Hogyan távolítsuk el a szennyeződést a köröm alól otthon?

A kéz és a köröm napi higiéniája minden önbecsületes ember nélkülözhetetlen szabálya. Egyetértek azzal, hogy nagyon kellemetlen kommunikálni az emberekkel, ha győztesekké válnak a köröm alatti temetési határért folyó versenyen. És néha egyfajta munka után nem könnyű eltávolítani. És a szappanos kézmosás sem segít. Ezért találjuk ki, hogyan lehet eltávolítani a szennyeződést a körmök alól.

Hogyan távolítsuk el a szennyeződést a körmök alól

Mossuk le a sárlerakódást vagy a körömfürdőt

A legtöbb forrás klasszikus körömfürdőt javasolja, mint egyetemes gyógyszert. Nem kétséges, hogy a folyadékok összetétele (az alábbi receptek) néha lehetővé teszi a körömlemez és a környékén lévő bőr fehérítését. És mi a helyzet a köröm alatti szennyeződéssel? Csak az áztatás nem segít.

Van kiút. Vásárolnia kell egy normál, közepes keménységű fogkefét. Vagy egy speciális manikűrkefe. Szóval eljut a sárlerakódásokhoz.

eljárás:

 • Mártsa ujjaival a fürdőben 18-20 percig.
 • Ecsettel kefével tisztítsa meg a látható szennyeződéseket a körmök alatt.
 • Mosson kezet, törölje szárazra.
 • Kenje meg tápláló krémmel.

Néha van olyan recept, amely segít eltávolítani a szennyeződést a köröm alól, szükségtelen gondok nélkül. Azt tanácsoljuk, hogy valami apróat mosson kezet. Például zokni, bugyi, sál. Vagy mossa meg a haját samponnal. A módszer bebizonyította magát a rövid köröm tulajdonosai számára. Sajnos hosszú időnként meg kell gondolni.

Tanács. Ügyeljen arra, hogy a körömkefét a többi fogkefétől külön tárolja. Nem is az, hogy egy nap összekeverheted őket. És az a tény, hogy baktériumok és patogén mikrobák maradhatnak a körömszerszámon, amely könnyen átjuthat a fogászati ​​eszközhöz. Nem akarja, hogy undorodjon a szájába?

Nos, most az ígért fürdőreceptek:

 • 0,5 l meleg víz, 1 evőkanál. l. szódabikarbóna
 • 300 ml meleg víz, 1 evőkanál. l. folyékony szappan az intim higiéniához
 • 0,4 l meleg víz, 1 evőkanál. l. tengeri só, 1 csepp jód
 • 500 ml meleg víz, fél teáskanál citromsav
 • 0,5 liter meleg burgonyaleves, fél citromlé

Bármelyiket választhat saját preferenciái és lehetőségei alapján. Akcióban szinte azonosak.

Kivesszük egy szénraktárt vagy egy spatulát a körmökhez

De előfordul, hogy még az áztatáskal és a kefével végzett manipulációk után is egy bizonyos mennyiségű szennyeződés marad a köröm alatt. Ez különösen a sarkokban észlelhető. Javaslatok voltak a takarításra:

 • fogpiszkáló
 • éles ollós hegyek
 • kötőtűk
 • varró tű
 • késsel

Kedves polgárok! Mi vagyunk vadonok? Kés? Sajnáljuk, még akkor is, ha ezeknek az eszközöknek valamelyik mesterien birtokában van, hagyja el készségét más célokra.

A helyzet az, hogy az ilyen tisztítás traumatikus lehet. És valószínűleg nem is veszi észre a károkat. És akkor van egy gomba, a körömlemez görbülete, fertőzés. Szüksége van rá?

Ráadásul ezek az éles tárgyak a köröm belső felületén láthatatlanul hagyják a karcolásokat a szem számára. És a szennyeződés még jobban kitöltődik bennük. A helyzet megismétlődik, minden alkalommal egyre inkább romlik.

A civilizált emberek már régóta kitalálták, hogyan távolítsák el a szennyeződést a köröm alól, anélkül, hogy túl sok sérülést szenvednének. Fa botokkal dolgoznak. Általában narancsfából készülnek. Puha, de tartós, így nem karcolja meg a körömlemezt. Az eszközt csak pálcának hívják. Valójában annak tippe a következő:

 • a háromszög
 • lapátok
 • lapos rúd
 • ferde kúp

Egy ilyen fajta nem véletlen.Végtére is, a köröm alakja és az egyes személyeknek a subungual tér mérete szigorúan egyedi. A széles választék lehetővé teszi, hogy megforduljon.

Az ilyen botok használata nagyon egyszerű. Fürdés és kefe után csak meg kell távolítani a maradék szennyeződéseket egy megfelelő hegyével. Ne felejtsük el a krémet a végén!

Figyelem gyásztartó vagy szappan

A papagájok abszolút összes forrása egy dolgot mond: a körmök szennyeződés elleni védelme érdekében a körmök alá száraz szappan darabokat vagy tányérokat kell tennie. Hé tanácsadók! Megpróbáltad már magad ilyen trükköt csinálni? Igen, minden rekord 5 perc munka után elrepül! És hogyan lehet befogni őket a köröm alá? Ne szőj ostobaságot, ha nem ismeri az igazságot.

Valójában egy ilyen módszer a megfelelő hely. De van egy fontos figyelmeztetés: a szappannak nedvesnek kell lennie! És ne fészkelj rekordokkal. Egyszerűen kaparjon meg egy darab nedves szappant. A köröm alá tapad és nem engedi a szennyeződést. A munka befejezése után elegendő a kézmosás és a maradék szappan kefével történő eltávolítása.

Tanács. Néhány embernek nem tetszik az a érzés, hogy valami a köröm alatt van. Akkor vagy tolerálnia kell, vagy óvatosan meg kell tisztítania.

Hasznos tippek

Milyen gyakran figyelmen kívül hagyják az emberek kesztyűt a házimunkák során? Igen, szinte mindig. Motiválja az a tény, hogy kényelmetlen. Hülyeség! Kényelmetlenül - alszik a mennyezeten. És most az ipar sok mindent gyárt, hogy kényelmesebbé váljon:

 • latex kesztyű
 • ügyében
 • szilikon krémek
 • ragasztó vakolat

Tehát valószínűleg az emberi lustaság és a hajlandóság arra, hogy kényelmes munkakörülményeket teremtsen magának. Ahogy a mondás mondja: egy rossz fej nem ad pihenést a lábaknak. Vagyis a jól megérdemelt pihenés helyett a körmöket is meg kell tisztítania a szennyeződésektől. Vagy botlik egy manikűrre. És ez további pénzpazarlás.

Ha a köröm alakja lehetővé teszi, akkor a szennyezés további megelőzése érdekében finoman csiszolhatja a bőrüket alattuk. Sokkal jobb ezt egy finom, malacos porral ellátott reszelőval megtenni, hogy ne több kárt okozhassanak, mint hasznot.

Próbálja meg beállítani a köröm tisztításának idejét úgy, hogy este esik. Vagy szabadidő lefekvés előtt. Akkor biztosan tudni fogja, hogy ma nem lesz piszkos munka. És nem kell többször megismételnie az eljárást. Valójában, függetlenül attól, milyen puha eszközöket és szelíd eszközöket használ, mindenesetre minden tisztítás mikrotrauma a keze ügyében lévő finom bőr számára.

Soha ne felejtsük el a kutikula és a köröm tápláló krémét vagy speciális olaját. E termékek rendszeres használata lehetővé teszi a körmök megfelelő hidratációját. Ez azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy megkarcolják. Következésképpen a sima körmök kevésbé hajlamosak a szennyeződésre. Munka után a mélytisztítás helyett könnyedén mosson kezet szappannal és vízzel.

Mellesleg ajánlások vannak arra, hogy átlátszó lakkot használjunk a körömlemez védelmére. De kevesen tudják, hogy a hosszú köröm tulajdonosai a szabad él belső felületén lakkozhatók. Ez az eljárás figyelemre méltóan megvédi a subungual teret a szennyeződéstől.

A körömmosásnak a napi rutinnak kell lennie. Még akkor is, ha ma nem merült volna be a kertbe. Nem szükséges a szennyeződés felhalmozódása, hogy hosszú hétvégék után a körmök kefékkel és pálcákkal pislogjanak.

Hogyan lehet eltávolítani a szennyeződést a körmök alól? Kiderül, nagyon egyszerű. A lényeg az, hogy ne késleltesse az eljárást, és a lehető leghamarabb hajtsa végre. Ellenkező esetben keményen kell dolgoznia, hogy rendezze a kezét. Túl lusta, hogy ilyen kellemetlen dolgot csináljon? Ezután vágja le a körmét a lehető legrövidebbre. És ez a probléma egyszer és mindenkorra elviszi Önt.

Videó: hogyan kell takarítani a körmöket

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások