Hogyan készítsünk otthon túrós sajtot

A túrós sajtot a legtöbb ember kedvelt finomságának tekinti. Szinte mindenki hallott olyan neveket, mint „Philadelphia”, „Mozzarella”, „Mascarpone”, „Dor-blue”, „Ricotta” és mások. Pikáns és nagyon lágy savanyú tejterméket szolgálnak fel a mindennapi és az ünnepi asztalnál. A lányok az alapanyag megőrzése céljából használják az ételt, mivel a sajt alacsony kalóriatartalmú. A sajt főzéséhez lépésről lépésre kell követnie.

Hogyan készítsünk túrós sajtot

Túrós sajt: a műfaj klasszikusa

 • só - 20 gr.
 • csirke tojás - 2 db.
 • magas zsírtartalmú túró - 0,9–1 kg.
 • vaj - 90 gr.
 • szóda - 15 gr.
 1. Készítsen vastag falú serpenyőt, tegye bele a túrót, és szórjon rá szódat. Dagasztja a tömeget kézzel, hogy elkerülje a nagy darabok kialakulását. Hagyja a keveréket 3 órán át állni, fedje le az edényeket.
 2. Értékelje a túró árnyékát, ennek világossá válnia kell. Ha a tömeg elérte a szükséges színt, folytassa a további műveleteket.
 3. Hűtsük le a tojásokat, adjuk hozzá a fő összetételhez. Olvassa el a vajat a tűzhelyen, küldje el a serpenyőbe. Öntsen sót, gyúrja meg a tömeget fa spatulával, amíg sima nem lesz.
 4. Kapcsolja be az égőt minimális teljesítmény mellett, és tegye a tésztát a tűzre. Párolja az összetételt egyharmad órában, ne hagyja el a tűzhelyet. A túrót folyamatosan keverjük, a szemek feloldódnak.
 5. Amikor a tömeg egységes és folyékony lesz, kapcsolja ki a hőt. Helyezze a sajtot egy tálba, mossa le spatula vagy villával. Hagyja a keveréket lehűlni, majd hűtse le.
 6. Körülbelül 5 óra múlva megkezdheti a kóstolást. A túrós sajtot legfeljebb 20 napig tárolhatja a hűtőszekrényben. Ügyeljen arra, hogy a levegő hozzáférhető legyen.

Túrós tejjel

 • tojás - 1 db.
 • zsíros tej (3,2% -ról) - 950 ml.
 • magas zsírtartalmú házi túró - 950-1000 gr.
 • vaj - 100 gr.
 • szóda - 18 gr.
 • szikla só - 20 gr.

 1. Készítsen elő egy vastag fenékű üstöt vagy serpenyőt. Öntsön tejet az edényekbe, és addig hozzuk a terméket, amíg az első buborékok meg nem jelennek.
 2. Amíg az ital forr, vezesse át a túrót egy finom szitán. Ha még nem rendelkezik, használjon turmixgépet, darálót vagy villát. A lényeg az, hogy a csomók teljesen meg vannak nyújtva.
 3. Adjon túrót a forró tejhez, és minimálisra csökkentse az égő teljesítményét. Forraljuk a tömeget egynegyed órán keresztül, ne hagyjuk ki a tűzhelyet, keverjük meg a terméket.
 4. Annak megértése, hogy a kompozíció készen áll a további feldolgozásra, a következetesség segít. A tejjel készült túró szemcsé alakul, a savó pedig kiemelkedik. Készítsen elő egy gézszövet, hajtsa 4-5 rétegbe.
 5. Helyezze bele a terméket, a savó összeolvad, nem lesz szüksége rá. A túró gézben marad. Készítsen zsákot az anyagból, nyomja ki a sajtot a fennmaradó folyadékból.
 6. Keverje össze a terméket sóval, szódaval és tojással, és töltse fel a masszát homogenitásig. Most főzzük a serpenyőt, melegítsük fel és olvadjuk meg a vajat, öntsük a túrót az edényekbe.
 7. A terméket folyamatosan keverjük, viszkózus és egyenletes legyen. Az összes manipulációt alacsony teljesítmény mellett hajtják végre. Körülbelül 10-15 perc elteltével helyezze a sajtot egy tartályba, lehűtse.
 8. Küldje el a kész masszát 5 órán keresztül a hűtőszekrénybe, majd felhasználhatja. A sajtot 6-7 napig tárolják, akkor érdemes elkészíteni egy új adagot.

Túrós penész "Dor kék"

Dor kék sajt túró

 • pepszin - 8 tabletta
 • zsíros tej (lehetőleg házi készítésű) - 5,5-5,6 liter.
 • só (dörzsöléshez) - valójában
 • 25% - 475 gr zsírtartalmú tejföl.
 • sajt penészes "Dor-kék" - 50 gr.
 1. A tejet és a tejfölt külön-külön melegítsük, a termékek hőmérséklete 30 fok legyen. Törölje át a pepszint porba, hígítsa kevés vízzel az utasításoknak megfelelően.
 2. Vegyen egy kis darabot az eredeti Dor Blue sajtból, vegye le a penészből. Egyszer megvásárolhatja a terméket, majd felhasználhatja a gombás kultúrát minden egyes sajtkészítménynél.
 3. Fontos, hogy örökké ne felejtsük el, hogy a használt edényeket és kezeket alaposan meg kell fertőtleníteni. Mossuk meg és szárítsuk meg a tartályt előre, kezeljük a keféket fertőtlenítőszerrel.
 4. Írja be a penészből a sajtból 550 ml-t. forró tej, keverjük össze. Áztassa fél órán át szobahőmérsékleten. A fennmaradó meleg tejet keverjük össze tejföllel, fedjük le gézzel, áztassuk 25 fok hőmérsékleten, amíg a teljes érés meg nem történt.
 5. Helyezze a szűrőedényt egy tálra, amelybe a savó kifolyik. Összegyűjti a vérrögöket az erjesztett tejből réselt kanállal, és tegye szitába. A sajt 2 héten érlelődik, és a főzés során tiszteletben tartja a sterilitást.
 6. Ne takarja le az edényt fedéllel, hagyja hozzáférést a levegőhöz. Készítsen előre egy penészt egy öt literes palackból, levágva az alját. A készterméket folyamatosan át kell adni.
 7. Helyezzen egy vájat sajtot a szűrőedényből egy formába, és fordítva, hogy kifolyjon a folyadék. Amikor szoros darabot kap a termékről, sóval dörzsölje le a felületet.
 8. Vegye ki a sajtot, tegye egy sima edényre, áztassa 10–12 órán keresztül. A sajtnak kiszáradnia kell. Ha folyadék szivárog a termékből, engedje le, mossa meg ismét a fejet sóval.
 9. Amikor a megadott időtartam lejár, készítsen körülbelül 20 mg-os fecskendőt. Írja be a tejet eredeti sajttal. Helyezze be a műszert a fejbe, és egyenletesen fecskendezze be az öntőformát a teljes kerületére.
 10. Ezután fordítsa a terméket naponta egyik tálról a másikra. Áztassa sajt szobahőmérsékleten, de sötétben. A felületre jellemző jellegzetes illat és penész megmondja a készítmény készségét.
 11. Amikor készen áll a Dor Blue, tekerje le pergamentel, küldje 1 hétig hidegre. Ez idő eltelte után megkezdheti az ízlelést.

Krémsajt

 • vaj - 90 gr.
 • túró - 380 gr.
 • só - 8 gr.
 • csirke tojás - 1 db.
 • szóda - 7 gr.
 1. Helyezze a vajat egy tálra, megolvasztja a mikrohullámú sütőben. Helyezze a túrót egy serpenyőbe, megszórja szódaval, pépesítse meg kézzel, az összetételnek csomómentesnek kell lennie.
 2. Vegyük a masszát keverővel és a tojást keverővel. Keverjük össze az összetevőket, öntsük az olvasztott vajat. Törölje le a készítményt szitával vagy turmixgéppel, amíg sima nem lesz.
 3. Amikor a túró puha, öntsük a serpenyőbe. Helyezzen egy vízfürdőbe, állítsa be a minimális hőt. Keverje hozzá a terméket, amíg meg nem olvad (kb. 12-15 perc).
 4. Ezen idő eltelte után sózza meg a tömeget, kapcsolja ki a hőt. Öntsön fűszereket, vagy adjon hozzá friss fűszernövényeket, ha szükséges. A sajt viszkózus, de folyékony. Hűtsük le és öntsük formába. 1 hétig tartsa hidegben.

"Ricotta" olasz túró

Olasz Ricotta túrós sajt

 • citromlé - 90 ml.
 • zsíros tej - 1,8 l.
 • só - 8 gr.
 • granulált cukor (répa) - 20 gr.
 1. Készítsen vastag falú, hőálló edényeket, öntsen bele tejet. Melegítsük 40-45 fok hőmérsékletre, öntsünk sót és granulált cukrot. Keverjük addig, amíg a szemek fel nem oldódnak.
 2. Ne hozza a tejet az első buborékokhoz, mindig tartson egy kis tűzön. Amikor a cukor és a só elolvad, öntsön bele szűrött citromlevet.
 3. A citrus megkezdi az erjedést, a tej túrósá válik. Várja meg, amíg a tömeg lehűl. Ekkor egy szitát vagy szűrőedényt gézzel fúrjon be, és helyezze az eszközt a tartály fölé.
 4. Amikor a túró lehűl, tegye azt a háló edényekbe. Várjon 15 percet, majd készítsen egy tasakot az anyagból, és tegye le. Tartsuk a ricottat kb. 10 percig lefolyóban, már nem.
 5. Az összes kezelés után készítsen megfelelő formát, és helyezze bele a sajtot. Hűtőszekrényben 3 órán át, majd értékelje az ízét.A termék eltarthatósági ideje 10 nap.

"Mozzarella" túrós sajt

 • lipáz (oltóolaj) - 2 mg.
 • magas zsírtartalmú tej (lehetőleg házi készítésű) - 4,7-4,8 liter.
 • citromlé - 85 ml.
 1. Öntsen tejet hőálló tartályba, melegítse 30 fokra. Helyezze a lipázt a meleg masszába, keverje össze. Szervezze meg a vízfürdőt, küldjön hozzá keveréket.
 2. Gőztej, próbálja meg fenntartani a hőmérsékletet 30-35 fokon. Ehhez rendszeresen használjon sütőhőmérőt.
 3. Dagasztja a tömeget 2-3 percig, majd hagyja, hogy a tej zavarodás nélkül lelassuljon. Meg kell kapnia egy sűrű túrós vérrögöt. Óvatosan vegye le a tömeget, aprítsa fel 2 * 2 cm-es kockákra, tegye vissza a túrót a serpenyőbe.
 4. 10 perc elteltével növelje meg az energiát úgy, hogy a hőmérséklet 40 fokra emelkedjen. Óvatosan gyúrja meg a túrót, hogy ne sérüljön meg a munkadarab. Szilárdnak, tiszteletteljesnek kell lenniük.
 5. 30 perc elteltével a tömeget leengedjük, engedjük le a folyadékot, és küldjük a kockákat szitára vagy szűrőedényre. Először a rácsot gézzel kell sorakozni. Várjon 10 percet, és tegye vissza a sajtrögöt a serpenyőbe.
 6. Forraljuk a szűrt vizet, lehűtjük 70 fokra. Öntsen egy meleg folyadékot a túróba egy vékony folyammal, és gyűjtsük össze az alvadékot az edények falától a közepig egy fából készült spatulával.
 7. A sajt viszkózus lesz, távolítsa el a mozzarellát egy réselt kanállal. Készítsen néhány golyót. Ehhez először készítse el az alátéteket, majd csavarja be a sütemény széleit.
 8. Helyezze a sajtot hideg ivóvízbe, hagyja lehűlni. Fél óra elteltével készítsen sóoldatot (1 g víz 90 g laza készítményt jelent). Öntsük a folyadékot a tartályba, küldjük ide a sajtot. Kezdje el.

"Philadelphia" túró

Philadelphia túrós sajt

 • fermentációs enzim - 2 tabletta
 • citromsav - 4 gr.
 • zsíros joghurt adalékok nélkül - 475 ml.
 • só - valójában
 • zsíros tejszín (25% -tól) - 1,4 l.
 1. Csiszolja az oltóanyagot, hogy port kapjon. Keverjük össze a citromsavval, öntsünk 245 ml-t. meleg szűrt víz. Melegítsük a tejszínt és a joghurtot 25 fok hőmérsékletre, egyesítsük össze, öntsünk vizet enzimmel és sóval.
 2. Alaposan keverje össze a kompozíciót egy fából készült spatulával, és hagyja meleg helyen, a radiátorok közelében. Erjesztheti a terméket napfényben, de az üveget törölközővel kell becsomagolni.
 3. A tej túrós sajtolásának időtartama a hőmérséklettől függ. Ne melegítse a tömeget a tűzhelyen, különben minden erőfeszítés hiábavaló. Csak a természetes erjedés okozza Philadelphia érzékenységét.
 4. Helyezze a gézzel bélelt szűrőedényt egy mély tálba, hogy a savó ne kerüljön a konyhaasztalra. Amikor a tej sűrű alvadékot képez, öntse a teljes tömeget egy hálótálba.
 5. Fedje le a sajtot papírtörülközővel, különben a termék repedt lesz. Amikor a savó 50% -a kifolyik, állítsa be az alvadék tömegét. Áztassa 4 órán át, helyezze egy edénybe, élvezze az ízét.

Suluguni sajt túróból

 • borecet - 30 ml.
 • zsíros tej - 10 l. + 200 ml.
 • pepszin - 1 gr.

 1. Melegítsünk 200 ml-t. tejet 25 fok hőmérsékletre öntsünk ecetet, adjunk hozzá pepszint. Vezesse át a tej fennmaradó részét 3 réteg gélen keresztül, melegítse 30 fokra.
 2. Keverjük össze pepszin alapú szérummal, tartsuk melegen 25-30 percig. Ez után az idő alatt tegye az edényeket a tűzre, főzze alacsony energiával 7 percig. A szérum koagulál, elválasztja a túrót a tartály falától.
 3. Távolítsa el a vérrögöket, töltse fel őket sós savóval. Küldje el egy sötét helyre 3 órán keresztül. A termék készségének felméréséhez vágj le egy szelet sajtot, és tegye néhány percig forrásban lévő vízbe. Ha a darab meg van nyújtva, de nem szakadt, akkor a termék kész.
 4. Távolítsa el a sajtot, aprítsa be vékony szalagokba (kb. 1,5 cm széles). Öntsön szűrt vizet a serpenyőbe, forraljuk fel. Küldje el a csíkokat a folyadékba, össze kell tapadniuk.
 5. Amikor a szeletek megolvadnak, és egyenletes alvadást alkotnak, formáljon kerek fejet.Hűtsük le a sajtot szobahőmérsékleten, tálaljuk. A hűtőszekrényben történő tárolás ideje 10 nap.

Készítsen sajtokat túróból tej, vaj vagy tejföl hozzáadásával. Vessen egy pillantást a klasszikus technológiára. Készítsen egy kulináris remekművet, például Philadelphia, Mozzarella, Dor Blue, Ricotta vagy Suluguni. Készítsen krémes sajtot túrós alapon.

Videó: 7 túrós snack-ötlet

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások