Meleg elektromos padlók - előnye és hátránya

Meleg elektromos padló - egyedülálló mérnöki tervezés, amely lehetővé teszi az egész szoba fűtését, tökéletesen kiegészítve más fűtési rendszereket. Bizonyos esetekben a padlófűtés még az egyetlen fűtőelemmé válik. Ezt a kialakítást nemcsak házakban, hanem más javított helyiségekben is felhasználhatja.

Meleg elektromos padlók

A meleg padlót leggyakrabban azokban a helyiségekben használják, ahol a padlót porcelán kőagyaggal vagy csempével borítják. Ráadásul rendkívül ritka, hogy elektromos padlót központi fűtési rendszer nélkül használnak. Ezek a minták általában kiegészítik egymást. Az elektromos rendszer elősegíti a hideg padló melegítését. Leggyakrabban a burkolólapokat vagy a porcelán csempéket a fürdőszobában, a konyhában vagy a folyosón helyezik el, ezért ezeken a területeken gyakran meleg padlót használnak.

Érdemes megemlíteni a meleg padló nyilvánvaló előnyeit - a levegő melegítését a padlótól 2,5 méter magasságra. A helyiség meleg levegője még kedvezőbbé és kényelmesebbé teszi a benne lévő életkörülményeket.

Különös figyelmet kell fordítani az elektromos padló beépítésére. Nagyon nem hajlandó megtakarítani az anyagokat, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a különbség jelentéktelen lesz. A legjobb, ha a telepítést szakemberekre bízza.

A padlófűtés telepítésének előnyei

Az elektromos fűtött padlók számos ok miatt nagyon népszerűek:

 1. Az elektromos padló kialakítása kiküszöböli a lakások központi fűtésének hiányát. Általános szabály, hogy a modern házak fő fűtése a legkevésbé melegíti a padlót, így elég hideg lesz. Ennek oka az a tény, hogy az akkumulátorok bizonyos távolságra vannak a padlótól, ennek eredményeként a hideg levegő felhalmozódik az alján. A meleg padló segít megoldani ezt a problémát. Egy kiegészítő kialakítás eredményeként a helyiség melegítése egyenletes lesz.
 2. A meleg padló beépítéséhez nem szükséges kiegészítő berendezés használata, amely lehetővé teszi az ilyen kivitel bármilyen helyiségben történő felszerelését.
 3. A padlófűtés mértéke könnyen szabályozható, ha kiválasztja a legoptimálisabb lehetőséget.
 4. A meleg elektromos padlót egy speciális hőmérsékletszabályozó egészíti ki, amely lehetővé teszi az egyes helyiségekben a kívánt hőmérséklet beállítását. Egyes területeken a fűtést is könnyen kikapcsolhatja.
 5. Meleg levegő emelkedik a padlóról, ezzel kiküszöbölve a huzat kialakulását a lakásban vagy a házban.
 6. Az elektromos padló segítségével bármilyen helyiséget megmenthet a fölösleges nedvességtől, ez pedig kiküszöböli a penészesedés esélyét.
 7. A meleg padlót könnyen a ház fő fűtési forrásává lehet tenni, így megszabadulva az akkumulátoroktól, amelyek további helyet foglalnak el és sok port gyűlnek össze magukon.
 8. Az elektromos padló meglehetősen megbízható kivitel, amely rendkívül ritka, hogy hibás legyen. Ha a telepítési folyamat megfelelő volt - az utasításoknak megfelelően, akkor valószínű, hogy a sérülés nem jelentkezik. A padlófűtéssel kapcsolatos problémák leggyakrabban csak azokban az esetekben jelentkeznek, amikor a ház meghibásodása vagy meghibásodás történt. Például, ha egy szöget bevezettek a rendszer egyik elemébe. Ha ennek ellenére valamilyen probléma merült fel, ne aggódjon és pánikba kerüljön, mivel az elektromos padló könnyen javítható. Ha önmagában nem tudja megtenni, vegye fel a kapcsolatot a szervizközponttal.
 9. A padlófűtés teljesen biztonságos és nedvességálló. Ennek a kialakításnak köszönhetően melegséget és kényelmet teremthet a házban.
 10. A meleg elektromos padló kialakítása kompakt és kényelmes, így nem csökkenti a helyiség mennyezetének magasságát.
 11. A meleg padló összes szerkezeti eleme jól el van rejtve a szemétől, ami láthatatlanná és rendezetté teszi a rendszert.
 12. A szerkezet telepítése meglehetősen egyszerű, még a speciális tapasztalatok nélküli személy is felszerelheti az összes berendezést és a rendszert egészében.
 13. Meleg padló segítségével a ház felületét mindenhol egyenletesen és egyenletesen melegítik.

Az elektromos padló hátrányai

A meleg padló kialakításának számos előnye ellenére ennek a rendszernek még vannak hátrányai:

 1. Az elektromos padló első és legnyilvánvalóbb mínusz a ház energiaköltségeinek növekedése. Ebben az esetben a költségek lehető legnagyobb mértékű csökkentése érdekében a legjobb olyan hőmérsékletszabályozó használata, amely bizonyos területeken csökkenti a hőmérsékletet vagy kikapcsolja a fűtést.
 2. A második hátrány szintén jelentős költségekkel jár. A helyzet az, hogy a meleg padló drága konstrukció, amely telepítéséhez bizonyos költségeket is igényel.
 3. Az elektromos padló tervezésének telepítése előtt meg kell változtatni a ház vezetékeit. Egy ilyen rendszer jelentősen megnöveli az elektromos rendszer terhelését, így a régi vezetékek egyszerűen nem tudnak ellenállni.
 4. A meleg padló kialakítása nagyon igényes a padlóburkolat szempontjából. Mindenekelőtt jó hővezető képességgel kell rendelkeznie, hogy a rendszer hatékonysága érezhető legyen. Ha olyan szőnyeg vagy szőnyeg van a padlón, amely nem engedi meleget elég jól, a meleg padló hatékonysága nem lesz nagy.
 5. A meleg elektromos padló használata bizonyos típusú padlókat befolyásolhat. A legnagyobb hatás a fapadlóra van, mivel a fa melegítéskor felmelegszik, majd alakja megváltozik.
 6. Ha a padlóburkolat szintén lakkozott, a fűtési hőmérséklet nem haladhatja meg a 21 fokot.
 7. Az energia- és költségmegtakarítás érdekében a meleg padlót általában nem helyezik el olyan helyekre, ahol a bútor áll. Ebben a tekintetben a ház bútorjának átrendezése a meleg padló szerkezetének újratelepítését is magában foglalja.
 8. A fűtött padló használata egy házban provokálja az elektromágneses sugárzás megjelenését. Természetesen manapság mindenki elektromos eszközöket használ, az elektromágneses hullámok terjedése ellenére, azonban egy kiegészítő elektromos rendszer telepítésekor a sugárzás felerősödik, ezért ezt a tényezőt figyelembe kell venni.
 9. Bármely elektromos fűtőberendezés használata, beleértve az elektromos padlót is, növeli az áramütés kockázatát. Ezt a tényezőt figyelembe kell venni, különösen a magas páratartalmú helyiségekben.

Érdemes megjegyezni, hogy ezen hiányosságok ellenére a legtöbb ember továbbra is padlófűtést használ a házban, mivel számukra az ilyen rendszerek a kényelmes tartózkodás előfeltételei. Ezen túlmenően a legtöbb hiányosság teljesen jelentéktelen és könnyen kiküszöbölhető. Ami a többletköltségeket illeti, általában mindenki megérti, hogy a kényelem megéri a kiegészítő pénzt.

Az elektromos padlófűtés víz előnyei

Az elektromos padlófűtést sokkal gyakrabban használják, mint a vizet. Ez könnyen magyarázható, mivel egy ilyen kialakításnak számos előnye van:

Az elektromos padlófűtés víz előnyei

 1. Az elektromos padlófűtést sokkal könnyebben és kényelmesebben lehet szabályozni hőmérséklet szempontjából, mint a víznél. Elég csak egy termosztátot használni, amellyel beállíthatja a kívánt hőmérsékletet, és sokkal pontosabban tudja megtenni, mint egy vízrendszerben.
 2. A kábelek beszerelése a meleg padló elektromos szerkezetébe sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a vízmelegítőrendszer vízvezetékein.
 3. A meleg padló vízrendszerének használatához gázkazán telepítése szükséges a víz melegítéséhez. Ez az intézkedés további helyet igényel, valamint megnövekedett telepítési költségeket.

Így meghatározható, hogy az elektromos padlófűtés nagyon kényelmesen használható. Különösen alkalmas kis helyiségek, például lakások vagy kis házak fűtésére. Ezenkívül a meleg elektromos padló kivitelezése nagyszerű az irodában, mivel egy ilyen helyiségben nem mindig lehetséges gázkazán felszerelése.

Az elektromos padlófűtés hátrányai a vízhez képest

Sajnos az elektromos padlófűtés-rendszernek vannak bizonyos hátrányai is a víz szerkezetéhez képest:

 1. A vízmelegített padló gyakran olcsóbb lehetőség, mint az elektromos. Az ilyen megtakarítások különösen nagy területeken észlelhetők.
 2. Melegvíz használata padlófűtésre és helyiségfűtésre biztonságosabb lehetőség, mint az elektromos áram használata. A forró víz kisebb mértékben árthat az embernek, mint az elektromos áram.
 3. A vízmelegítés sokkal hosszabb ideig tarthat, mint az elektromos rendszer. Az ilyen rendszerek legnépszerűbb gyártói szerint a vízpadló akár 50 évig is eltarthat a házban.

Vízpadló használata a legmegfelelőbb nagy helyiségek fűtéséhez. Például, jobb, ha nagy vidéki házakban vagy munkaterületeken használja.

Elektromos padló - egyedülálló modern kialakítás, amely lehetővé teszi a ház maximális kényelmét. Egy ilyen rendszerrel a padló mindig meleg lesz, ami nemcsak mezítláb nélkül járhat, hanem a gyermekek számára is lehetővé teszi a padlón való játékot, anélkül, hogy félne attól, hogy átfújják a huzatot. Sőt, a kialakítás teljesen biztonságos, a rendszer tökéletesen védi az összes elemet a víz és más tárgyak behatolásától.

Videó: melyik elektromos padlófűtés jobb?

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások