Lehet inni kefir edzés után?

A fit, karcsú és ugyanakkor erős testért folytatott küzdelem hatalmas erőfeszítéseket igénylő folyamat. A képzés önmagában nem elegendő, nagyon fontos az étrend megfelelő megszervezése, attól függően, hogy le akar-e veszíteni a felesleges zsírt vagy a fogyást. Következésképpen sok sportolónak sürgõs kérdése van: lehet-e inni kefirit edzés után, mi az ennek elõnye és kár, nem fogja az összes felhasznált energiát nullára csökkenteni? Fontolja meg ezeket a kérdéseket.

Lehet inni kefir edzés után?

Kefir: egészséges termék

Szinte az összes szakértő állítása szerint ez a savanyú tej ital az edzés után is meg kell inni, mivel egyidejűleg több feladattal is egyszerre jár:

  1. Az aktív sportolás során a testünk sok energiát veszít, és a kefir lehetővé teszi a kalóriahiány pótlását, ezért ez az energia visszatér.
  2. A kefirnak köszönhetően bezárhatja a fehérjeablakot, ha fogyni szeretne.
  3. Ez az ital kalciumot tartalmaz - a legfontosabb nyomelemet, amely részt vesz a zsírégetésben és erősíti a csontokat - ez a pillanat nagyon fontos a sportolók számára.

Ezen felül a kefir kiválóan befolyásolja az emésztési folyamatokat.

A termék hasznossága ellenére kevés kalóriát tartalmaz - csupán 34 kalória 100 gramm italra. Ez egy természetes antioxidáns, amely lehetővé teszi a test gyorsabb felépülését és nem öregszik. A tudósok azt is megállapították, hogy a termék napi használatának köszönhetően az anyagcserét létrehozhatják, helyreállíthatják az anyagcserét - ez általában a tisztességes nem elsődleges célja.

Fontos: 2 csésze kefir körülbelül 15 gramm fehérjét tartalmaz, és ennek nagy része a kazein, amely lassan felszívódik, amelynek következtében több órán keresztül elfelejtheti az éhségérzetet anélkül, hogy a test sérülne.

Melyek a kefir előnyei?

Tehát, amint ezt már sikerült kideríteni, a kefir kiváló savanyútej-termék a sportolók számára, függetlenül a kitűzött céltól. Nézzük meg részletesebben, milyen hasznos elemek vannak az italban:

  1. Antioxidánsok. Egy edzés után egy pohár ebből az ízletes, frissítő italból megsemmisíti a szabad gyökök hatását - közvetlenül az izmokban képződnek és hajlamosak a rostok lebontására.
  2. Kalcium. Valószínűleg nem sokan tudják, de a kalcium képes stabilizálni a hormonális hátteret. A kalcium elengedhetetlen mind felnőttek, mind gyermekek számára - erősíti a csontokat, szépíti a körmöket, a fogakat és a hajat.
  3. Foszfor. Energiat szolgáltat a testnek, segít az izmok aktívabb felépülésében. A foszfornak köszönhetően az edzés után sokkal könnyebb lesz enyhíteni a fáradtságot.

Sokan biztosak abban, hogy csak alacsony zsírtartalmú terméket szabad inni. Valójában ez nem egészen igaz: a kalcium teljes felszívódásához zsírokra van szükség. Ezért, ha a fogyás kérdése nem akut kérdés az Ön számára, akkor a legjobb választani a kefir 2,5 zsírt.

Lehet-e inni kefirot edzés után, ha a cél a fogyás?

Sok szakértő azt is javasolja, hogy igya meg ezt a terméket, mert az segít kompenzálni a folyadékhiányt az intenzív fizikai erőkifejtés után. A kefir javítja az emésztőrendszert, és ezt a szempontot is fontos figyelembe venni, ha nemcsak a test tonizálására törekszik, hanem a fogyásról is.

Kefir edzés után

A kalcium hozzájárul a testzsír égetéséhez - egyébként a tudósok a közelmúltban fedezték fel ezt a tényt. Ezért, ha a lehető leghamarabb eredményt kíván elérni, akkor oda kell figyelnie a tejtermékre.

Igyál alacsony zsírtartalmú kefirot: elvben elegendő tápanyagot tartalmaz. Referenciaként: egy szokásos liter kefir kb. 400 kcal / liter, zsírtalan - 270. Miért használjon extra kalóriát, ha tényleg le szeretne fogyni?

Figyelemre méltó, hogy a táplálkozási szakemberek speciális kefir-diétát is kidolgoztak azok számára, akik fogyni szeretnének. A nap folyamán rizst, sovány húst, tojást, túrót és szükségszerűen kefirot is fogyaszthat. És az utolsónak legalább két liternek kell lennie naponta. Sokan, akik már kipróbálták ezt az étrendet, azt állítják, hogy ez valóban hatékony. Tehát nem csak kefirit iszhat, hogy az edzés utáni erőt helyreállítsa, hanem olyan termékként is, amely segít a fogyásban.

Mikor nem érdemes inni a kefirot?

A termék összes előnye ellenére továbbra is vannak olyan helyzetek, amikor le kell adni egy italt:

  1. Gyenge a belete - a kefir provokálhatja ideges székletét.
  2. A laktóz intolerancia fennáll - lehetséges az allergiás reakciók megnyilvánulása.
  3. Magas savasságú gastritisben szenved - a kefir segít fokozni azt.

Ami a többi, ez az ital csak Önnek lesz hasznára.

Videó: mit lehet enni és inni edzés után?

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások