Az olajbogyó szoptatható?

Mediterrán olajbogyó - finom élvezet az ünnepi asztalnál. A szoptató anyának a laktáció ideje alatt nagyon sokat kell tagadnia önmagától, így felmerül a kérdés, vajon lehet-e ezeket a finom bogyókat enni anélkül, hogy a baba káros lenne.

Olajbogyók szoptatáshoz

Sajnos a legtöbb gyümölcs ipari konzerv formában kerül forgalomba, ezért valószínűtlen, hogy hasznosak legyenek az anya és a baba számára. Fontos, hogy pontosan tudjuk, hogyan lehet megkülönböztetni a természetes olajbogyókat a feldolgozott olajbogyóktól, és milyen következményekkel számolhatunk azok bevitelétől.

Az olajbogyó előnyei a laktáció során

A tudósok szerint az érett vajbogyók pozitív hatással vannak a tej minőségére. A sózott olajbogyókat a folyamatos tejsav erjesztési módszerrel szüreteltetik, amelynek eredményeként nem veszítik el jótékony tulajdonságaikat.

Mindenekelőtt számos telítetlen zsírsavat (olajsav, omega) tartalmaznak, amelyek biztosítják a bőr, a haj és a köröm egészségét. Ez a tulajdonság a csecsemő számára az élet első hónapjában fontos, amikor a bőr teljesen megújul, a szőrtüszők kialakulnak. Ugyancsak szerkezetükben ezek a zsírsavak hasonlítanak az anyatejben található lipidekre, ami jó építőanyagként teszi őket az immunitás, az agyszövet, a kardiovaszkuláris és a hormonális rendszerek számára.

A gyümölcs összetételében található E-vitamin erős antioxidáns, amely megakadályozza a sejtek oxidációját és öregedését, elősegíti más vitaminok (A, K) felszívódását és harcol a szabad gyökök ellen.

Az olajbogyóban található polifenolok megvédik a szívet és az ereket, erősítik falaikat, ami fontos a morzsák életének első hónapjaiban.

A sötétkék bogyók hasznos ásványi anyagokat tartalmaznak - mangánt, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, nátriumot és másokat -, amelyek hozzájárulnak a gyermek izomrendszerének és izomzatának kialakulásához. A kalcium erősíti a porcot és a csontszövetet, elősegíti az ízületek rugalmasságát, felelős az elsődleges fogak normál kitöréséért. A mangán normalizálja az izomtónusot, ami először aggasztja a gyermeket. A magnézium részt vesz az agy munkájában, növeli a koncentrációt és a memóriát, csökkenti a központi idegrendszer idegességét és ingerlékenységét, és normalizálja az alvást.

A mediterrán étel élelmi rostot tartalmaz, amely javítja a gyomor és bél motilitását, és megakadályozza a székrekedést. Úgy gondolják, hogy a szoptató anya táplálkozásában szereplő olajbogyó elősegíti a morzsoló vastagbél csökkentését, javítja étvágyát.

További határozott plusz az alacsony kalóriatartalom. A zsírsavakat tartalmazó olajtenyészet étrendi termék marad, amely nagylelkűen ízesítheti a növényi salátákat és a házi pizzát.

Hogyan válasszunk ki egy terméket

Szoptatáskor csak a természetes olajbogyók hasznosak, amelyeket a következő tulajdonságok jellemeznek.

Hogyan válasszunk olajbogyót

 1. Ár. A feldolgozatlan gyümölcsök sokszor drágábbak.
 2. Minőségi jel. Keressen egy feliratot a termékendőbe, amely jelzi a természetes erjedést vagy a kémiai feldolgozási módszerek hiányát.
 3. Vasglukonát hiánya. Az E579 komponenst mindenhol hozzáadják a konzerv olívabogyókhoz, hogy szép és tartós sötét színt kapjanak. A természetes erjesztett bogyók feltűnőek, egyenetlen színűek és foltok, míg lila és barna árnyalatúak.
 4. A maró-szóda hiánya. Az E524 komponens felgyorsítja az olajbogyó fermentációs folyamatát, és lehetővé teszi számukra, hogy megszabaduljanak az keserűségtől. Az egészségre azonban nagyon veszélyes - leállítja a sejtosztódást, károsítja a bőrt és a nyálkahártyákat. Természetesen alacsony az olajbogyókoncentráció, de hirtelen elegendő lesz a sérülékeny baba károsításához?
 5. Az íz. A természetes olajbogyók lédúsabbak és jól tartják a nedvességet, ugyanakkor lágyak is. Az ipari bogyók gyakran nagyon rugalmasak és jó hangminőségűek, ami ebben az esetben sajnos rossz minőséget jelez.

Mellékhatások

A táplálkozási szakemberek mindenhol megengedik az olajbogyó használatát a telítetlen zsírsav-koncentráció és az alacsony kalóriatartalom miatt. A bogyók felhasználására vonatkozóan nincs szigorú ellenjavallat, azonban az ipari termékek használatával járnak mellékhatások:

 • görcs a hasban;
 • emésztőrendszeri rendellenességek (akut hasmenés, hányinger, hányás);
 • általános gyengeség és szédülés;
 • akut ételallergia (beleértve a gyermekek diatézisét).

A kémiai olajbogyók hosszan tartó visszaélésével növekszik a szövődmények kockázata:

 1. Belső szervek (vesék, máj, agy) munkájának megsértése.
 2. A bőr vagy a nyálkahártya felületének megsemmisítése maró-nátrium-expozíció eredményeként.
 3. A szív instabil munkája.
 4. Csökkent vaszkuláris permeabilitás és rugalmasság.
 5. A gyomor és a bél gyomorfekélye, valamint a gyomorhurut, az enterokolitisz és a magas savasság kockázata.

Igen, az ipari olajbogyó fogyasztása rendkívül veszélyes az egészségre. Minden anyának gondolni kell arra, hogy van-e lehetősége arra, hogy garantált természetes terméket biztosítson magának. És érdemes-e megengedni a lehetőséget, hogy megengedje magának a bogyók kockázatát, amely a csecsemő egészségét okozhatja.

Videó: az olajbogyók és az olajbogyók hasznosak

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások