Enni lehet banánt edzés után?

A banán egy nagyon népszerű termék, elsősorban a magas bioaktív anyagok és vitaminok tartalma miatt. Gyakran a sportolók edzés után eszik őket, azonban felmerül a kérdés - lehet-e enni ezt a gyümölcsöt közvetlenül edzés után, valamint hogy hány banán lesz optimális?

Enni lehet banánt edzés után?

Banánok súlycsökkentő gyakorlatok után

Általában a testmozgás után a banánt főleg azért fogyasztják, mert elősegítik az erő helyreállítását és az izomtónus fenntartását. A fogyás során azonban vigyázni kell erre a gyümölcsre, mivel az elég magas kalóriatartalmú.

A banán elsősorban az A, B, C, E csoportba tartozó nagy mennyiségű vitamin-komplex tartalma szempontjából hasznos. Ezenkívül nyomelemek, például kálium is megtalálhatók összetételükben. A banán enyhíti a stresszt, erősíti és erősíti a hajat, különös tekintettel felgyorsítja a növekedést. Ezek a tulajdonságok a tiamin, kolin, nikotinsav, cianokobalamin, pantoténsav, inozit, B6-vitamin, folsav, riboflavin és biotin jelenléte miatt vannak jelen a gyümölcsben.

Ezenkívül a banán tartalmaz C-vitamint is, amely egy természetes antioxidáns. Ez az elem képes befolyásolni az öregedési folyamatot, megállítva őket. A C-vitamin megakadályozza a ráncok kialakulását, fokozza az interferon képződését a testben. Ennek az anyagnak köszönhetően a test jobban ellenáll a különféle betegségeknek. A C-vitamin a szabad gyököket is megköti. A fentiek mellett a banán nagy mennyiségű glükózt és fruktózt is tartalmaz, tehát magas energiaértéke van. Ennek köszönhetően órák után snackként is felhasználható a sport táplálkozás mellett.

A banán másik előnye a kényelme. Ez a gyümölcs nagyon kényelmesen hordozható. Ráadásul gyors és ízletes harapnivalókat kaphatnak az edzés után, közvetlenül az öltözőben. A banán enni sokkal kényelmesebb, mint például a rizs és a csirkemell evése. A banánt nem szükséges főzni, hanem bármilyen üzletben értékesíthető termék, amely bárki számára elérhető és sok ember számára tetszőleges.

A tudósok ma megállapították, hogy a banán valóban nagyszerű snack. Sok szakember szerint ez a gyümölcs egészségesebb, mint sok szénhidrátot tartalmazó sportital. Ezen kívül a tudósok úgy vélik is, hogy a banán evés helyettesítheti az energiaitalok fogyasztását.

Hogyan lehet enni banánt edzés után?

Az intenzív edzés során végzett sporttáplálás banánt tartalmazhat. Csak egy kis programhoz kell ragaszkodnia:

Hogyan kell enni banánt edzés után

  1. Az edzés előtt egy vagy két banánt kell enni, kb. Egy órával a testmozgás kezdete előtt. Ez elősegíti a test energiáját és felkészíti a következő energiaköltségekre.
  2. Egy banánt edzés után is enni lehet, hogy helyreállítsák az elvesztett energiát, és energiát takarítsanak meg az élet következő teljes értékű beviteléig.
  3. Lefekvés előtt enni banánpürét vagy készíteni desszertet banánnal. Válasszon alacsony zsírtartalmú ételeket, például enni egy kicsit alacsony zsírtartalmú túrót.

Egy kis snack közvetlenül lefekvés előtt szükséges, hogy a test megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot kapjon, amelyek szükségesek a további sejttermeléshez. A szintézis folyamatok éjjel, alvás közben zajlanak.Az ilyen táplálkozásnak köszönhetően növelhető a hatékonyság és javítható az edzés eredménye.

Miért jó banánt fogyasztani sportolás után?

A legtöbb banán szénhidrát. Ez a termék nagyon gyorsan felszívódik és emészthető, és nem adja meg a test számára a terhet. Ezen tulajdonságok miatt a banánt gyakran ajánlják az emésztőrendszer különféle betegségeiben szenvedő emberek számára. Ezenkívül jól fogyasztják, hogy enyhítsék a premenstruációs tünet tüneteit. Evés nagyon jó vérnyomás, depresszió, vérszegénység vagy gyomorégés esetén.

Az edzés után banánt kell enni, mivel ezek segítenek helyreállítani a glikogénszintet, amely az intenzív testmozgás következtében jelentősen csökken. Ha a glikogénraktárokat nem töltik fel, a fizikai aktivitás nem lesz olyan észrevehető. Legalább bizonyos eredmény megtekintéséhez a sportolónak sok időt kell töltenie.

Bizonyos esetekben ajánlott, hogy edzés közben legfeljebb három banánt egyen. Ezek a gyümölcsök energiát adnak, és erőt adnak az intenzívebb és hatékonyabb tevékenységekhez. Az ilyen körülmények között történő képzés minőségesebb és hatékonyabb lesz.

Meg kell jegyezni, hogy a banán nemcsak fizikai erőfeszítés után, hanem reggelire vagy vacsorára történő étkezésként is nagyon hasznos. Ennek a gyümölcsnek speciális felépítése van, amely a gyomorba való belépéskor befedi a falait, ezáltal védi a nyálkahártyát a maró és durva ételektől. A banán az egyik olyan termék, amely a lehető legbiztonságosabb az emberek számára, ezt a gyümölcsöt 6 hónapos kortól kezdve is fogyaszthatják. Tekintettel arra, hogy a banánban sok hasznos anyag található, bátran mondhatjuk, hogy ez a termék minden ember számára szükséges, és jelen kell lennie a napi menüben. Ezért ne tagadja meg magának az édes és ízletes gyümölcs evésének örömét.

A banán olyan termék, amely elősegíti a szerotonin termelését a szervezetben. Ennek az anyagnak a második neve az öröm hormonja. Ennek a hormonnak köszönhetően az ember hangulata jelentősen javul, és az életerő növekszik. Éppen ezért indokolt banánt fogyasztani depresszió vagy fokozott fizikai erőfeszítés idején.

Videó: táplálkozás edzés előtt és után

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások