Tehetek csirkemájot szoptatás közben?

A csirkemáj egy könnyen emészthető étrendi belsőség. A kiváló íz mellett vitaminokat és értékes tápanyagokat is tárol. A termék nyilvánvaló előnyei ellenére az anyák a szoptatás ideje alatt jogosultak attól, hogy attól tartanak. Végül is táplálkozásuk közvetlenül kapcsolódik a csecsemő táplálkozásához, és felelősek a csecsemőnek szánt étel minőségéért és dúsításáért. A nők által e kritikus időszak alatt elfogyasztott minden összetevőt szigorú ellenőrzésnek vetik alá, és részletes vizsgálaton mennek keresztül.

Szoptató csirkemáj

A máj fontosságának megértése érdekében a szoptató anya és a csecsemő testének érdemes megismerkedni annak alkotóelemeivel.

A csirkemáj kémiai szerkezete

  • Fehérjéket.
  • Zsírok.
  • Szénhidrátok.
  • B csoport vitaminjai (B1, B2, B6, B9, B12).
  • Aszkorbinsav.
  • Karotin, tokoferol, kolin.
  • Béta-karotin.
  • PP.
  • Nyomelemek (cink, vas, kobalt, molibdén, réz, szelén, mangán).
  • Makroelemek (kalcium, foszfor, magnézium, kálium, nátrium).

A máj előnyei a nők számára a szülés után

A csirkemáj könnyen emészthető termék, ennek oka az, hogy a zsírok alacsony mennyiségben vannak jelen a készítményben. 100 g hús belsőségre vonatkoztatva 137 kcal-t tartalmaz. Ebben a tekintetben egy olyan nő esetében, aki nemrég szült gyermeket, a máj előnye nyilvánvaló. Egy diétás termék segít visszaállítani egy olyan alakot, amely szenvedett a terhességi folyamat során.

Műtét után, császármetszés, jelentős vérvesztés, a máj az orvos részét képezi az étrendnek, mivel a termék telített olyan vitaminokkal, amelyek közvetlenül részt vesznek a vérképződésben. Egy csirkemáj napi adagja táplálhatja a testet aminosavakkal (napidíj). A kolin pozitív hatással van az anya és az újszülött idegrendszerének állapotára, ami nagyon fontos mindkettő életében a globális változások idején.

A folsav jelenléte a májban a termék értékes alkotóeleme, különösen a terhesség kezdeti szakaszában lévő nők számára. Elegendő mennyiségű mennyiségben a várandós anya testében elkerülhetők a patológiák a csecsemő fejlődése során.

A csirkemáj bevezetése az étrendbe a szoptatás ideje alatt

A máj felgyorsíthatja a gyógyulást a terhesség és a szülés után. Ízletes, tápláló termék, amely táplálja és erőt ad. A gyermekorvosok a csecsemő születése után 14 nappal engedélyezték. Az étrend új összetevőjének bevezetésével a nőknek a szoptatás alatt erősíteniük kell a csecsemő állapotának ellenőrzését. A madár mája nem allergén, de a törékeny organizmusok egyedi intoleranciája nem zárható ki.

Abban az esetben, ha a csecsemő rövid ideig táplálkozása után kiütés, bőrpír jelentkezik, a baba szorongó és szemtelen, megtagadja az ételt, a súlyosbult kólikát, a székrekedést, a puffadást, a csirkemájat kizárják az anya étrendjéből, és a kezelő orvosnak azonnal meg kell vizsgálnia a babát.

Annak a terméknek a pontos meghatározásához, amelyre a reakció bekövetkezett, az egyes összetevőket be kell vezetni egymás után. Egy új termék hozzáadása között 2 napos intervallum engedélyezhető, ez elősegíti az allergén helyes azonosítását. Ha ebben az időszakban a reakció nem jelentkezett, akkor kétség nélkül a terméket enni lehet az ételben.

Egyes gyermekorvosok azt javasolják, hogy legfeljebb egyéves gyermekek számára csirkemájot vezessenek be kiegészítő ételek formájában. Ebben az esetben a készterméket kis részletekben adják be, figyelemmel a gyermek állapotára.Egy éves kor után nincs korlátozás a máj bevitelére.

Fontos! A hús belsőségei romlandóak, ezért figyelembe kell venni a termék eladásának időszakát. Nem szabad szelesnek lennie, és kellemetlen szaga lehet. Önmagában sajátos szaga van, de a bomlástermékek szaga nem. Ha a májban kétségek merülnek fel, tanácsos elhagyni a készítményt.

Mit kell keresni a máj kiválasztásakor?

A szoptatás ideje alatt a nő étrendjébe való felvétel ideális lehetősége a farmcsirkékből származó csirkemáj lenne. Árban és minőségben különbözik a gyárától. Azokban az esetekben, amikor a csecsemő egészsége mérlegben van, az alku nem megfelelő. A piacon vagy a boltban lévő minden értékesítési helynek kérésre igazolást kell benyújtania a minőség megerősítéséről, a forgalomba hozatali engedélyt és a jelölést az előírt kiadási dátummal és a megvalósítás határidejével.

Ha a terméket nem azonnal dolgozzák fel, akkor nem tárolható hűtőszekrényben, mivel +5 hőmérsékleten gyorsan használhatatlanná válik. A termék legmegfelelőbb módja a következő főzésig történő megőrzés, ha fagyasztja.

Termék vásárlásakor figyelmet fordítanak arra, hogy a friss csirkemáj egyenletes, sötét színű, fehér foltok és vérrögök nélkül. A felületnek sima és fényesnek kell lennie. Az eladó tisztességtelensége miatt néha a friss csirkemáj érzékszervi tulajdonságainak ismerete segíti a friss termék kiválasztását. A hipermarketekben a címkézés gyakran nem igaz. Kétségtelen, hogy jobb, ha a hűtött terméket részesítjük előnyben, mivel a fagyasztás sok melléktermék hiányosságot rejthet el.

Káros a csirkemájra a szoptató nő és a gyermek testére

Egyetlen élelmiszeripari termékeket értékesítő tárgy sem nyújt megbízható információt az egyik vagy másik madár tenyésztésének helyességéről. Gyakran hormonokat és antibiotikumokat használnak gyors hús előállítására, valamint kiegészítő ételeket, amelyek nem járnak az emberi egészséggel. A szoptató nőknek meg kell találniuk a csirkemáj megbízható szállítóját a húslevelek polcaira.

Különös gondossággal ezt a terméket vesebetegségben szenvedő nőknek kell használniuk. Mivel a máj magas fehérjetartalma súlyosbíthatja a betegség krónikus lefolyását.

Egy új termék bevezetése a szoptató anya táplálékába nem siet. Meg kell kezdeni a máj kis részletekben történő alkalmazását, fokozatosan növelve a mennyiséget a kívánt térfogatra.

Videó: hogyan kell sütni a csirkemájot

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások