Hogyan lehet betonozni a linóleum alatt

Milyen padlónak van magas hőszigetelő tulajdonsága és kopásállósága? Linóleum. A költségvetési anyag ellenáll a konyha és a fürdőszoba nedves mikroklímájának, illeszkedik a hálószoba, a nappali és az óvoda belsejébe. A bevonat hátránya, hogy megismétli az alap minden mélyedését és gödörét, ezért a linóleum lerakása előtt a beton felületét gondosan kiegyenlíteni kell.

Hogyan lehet betonozni a linóleum alatt

Előkészítő szakasz

A helyiségből, ahol javítást kell végezni, az összes éjjeliszekrényt, szekrényt, fotelt és egyéb tárgyat elvégzik. Lebontják a régi padlót, kihozzák az építési hulladékot és elmossák a port. Fontos, hogy a beton alapja tökéletesen tiszta. Nincs szennyeződés és extra szerszámok.

Először maga a padlóval foglalkoznak: zárják be a repedéseket, fektessenek be egy réteg vízszigetelő anyagot, hogy az alsó szomszédok ne panaszkodjanak a sérült mennyezetért. Általában választ:

 • bitumenes papír;
 • tetőfedő anyagok;
 • sűrű műanyag csomagolás;
 • polimer membránok.

A vízszigetelő bevonat felhelyezése előtt a beton alapját alapozóval kezelik. Ezután papírt vagy fóliát borítson be. Ha nem egy, hanem több réteget használ, akkor a padló hőszigetelési tulajdonságai javulnak. Az anyag átfedésben van, óvatosan ragasztva az illesztéseket építőszalaggal.

A második lépés a beton alap dőlésszögének meghatározása. Ha az nem haladja meg a 3 cm-t, akkor az esztrich vastagsága 7 és 9 cm között változik, és azokat a felületeket, amelyekben a legmagasabb és a legalacsonyabb pont közötti különbség több, mint 4 cm, először kiegyenlítik. Ezután használhat száraz vagy nedves esztricht.

Hogyan lehet meghatározni a szöget

 1. Helyezze az vonalzót merőlegesen a padlóra, és pontosan 1 m-re távozva jelöljön meg egy jelölést. Csavarozza be a csavart a falba, vagy hajtjon be egy nem túl vastag szöget.
 2. Az épület szintjének használatával jelölje meg a szoba teljes kerületét. Húzza meg a szoros meneteket vagy zsinegeket a csavarok között.
 3. Számítsa ki a legmagasabb és a legalacsonyabb pontok közötti különbséget. Jelölje meg a nulla szintet.

Csavarozza be az önmetsző csavarokat 10–20 cm távolságra a betonba. Ellenőrizze az épület szintjét, hogy kupakjaik párhuzamosak-e a padlóval. Világítótornyokat helyezünk a csavarokra. A betonpadló kiegyenlítéséhez ajánlott fém T vagy U alakú kivitel.

A világítótornyok önmetsző csavarjainak felszerelése könnyebb lesz, ha lézerszinteket vagy szinteket használ. Pontosabb számításokat végeznek, így a laminátum betonja tökéletesen sima lesz.

Száraz töltés

Óvatosan simítsa le a vízszigetelő fóliát, eltávolítva az összes redőt és dudorot. Ragasztja a helyiséget a kerület körül zsugorított szalaggal, rendezze el a jeladókat.

Száraz padló

A beton felületének feltöltése kicsi meghabosított agyaggal. Óvatosan szintezze be az anyagot, összpontosítva a szintekre. Az alapot jól rántja, így hely marad a gipszlemezek számára. A meghosszabbított agyagréteg vastagsága körülbelül 10 cm.

Nedvességálló bevonattal ellátott gipszszálas lemezeket vagy rétegelt lemezeket egy nap elteltével száraz hátlapra helyezzen, óvatosan elkenve a széleket építési ragasztóval, hogy az illesztések szorosan illeszkedjenek egymáshoz. Ajánlott 2 réteg anyag használata. A lemezeket csavarokkal rögzítik, amelyeket a csatlakozási vonal mentén csavarnak fel. Vegye figyelembe 40-50 mm távolságot.

Az önmetsző csavarok csatlakozásait és kupakjait kitűzni kell. Vigyük be a lemezek közötti repedéseket, és szárítás után távolítsuk el a paszta többi részét csiszolópapírral vagy darálóval a felület kiegyenlítéséhez. Vágja le a vízszigetelő anyag végét, amely kinyúlik a furnérlemezek felett.

A száraz esztrich drágább, mint a nedves változat, de időt takarít meg.A linóleumot azonnal felrakják, miután a gitt kiszáradt. A meghosszabbított agyagréteg melegebbé teszi a padlót, és az alábbi szomszédok nem panaszkodnak a zajra.

Nem ajánlott az ilyen típusú esztrich használata alacsony mennyezetű lakásokban. Csökkenti a falak magasságát, és zsúfossá és kényelmetlenné teszi a helyiséget.

Szilícium-dioxid-homokot vagy polisztirolhabot is használnak száraz utántöltő anyagként. Az anyagot egy hengerrel meghamisítva egy napra hagyják zsugorodni, hogy kitöltse az összes üreget. Ha szükséges, adjon hozzá néhány homokot vagy meghosszabbított agyagot.

Nedves töltés

A nedves öntési technológia gyakorlatilag nem különbözik a száraz fajtától. A repedések és gödrök feldolgozása után vízszigetelő fóliát fektetnek, és az illesztéseket szalaggal ragasztják. A hőszigetelő szalagot a falhoz ragasztják a kerület mentén, öncsavarokat csavarnak fel és a jeladókat telepítik.

Nedves padló

Egy betonkeverőben 1 rész cementet kombinálunk 1 rész vízzel és 3 rész homokkal. Időnként kis kiterjesztett agyagot vagy zúzott üvegt adnak hozzá, de erre nincs szükség. A cement otthon történő elkészítéséhez nagy vasfürdőre vagy más tartós tartályra van szüksége. Az alkotóelemeket öntsük bele, majd spatula vagy kézzel alaposan meggyúrjuk. Lehetséges, és lábak, tiszta gumicsizmát helyezve.

A folyékony cementet egy vízszigetelő fóliára öntik, amelyet egy beacon hálóval bevonnak. Ezeket egy spatulával kiegyenlítik, majd egy tűgörgővel átviszik a felület mentén az alsó réteg levegőjének kiszorításához. Hagyja az oldatot egy nap megszáradni.

1-2 nap elteltével, amikor a cementkeverék megszilárdul, a jeladókat óvatosan kihúzzuk. Az utánuk megmaradó hornyokat ugyanazzal a kompozícióval töltik meg. Laposítsa le, távolítsa el a fölösleges maradékot egy spatuppal. Fugázza meg az esztricht. Vigyen fel egy vékony réteget, és ossza rá az egész cement alapra, hogy tökéletesen sima legyen.

A beton öntése 28-30 napig szárad. Ebben az időszakban senki sem léphet be a helyiségbe, hogy ne maradjon horpadások vagy egyéb nyomok. A linóleum alapját periodikusan megnedvesítik vízzel, hogy ne repedjen. Először folyadékkal bőségesen öntözzük, majd műanyag borítékkal borítsuk, hogy megtartsa a nedvességet a betonrétegben.

Fektet szigetelést a nedves esztrich tetejére? Ezután javasoljuk, hogy ne várjon meg, amíg a cementkeverék teljesen megszárad. Kívánatos, hogy a nedves réteg vastagsága 3-4 cm legyen.

Ha nincs szükség szigetelésre, a linóleumot javasoljuk egy száraz beton alapra fektetni, amelyet alapozóval előkezeltünk. Nem spórolhat meg ezzel az eszközzel, mert a padlóburkolat tartóssága a minőségétől függ.

A nedves esztrich erősebb lesz, ha egy megerősített hálót helyeznek a vízszigetelő fóliára a cementtartalmú vegyület öntése előtt. A lemezeket sűrű huzallal rögzítik úgy, hogy mozdulatlanok maradjanak.

A nedves esztricht alacsony mennyezetű lakásokban használják. A beton aljzatok általában nedvességet hordoznak, ellentétben a fa és a gipszkarton lapokkal. Stabilabbak és megbízhatóbbak.

Félszáraz esztrich

A repedések zárva vannak, a padló tisztítva maradványoktól és a jelzőfények fel vannak szerelve. Fenn kell hagynia egy olyan megoldás elkészítését, amely különbözik a nedves esztrichre szánt összetételtől. Szüksége lesz:

Félig száraz padlólemez

 • egy cement rész, lehetőleg M400 márka;
 • 1 köbméterenként 600–800 g rost m. kész oldat;
 • 3 rész szitált homok;
 • lágyító sebességgel: 1 liter anyag / 100 kg száraz cement.

Dagasztja a tömeget simáig. Vastag és enyhén viszkózus lesz. Halmozzon kis részletekben, speciális mozgásokkal kiegyenlítve. Először húzza maga felé a szerszámot, majd jobbról balra. Az oldatnak teljesen le kell fednie a jelzőfényeket, azok belsejében maradnak, és az esztrich szárítása után nem kerülnek ki.

20 perc elteltével a betonréteget darálóval töröljük le. A keveréket ugyanabból a homok-cement tömegből készítjük, amelyet csapvízzel folyékony állagig hígítunk.A habarcsot egy széles spatula-val kiegyenlítik, majd egy tűgörgővel kezelik, hogy ne maradjanak benne légbuborékok.

Az új betonréteg vastagsága 3–4 cm, a dőlésszög függvényében. A cementtömeg lerakása előtt a padlót vízzel öntik, hogy megakadályozzák a repedést. Gyorsan kell dolgoznia, lehetőleg valakivel együtt, mert egy félszáraz esztrich gyorsan lefagy.

Közvetlenül a linóleum lerakása előtt a beton alapját csiszolóval simítjuk, eltávolítva a durvaságot és az egyenetlenségeket.

A félszáraz esztrich, akárcsak a nedves, legalább 30 napig szárad. Az első héten rendszeresen öntözzük vízzel, és műanyag olajruhával fedjük le, hogy a felszínen ne jelenjenek meg repedések. Az utolsó szakasz egy alapozó felhordása, amelyre linóleum lerakása történik.

A betonpadlók igazítása összetett és időigényes munka. Azokat a kezdőket, akik nem bízzák magabiztosan, arra ösztönzik, hogy hívjanak fel tapasztalt társaikat. Meg fogják mondani, hogyan kell helyesen gyúrni az oldatot, és felhelyezni a jeladókat, segítenek az esztrich kiegyenlítésében és őrlésében. És a javítástól távol eső embereknek azt tanácsolják, hogy fordítsanak szakemberekre, hogy ne csak pénzt, hanem idegsejteket is takarítsanak meg.

Videó: Hogyan állítsuk be a padlót linóleum és laminátum alatt

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások