Pattogatott kukorica a gyermekek számára - egészségügyi előnyök

A pattogatott kukoricát régóta kíváncsiságnak tekintik honfitársaink számára. Az emberek filmek nézése és barátaival való összejövetelek során használják. Ha egy teljesen természetes snackről beszélünk, az az az emberi test számára előnyös lesz. De ma szinte lehetetlen megtalálni igazán jó minőségű pattogatott kukoricát. Ami a gyermekekkel való bánásmódot illeti, a kérdés ellentmondásos és ellentmondásos. Próbáljuk meg mindent együtt megérteni.

Pattogatott kukorica a gyermekek számára

A pattogatott kukorica előállításának jellemzői

 1. A főzés során erre a célra különféle kukoricát használnak. Vízen és keményítőn alapul. Amikor a szemek 200 ° C-ra felmelegednek, repedés és növekedés következik be. Ha a vegyi anyagok nem vesznek részt az előkészítésben, akkor a szemek maximális értéket jelentenek a test számára.
 2. A természetes snack alapja ugyanazokat az anyagokat tartalmazza, mint a gabonafélék. B-csoportbeli vitaminokról, K-vitaminról, szénhidrátokról, fehérjevegyületekről, aminosavakról beszélünk. Néhányuk hőkezelés után megsemmisül. Nem lehet úgy tekinteni, hogy a snack csodaszer minden betegség esetén, de bizonyos problémákkal megbirkózhat.
 3. A felmelegedett és repedezett kukoricamag fő hatása az, hogy ellenőrzik a lipid- és szénhidrát-egyensúlyt. Ennek fényében csökken a trombózis kialakulásának kockázata, az étel könnyebben felszívódik, az anyagcsere folyamata kialakul. Az élelmi rost megtisztítja a bélrendszert a stagnálástól. Az antioxidánsok viszont javítják a vér összetételét.
 4. Kizárólag tiszta, kémiai alapanyagokból készült snackek előállítása során minden értékes tulajdonság lehetséges. De amikor a pattogatott kukoricát tömegesen termelik, a cégek egyáltalán nem törődnek a fogyasztók egészségével. Különféle adalékanyagokat, karamellot, mesterséges aromákat és ízfokozókat használnak.
 5. A végtermék magas kalóriatartalmú, szinte semmi sem marad előnyeivel. Ugyanakkor a pattogatott kukorica megjelenésének nincs jelentősége. A közelmúltban színezékeket használtak annak előállításához. Az ilyen termékek nemcsak a fiatalabb, hanem az idősebb generációt is károsak lesznek.

A pattogatott kukorica előnyei egy gyermek számára

 1. Az emberi testnek idegen anyagok hozzáadása nélkül nyert levegő kukoricamagokra van szüksége. Ez azonban kizárólag mérsékelt összeg. A készítmény ásványokat, például kalciumot és foszfort tartalmaz, amelyek erősítik a csontokat.
 2. Érdemes megérinteni a snack részét képező polifenolos vegyületeket. Ezek egyfajta antioxidánsok. Tisztítják a koleszterinlemez vércsatornáit, javítják a szívizom aktivitását és megakadályozzák a rosszindulatú sejtek kialakulását.
 3. A kompozíció szénhidrátokat tartalmaz, amelyek az energiaforrások feltöltéséhez szükségesek. A pattogatott kukorica gyorsan megduzzad, amikor a gyomorba kerül, és kiküszöböli a gyorsan tomboló éhségét. Azt eszik, hogy tompítsa az étvágyát, amikor nincs más, ami kéznél van. A legértékesebb a kézzel készített előétel.

Ártalmas pattogatott kukorica egy gyermek számára

Ártalmas pattogatott kukorica egy gyermek számára

 1. A készítmény élelmi rostot tartalmaz, amely székrekedést válthat ki. Ha úgy dönt, hogy pattogatott kukoricával kezeli a gyermeket, vegye figyelembe, hogy a levegőszemcsék mellett a csecsemőnek sok tisztított vizet kell inni. Csak így biztosítható az emésztőrendszer megfelelő működése.
 2. Az esetleges kár az, ha sós ételeket fogyaszt. Az ilyen pattogatott kukorica csapdába esik a folyadék a szövetekben és a belső szervek közötti térben. Emiatt az elektrolit-egyensúly zavart.
 3. Gyakran a szóban forgó termék elkészítésekor speciális szintetikus ízesítőszert adnak hozzá diacetil formájában. Ez jelen van a sütőolajban. Ennek eredményeként egy ilyen anyag mérgező vegyületeket képez, amelyek káros hatással vannak az idegsejtekre és a légzőszervekre.
 4. Ha szisztematikusan nagy mennyiségű pattogatott kukoricát fogyaszt, légszomj alakul ki. Egyes esetekben még mentális betegségek is előfordulnak. Megerősítették, hogy a diacetil gyakran tömeges mérgezést és mérgezést okoz.
 5. Ne felejtsük el, hogy a szóban forgó termék különféle ízek hozzáadásával a súlyos allergiás reakciók kialakulásának oka, különösen kisgyermekek esetén. Ezen túlmenően az ilyen adalékok károsak az emésztőrendszerre.
 6. Ennek fényében gyakran kialakulnak a gyomorhurut, a gyomorfekély és más, a gyomor-bélrendszerrel kapcsolatos patológiák. A pattogatott kukorica, amelyet a szupermarketek polcán kapnak, önállóan elkészíthető. De ez nem azt jelenti, hogy biztonságosabb. A termék elkészítése során olyan káros vegyületek is képződnek, amelyek károsak az egész emberi egészségre.

A pattogatott kukorica bevezetésének a gyermekek étrendjében jellemzői

A pattogatott kukorica bevezetésének a gyermekek étrendjében jellemzői

 1. Ha továbbra is úgy dönt, hogy ilyen módon kezeli a gyermeket, akkor előnyben részesítse a pattogatott kukoricát, amely emellett semmilyen festéket vagy ízt nem tartalmaz. Az alapanyagok kiválasztásakor előnyben részesítse a kiváló gyártót, aki felel a termékei minőségéért.
 2. A legjobb, ha megtanulja, hogyan kell főzni az előétel. Ebben az esetben félelem nélkül popcorn adható a babának. De érdemes megjegyezni néhány finomságot. Gyermekorvosok nem javasolják, hogy akár 4 évesnél fiatalabb gyermekeknek is készítsenek készítményeket.
 3. Ebben a korban az emésztőrendszer csak erősödni kezd. Ezen felül a gyermek már önállóan képes rágni és nyelni az ételt. Azt is kevésbé fogja aggódni, hogy a gyermek megfojthat. Ezenkívül 3 éves kor után a csecsemő testének fokozatosan alkalmazkodik a felnőtt ételekhez.
 4. A kérdéses termék összetételében nagy mennyiségű rost van. Egy ilyen enzim hátrányosan befolyásolhatja a gyomor-bél rendszer működését. Ennek eredményeként a gázképződés gyakran növekszik, puffadás alakul ki. A hasmenés is gyakori.
 5. A helyzet teljes ellenőrzése érdekében először adjon gyermekének csak egy kis pattogatott kukoricát. Figyelje meg a baba reakcióját. Ha nem vett észre semmi rosszat, néha kényeztesse gyermekét ilyen élvezettel. Ne engedje ellenőrizetlenül enni. Az élelmiszer-allergia első jeleinél szükség esetén forduljon orvosához.
 6. Ha a gyermek hajlamos allergiás reakció kialakulására, tilos pattogatott kukoricát adni még minimális mennyiségben is. Különösen a készítmény ellenjavallt a gyomor-bélrendszer betegségeiben. Ez különösen a fekélyekre és a gyomorhurutra vonatkozik.
 7. Ezenkívül ne vegye fel a cukorbetegség, túlsúly, fokozott vérkoaguláció kezelését az étrendbe. Nem ajánlott különféle adalékanyagokkal és színezékekkel vásárolt terméket kínálni 10 évesnél fiatalabb gyermekek számára. A pattogatott kukorica édes szódaval kombinálva különös károkat okoz.

Ha úgy dönt, hogy új csecsemőjét bevezeti a csecsemőjébe, akkor tegye azt az ajánlott módon. A legjobb, ha egy ilyen terméket saját maga készít festék nélkül. Ne vegye fel a menübe különféle ízekkel és illatokkal vásárolt finomságokat, ez negatívan befolyásolja az egészségi állapotát.

Videó: hogyan készíthet otthon pattogatott kukoricát

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások