Mastacembel Armatus - gondozás és karbantartás az akváriumban

A bemutatott fajta hosszú múltra tekint vissza, a fajt 1800-ban fedezték fel, azóta a bemutatott egyedek népszerűsége csak növekszik. A Mastsembela reinus külsõ adatait értékelik, a halak megjelenése kígyóra hasonlít. A hosszúkás test alak és a lenyűgöző szín messze nem minden tulajdonságtól. A kígyószerű lények intrikálnak szerény viselkedésükkel és egyéb jellemzőikkel, amelyekről részletesebben fogunk beszélni.

Mastastel lázadó

leírás

A bemutatott halfaj ázsiai országokban él, Indonéziáról, Pakisztánról és Vietnamról beszélünk. Hazájában a masztasztamelmet élelmiszerként fogyasztják, és más országokba is exportálják. Ezért az egyének populációja csökken, ami a teljes kipusztulást fenyegeti.

Előnyben részesíti a folyó vizet, mint például a patak, folyó. Imádja a homokos tagot és a bőséges növényzetet. Az aszály kezdetén a képviselt család egy mocsaras területre költözik, nyugodt vizekben élve. Jól érezheti magát tavakban és csatornákban, valamint elárasztott síkságokban.

A rabszolgák éjjel ébren vannak, így nappal ritkán látják őket. Ebben az időszakban homokos talajban ásnak, rovarokat, lárvákat és férgeket esznek ott.

Külső adatai szerint a hal szerpentin, hosszú törzsével. A hátsó uszony hosszúkás alakú, ugyanez mondható el az análról. A farokkal kapcsolódnak.

Természetes körülmények között ez a hal 1,5 méter hosszúra nő, de akvárium körülmények között a kedvtelésből tartott állatok növekedése valószínűleg nem haladja meg az 50 cm-t.

A halak az angolna kategóriájába tartoznak, tehát barnás színűek. A tokban fekete vagy sötét színű csíkok és jelek láthatók. Általánosságban elmondhatjuk, hogy az egyének színe külön-külön. Minden attól függ, hogy milyen ételek vannak.

Tartalmi nehézségek

 1. Nem alkalmas kezdőknek, ajánlott bizonyos tapasztalatokkal rendelkező akváriumok számára. A halak nem szeretik új vízházba költözni, ezért óvatosan közelítik meg őket. Általában azt javasoljuk, hogy vegyen háziállat az akváriummal.
 2. A Mastsembel gyorsan stresszes állapotba kerül, több egymást követő transzfer tönkreteheti azt. Amikor átültetést végeznek, ennek a családnak a háziállatai lassan akklimatizálódnak. Rejtőznek, 10-15 napig nem is érintik az ételt. A szakértők azt javasolják, hogy erőteljesen táplálják őket.
 3. Fontos, hogy az állat tiszta és friss vizet biztosítson. A mérleg meglehetősen kicsi, így a mastastombel gyakran megsebesül. A jövőben az élősködők áthatolnak rajtuk keresztül, a halak megbetegednek. Ennek megelőzése érdekében különös figyelmet kell fordítani az akvárium elrendezésére és a víz minőségére.

tartalom

 1. Rendkívül ritka, hogy a család tagjai a víz alföldjéről a középső részre emelkednek, ezért megfelelő feltételeket kell biztosítani. A talajban nem lehetnek bomlástermékek, például nitrátok vagy ammónia.
 2. Felnőttnek 400 literre van szüksége. a víz. Ha azt tervezi, hogy tartalmaz párat, akkor a vízterületnek legalább kétszer akkoranak kell lennie. Fontos, hogy válasszon egy olyan akváriumot, amelynek nagy alsó területe van.
 3. A Mastsemebely szereti a lágyított vizet, amelynek merevsége nem haladja meg az 5-15 egység határait. Ebben az esetben az optimális pH-értéket 7 egység értékének tekintik. A víz hőmérséklete - 23-28 fok.
 4. A halak éjjel ébren vannak, így napközben menedékre van szüksége. Talajként egy kis kavicsos utat választanak, amelybe a kedvtelésből tartott állatot eltemetik. Ügyeljen arra, hogy az akvárium fedéllel bezáródjon.

kompatibilitás

Kompatibilis masztastepel fitus

 1. A vizsgált egyének éjszakai vízi lakosokhoz tartoznak. Megkülönbözteti őket békés jellege és félénksége. Mindig vannak kivételek.
 2. A probléma az, hogy a vizsgált vízvilág képviselői olyan kis halakkal fognak zsákmányolni, amelyeket biztosan megesznek. Ezért vegye figyelembe ezt a tényt a tartalomban.
 3. A fenti mastastebblek mellett a agresív rokonok iránti erős agressziót mutatnak. Ezért az akváriumban csak egy személyt kell vizsgálni.
 4. Ezenkívül a meglehetősen nagy méret miatt néhány ilyen képviselő megtartása meglehetősen problematikus. Ne feledje, hogy ilyen célokra hatalmas akváriumra van szüksége menedékekkel.

etetés

 1. Vadonban az ilyen halak szinte mindent esznek, ami akadályba ütközhet. Főként éjszaka mutatják az aktivitást. Ebben az esetben az egyének különböző rovarok ragadoznak. Szintén mastastembeli néha növényi ételeket eszik.
 2. Az akváriumtartalomban szereplő egyének előnyben részesítik az élő ételeket. Eszik földigilisztákat, vérférgeket, garnélarák húst és tubulusokat. Ritka esetekben az ilyen halak alkalmazkodnak a friss-fagyasztott ételekhez. Nem eszik szívesen.
 3. Ne feledje, hogy ha egy mastacamel lát egy kis halat, amely belefér a szájába, akkor határozottan megeszi. Ezért ajánlott, hogy megfelelő nagy szomszédokat válasszon az ilyen személyek számára. Még fiatal mastastembeli is megtámadhat egy élő hordozó egyént vagy egy aranyhalat. Nekik ez a dolgok sorrendjében van.
 4. Érdemes megemlíteni egy érdekes tényt, hogy a reinus hetente csak egy alkalommal vagy ritkán kétszer eszik. Egyes esetekben ezek az egyének legfeljebb egy hónapig fogyaszthatnak. Ne felejtsük el, hogy a maszturbálók éjjel esznek. Ezért ajánlott etetni őket a fény kikapcsolása után.

Ne feledje, hogy az ilyen halak gyakorlatilag nem szaporodnak akvárium körülmények között. Ritka esetekben sikeres tenyésztést sikerült elérni. Pozitív eredményt kaptunk a csomagban lévő egyének tartalma miatt. Az egyének megtaláltak magukat. A mastamsambel többi része nem ajánlott kezdőknek. Az ilyen halak specifikusak, és különleges karbantartást, ápolást és etetést igényelnek.

Videó: akváriumi halak mastastembel reinus

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások