Hogyan készítsünk lekvárt fenyőtobozokból

Az ősidők óta a Kaukázusban és a Krím-félszigeten sok betegséget kezelnek egyedi bájitallal - fenyőtobozokból származó lekvárral. A fiatal csövek sok vitamint tartalmaznak, amelyek együttesen növelik az immunitást, kiküszöbölik a köhögést, leküzdik a polyarthritist. Ezenkívül a csecsemő megakadályozza az íny vérzését, kiszabadítja a légutakat, erősíti a testet minden fronton. Az összes előny előnyeinek ismerete szükséges a kezek elkészítéséről.

Fenyőtoboz lekvár

Fenyőtoboz lekvár: az alapanyagok gyűjtésének szabályai

 1. Annak érdekében, hogy valóban értékes élmény legyen, betakarítás tiszta helyeken. Menj a fenyves erdőbe, amely távol található az autópályáktól, ipari létesítményektől, a szennyezett közutaktól.
 2. A nyersanyagok begyűjtésének időtartama az éghajlati viszonyoktól és a gyümölcs növekedésének területétől függ. Ha meleg régiókról beszélünk, hajtsa végre az eljárást késő tavasszal (május 20-30.). Abban az esetben, ha hidegebb éghajlati körülmények között szükséges a kúp gyűjtése, a gyűjtést július közepén kell elvégezni.
 3. Frissítők készítéséhez csak fiatal, alig 12 hónapos kocsányokat kell kiválasztani. Az érettség első évében az ilyen gyümölcskultúrák a lehető legteljesebbek hasznos enzimekkel, lédúsak és tisztaak. A kúpok két-három éves, szárazak, és nem tartalmazzák a legtöbb vitamint.
 4. A betakarításra vonatkozó fenti alapvető követelményeken felül alaposan meg kell vizsgálni a nyersanyagok megjelenését. Tehát távolítsa el a gyümölcsöt azokból a fákból, amelyeket rovarok nem sújtottak. Ha nyilvánvaló hanyatlást észlel, dobja ki az ilyen füleket.
 5. Csak fényes zöld kúpokat gyûjtsön össze, puha, bontatlanul, kifejezett pehelyekkel és ragacsos réteggel (gyanta). Próbáljon meg átszúrni a gyümölcsöt a körmével: ha önmagát kölcsönözte, akkor egy jó lehetőséget választott.
 6. Különös figyelmet fordítunk a fenyőtobozok méretére. A fülek átmérője nem haladhatja meg a 4 cm-t, hossza - 45 mm-ig. Az ételek készítésére alkalmas kúpok nem tartalmaznak fehér bevonatot. Ragacsos, lédús, ép. Más jelek a fabetegségek jelenlétére utalnak.
 7. Alapvetően kb. 1 kg elég ahhoz, hogy egy 4-es családnak élvezze a fogásokat. fenyőtobozok. A fülek összegyűjtése után öblítse le őket. Dobj szitára vagy szűrőedényre, merítsen egy medencébe hideg vízzel. Távolítsa el az összes szemetet és a sérült tárgyakat, szárítsa meg törülközőn.

Fenyőtoboz lekvár a klasszikus recept szerint

 • ivóvíz - valójában
 • granulált cukor - 0,95 kg.
 • fenyőtobozok - 950-1000 gr.

 1. Az élvezet több szakaszban készül. Ez a lépés biztosítja az édes alap fokozatos behatolását a gyümölcs szerkezetébe. A csövek nem bomlanak le, és megtartják az összes hasznos enzimet.
 2. Válassza ki és mossa meg a kúpokat. Öblítse le őket néhányszor egy tál vízben, majd hagyja megszáradni. Válasszon hőálló bevonatú edényeket, küldje el az alapanyagokat belülről.
 3. Adjon hozzá annyi vizet, hogy 2-3 cm-rel megemelkedjen a kompozíció fölött.Fedje le a tartályt, és küldje a kályhára melegítésre. Állítsa a főzőlapot a maximális és az átlag közötti jelre. Szűrjük a tömeget 35-40 percig.
 4. Amikor a beállított időszak lejár, vegye le a tartályt a tűzről. Várjon 10 órát, ragaszkodva a gyümölcshöz sötétben. Ez idő alatt kellemesen illatos, zöldes árnyalatú húsleves lesz.
 5. Most szűrje az infúziót egy külön tartályba a szirup főzéséhez, keverje össze a granulált cukrot.Ismét melegítsük alacsony lángon, amíg a szemek feloldódnak.
 6. Értékeld a szirup állagát. Közepesen vastagnak kell lennie, nem terjedhet. Most küldje a fenyőtobozok teljes mennyiségének 1/3-át homogén forrásban lévő keverékbe, és forralja tovább 7 percig.
 7. Csomagolja a kész elixírt tartályokba, azonnal fedje le egy ónral. A hűtés fejjel lefelé pulóver alatt történik. Tárolja az ételeket sötétben, szobahőmérsékleten - 12-14 fok.

Jam fenyőtobozokból főzés nélkül

Jam fenyőtobozokból főzés nélkül

 • granulált cukor (répa) - 1,8 kg.
 • fenyőtobozok (fiatal) - 1,1 kg.
 1. A nyersanyagok kiválasztása, mosása és szárítása után készítsen egy edényt egy megfelelő méretű centrifugálásra. Vágja apróra (legfeljebb 7 mm-re) a gyümölcsöt, tekercselje minden egyes szelet cukorral.
 2. Most tegyen egy kb. 2 cm magas kúpréteget egy üvegedénybe, megszórjuk cukorral, hogy 1,5 cm-t kapjunk, majd készítsünk ismét egy sor fenyőcsövet és granulált cukrot. Folytassa a válogatást, amíg a teljes tartály megtelik.
 3. A felső sor cukorból készül. Fedjük le a nyakát 2 réteg gézzel, és hagyjuk a tartályt alapanyagokkal napos helyen. Amint ragaszkodsz hozzá, szirup képződik. Rendszeresen rázza meg a tartályt.
 4. Amikor a homok szemcséi teljesen megolvadtak, az élvezet késznek tekinthető. Parafazzuk kapronnal vagy pergamentel és a tornyokkal, hűvös és sötét helyen tartsuk.
 5. A test tonizálásához használjon lekvárt naponta kétszer 15 grammig, forró ivóvízzel (100–120 ml) hígítva. Ajánlatos inni az infúziót lefekvés előtt és reggel üres hasán.

Jam a fenyőtobozokból "Tsarskoye"

 • ivóvíz - 2 l. + 150 ml.
 • granulált cukor - 1 kg.
 • őrölt só - 35 gr.
 • fenyő gyümölcs - 1 kg.
 1. Öblítse le a kúpokat, majd öblítse le és szárítsa meg szűrőedényben. Tegye egy hőálló főzőedénybe, adjon hozzá sót és 2 liter. asztali víz. Melegítse elő a masszát, és hagyja, hogy egyenletes legyen.
 2. Ezután hagyja a kezelést 4 órán át. Ebben az időszakban a hibák és a férgek felszínre kerülnek, ha vannak. Most szűrje le az oldatot, erre nincs szükség.
 3. A kúpokat külön keverjük össze a cukorral és hagyjuk 11 órán át hagyni. Körülbelül ezen idő elteltével szirup képződik. Kombináljuk 150 ml-rel. vizet és pár percig főzzük alacsony lángon. A folyadéknak részben elpárolognia kell.
 4. 30 perc elteltével küldje el a nyersanyagokat a húslevesre, és forralja még egy negyedórát. Forró állapotban csomagolja a finoman tiszta üvegekbe, fedje le ónnal.

Fenyőtoboz lekvár citromlével

 • ivóvíz - valójában
 • vaníliacukor - 30 gr.
 • citromlé - 60-80 ml.
 • fenyőtobozok - 120 gr.
 • granulált cukor - 1 kg.
 1. A fenyérgyümölcsöket alaposan mossa le, sóoldatban áztassa 3 órán át. Ez után engedje le a folyadékot, öblítse le a nyersanyagokat. Tegye egy hőálló edénybe.
 2. Adjon hozzá annyi ivóvizet, hogy az egész egészét lefedje. Fedjük le a tartályt, küldjük el a készítményt főzéshez. Szűrjük alacsony teljesítmény mellett 20-30 percig, majd tegyük félre.
 3. Várj egy napot. Meghatározott idő elteltével szűrje le a kompozíciót. Adjunk hozzá citromlé, granulált cukor és vanília. Melegítsen, várjon, amíg egységesség és sűrűség meg nem jelenik.
 4. Amikor ez az állandóság elért, helyezze be a gyümölcsöt befelé. Végezzen hőkezelést 10 percig, és csomagoljon fel frissítőket az előkészített tartályokba. Fedjük le egy ónjal, tegyük hidegbe.

Jam az apróra vágott fenyőtobozokból

Jam az apróra vágott fenyőtobozokból

 • víz - 480 ml.
 • fenyőtobozok (apróra vágva) - 900 gr.
 • granulált cukor - 1,1 kg.
 1. Kiválasztás és öblítés után aprítsa össze az alapanyagot apró darabokra. A gyümölcsöt egy turmixgépben őrölheti, egyesítheti vagy törölheti húsdarálóval.
 2. Keverje össze a granulált cukrot és a vényköteles ivóvizet egy zománcozott serpenyőben. Helyezze a tartályt a tűzre, és forralja alacsony fogyasztásig, amíg teljesen homogén nem lesz.
 3. Ezután öntsük a kúpokat a forrásban lévő szirupba, főzzük még 8 perccel a forralás kezdete után.A kijelölt idő elteltével kapcsolja ki az égőt, és 10 órán keresztül ragaszkodjon a fedél alatt a termékenységhez.
 4. Most forraljuk fel a tömeget, főzzük egy negyedórát. Hűtsük le szobahőmérsékleten, végezzünk egy harmadik hőkezelést. Előzetesen sterilizálja a tartályokat, csomagolja be azokat.

Jam fenyőből és fenyőtobozokból fahéjjal

 • fenyő gyümölcs (fiatal) - 450 gr.
 • cédrus füle - 400 gr.
 • granulált cukor - 800 gr.
 • frissen őrölt fahéj - 5 g.
 • szűrt víz - 800 ml.
 1. A betakarításkor kezdje el rendezni. Dobjon el minden elakadáshoz nem megfelelő tárgyat. Mossa ki az egészséges füleket, és tegye egy sósoldattal ellátott edénybe 3 órán át.
 2. Szűrje le a kapott folyadékot, mossa ki a kúpokat. Forraljunk vizet a recept szerint, adjunk hozzá gyümölcs gyümölcsöt. Helyezze a tartályt a tömeggel a tűzhelyre, főzzen forrásig.
 3. Az első buborékok megjelenése után a készítményt 8 percig rázza le. Ez idő elteltével lassan adjunk hozzá granulált cukrot és frissen őrölt fahéjat. Állítsa az égőt minimálisra, és 1,5–2 órán keresztül engedje el az égetőt.
 4. Rendszeresen rázza meg az edényt, és időben ártalmatlanítsa a habot. A kijelölt idő elteltével sterilizálja és szárítsa meg a tartályokat. Töltsön finomságokat, parafa-val egy ón. Tartsa hidegen.

Fenyőtoboz lekvár a köhögés ellen

Fenyőtoboz lekvár a köhögés ellen

 • fenyőtobozok - 900 gr.
 • szűrt víz (ivás) - 2,8 l.
 • granulált cukor - 2,85-2,9 kg.
 1. Válasszon csövet, hagyva csak teljesen egészséges példányokat. Öblítsük le a nyersanyagokat, tegyük egy serpenyőbe és adjunk hozzá ivóvizet a recept szerint.
 2. Forraljuk a tömeget alacsony hőmérsékleten 2,5-3 órán keresztül, amíg egy jellegzetes szag meg nem jelenik. Kapcsolja ki a tűzhelyet, ragaszkodjon egy fenyőleveshez 11 órán keresztül. Ezután távolítsa el a gyümölcsöt, és használja a folyékony tömeget a főzéshez.
 3. Adjunk hozzá granulált cukrot, állítsuk be egy égőre és főzzük alacsony teljesítményű. Rendszeresen zavarja a kezelést, vastagnak kell válnia. Amikor ez megtörténik, csomagolja az összetételt üvegekbe.
 4. Felnőtt köhögés gyógyítására fogyaszt 30 grammot. lekvár egy bögre teát naponta háromszor. A gyermeknek 15-20 gr-ra kell csökkentenie az összeget. egy pohár forró italhoz.

Fenyőtobozokból származó jam a polyarthritis kezelésére

 • fenyő gyümölcs (fiatal) - 950 gr.
 • tiszta és ivóvíz - 1,9 l.
 • granulált cukor - 950 gr.

 1. Jól öblítse le a fenyőcsöveket, távolítsa el a felesleges ágakat és tűket. Szárítsa meg a dudorokat egy szűrőedényben. Ezután helyezze át egy tűzálló edénybe.
 2. Keverjük össze a granulált cukrot és az ivóvizet a nyersanyagokkal, és küldjük a tűzhelyre. Forraljuk a tömeget, amíg az első buborékok meg nem jelennek, majd tartsuk a készítményt tűzön további 10 percig.
 3. Hűtsük le szobahőmérsékleten, ismételjük meg a hőkezelést. Forró állapotban tekercselje meg a finomságokat. Ragaszkodjon 3 napig hidegben, majd elkezdi kóstolni.
 4. Ha meg akarja enyhíteni a polyarthritis fájdalmát, vegyen fenyőtoboz lekvárt egy bögre teával kombinálva. Adjunk hozzá 20-30 gr. gyógyszerek. A kezelést addig folytatják, amíg a kellemetlenség eltűnik.

A fenyőtobozokból származó lekvárt óvatosan kell alkalmazni a károsodott vesefunkcióval rendelkezők számára. Érdemes korlátozni a hepatitis (akut forma), a terhesség és a szoptatás, a fő összetevőkkel szembeni allergia, a cukorbetegség, a tartós fejfájás, az emésztőrendszeri betegek kezelését is.

Videó: fenyőtoboz lekvár

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások