Hogyan lehet kivágni a fa gyökereit egy kerti parcellán

A fa egy gyönyörű és hasznos ültetvény, az összes élőlény fejlődésének fő eleme, oxigéntermelő. Mégis az ilyen magas címek ellenére, előbb vagy utóbb a fa kiszárad vagy elrohad, az eredmény egy - levágják. Természetesen rengeteg probléma merülhet fel a tető eltávolításával, bár még több kérdés merül fel a fagyököktől való megszabadulás kérdésével kapcsolatban. Ha a földterület megengedi, akkor speciális berendezéseket használhat, de mi van, ha a nyaraló kicsi, de azt akarom, hogy az egész területet hasznos növények foglalják el? Hogyan lehet megszüntetni a fa nagy, erős és nagyon elágazó gyökérzetét?

Hogyan lehet megszabadulni a fa gyökereitől

Miért kell eltávolítani a gyökereket a fa kivágása után?

Mint mindenki tudja, a fa gyökere a legbonyolultabb, elágazóbb és átmérője legfeljebb 7-9 méter. Ez a földterület még a levágás után is alkalmatlan lesz az ültetésre - a talaj gyökerekkel leszorítva, olyan folyamatok, amelyek szerkezetükben egy fatörzsre hasonlítanak, így a gyomon kívül semmi más nem fog nőni. Az a remény, hogy a gyökércsonk önmagában teljesen rothadni fog, nem ésszerű ötlet, mivel legalább 5–7 évet meg kell várnia, és minden lehetséges módon segítenie kell a gyors bomlási folyamatot - rendszeresen meg kell itatni, és meg kell őrizni a páratartalmat.

Természetes körülmények között senki sem törődik a fa gyökereinek eltávolításával, de a nyaralókban, a kerttelepekben ez a felhasználható terület megőrzése érdekében történik. Tehát, ha növelni szeretné az ültetések számát, és a régi csontrára bámulni, az ültetés megkezdése előtt mindenképpen távolítsa el a régi gyökereket.

Hogyan kezdje el eltávolítani a fa gyökereit?

Mielőtt azonnal megragad egy lapátot, és megpróbálná túlzott erővel meglazítani a talajt, közbenső munkát kell végeznie, nevezetesen:

  • Határozza meg a fa életkorát
  • Felismerje fel, hogy milyen fa (vagy csonk) van
  • Számítsa ki, hogy lehet-e vezetni a régi, nagyméretű felszerelés csonkjához, különben minden munkát kézzel kell elvégezni.

A fa életkorának meghatározása az esemény nagyon fontos szakasza. Ez hozzávetőlegesen megkönnyíti a gyökerek helyének megismerését - például egy 10 éves fában 4 méter átmérőjűek vannak - minél jobban növekszik az ültetés, annál több munkát kell végezni.

A közbenső munka második szakasza ugyanolyan fontos, mint az első. Például a hegyi kőrisnek kevesebb oldalsó gyökere van, mint a tölgynek, tehát sokkal könnyebb és könnyebb kivágni.

Ha lehetséges megteremteni a feltételeket a speciális felszerelések áthaladásához, akkor ezt meg kell csinálni. Ha lehetetlen eltávolítani a gyökereket a gépek vonóerejével, légy türelmes és olvassa el az alábbi tippeket.

A fagyökök eltávolításának ismert módszerei

Égő csonk és gyökérzet
Ez a módszer a legegyszerűbb és kevésbé fárasztó, azonban az egyik legveszélyesebb. Mivel a fa száraz és a gyökerek gyorsan meggyulladnak, a tűz terjedhet a közeli épületekben, különösen, ha az égést száraz, szeles időben végzik. Annak érdekében, hogy biztosítsa a fa gyökereinek eltávolítását anélkül, hogy önmaga vagy szomszédai károsodnának, ajánlott valamilyen nagy, régi fém medencét vagy vályút használni (általában egy 200 literes hordó megfelelő). A felső részen egy kis lyuk van a szellőzéshez és az oxigénellátáshoz, és magát a csonkot lefedik.Ebben a kialakításban a fa parázsló maradványai előfordulnak, a pusztítás kevésbé veszélyes és nem okoz további problémákat.

Száraz csontok gyökerezése és ásása
Van egy másik módszer a fa gyökereinek eltávolítására - ásással és gyökérzettel. Mivel a fának elágazó rendszere van, árokot kell ásni a fa körül, ennek 1 méter sugarú körnek kell lennie. Miután az ásás befejeződött, le kell forgatni a fát, és fejsze le kell vágni a csupasz gyökereket. Nagyon gyakran lehetetlen megbirkózni a csontokkal hétköznapi emberi erőfeszítésekkel, ezért hulladékot használnak, amelyet háttérszerként használnak. A feszítővasat közvetlenül a fa alatt vezetik be, és remegő mozdulatokkal megpróbálják mozgatni a csonkot, ezáltal kitéve a gyökereket. Így a fa teljes területe elhalad - csak az oldalsó gyökerek vágása és felszabadítása után a csonkot természetesen feszítővas segítségével lehet mozgatni.

Sokkal könnyebb egy csonkot ásni egy speciális vontatóegység segítségével vagy egy kábel felvételekor. A traktor könnyen kihúzhat egy csonkot az összes gyökerével, de ez túlmutat az autók hatalmán. Ha ilyen hatékony módszert szeretne használni, akkor vegye fel a kapcsolatot egy céggel, amely traktoron keresztül különféle szolgáltatásokat nyújt. A gyökereket buldózerrel is lehet eltávolítani. Ebben az esetben a csonk a penge éles és erős nyomása következtében rügybe kerül.

Talajerózió
Ha a környéken a talaj homokos vagy agyag, akkor hidraulikus módszerrel távolíthatja el a gyökereket. A csonk mellett egy sekély árkot ástak, és egy erős víznyomású tömlőt helyezzen bele. Erős sugárzás hatására a homokot és az agyat lemossák, és a gyökereket kitetik. Ez nagy előnyt jelent, mivel vághatja vagy darabolhatja a fa gyökereit. Ezt az eljárást az egész csonk körül kell elvégezni, majd egy feszítővas segítségével kell megtámasztani és kiszorítani a száraz fát a helyéről.

A gyökerek aprítása favágókkal
Erdei marógépek - speciális berendezés a legfeljebb 30 cm mélységű gyökér vágására és darabolására. Ezt a módszert professzionális szakemberek használják, és lehetővé teszik a munka mielőbbi elvégzését. Nem ajánlott ilyen módon eltávolítani a gyökereket, mivel az erdővágók meglehetősen drágák, és egy fa gyökereinek indokolatlan költsége indokolatlan költség. Otthon használhat lyukasztót vagy darálót, de több időbe telik, és az eszköz gyorsan tönkremehet.

Kémiai úton
A kémiai újításoknak köszönhetően lehetővé vált a gyökérrendszer gyors és hatékony eltávolítása egy speciális összetétel segítségével. A kálium- vagy nátrium-nitrátot az Egyesült Államokban régóta használják a gyökerek eltávolítására, amelyek az égés után a talaj szokásos műtrágyává válnak. A karbamid is hozzájárul a gyors rothadáshoz - csak a csonkot kell szorosan becsomagolni műanyag csomagolással. A szokásos só segít megszabadulni a rizómától.

Biológiai módszer
Ezt a módszert megkülönbözteti természetessége, valamint kettős előnyei. A csontok és a gyökérzet maradványainak eltávolításához gombagomba vagy laskagomba micéliumot kell hozni az erdőből. Érdemes előre átfogó lyukakat tenni, termékeny erdei földet kitölteni és elkészített palántákat rendezni. A megbízhatóság érdekében takarja levelekkel vagy mohával. Mivel a gomba kiszívja az összes tápanyagot, a gyökerek maximális sebességgel rothadnak. Csak 2 év telik el, és a csonkon nem lesz egyetlen nyom, és emellett kap egy nagy termés mézgomba vagy laskagomba.

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a fa maradványait a webhelyről, keményen kell dolgoznia. Válassza ki a legegyszerűbb módszert magadnak, és kezdje el megtisztítani az oldalt!

Videó: hogyan lehet kivágni a fűrészelt fa gyökereit a földről

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások