Paradicsom Pink Claire F1 - a fajta leírása és jellemzői

A paradicsom a leggyakoribb zöldség minden otthonban. Kevés asztal van friss vagy konzerv paradicsom nélkül. Vannak olyanok is, akik mindig hozzáadják a paradicsomot a salátákhoz és egyéb ételekhez. A Pink Clair F1 fajta alkalmas rózsaszínű paradicsom szerelmeseinek. Ez a cikk tárgyalja.

Paradicsom Pink Claire F1

leírás

A fajtát izraeli tenyésztők nevelték el, ez a fajták első keresztezésének hibridje. Meghatározatlan fajra vonatkozik, a növekedés attól a régiótól függ, ahol a kultúrát ültetik. A szár maximális hossza eléri a 2 m-t. A bokor gyökérzete jól fejlett. Felső rész sötétzöld színű, nagy mennyiségű növényzet. A száron lévő levelek kis távolságra vannak egymástól. A jó petefészek kialakításához a mostohaanyagokat el kell távolítani.

Korai gyümölcsérés. A vetés pillanatától csak 90 - 95 nap telik el, és az első növény kész. Egy bokoron az optimális gyümölcsszám érlelődik. Az 1. virágzaton 4-6 nagy és érett gyümölcs képződik.

Kiváló betegségekkel szemben ellenálló dohánymozaik, verticlosis és fusarium. A paradicsom más betegségei nem tolerálják nagyon jól. Fontos a talaj és a talaj időben történő feldolgozása olyan gyógyszerekkel, amelyek megakadályozzák a gombás és vírusos betegségeket.

Tolerálja a meleg területeken nyitott talajt. Hűvösebb területeken üvegházra vagy üvegházra van szükség.

A gyümölcsök

A nagy paradicsom rózsaszín árnyalatú. Egy gyümölcs súlya elég nagy, 180–300 g, ovális alakú, tetején kissé sík. A belső állaga lágy és lédús, édes ízű. A magzat bőre erős, nem reped. A szár alján egy kis zöld halogén található.

A paradicsom nagy és ízletes egész szezonban. A magzat mérete nem függ az érési sorrendtől. A teljes érési időszak alatt nagyon jó termést lehet betakarítani egy bokorról - akár 7 kg paradicsomig.

kérelem

Kiváló ízlésű, minden ételtől külön is elfogyasztható. A nyári salátákban más zöldségekkel is jól működik. Alkalmas egész konzervkészítéshez. Inkább jobb, ha széles nyakú kannákat használ. Tehát kényelmesebb lesz a paradicsomot egy edénybe helyezni. Alkalmas paradicsomlé, paszta és ketchup készítéséhez. Ez jól megy a forró húsételek elkészítésében, valamint a grillezés pácolásában. Alkalmas zöldségpörkölés és lecho főzéséhez.

méltóság

A legtöbb agronómus jól jellemzi ezt a fajtát. Mindenki szereti a jó és ízletes termést az évszakhoz.

A paradicsom előnyei Pink Claire F1

 1. A paradicsom számos betegséggel szembeni ellenállása.
 2. Kiváló ízű paradicsom.
 3. Éretlen állapotban jól tárolhatók és tolerálják a szállítást.
 4. Szinte minden edényben használják.
 5. A paradicsom ellenáll az aszálynak és a hőnek.
 6. A palántákat nyílt és zárt talajon is termeszthetik.

hiányosságokat

 1. Sok immunrendszerben nem immun.
 2. A bokor kialakításához a lépcsőket el kell távolítani.
 3. A tálcához további harisnyakötőt és gyümölcsöt igényel.
 4. Csak termő talajon ad jó termést.

Termesztés: tippek

Növekvő paradicsom Pink Claire F1

 1. A paradicsom vetését február végén vagy március elején kell elvégezni. Fontos a jó talaj előkészítése, mind a palánták számára, mind a nyílt talajon.
 2. A vetés előtt a magokat kálium-permanganát-oldatban 10-15 percig fertőtlenítik. A jobb termés érdekében áztathatók növekedésserkentőben is. A palánták talajt a kertészek speciális osztályaiban vásárolják meg, vagy maguk készítik el. Ehhez keverje össze a tőzeget, a humuszt és egy kis hamu.Használhat raklapokat vagy dobozokat. Mielőtt magvakat a talajba helyeznék, a kutakhoz vagy barázdákhoz kevés vizet öntünk. A vetőmagokat 1 - 1,5 cm távolságra eltemetik, és egymástól 2-3 cm-re helyezik. Miután megpermetezték őket földdel. A jobb csírázás érdekében a tartályokat fóliával lefedik és megvilágított helyiségbe helyezik.
 3. Paradicsomszedést hajtanak végre, amikor 2-3 levél jelenik meg. Minden hajtást külön tartályba helyeznek, hogy a jövőben a paradicsom talajba ültetésekor ne károsítsa a gyökérrendszert.
 4. A palánták átviteléhez fontos a jó talaj előkészítése és a műtrágyázás: kálium, foszfor, nitrogén, trágya és hamu. A növényeket 60 cm távolságra ültetik egymástól.

A lehető leggyakrabban meg kell változtatnia a növények alatti földet. Sokkal jobb a paradicsomot a talajba ültetni, ahol sárgarépa, petrezselyem, kapor és hüvelyesek nőttek. Ne használjon cukkini, paprika és burgonya földjét.

gondoskodás

 1. Fontos a növény megfelelő időben történő gyomlálása, megakadályozva, hogy a gyomok feltöltsék a talajt gyökereikkel, és akadályozzák a föld szellőzését.
 2. Időszerű öntözésre van szükség az időjárási viszonyoknak megfelelően: gyakrabban melegben, esős és felhős időben ritkábban. Legfeljebb hetente 2-3-szor.
 3. Időben történő öntés ásványi műtrágyákkal - 1 alkalommal 2 hét alatt.
 4. Megelőzés a paraziták ellen.

A Pink Clair fajta sok kertész számára vonzó, akik szeretik a korai és lédús paradicsomot. Meglehetősen szerény gondozásban, nagy és ízletes termést ad.

Videó: Pink Claire F1 paradicsom

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások