Hogyan készítsünk árpakása vízben: 4 recept

Sokan az árpakását vitaminok raktárának hívják, és ez nem meglepő. Az optimálisan kiegyensúlyozott összetétel miatt a zabkása gyorsan felszívódik, pozitív hatással van a szívizomra és a vérnyomásra. A nagy rostmennyiség miatt az étel ajánlott cukorbetegeknek és súlymegfigyelőknek. Az árpa kása hús vagy édes hozzávalók hozzáadásával módosítható. Fontolja meg a jelenlegi recepteket sorrendben.

Hogyan főzzünk árpakása a vízben

Gyakorlati ajánlások

 1. A gabonafélék elkészítéséhez csak friss árpadarákat szabad felhasználni, amelyek tárolási idejét és tárolási feltételeit nem sértik meg. Vásárláskor ellenőrizze, hogy a szemek szárazak-e.
 2. Az árpás zabkást főzés előtt meg kell mosni, annak ellenére, hogy finoman őrölt. Távolítsa el az összes port, e célra használjon gézszövet vagy kis konyhai szita.
 3. Egyes esetekben az árpadarakat meg kell áztatni. Elég feltölteni a szemeket szűrt vízzel, majd hagyni 3 órán át. Ezt a lépést a csecsemőtápszer elkészítésére használják.
 4. Sok háziasszony inkább a kását főzi tejben. Ebben az esetben zsírtartalmú tejet kell használni, lehetőleg alacsony laktóztartalommal.
 5. A tapasztalt szakácsok gyakran pilafot készítenek árpadara alapján. A törékenyedés érdekében nem 3, hanem 3,5 rész vizet adjon hozzá. Használjon aromás fűszereket, fokhagymát és más összetevőket a késztermék ízének javításához.
 6. A gyermekek számára az árpakása elkészítése nem nehéz. Használja a klasszikus receptet úgy, hogy a vízmennyiséget négyszer megnöveli. Készítheti el a kompozíciót tejben, ugyanazon arányok betartásával.
 7. Ne hagyja figyelmen kívül a vajat, mert az nem rontja a kész étel ízét. A szelet a tűzhelyen történő főzés után vagy az összetevők több tálba történő behelyezése előtt adjuk hozzá.
 8. Az árpadarák hőkezelése „azonnali” módon történik. Vagyis a kompozíciót forrásban lévő vízben helyezik el, majd készenlétre állítják.
 9. A főzés után ne kezdje el azonnal felhasználni. Hagyja, hogy a kása fél órán keresztül ragaszkodjon a fedél alá, tekerje le a tartályt meleg törülközővel. Ebben az időszakban az edény "eléri" a kívánt állagot.
 10. Főzéshez csak vastag fenekű edényt (öntöttvas), üstöt vagy zománcozott tapadásmentes edényeket használnak. A finom őrlés miatt lehetetlen megakadályozni a keverék égését.

Árpa kása a vízen: hagyományos recept

 • dara - 245 gr.
 • ivóvíz - 560 ml.
 • olaj, só - ízlés szerint

 1. Öblítsük le a szemeket, dobjuk le a szitára és hagyjuk, hogy a fölösleges nedvesség kiszivárogjon. Amikor a dara nedves lesz, készítsen tapadásmentes serpenyőt. Küldjön bele egy cellát, ne adjon hozzá növényi olajat. Sütjük a legkisebb tűzön 3-5 percig, amíg aranybarna nem lesz.
 2. Amikor a dara rozsdassá válik, öntsünk vizet a serpenyőbe és forraljuk fel. Küldje el a szemeket benne, várjon, amíg a buborékok megjelennek. Ezután minimalizálja az energiát, főzzen kb. Negyed órát. Folyamatosan keverjük össze a keveréket, és gyűjtsük össze a felesleget az edények falából.
 3. A megadott idő elteltével kapcsolja ki a tűzt, sót, adjon hozzá olajat, fedje le a tartályt. Hagyja, hogy a kása 20 percen keresztül főzzön, előre csomagolva a törülközőt. Az edény késznek tekinthető, adjon hozzá további összetevőket saját belátása szerint.

Árpa kása a víz egy multicooker

 • dara - 180 gr.
 • tisztított víz - 300 ml.
 • vaj, só - ízlés szerint
 1. Először öblítse le az árpadarakat, hagyja szűrőn vagy gépen lefolyni. Miután a mosóvíz átlátszóvá vált, öntsük ismét a gabonafélét, és hagyjuk, hogy 2 órán át áztassa.
 2. Ezen idő elteltével szárítsa meg a szemeket, és serpenyőben süsse őket 3 percig (olaj nélkül). Miután a cellát átitatta, vigye a multicooker üregébe, előzetesen megkenve a tálat vajjal.
 3. Öntsünk forrásban lévő vízzel, sóval és keverjük össze, adjuk hozzá a vajat. Ha az eszköz automatikus, akkor be kell állítania a "Kása" vagy a "Hajdina" üzemmódot. Mechanikus lassú tűzhely esetén ez az időtartam 50 perc, 140 fokos oltási hőmérsékleten.
 4. Amikor az időzítő jelzi a főzés befejezését, nyissa ki a tálot, ellenőrizze a készenlétét. Adjuk hozzá a vajat, hagyjuk további fél órán keresztül beolvadni. Ha a zabkása még nem áll készen, főzzük még 15-25 percig.

Mikrohullámú zabkása

Mikrohullámú zabkása

 • dara - 130 gr.
 • ivóvíz - 400 ml.
 • só, granulált cukor, vaj - ízlés szerint
 1. A száraz árpadarakat egy szitán engedje át a por és a törmelék eltávolítása érdekében. Ha szükséges, öblítse le a készítményt, majd serpenyővel alaposan megszárítsa.
 2. Keverjük össze a szemeket cukorral és sóval, öntsünk forrásban lévő vizet forrásban lévő vízzel. Válassza ki a legjobb üveg- vagy kerámia edényeket, amelyek hőállóak a mikrohullámú fűtéshez.
 3. Helyezze a tartályt a gabonafélékkel a mikrohullámú sütőbe, állítsa kb. 10 percre a maximális teljesítményt és a feldolgozási időt. 2 percenként vegye ki a kását, és keverje meg.
 4. A kijelölt idő elteltével kapcsolja ki az eszközt, csökkentse a teljesítményjelzőt 550 W-ra. Pároljuk a zabkását még 10 percig, majd vegye le a tálba, és keverje hozzá a vajat.
 5. Ha a kása vastag, adjon hozzá 30-50 ml-t. forrásban lévő víz vagy tej. Ezután főzzük a keveréket további 3 percig közepes teljesítményű.
 6. Amikor a főzés véget ér, keverje össze a zabkát, fedje le. Tekerje le egy tartályt vastag törülközővel, hagyja állni fél órán keresztül. Ebben az időszakban az edény eléri és telítebbé válik.

Zabliszt kása

 • dara - 285 gr.
 • tisztított víz - 740 ml.
 • vaj, só - ízlés szerint

 1. Mossa meg a gabonafélét, tegye egy pamut törülközővel a víz üvegezéséhez. Süssük egy száraz serpenyőben, amíg a rózsás árnyékot nem kapjuk 3 percig.
 2. Tegye a daradarabokat egy tálba, öntsen hideg forrásban lévő vizet, hagyja éjszakán át átáztatni. Reggel felébredve engedje le a vizet, és készítse elő az edényeket a zabkása készítéséhez a sütőben.
 3. A legjobb megoldás a hőálló agyagedények. Küldjön bennük szemeket, temetjen el vizet. A folyadéknak legfeljebb 5 cm-rel kell a zabkása fölé emelkednie.
 4. A sütő melegítése nélkül tegye a tartályokat az üregbe, ne takarja le az edényeket tetővel. Állítsa a hőmérsékletet 200 fokra, helyezze az edényeket a középső polcra.
 5. A hőkezelés időtartama általában 1 óra. 45 perc elteltével a zabkát fedezzük le és hagyjuk sütni.
 6. Az összes kezelés után töltsük meg az edényt vajjal, sóval, adjunk hozzá cukrot ízlés szerint (saját belátása szerint). Tekerje le az edényeket meleg ruhával, hagyja 1 órán át.
 7. A sütőn főzött étel krémes és kiadós. Hozzáadhat apróra vágott főtt / sült húst, szezonális gyümölcsöket, fagyasztott bogyókat, dióféléket vagy kandírozott gyümölcsöket.

Kövesse a gyakorlati tippeket, áztassa a zabkását, ha lehetséges, egy éjszakán át. Mosás után feltétlenül süsse meg a szemeket egy serpenyőben. Fontolja meg a főzési technikákat lassú tűzhely, mikrohullámú sütő, sütő vagy tűzhely esetén. Adjon hozzá bogyókat vagy gyümölcsöket, dióféléket, húst. Cook pilaf alapú árpa kása.

Videó: hogyan lehet az árpakása könnyen és gyorsan elkészíteni

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások