Bors Aphrodite - a fajta leírása és jellemzői

Édes paprika Aphrodite - közepes korai érésű, cseh tenyésztők által tenyésztett növény. Az első hajtástól a betakarításig tartó időszak körülbelül 110 - 115 nap. Ez a fajta magas termelékenységgel, jó csírázással rendelkezik, és ellenáll számos parazita betegségnek és verticillózisnak. A bokrok átlagos magassága 60 - 85 cm (félszár), a szár erős.

Bors afrodit

Gyümölcsleírás

Az Aphrodite paprika gyümölcse nagy, 230 gramm súlyú, négyzet alakú. A pép húsos, lédús, édes és aromás. Fali vastagsága 0,7 - 1 cm, a héj vékony, sima. Az érés során a gyümölcsök halványzöld színűek, érett formában pedig narancs színűek.

Nyílt terepen történő termesztés esetén a termés hozama 8–9 kg / m2 vetés. Ízessége miatt a paprika ideális friss fogyasztásra. Különféle főzési módszerekhez is felhasználható. A gyümölcsök jól megőrződnek anélkül, hogy elveszíthetnék megjelenő megjelenésüket.

Vetés és ápolás

Ez a fajta alkalmas üvegházakban, melegágyakban, film- vagy üvegházban, valamint nyílt talajban palánták útján történő termesztésre. A palántákat magok vetésére nagyjából február elején vagy 80 nappal a nyílt terepen történő ültetés előtt végezzük. Minden magot 1,5 centiméter mélységre ültetnek a palántákhoz speciálisan előkészített talajba. A palántákat fa ládákban, műanyag edényekben vagy speciális tőzegkapszulákban lehet termeszteni.

A palánták termesztésének hőmérséklete legalább + 26 ° legyen, mivel az afrodit paprika nem szereti a hideget. Az első hajtások megjelenése után gondoskodni kell a helyiség megfelelő megvilágításáról. Ha nincs elegendő természetes fény, akkor ajánlott a növényeket megvilágítani.

Amikor a palánták megerősödnek és növekvő leveleket kezdenek kialakulni, a szobahőmérsékletet fokozatosan, naponta 1 ° C-kal csökkentik, + 16 ° C-ra csökkentve. Ez szükséges ahhoz, hogy a növényt hideghez igazítsák, mielőtt nyílt talajon ültetnék.

Szállás és gondozás

Április végén, amikor az éjszakai fagy veszélye teljesen megszűnik, a palántákat állandó helyen szabad helyre lehet ültetni. Ha üvegházban vagy üvegházban történik a művelés, akkor palántákat már április végén ültethetünk. Egy m2-en ajánlott legfeljebb négy növény ültetése. Közöttük legalább 25 cm távolság, ha üvegházról van szó, 35 cm, mivel egy zárt épületben a növények nagyobbak lesznek, és több gyümölcsöt hordoznak. Az ágyak közötti távolság nyílt terepen 40 cm és az üvegházban 50 cm.

Az Aphrodite fajta nagyon igényes a talaj termékenységére. Ha azt tervezi, hogy ezt a termést a webhelyén termeszti, a szakértők azt javasolják, hogy ősszel kezdje el elkészíteni. A rothadt trágyát beviszik a jól ásott és elterjedt talajba. Ezt az eljárást másfél hónappal megismételik az átültetés előtt. Termesztéshez válassza a nyílt és napos helyeket. Előnyös a talaj, amelyen hüvelyesek, uborka vagy káposzta előzőleg termesztették.

A maximális utódok elérése érdekében a teljes növekedési időszak során ajánlott szerves és ásványi műtrágyákat (nitrát, karbamid, foszfát) a talajra kijuttatni, kb. 20 naponta. Az öntözést 4 naponként végezzük. Tíz naponta egyszer fel kell pihenni a talajt és eltávolítani a gyomokat.

Videó: hogyan kell öntözni a paprika palántákat

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások