Hogyan távolítsuk el a festéket a betonfalról: 4 módon

A falfestés praktikus és olcsó. Mossa le a foltoktól, nem fakul, és megvédi a beton alapját a nedvességtől és a gombától. De annyira bele van merülve az építőanyagba, hogy a repedezett és morzsoló bevonat rétegének eltávolítására tett kísérlet valódi próbavá válik. Hogyan távolítsuk el a festéket a falaktól, hogy ne károsítsuk őket? Forrasztópisztoly? Oldószerek? Vagy éles fejsze?

Hogyan lehet eltávolítani a festéket a beton falról?

kézimunka

A festék csak akkor marad, ha a falakat gipszkarton panelekkel kell díszíteni. Nem realisztikus tapétát ragasztani vagy burkolólapokat lerakni egy kezeletlen beton felületre. Az anyag néhány napig tart. Ezután nemcsak a festéket, hanem a ragasztó vagy habarcs maradványait is le kell tépnie, időt és pénzt kell költenie új befejező anyagok vásárlására.

A házban, ahol a javítást megkezdték, mindig lesz egy spatula és egy kalapács, és néhánynak még egy kis fejsze is van. A módszer zajos és sok erőfeszítést igényel, de egy ilyen kezelés után a betonfalak tökéletesen sima és tisztavá válnak.

Egy fejszével vagy a kalapács éles részével óvatosan érintse meg a festékréteget, 2-3 cm-re visszavonulva az egyes fogaktól vagy serifektől. Túl keményen verje be, hogy ne károsítsa a falat. Könnyebbé válik a munka, ha először élezi a szerszámokat, beleértve a spatulat is.

A vastag repedésekkel és bevágásokkal borított festéket bőségesen megnedvesíti víz. Időnként sót vagy tapéta ragasztót adnak a folyadékhoz, hogy a bevonat jobban elmaradjon. Vigyen fel kefével vagy hengerrel, anélkül, hogy vizet takaríthat meg. Hagyja egyedül a falakat 4-6 órán keresztül, hogy az oldat felszívódjon és meglágyítsa a betont.

Az eltávolításra kész festék megduzzad és lehúzódik. A régi befejező anyagot egy spatula eldobja és megtisztítja. Kis darabokban vagy nagy tányérokban jön ki. A csupasz falakat kemény sörtékkel vagy durva csiszolópapírral ellátott kefékkel kell megtisztítani. Feltétlenül szárítsa meg, és csak akkor kezdje el alkalmazni az alapozót, és ragasztja a háttérképet.

Nem szükséges a régi bevonatot áztatnia, ha a szerszám jól élesítve van. A falakon mélyedéseket készít, majd a festéket eltávolítják. Ideális esetben, ha több rétegben alkalmazzák. Minél vastagabb, annál könnyebb eltávolítani. Egyesek kalapácsot és vésőt használnak, de a falak tisztítása ezzel a módszerrel túl sok időt vesz igénybe.

Az egynél több javítást végrehajtó tapasztalattal rendelkező építők lekerekített élekkel rendelkező szerszámok vásárlását javasolják. Kényelmesebbek, mint a négyszögletes és téglalap alakú fajták.

A fejszét óvatosan kell kezelni, különösen azoknak a kezdőknek, akik először tartják az egységet a kezükben. A szerszám kicsúszhat, megsérülve a lábát vagy az ujját, és a javítások határozatlan időre késnek.

A szomszédok rémálma

Hogyan lehet eltávolítani a lakkot a beton felületéről mindössze 3-4 órán belül? Használjon kalapácsfúrót. Megfelelő egy penge alakú fúvóka, amelyet "kalapálás" helyzetben rögzítenek. Tartsa a szerszámot 85–90 fokos szögben a falban, a szelíd mód kiválasztásával. A festék eltávolítása után a falban lévő lyukak megakadályozása érdekében módosítani kell a lyukasztó erejét. A szerszámnak saját rezgése miatt le vagy fel kell mozognia. Óvatosan üsd le egy száraz vagy átitatott bevonatot, és a folyamat felgyorsítása érdekében ajánlott a legszélesebb pengét választani.

A kalapácsfúró alternatívája a daráló. Eltávolítja még a makacs olajfestéket is, amelyet közvetlenül a betonfalra vagy egy nagyon vékony rétegre helyeztek. A gép szó szerint törli a bevonatot és az alapot, kiegyenlíti és felkészíti a további javításokra.

Az elektromos készülékek hátránya a magas zajszint.A lakások lakosainak tárgyalásokat kell folytatniuk vagy el kell magyarázniuk az elégedetlen szomszédokkal, mert lehetetlen lenni a szoba mellett, ahol a kalapács működik.

A darálóval való opció nem megfelelő, ha a festéket fürdőszobában vagy más zárt területen kell eltávolítani. A gép sok port vesz fel, ami nem ment meg légzőkészüléket és védőszemüveget. Még hatalmas ablakokkal ellátott, szellőztetett helyiségekben is javasoljuk, hogy tartson rövid szünetet, és permetezzen vizet a szórópisztolyból, hogy a beton- és festékrészecskék a földön leülepedjenek, ahelyett, hogy a levegőben úsznának.

Óvatosan kezelje az elektromos szerszámot, vagy hívjon fel tapasztalt barátot. Viseljen kesztyűt és védőszemüveget, vásárolt vagy házi készítésű gézvédő készüléket vízbe merítve.

Daráló helyett a festékkel borított falakat darálóval kezelik, amely nem annyira zajos, de nem kevésbé veszélyes.

Mínusz az elektromos készülékek: nem távolítják el a bevonatot a csövek alatt és a szoba sarkában elhelyezkedő területektől. A maradékot spatula vagy csiszolópapírral kell eltávolítania. Csiszolót vagy lyukasztót használunk, ha festék helyett a helyiséget kerámialapokkal borítják. A falak mechanikus tisztítás után durva lesznek és jól tapadnak a habarcshoz.

Tűz támadás

Nem lehetett megállapodni a szomszédokkal, de lehetetlen késleltetni a javítást? Csendes és hatékony módszer az olaj- és akrilfesték eltávolítására - építőszárító. Az eszköz olcsó, de funkcionális. Nem akar pénzt költeni? Érdemes megkérdezni a barátait, akik nemrégiben frissítették a lakás kialakítását vagy magukra szereltek fel az álmennyezetet.

Hogyan távolítsuk el a festéket a falról hajszárítóval

Egy építő hajszárító felmelegíti a festéket. Olvad, felfúj és elmarad a falak mögött. Először a betonfelületet kiégetik, majd a puha lakkot egy spatula segítségével eltávolítják. Teljes csíkokban vagy nagy lemezekben marad el, így a munka gyors és egyszerű.

A fúvóka megolvaszthatja a festékréteget. Fontos megjegyezni, hogy a tűz nem megfelelő kezelése égési sérülésekkel és tűzzel teli. Ne hozza a fúvókát újságokhoz, függönyökhöz és ne tegye a mellékelt szerszámot a padlóra.

A lakkot hagyományos vasalóval és sütőfóliával távolítják el. A berendezést a maximálisra állítják, és várja meg, amíg teljesen felmelegszik. Egy nagy darab fóliát ragasztunk a falra, és a betonfelületet rajta „vasaljuk”. A munkadarabot eltávolítják, majd axe vagy spatula segítségével gyorsan tisztítsák le a festéket.

Az olvadt festék mérgező vegyületeket bocsát ki. Azokat az embereket, akik fúvókát vagy építési hajszárítót használnak, javasoljuk, hogy menjen el egy másik helyiségbe vagy lépcsőházba 15–20 percenként, hogy tiszta levegőt lélegezzen. Feltétlenül nyissa ki az összes ablakot és óvatosan szellőztesse a helyiséget. Ha szédül, hagyja abba a munkát.

Kémia: Előnyök és óvintézkedések

Az egyes fémáruházakban forgalmazott speciális festékeltávolítók gyorsan és zaj nélkül távolítják el a régi bevonatot. Az oldószer mellett gumikesztyűkre és légzőkészülékre, valamint szemüvegre van szükség a szem és az orrdujú nyálkahártyájának megvédésére az égési sérülésektől.

A mosókkal való munka egyszerű:

  1. Ecsettel vagy hengerrel szabadon alkalmazza a beton felületét. Ugyanaz a terület nem kezelhető kétszer egy szerszámmal. Helyezzen újságot vagy védőfóliát a padlóra. Próbálja meg megakadályozni, hogy az oldat cseppei esjenek az alaplapra és a bőrre.
  2. A festék néhány perc alatt lágy és elasztikus lesz. A kesztyű eltávolítása nélkül kemény vaskefével le kell mosni a bevonatot.
  3. Ha festék marad, alkalmazza újra az oldatot.
  4. Feltétlenül távolítsa el a mosás maradványait meleg vízzel és egy szivaccsal. Hozzáadhat egy kevés mosószert vagy port.

A kémiai oldószerek mérgezőek, ezért tilos ezeket a termékeket beltérben használni.

Távolítsa el a lakkot házi pasztával, amely tartalmazza:

  • füstölt mész - 1,2 kg;
  • szóda hamu - 400-500 g;
  • a víz.

Folyadékot adunk a szemhez. A paszta vastagnak és egységesnek kell lennie. A falakat egy üres anyaggal megkenjük, és 12 óra múlva lekaparjuk a festékmaradékokkal.

Az akril bevonatot szappanos habbal távolítják el, majd szalicilsavat vagy etil-alkoholt adnak hozzá. A latex fajok feloldják a kloroformot vagy a diklór-etánt.

A folyékony üveg eltávolíthatja a festéket: vékony réteggel felvitte a betonfalra, és várja meg, amíg az anyag kiszárad, majd merev kefével vagy spatulaival lekaparja. A legfeljebb 2-3 éves vízbázisú bevonatot tapéta ragasztóval távolítják el. A porból oldatot készítünk, a beton felületét kezeltük és régi újságokkal borítottuk. Amikor az improvizált tapéta megszárad, a régi bevonattal együtt leválják.

Sokféle módon lehet megszabadulni a betonfalak festékétől. Nem túl bonyolultak és költségesek, de bizonyos készségeket igényelnek. A lényeg az, hogy mindig tartsák be a biztonsági óvintézkedéseket, mivel az egészség és az élet drágább, mint egy gyönyörű javítás.

Videó: a falak letisztításának egyszerű módja

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások