Hogyan lehet termeszteni otthon egy pénzfát

A Crassula, vagy a pénzfa egyre népszerűbb házi növény. Ez egy vastag csomagtartó puha zöld levelekkel, amelyek annyira hasonlítanak érmékre. Az ősi időkből azt hitték, hogy egy házban, ahol egy kövér nő jól nő, mindig jólét, jólét és jólét áll fenn. Figyelemre méltó, hogy a pénzfát függetlenül kellett termeszteni. Csak ebben az esetben hozott gazdagságot. Annak érdekében, hogy a növény mindig friss, ápolt és erőteljes legyen, gondoskodni kell róla.

Hogyan lehet termeszteni egy pénzfát

Hogyan ültessünk egy pénzfát

Könnyű megvásárolni egy kis növényt, amelynek kész és akklimatizált folyamata van. Kap egy erős, életképes virágot, amely díszíti otthonát. Annak érdekében azonban, hogy a növény monetáris sikert és jólétet hozzon, észlelhetetlenül le kell húznia egy levél vagy gallyt egy nagy fáról. Ezt meg kell tennie, hogy a nagy fa tulajdonosai semmiről sejtsenek, vagyis egyszerűen fogalmazva: el kell lopni a hajtást.

 1. A Crassula szórólapjai és ágai jól szaporodnak, és még száraz állapotban is gyökereket adnak. Miután levágott egy növényt vagy egy gallyt egy növényről, a hajtásnak több órán keresztül feküdnie kell víz és föld nélkül. Tehát jobb, ha gyökerezik.
 2. A hajtást egy pohár vízbe kell engedni, hogy gyökér alakuljon ki. Egy kövér nő azonban tökéletesen behatolhat, ha közvetlenül a nedves talajba dugja a levélét.
 3. Pot-money-fa fajtát kell választania széles és alacsony.
 4. Ültetés előtt el kell készítenie a talajt a növény számára. Ehhez keverje össze tíz rész kerti talajt két rész homokkal és egy rész hamuval. Alján fektessen le porózus kavicsokat vagy téglalemezeket a vízelvezetés érdekében.
 5. Miután a hajtást a földbe ültette, néhány hétig egyfajta üvegház alatt tarthatja a virágot, azaz rendes polietilénből készült kupola alatt. Ez elősegíti a virág jobb gyökérzetét.
 6. A Crassula szerény növény. Megfelelően ültetve jól fogadja, és néhány héten belül elkezdi az erőt.

Pénzfa gondozás

Annak érdekében, hogy a növény erõs és erõs legyen, azt megfelelõen gondozni kell.

Pénzfa gondozás

 1. A pénzfa forró Afrikából származik, így egyáltalán nem fél a napfénytől. Éppen ellenkezőleg, a normál működésének biztosítása érdekében a virágos edényt a napfényes oldalra kell tenni. A forró nyár legteljesebb csúcsánál jobb, ha a virágot sokáig nem hagyja közvetlen napfényben, egyébként nem félhet a növények kiszáradásától.
 2. Az öntözés nem lehet gyakori. A legjobb a növényt hetente 1-2 alkalommal öntözni, mivel a talajtalaj kiszárad. Ha észreveszi, hogy a kövér nő már nem nő fel, akkor csökkentenie kell az öntözés mennyiségét. De a növény kiszárítása sem lehetséges - keresse meg az optimális víz egyensúlyt. Öntözzük a növényt szobahőmérsékleten leülepedett vízzel. Erősen nem ajánlott a növény hideg vízzel öntözése - meghalhat.
 3. A kövér nő életének optimális hőmérséklete nyáron 20-25 fok, télen pedig 10-15 fok. Ez a növény jól növekszik a szabadban, ezért ha lehetséges, vigye a növényt az erkélyre, vagy helyezze az ablakpárkányra az ablakon kívülről.
 4. A pénzfa szereti a vízkezeléseket, így időről időre el kell permetezni egy kövér lányt egy spray-palackból.
 5. Havonta néhányszor a növényt műtrágyával kell etetni. Ez általában csak nyáron és tavasszal történik, amikor a növény aktívan növekszik és virágzik. Télen a felső öltözködés nem kötelező.Általában a pénzfát komplex vegyületekkel vagy kaktuszok speciális műtrágyáival megtermékenyítik.
 6. Néhány évente a növényt át kell ültetni egy tágabb edénybe. Ehhez el kell távolítania a talajt a fazék széleiről, és óvatosan el kell távolítani a növényt rizómával és földdel. Ossza el a talajt egy új, nagyobb edényben, és ültesse a növény gyökerét a földre. Szórjon rá hézagokat a edény szélei mentén.
 7. Ha kövér nőstény nő, nagyon fontos a növény kialakulásának ellenőrzése. Fa, nem bokor termesztéséhez vágja le az alsó segédhajtásokat, hogy a növény ne költené erejét rájuk. Hagyja az egyik legeredményesebb folyamatot, amely a jövőben erős és erős csomagtartóssá válik. Ha azt szeretné, hogy a növény egy bizonyos irányba kezdjen növekedni, akkor csak le kell szednie az ebben az irányban növekvő ágak legfelső leveleit. A pénzfa a nap felé nő, ezért időről időre el kell forgatnia a fazekakat, hogy a növény egyenletesen növekedjen. Ha ez nem történik meg, a fa elveszítheti az egyensúlyt és leeshet. Ha ez megtörténik, csak vegye fel a növényt, vágja le a sérült leveleket és ültesse újra a fa a fazékba. Ne engedje, hogy ez megismétlődik, és időben vágja le a növényt.

Betegségek és problémák a pénzfa növekedésében

A Crassula meglehetősen erős növény, amely képes ellenállni minden negatív hatásnak. Ritkán megbetegszik, de gondok fordulhatnak elő.

Pénzfa betegségek

Ha a növény fájdalmas, a kártevők legyőzik azt. Ezek között lehet étkezési vagy gyökér étkezési bogarak, rák és ál állatok, pók atkák, fonálférgek és levéltetvek. Megszabadulniuk kell őket fokhagyma alkoholos alkoholos tinktúrájának. Három fokhagymafejet meg kell hámozni, apróra vágott szegfűszegre kell tölteni és az üveget meg kell tölteni. Öntsük a fokhagymát alkohollal és hagyjuk főzni néhány hétig. Rázza meg a palackot, amilyen gyakran csak lehetséges. Ezután a tinktúrát szűrni kell, és a növény törzsét és leveleit meg kell törölni. A kezelés után a kártevők már nem félnek a növénytől. Ezen felül teljesen biztonságos magának a fának is.

Ha a növény levelei hirtelen ráncosak és sötétek lesznek, akkor az öntözéshez használt víz hideg volt. Az ilyen szórólapokat azonnal el kell távolítani, valószínűtlen, hogy észrevegyék őket. Ha a levelek sápadtak és letargikusak, akkor az öntözés túl intenzív. Amikor éppen ellenkezőleg, a növényt ritkán öntözi, a levelein barna színű száraz foltok jelenhetnek meg. Ha a foltok barnák, de nem szárazak, de lágyak, akkor a növény gombafertõzéssel megbetegedett. Ilyen esetekben gombaellenes szereket kell vásárolnia a szobanövények számára a speciális üzletekben. És gyakran szellőztesse meg a fát úgy, hogy gyorsan megszabaduljon ebből a csapásból.

Előfordul, hogy a növény gyökerei lágyak, letargikusak, mintha rothadnak. Valószínűleg ez a gyökérrothadás. Ebben az esetben a növény megmentése érdekében vegye le a fazékból, és tisztítsa meg az összes sérült rész gyökerét. A tiszta maradék gyökerekkel rendelkező növényt újratelepítik friss talajba. Ha a gyökér teljesen megsérül, akkor csak a növény levágása szükséges, és reméljük, hogy új gyökereket fog adni és gyökérzetbe lépni.

Ha egy kövér nő törzséből ügyetlen és csúnya lesz, akkor a növénynek több napfényre van szüksége.

A pénz fa jó szerencsét hoz

Számos jele van a pénzfa ültetésével és növekedésével. Végül is ez nemcsak szobanövény, hanem egy talizmán is, amelyet a boldogság, a szerelem és a jólét érdekében őriznek meg.

A pénz fa jó szerencsét hoz

 1. Annak érdekében, hogy a virág jól növekedjen és jó szerencsét jelentsen, ültetéskor rendes érmét kell a pot alsó részébe helyeznie.
 2. Az év legvarázslatosabb éjszakainál nagy számlákat kell feltenni a faágakra. Úgy gondolják, hogy az újévben a pénzfát a pénz energiájával töltik fel, és ez egész évben pénznövekedést ígér.
 3. Kezelje a fát élőlényként.Rendszeresen törölje le a porlapokat, óvatosan vasalja le. Azt mondják, hogy a pénzfa megszokja egy tulajdonost. És ha hosszú ideig nem jelenik meg, elhalványul és fáj.
 4. Minden héten, ugyanazon a napon, lehetőleg ugyanabban az időben, meg kell lazítania a "háziállat" földjét. Jobb, ha ugyanaz a személy teszi.
 5. Feng Shui szerint a bankot a pénzfaval délkeleti oldalról az ablakon kell állni. A nyilatkozat szerint az ember anyagi jólétéért a világ ezen oldala felel.
 6. A cash flow-k aktiválásához meg kell kötni egy piros szalagot a fazékra vagy a növény ágára.

Imádja a növényét, beszéljen vele és szóljon hozzá, mintha életben lenne. És gyors növekedéssel és buja virágzással fog válaszolni. Akkor pénzügyi ügyeitek felfelé fognak menni!

Videó: hogyan lehet ültetni egy pénzfát

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások