Hogyan lehet vízkőmentesíteni egy serpenyőből otthon

A víz jelenleg nem jó minőségű. És idővel, használatával piszkos bevonat jelenik meg a konyhai eszközökön. Ez a skála kialakulásának kezdete.

Hogyan lehet vízkőteleníteni a serpenyőt

Ha az edényeket nem tisztítják meg, a mérleg kemény lerakódásokká alakul. Sokkal nehezebb lesz harcolni vele. És akkor még a kémiát is igénybe kell venni. Ami nem egészséges.

Ezenkívül maga a skála káros a testre. Ha az emésztőrendszerben étellel együtt elbomlik, behatol a vérbe. Az erek elzáródása után. A vesekő képződése nem kizárt.

Vízkőoldó módszerek

Mielőtt megkezdené az edények falainak tisztítását, tudnia kell, hogy a zománcozott és az alumínium edényeket külön-külön tisztítják.

Az edények sólerakódásának első ellensége a savas környezet. Hogyan lehet használni a skála eltávolításához egy zománcozott edényben:

 1. Citromsav segítségével - ehhez töltse fel a szennyezett edényeket vízzel. Ezután öntsünk bele két teáskanál citromsavat 1 liter folyadék arányban. Tűzöntse és forraljon vizet. Hagyja forrni néhány percig, és kapcsolja ki a tűzöt. Ne folytassa azonnal a vizet, hagyjon mindent egy órán keresztül. Ezután ismételje meg az eljárást.
 2. Vízkőoldó ecettel (csak ecetsavot használjon hígított formában). Öntsön tiszta vizet az edényekbe. Ennek elegendőnek kell lennie a skálaképződés szintjének fedezéséhez. Ezután adjunk hozzá 9% ecetet (1 liter víz - fél pohár esszencia). Forraljuk az oldatot, és tegyük félre az edényeket. Ha a mérleg nem azonnal megtisztul, 30 perc elteltével forraljuk fel a vizet. Ecetsav használata esetén a helyiséget szellőztetni kell, hogy ne sérüljön meg az ember légzőrendszere.
 3. Uborka savanyúság vagy hígított paradicsomlé segít megbirkózni. Savak is vannak. Csak ilyen szerszámot nem szabad főzni. Öntsük a sóoldatot a szennyezett edényekbe és hagyjuk 24 órán át.

Az ilyen gyógymódok után a fazekakat folyó vízzel alaposan ki kell öblíteni.

Vízkőoldás lúgos termékekkel
A szódabikarbamid gazdaságos és jó segítő. Szódát öntsünk egy serpenyőbe (100 g. 1 liter folyadékra), óvatosan dörzsöljük a falát. A méretarány kissé megmarad, az edények hatékonyabban tisztíthatók. Ezután öntsön vizet a tisztítandó edénybe, és tegye tüzet. Amint a víz felforr, húzza meg az égőt, hagyja forrni 1,5-2 órán keresztül, a skála mennyiségétől függően.

Forrás után engedje le a piszkos vizet, és alaposan öblítse le a serpenyőt víz alatt.

A szódahamu 1: 1 arányban keverjük össze a kávédarálókkal. Vigye fel ezt a keveréket egy sűrű kendőre vagy pamutpadlóra, és törölje le az edény belsejét. A tisztításhoz nem kell mosogatószert használni. Minden tartalom beszivárog a pórusaiba, és nehéz lesz elérni a kívánt hatást.

Edények tisztítása a kezéből

 1. Ha burgonya vagy almahéj gyűlt össze a házban, ne rohanjon el dobni. Furcsa módon, de savak is vannak. Ő az, aki segít megbirkózni a söpredékkel. Nagymamánk is így tisztította a serpenyőket. Tisztítsa meg alaposan a szennyeződésektől, és öntse bele egy serpenyőbe a legfelső szintre. Öntsen vizet és tegye tüzet. Amikor a folyadék felforr, hagyjuk fél órán át forrni. Ha az edény túl szennyezett, ismételje meg az eljárást.
 2. Jól mossuk le az összes ismert szénsavas ital sörtét. A Sprite, a Cola és a Fanta különösen hatékonyan kezelik ezt. Foszforsavat és citromsavat tartalmaznak. Miután korábban eltávolítottuk a gázokat az italból, öntsük egy serpenyőbe. Ezután forrón forraljuk magas hőn keresztül. Forralás közben tegye félre az edényeket, és hagyja benne a folyadékot fél napig.Ebben az időben a skála elhagyja.
 3. A rossz minőségű vízből és a foltokból származó plakk eltávolítható a "Fehér" szövetek fehérítőjével. Öntsön egy 3 liter víztartályba. víz, 100 gr. fehérítő. Hagyja 12 órán át. Az összes régi folt és pikkely gyorsan eltávolítható. Ezután alaposan mossuk le az edényt és forraljuk fel tiszta vizet, hogy ne maradjon klór.
 4. Egy 3 literes vízzel készített edényben adjunk hozzá 250 g-ot. glicerin és fél pohár cukor. Mindent forralunk 10-15 percig.

Hogyan lehet vízkőmentesíteni egy alumínium edényben

Alumínium, meglehetősen finom anyag. Ezért a tisztítás során a szakértők határozottan nem javasolják fémkefék használatát. A homok és a szóda szintén nem alkalmasak szennyeződések eltávolítására.

Hogyan lehet vízkőmentesíteni egy alumínium edényben

A savas közepes és lúgos tisztítószerek oxidálódnak. Ugyanakkor foltokat hagynak az ételek felületén. Az alumínium serpenyő elveszíti eredeti fényét.

A mosogatógépek szintén ellenjavallottak. Ezek után az alumínium edények elveszítik esztétikai megjelenésüket.

Hogyan lehet vízkőmentesíteni egy alumínium edényben:

 1. A legelterjedtebb és leghatékonyabb módszer az ételek forralása szóda- és szilikát-ragasztó oldatban. Öntsünk vizet egy serpenyőbe, adjunk hozzá összetevőket, forraljuk nagyon alacsony hőn 1 órán át. Tisztítás után öblítse le az edényeket folyó víz alatt.
 2. Annak érdekében, hogy a serpenyő nem oxidálódik túl sokkal, eltávolíthatja a sört szérum vagy kefir használatával. Miután a mérleg szintje fölé öntötték és 10 órán át állni hagyták.
 3. Jó vízkőoldó a hagymából. Először meg kell tisztítani a héjától, különben elszínezi az edényeket. Ezután vágja a hagymát négy részre, tegye egy serpenyőbe vízzel és forralja egy órán keresztül.
 4. A fogpor jól megbirkózik a skála és a korom ellen. Össze kell kevernie a port egy csepp folyékony mosogatószerrel. Ezután felhordja ezt a pépét az edények falára és hagyja egy napig.

Annak érdekében, hogy ne szenvedjen a régóta fennálló sólerakódások tisztításával, rendszeresen meg kell tisztítani az edényeket. Főzéshez tanácsos csak puha, tisztított vizet használni. Előfordul, hogy a népi gyógyszerek nem segítenek, és a sörték túl öreg. Ebben az esetben a háztartási igényekhez vásárolt vegyi anyagok nélkül nem lehet megtenni.

Videó: Hogyan tisztítsuk meg az edényt belülről erőfeszítés nélkül

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások