Tomato Peterhof - a fajta leírása és jellemzői

Az elegáns Peterhof névű paradicsomot az Orosz Kert mezőgazdasági cég orosz tenyésztői tenyésztették. Ez a hibrid a szülői fajtáktól kapta meg a legjobb tulajdonságait: gondozásában szerény, ellenálló a betegségekkel és a kedvezőtlen éghajlati viszonyokkal.

Paradicsom Peterhof

A fajta rövid leírása

A paradicsom-Peterhof egy meghatározó típusú hibrid, növényei botrányosak, legfeljebb 40 cm-re emelkednek. A bokrokat közepes elágazású és félig terjedő tulajdonságokkal jellemzik, ami lehetővé teszi, hogy meglehetősen szorosan ültessék őket, négyzetméterenként akár 6 darabig. A levelek színe telített zöld színű, kicsi méretű és nagyon kevés számú, így a növények még a bokrok közötti kis intervallumban sem árnyékolódnak. A virágzat köztes típusú.

A fajta szuper fős, a termést 85 vagy 90 nappal az ültetés után lehet betakarítani. A növény kicsi mérete miatt a paradicsom-Peterhof paradicsom termelékenysége alacsony, akár 2 kg gyümölcs a bokorból, de a bokrok sűrű elhelyezése az ültetvényen lehetővé teszi, hogy négyzetméterenként átlagosan 12 kg paradicsomot gyűjtsön.

Magzati jellemzők

A Peterhof paradicsom nagyon elegáns, kellemes élénkvörös árnyalatú. A gyümölcs alakja lapos, kerek, kissé hosszúkás, átlagos tömege 30–40 gramm. A pép sűrű, lédús, nem vizes. A bőr vékony, elég erős, nem hajlamos a repedezésre.

A Peterhof paradicsomot tartós aromája és csodálatos édes íz jellemzi, savak hozzáadása nélkül. A gyümölcsök kiváló tárolási minőséggel rendelkeznek, a tárolás és a szállítás nem nehéz. A paradicsom jó érésű, miután eltávolították a bokorból.

E paradicsom felhasználása nagyon változatos. A csodálatos íz és aroma teszik a Peterhof paradicsomot sikeres összetevővé a nyári salátákban és sok növényi ételben. De jó konzervek készítésére is, kiváló gyümölcsleveket, burgonyapürét, szószokat készítenek. A kis méretű gyümölcsök egészben tökéletesen megőrződnek.

A mezőgazdasági technológia jellemzői

A Peterhof paradicsom életciklusa a palánták magjának csírázásával kezdődik. A magokat 1-2 cm mélyre vetik tápláló, előre megnedvesített talajjal töltött edényekbe. Nos, ha ehhez üvegházból származó talajt használnak, ahol palántákat ültetnek, ez javítja az alkalmazkodást. Nagyon hasznos a növekedést stimuláló szerek használata (hamu-oldat használható).

Peterhof paradicsom

A palántákhoz nedves, meleg környezetet kell létrehozni, például, hogy a tartályokat fóliával lefedje. A helyiség hőmérsékletét 20 fokon kell tartani. Fontos az is, hogy a növények legalább napi 16 órán keresztül elegendő fényt kapjanak. Erre a célra agrolámpák használhatók. Az első valódi levél megjelenése után a palántákat szedni kell, a további fejlesztéshez tágabb tartályokra van szükség. A palánták teljes növekedése során kellő időben öntözni kell, és időszakosan meg kell lazítani a talajt. Hét nappal az állandó növekedés helyén történő ültetés előtt a palántákat leállítják.

A Peterhof hibrid az északi viszonyok szempontjából különféle fajtákként lett kialakítva, de alkalmas az ország központi és déli régióira is, ahol szabadföldön termeszthetők. A nagyobb szélességű területeken ezeket a paradicsomot üvegházakban vagy film menhelyek alatt termesztik. A paradicsom károsítóktól való védelme érdekében a palánták ültetése előtt fertőtleníteni kell a talajt. Különösen fehérítővel vagy réz-szulfát oldattal lehet permetezni (miután az ágyakat ősszel bőven kiöntötték ezekkel az oldatokkal).

A fajta szerény gondozással rendelkezik, könnyen elviseli a felesleges nedvességet és a hűvös időjárást.A paradicsomkezelés meglehetősen szokásos, a gyökér levegőztetéséhez a talajt meg kell lazítani, rendszeresen kell öntözni és rendszeresen öntözni szerves és ásványi műtrágyákkal. Egyes kertészek hidrogén-peroxidot használnak a fedőréteghez - ez erősíti a gyökérrendszert és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

A fajta jellegzetes vonása az alacsony növekedésű növények, amelyek nem igényelnek további erőfeszítéseket a bokor kialakításához vagy az ágak megkötéséhez. Ennek ellenére a hozam növelése érdekében a paradicsomot megcsípjük, eltávolítva a levelek tengelyéből növekvő további hajtásokat.

A kertészek véleménye

A fajta állandóan kiváló vevői véleményeket kap. Nagyon szereti, hogy a gyümölcsének ideje érkezni az ország északi területein nagyon rövid nyárral. A kertészek tudomásul veszik a paradicsom csodálatos édes ízét, gyakran díszítik az asztalt, felhasználva ezeknek a kis gyümölcsöknek az elegáns megjelenését. Sokan azt írják, hogy a fajta nagyon szerény, a kompakt bokroknak nincs szükségük nagy kirakodási területre. A kertészeknek különösen tetszik az a tény, hogy a gyümölcsök tökéletesen tárolódnak és szállítás közben nem romlanak el.

Videó: 10 hiba a paradicsom termesztésekor

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások