Teherbe eshettem-e azonnal a szülés után?

Minden modern nőnek egyedül kell viselnie a fogamzásgátlást. Különösen heves kérdés merül fel a családokban, mert ott a szexuális kapcsolatok rendszeresé válnak. Ma a született gyermekek nagy részét tervezik. Vagyis a csecsemők akkor születnek, amikor a szülők erre szellemileg, fizikailag és anyagilag készen állnak. Rég elmúltak azok a napok, amikor egy nő szült, miközben teherbe eshet. Szerencsére a modern orvoslás a fogamzásgátlók széles választékát kínálja nekünk - mind hormonálisan, mind gátként. Sok fiatal anyának azonban kérdése van - lehetséges teherbe esni közvetlenül a szülés után? Készen áll-e a test arra, hogy újra elviselje a magzatot, vagy legalább pihenhet, és legalább ideiglenesen elfelejtheti a fogamzásgátlást? Megkíséreljük megválaszolni a cikk legfontosabb kérdéseit ebben a cikkben.

Terhessé tehetek-e azonnal a szülés után

Hogyan történik a terhesség?

A terhesség lehetőségének megértéséhez meg kell értenie a termés megtörténtét. A terhesség kezdetének folyamata az ovulációtól függ - ha van, akkor a terhesség mindenképpen lehetséges, ha nincs ovuláció, a terhesség elvben nem fordulhat elő. Az ovuláció egy tojás érése, amely elhagyja a petefészkét és várja a megtermékenyülést. Ha a sperma nem termékenyíti a petesejt, akkor eltörik és menstruációs vérzés formájában jelentkezik. Ez az a vélemény, amely szerint azt gondolják, hogy míg a nőnek nincs menstruációja, reproduktív rendszere nem helyreállt, és nem terhes. A legtöbb esetben ezt igaznak lehet nevezni, de gyakran előfordul, hogy egy nő teherbe esik, még azelőtt, hogy az első menstruáció megérkezett szülés után.

Terhessé tehetek-e közvetlenül a szülés után vérzés közben?

Mint tudod, szülés után egy nő méhvérzést tapasztal, ez teljesen normális. A placenta elválasztása után, amely a terhesség alatt táplálta a babát, a méhben seb marad, először vérzik. A vérzés átlagosan két héttől két hónapig tart. Jelenleg lehetetlen teherbe esni, mert a méh egyszerűen fizikailag nem képes új magzatot elfogadni. A kérdés azonban az, hogy szexuálisan született vérzéssel kategorikusan lehetetlen. Ebben az időszakban a méhnek nyitott seb van, amely még nem gyógyult meg. Ez közvetlen kapu a baktériumok és a fertőzések számára, amelyek szexuálisan bekerülhetnek minden probléma nélkül. Sőt, a szülési csatorna az első hónapokban meglehetősen fájdalmas, különösen, ha hiányosságok vannak. Egyébként pszichológiai tényező merül fel - egy fiatal anya megfárad, nem alszik eléggé, a test meggyógyul a szülés után, milyen intim kapcsolat ez? Ez az oka annak, hogy sok népnek 40 napos időszaka van, amelynek során a férj általában nem "látogatja meg" feleségét, aki nemrégiben gyermeket szült. Ez az idő lehetővé teszi egy nő számára, hogy fizikailag és mentálisan is felépüljön a szülés után.

Teherbe eshetünk szoptatás alatt?

Néhány évtizeddel ezelőtt azt hitték, hogy a szoptatás megbízható fogamzásgátló mód, ezért a szovjet időkben a nők a lehető leghosszabb ideig próbálták etetni a csecsemőt annak érdekében, hogy kihasználják ezt a lehetőséget a nem kívánt terhesség ellen. Számos tanulmány, és ami a legfontosabb, a szoptató anyák negatív tapasztalata, megerősíti, hogy a szoptatás ideje alatt terhesség lehetséges, és nem fordul elő ilyen ritkán. Az egész a prolaktin hormon koncentrációjáról szól. A prolaktint általában szoptatás alatt termelik.A természet mindent oly módon rendezett el, hogy megvédje a nő testét, amelyet kimerített egy korábbi terhesség és szülés. A fogamzásgátlás hatékonysága akkor érhető el, ha betartja az igény szerinti táplálkozás szabályait. Vagyis ahhoz, hogy a hormonszint a testben ne csökkenjen, legalább három óránként kell etetnie a gyermeket. Ha a rendszerben négy óránál hosszabb időszakok tartják a csecsemőt etetés nélkül, akkor a prolaktin hormon szintje csökken, a védelem gyengül, ovuláció és ennek eredményeként terhesség léphet fel. Ezért figyelmezteti a nőgyógyászok, hogy a szoptatás nem a legmegbízhatóbb módszer a nem kívánt terhesség elleni védekezéshez, ne számítson a szoptatásra.

Lehetséges-e teherbe esni közvetlenül a császármetszés utáni szülés után?

Lehetséges teherbe esni közvetlenül a szülés után császármetszéssel
A császármetszés olyan műtéti művelet, amelynek során a csecsemő nem megy keresztül a szülési csatornán, hanem a méh műtéti bemetszésével született. A csecsemő és a méhlepény eltávolítása után varratot hordnak a méh testére. Az érzéstelenítés és a műtéti beavatkozás ugyanolyan fájdalmassá és bonyolulttá teszi a szülés folyamatát, mint a természetes szülés. Egy ilyen műtéttel azonban a szülési csatorna, a méhnyak és a hüvely nem szenved, így a partnerek intim vágya korábban jelentkezik. A császármetszés természetellenes szülés, tehát bizonyos hormonok későn termelődhetnek. Az orvosok szerint a ciklus helyreállítása és az ovuláció megjelenése a császármetszés után sokkal korábban fordul elő. Ezenkívül a méhén lévő heg a szülés utáni első alkalom a terhesség fő ellenjavallata. A császármetszés utáni nőknek egyértelműen meg kell érteniük, hogy a korai terhesség veszélyes lehet, a nem gyógyult varrat eltörhet. Ebben az esetben a méhben lévő csecsemő a legtöbb esetben nem él túl, ráadásul az intenzív vérvesztés veszélyt jelent az anya életére. Ezért minden orvos egyetért - császármetszés után a terhességet legkorábban három évvel később kell megtervezni.

Előfordulhat-e a terhesség a szülés utáni első hónapokban?

Összefoglalva és a cikk fő kérdésére megválaszolva magabiztosan mondhatjuk, hogy a terhesség szülés után is előfordulhat. Az első 2-3 hónapban ez a valószínűség nagyon alacsony, majd fokozatosan növekszik. Különösen akkor, ha a csecsemőt szoptatják, vagy abban az időszakban, amikor kiegészítő ételeket vezetnek be, és csökkent a szoptatás mennyisége és intenzitása.

Gyakran előfordul, hogy a szülés után érett első tojás azonnal megtermékenyül és a méhhez kapcsolódik. Vagyis terhesség akkor is fennáll, ha az első menstruáció még nem érkezett meg. Egy nő úgy gondolja, hogy a teste még nem állt helyre, ám valójában már 2-3 hónapos terhes, és akkor érzi, amikor a csecsemő már mozog. Ilyen helyzetek gyakran felmerülnek, ezért egy nőnek figyelmeztetnie kell és a szülést követő szexuális kapcsolatok kezdetétől kezdve meg kell védenie magát. Ha a fogamzásgátlók - az IUD vagy az óvszer - nem alkalmasak Önnek, akkor szoptatáshoz engedélyezett orális fogamzásgátlókat is szedhet.

A nőknek nagyon nehéz abortuszuk van mind fizikai, mind mentális szempontból. Éppen ezért, hogy megvédje magát a nem kívánt terhességtől, a fiatal anyát még a szülést követő első hónapokban is meg kell védeni. Ne feledje, hogy a szoptatás és a menstruáció hiánya nem garantálja a terhesség elleni védelmet!

Videó: mennyi teherbe eshettem születés után?

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások