a szerkezetet más, az emberek számára ismert gombákkal, akkor ez szokatlan. Kezdetben ezt a példát összetévesztették az egyszerű szárazföldi gumókkal.
 3. A termő test jellemző a marsupialisokra és a zuzmó apotheciára. Forma kerek vagy szabálytalan alakú. A gumó átmérője elérheti a 9 cm-t, vörös-barna vagy telített fekete színű, mint a szén. Ha megnyomják, a gyümölcstest színe rozsdavörösre változik. Felső részét szemölcsök-egyenetlenségek borítják, amelyeknek 6 oldaluk van.
 4. A lágy rész tömörített és kemény, fiatal állatokban világos árnyalattal festett. Barnás rózsaszín vagy szürke. Az életciklus során pigmentált fekete-lila vagy egyszerűen sötétben. Ha ezt a gyümölcstestet elvágják, akkor lágy részében könnyű észlelni a vörös-fehér mintákat. Ezek láthatóak az idős gombákban. A hús ízlése keserű, de nem taszítja. Az illata gazdag és kellemes.

Hasonló fajták

A fekete gyümölcstestet klasszikusnak tekintik. De még mindig vannak olyan fajták, amelyek bizonyos tulajdonságok szerint egybeesnek a család képviselőivel.

 1. Fekete Himalája. Egy példány elérheti 50 g tömegét. Az íze kissé hasonló a diófélékhez. Mivel a méret kicsi, meglehetősen nehéz ezeket a gyümölcstesteket keresni.
 2. Orosz nyári fekete. Elég nagy, átmérőjű, akár 12 cm-re is felnőhet, súly szerint a gyümölcstestek 0,45 kg-ig terjedhetnek. Az életciklus során a gyümölcs lágy része színe megváltozik. Kezdetben fehér, de ezután szürkésbarna színűvé válik. Az íze egy dióhoz hasonlít. Növekszik a Kaukázusban, a Krím-félszigeten, Oroszországban az európai részben. Inkább tölgy vagy fenyő alatt termeszt. A gyümölcstermesztés nyár elején kezdődik, őszi közepéig tart.
 3. Burgundia fekete. A gyümölcstest lekerekített formájú, tömeg szerint 0,3 kg-ra nő. A hossza eléri a 8–9 cm hosszúságot, a puha rész bézs színűre festett, a szerkezete márványos. A kakaóbab illata kifejezetten megjegyzi.
 4. Téli fekete. A névből arra lehet következtetni, hogy ez a fajta inkább gyümölcsöt hoz télen. Nevezetesen az őszi utolsó hónaptól a tél végéig. A gyümölcsök formátumban vannak lekerekítve, átmérőjük eléri a 7–20 cm-t, súlyuk szerint pedig 120 g-ig nőnek. A felszínen jellegzetes növekedéseket észlelnek, maga a gyümölcstest lila lesz.A pézsma illata, ott nő, ahol hárs vagy mogyoró van. Található Svájcban, Olaszországban és Ukrajnában.

terjedését

Fekete szarvasgomba terjedt

 1. A gombacsalád ezen változatát finomnak tekintik a teljes növekedéshez szükséges feltételek szempontjából. Ezek a példányok vörösfenyőben élnek, és egyes fákkal erős szövetséget alkotnak. Közöttük tölgy, mogyoró.
 2. A szarvasgomba nem nevezhető parazitagomba. Mivel bizonyos fákkal szorosan együttműködnek, az utóbbi megkapja a talajból a szükséges tápanyagokat és vizet. A gomba szintén nem fosztja meg magát, de másoknak sem árt. Megvédik a fákat a különféle betegségektől.
 3. A gyomok nem növekednek a megvitatás alatt álló különféle termőtestek növekvő területein. A gomba azon képességéről szól, hogy elpusztítsa más növényzetet is, kivéve a fát, amelyen a szimbiózis felépült. Az ilyen helyeket csak boszorkány köröknek nevezik.
 4. Ami a megfontolt gyümölcstestek mélységét illeti, akkor elérheti a fél métert is. A gomba ezen jellegzetes tulajdonsága miatt keresésük lényegesen bonyolultabb az emberek számára. Ezen felül, a specifikus növekedési folyamat miatt a példányok magas költségekkel járnak.
 5. A bemutatott szarvasgomba inkább a talaj tápanyag-enzimeivel nem túl telített. Ezen felül meszesnek kell lennie. Ha szeretne kóstolni egy ilyen gombával, akkor a legjobb, ha Európába megy. Ebben az esetben megkóstolhatja az eredeti finomságot.
 6. Mindezek ellenére a kérdéses gyümölcstestek Franciaországon kívüli országokban nőnek. A gyümölcstermék elterjedt Olaszországban, Spanyolországban és Franciaország délnyugati részén. Ezenkívül Kínában a szakértők megtanultak a gomba mesterséges termesztését.
 7. A minták gyűjtésének ideális ideje az ősz vége és a tavasz kezdete. A tapasztalt gombaszerelők gyakran az új év utáni első hónapokban szarvasgombákat keresnek. Ebben az időben a szarvasgomba gyümölcsidénye van a csúcspontján.

feldolgozás

Fekete szarvasgomba feldolgozása

 1. A tartósított test nagyon népszerű az egész világon. A fekete szarvasgomba nemcsak a költségeik miatt vált híressé, hanem egy páratlan íz miatt is, amely semminek sem tűnik. A gomba valóban sok ember szívét nyerte meg.
 2. Érdemes megemlíteni, hogy nem mindenki érti az ízvilág ízeit, miután először megkóstolták egy ilyen gyümölcstestet. Ezért az igazi ínyenceknek mindig tanácsos legalább kétszer kipróbálni a finomságot. Csak akkor lehet megítélni, milyen jó a szarvasgomba.
 3. Egy ilyen példa ízlése alig hasonlítható össze semmivel. Ugyanez mondható el a tökéletes illatáról. A gomba élvezésekor érezheti annak az erdőnek a jegyzeteit, amelyben nőtt. Az alkohol és a csokoládé visszhangja is érezhető.
 4. A kulináris világban a profi szakácsok sok különféle ételt készítenek, amelyek kiegészítik a szarvasgombát. Leggyakrabban, a nyers formájában a gyümölcstest fűszerként működik. Ezen felül a mintákat gyakran hőkezelésnek vetik alá.
 5. A gomba íz és aroma tulajdonságai kiválóak tészta, rizs és tojás ételekkel. Érdemes megjegyezni, hogy a szarvasgomba gyűjtése után nagyon rövid ideig megőrizheti a friss megjelenést. Ezért a gyümölcsidőszakban a szarvasgombát kereső profi gombaszedők valódi háborúkat folytatnak egymással.
 6. Ugyanez vonatkozik a piacokra. A francia éttermek képviselői megpróbálják a lehető leggyorsabban megvásárolni a kérdéses gyümölcstestet. Ezután a szakácsok sok különféle ételt készítenek, hogy az ügyfelek kedvelik. Ennek oka az, hogy minden olyan ínyenc ember, aki a bolygó különböző részeiről érkezik, megpróbálja kipróbálni a szarvasgombát.

Keresés és gyűjtemény

 1. Az ínyenc étel készítése előtt szarvasgombákat kell összegyűjteni. Ne felejtsük el, hogy egy ilyen eljárás időigényes.Ezért minden komolysággal fel kell készülnie erre. A példányok vadászatához feltétlenül vegyen magával speciálisan kiképzett kutyákat vagy sertéseket.
 2. Ezeknek az állatoknak éles szaga van, és képesek felismerni a kérdéses gombák terméshelyét. Ebben az esetben a szarvasgomba felfedezése után azokat óvatosan ki kell ásni, anélkül, hogy a fa gyökere és a gyümölcs károsodna.

A fekete szarvasgomba a bolygó legdrágább finomságai. Értékük néha valóban megsérülhet. A továbbra is fennálló probléma az, hogy ilyen gyümölcstesteket nehéz megtalálni. Ezen felül a legtöbb esetben egyénileg nőnek. Ezért ne remélje, hogy egyszerre hatalmas termést gyűjthet be.

Videó: fekete szarvasgomba (Tuber melanosporum)

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások