Hogyan készítsünk kekszet otthon?

A házi kekszet minden orosz kedvenc snackének tekintik. A vásárolt terméket műfűszerekkel töltötték fel, amelynek következtében a rendszeres használat gyomorégést okoz. Sok háziasszony inkább önmagában főzi a kekszet, főleg természetes termékek előállításakor. Vegye figyelembe a legfinomabb recepteket, adjon gyakorlati tippeket. Tehát kezdjük el.

Hogyan készítsünk kekszet?

Egy egyszerű recept kekszet

 • fokhagyma - 3 fog
 • só - 15 gr.
 • kenyér - fél vekni
 • oregano - 3 csipet
 • száraz zöldek - ízlés szerint
 • olívaolaj - 90 ml.
 1. Hagyja a kenyérszeleteket szobahőmérsékleten, előzőleg eltávolítva a táskából. Ha keményedik, darabolja őket kockákra vagy szeletekre, mindez a kívánt mérettől függ.
 2. Vezesse át az 1 fokhagyma-gerezd fokhagymát egy sajtolón, helyezze egy szoros műanyag tasakba. Adjunk hozzá 5 gr. só, fűszerek és szárított gyógynövények. Öntsön 30 ml-t. olaj.
 3. Ossza meg a 0,5 kenyeret 3 részre, vegye egyet, és küldje el egy zacskóban, fűszerrel. Fújja fel a celofán üregét, kösse össze, erősen rázza meg az eszközt. Egy ilyen lépés eloszlatja a keveréket egyenletesen a crackerek teljes felületén.
 4. Készítsen elő egy sütőlemezt, ha szükséges, kenje meg annak felületét egy nagyon vékony réteggel. Tegye egy sorba a kenyér első részét, ugyanezt tegye a második és a harmadik résztel is.
 5. Ha az összes kenyérszelet megsütjük és egy sütőlapra helyezzük, elkezdheti a főzést. Melegítse elő a sütőt 190-200 fok hőmérsékleten. Küldje el a sütőlapot belül, rendszeresen keverje meg a kompozíciót.
 6. Amikor a kekszet rozsdává és törékenyé válik, vegye ki őket a sütő üregéből. Ne hagyja benne, különben a kenyér nagyon merev lesz. Tálaljuk meleg, meleg vagy hideg.

Fűszeres kekszet

 • fehér kenyér - 1 vekni
 • fokhagyma - 4 szegfűszeg
 • napraforgóolaj - 90 ml.
 • hagyma - 0,5 fej
 • fűszerek - saját belátása szerint
 • só ízlés szerint

 1. A sós keksz készítésére szolgáló fűszerként az őrölt gyömbérgyökér, a koriander, a Provence-i gyógynövények, az őrölt fekete bors, a curry, a chili stb. Tartják a legjobb választásnak.Válasszon fűszereket, amennyit csak akar, változtassa meg az arányokat.
 2. Vágjuk a kenyeret kb. 1 cm széles szeletekre, majd daraboljuk minden darabokra kockákra. Tegye egy sorba egy sütőlapot, majd előmelegítse a sütőt 130 fokra. Küldjön kétszersültet 5-7 percig.
 3. Ekkor őrölje meg a hagymát darálóban vagy turmixgépben, vezesse át a fokhagymát egy sajtolón, keverje össze az összetevőket. Öntsünk olajat egy serpenyőbe, forraljuk fel.
 4. Keverjük össze a kiválasztott fűszereket homogén keverékbe, adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát. Sütjük, amíg barna nem lesz közepes lángon. A hagyma legyen puha és ropogós.
 5. A kétszerszámok kissé megszáradtak, vegye ki őket a sütőből. Öntsön bele a vajat és a sült hagymát. Keverje hozzá az összetételt kanállal úgy, hogy a kenyérkockák jól telítenek.
 6. A sütőlemez zsírozása nélkül tegye az olajozott kekszet egy rétegbe. Növelje a sütő hőmérsékletét 180 fokra. A hőkezelés időtartama negyed óra, lásd az állagot.
 7. Annak elkerülése érdekében, hogy a kekszek zsírosodjanak, előzetesen átfűzheti a sütőlapot lemezlemezekkel vagy pergamenpapírral. A bélés felszívja az olajat és megakadályozza a termék égését.

Krémes kétszersült

Krémes kétszersült

 • vaj - valójában
 • fehér kenyér - 0,5 kenyér
 1. Használhat egy vekni kenyeret vagy egy fehér vekni, mindez a személyes preferenciáktól függ. Vágjuk a terméket kb. 1,5 cm vastag szeletekre.
 2. Olvassa el a vajat szobahőmérsékletre. Kenje meg egy vékony réteggel, fedve a szeletek lyukait. Ezután darabolja az egyes darabokat kockákra, készítsen tapadásmentes serpenyőt vagy sütőlapot.
 3. Melegítse elő a sütőt átlagos jelzésig (kb. 130-150 fok). Tegye egy sorba a kekszeket anélkül, hogy pergamentel bevonná a felületet. Helyezze a sütőbe fél órára.
 4. Fontos, hogy örökké ne feledje, hogy a szekrény ajtaját nyitva kell hagyni. Ellenkező esetben a kekszet meglágyul és elveszíti éles szerkezetét. Az ajtó bezárásának megakadályozása érdekében szereljen be egy fából készült ruhacsipeszt az oldalsó folyosóra.
 5. A főzés során ne felejtsük el keverni a kekszet egy spatulaval, hogy egyenletesen süssék. Idővel értékelje ki a termék szerkezetét. Ha a kekszet ropogós, ki lehet venni.
 6. Tálalás előtt lehűtsük, ha szükséges, meghintjük friss apróra vágott kaporral. A krémes keksz jól megy a zsíros tejföllel, valamint a fokhagyma-majonéz mártással.

Rák ízesítésű kekszet

 • friss kapor - fél csokor
 • rák hús - 120 gr.
 • fokhagyma - 3 szegfűszeg
 • fehér vagy szürke kenyér - 4 szelet
 • só ízlés szerint
 • olívaolaj - 35 ml.
 1. Vezesse át a fokhagyma fogait egy aprításon vagy őrölje meg egy habarcsban. Keverjük össze növényi olajjal, fűszerekkel. A rákhúst leolvasztjuk, küldjük egy turmixgépbe, hogy kása legyen. Adjuk hozzá a rákot az előző tömeghez.
 2. Sózzuk a készítményt, mindent helyezünk egy szoros műanyag tasakba vagy élelmiszertartályba. Vágja a kenyeret kockára, helyezze a zsák üregébe, kösse össze. Rázza fel a szerkezetet úgy, hogy a tömeg egyenletesen oszlik meg a kenyéren.
 3. Tegyen egy sütőlapot papírra vagy fóliára, előmelegítse a sütőt (hőmérséklete kb. 190-200 fok). Helyezze a fűszeres kenyeret egymás után, hagyja sütni 20 percig.
 4. Ellenőrizze, hogy a rák nem égett-e meg. Flip crackerek 3-5 percenként. A főzés után tálaljuk melegen. Mártásként keverhetjük apróra vágott fokhagymát és majonézt.

Sajt kekszek

 • kemény sajt - 250 gr.
 • kenyér - 1 vekni
 • fokhagyma - 5 fog
 • fűszerek (bármilyen) - saját belátása szerint
 • só ízlés szerint
 • napraforgóolaj - valójában
 • apróra vágott fekete bors - 3 csipet
 1. Apróra vágja a kenyeret szeletekre, majd kockára vágja. Egyszerre többféle kenyeret is felhasználhat. A fekete, szürke és fehér kekszet keveréke gyönyörűen néz ki az asztalon.
 2. Keverjük össze a kedvenc fűszereket ízlés szerint, adjunk hozzá sót. Száraz apróra vágott kenyeret meghintjük vajjal. Helyezzen egy sík, hőálló mikrohullámú edényt.
 3. Rácsavarja sajtot, és szórjon rá kekszet. Küldje el a mikrohullámú sütőbe vagy a sütőbe, állítsa be a "Grill" funkciót. Rendszeresen keverjük fél órán keresztül. Az elkészítés után azonnal fel kell használni. Felveheti azt a leveshez, vagy enni sörként.

Barna kenyér kétszersült

Barna kenyér kétszersült

 • fekete kenyér - 0,5 tekercs
 • zúzott só - 15 gr.
 • fokhagyma - 5 fog
 • olíva / növényi olaj - 90 ml.
 1. Általános szabály, hogy a „Darnitsky” a legmegfelelőbb kenyérfajta. A szükséges porózus szerkezettel rendelkezik, ami ropogósá teszi a kekszeket.
 2. Kockázzon kockára vagy vékonyra (kb. 1 cm szélességű) szeleteket. Külön tálban keverjük össze a sót az olajjal, adjuk hozzá a sajton áthaladó fokhagymát.
 3. Küldje el a kenyérkockákat egy zsákban, kössön tetejére. Fújja fel az üreget, majd rázza meg az eszközt úgy, hogy a keverék kenje az egyes darabokat. Amikor az öntet eltakarja a kenyeret, folytassa a következő lépéssel.
 4. Melegítse elő a sütőt, kb. 200 fok hőmérsékletre van szüksége. Kenje meg a sütőlapot olajjal vagy vonzza be papírral. Az egyik sorban terjessze a kekszet a felületre.
 5. Küldje el a kenyeret, hogy süssék a kemencében egynegyed órán keresztül. A kétszersülteket meg kell barnítani, majd eltávolítani. Tálaljuk majonézzel, hozzáadva szuneli komlót, bazsalikomot, oregánót stb.

Mikrohullámú kekszet

 • fokhagyma - 6 szegfűszeg
 • kenyér - 1 vekni
 • olívaolaj - 185 ml.
 • só ízlés szerint
 1. Először vágja le a kenyeret tányérokkal. Használhat rozsot vagy teljes kiőrlésű terméket. Válasszon, ahogy szeretné. Készítsen kb. 1-1,5 cm széles kockákat a tányéroktól.
 2. Hagyja a jövőbeni kekszeket fél órán keresztül szobahőmérsékleten. Ebben az időszakban kissé viharvertek, ennek eredményeként a feldolgozás gyorsabb lesz.
 3. Készítsen hőálló tálcát vagy edényt, és ossza el a kenyérkockákat egy sorban. Állítsa be a minimális teljesítményt, szárítsa meg a kenyeret 2-3 percig. Minden az eszköz műszaki jellemzőitől függ.
 4. Fontos ügyelni arra, hogy a kekszek ne égjenek. Ellenkező esetben az edény elrontódik és súlyosan megszárad. Amíg a kekszek el nem állnak, vegyen egy tálba, és öntsön bele olívaolajat. Adjunk hozzá sót és fokhagymát sajtolással a keverékhez.
 5. Távolítsa el a kétszersütőt a mikrohullámú sütőből, öntsük fokhagyma-olaj szósszal, ismét küldjük sütni. Ezúttal a zsugorodás időtartama nem haladja meg a 1,5 percet.

Keksz a serpenyőben

Keksz a serpenyőben

 • olívaolaj - 85 ml.
 • kenyér (bármilyen) - 0,7 kenyér
 • só - 10 gr.
 • friss fokhagyma - 6 fog
 1. Vágja a kenyeret először tányérra, majd téglalap alakú rudakra. Hámozza meg a fokhagymát, és vezesse át egy apróra (nyomja meg). Főzzen egy nem tapadó vagy zsíros fenekű serpenyőt, öntsen bele olajat és adjon hozzá fokhagymát.
 2. Melegítse az edényeket (izzólámpák), küldje el a kenyérpálcákat az üregbe. Sütjük közepes teljesítményű. Fontos, hogy mindkét oldal rózsás legyen.
 3. A papírtörlőket (3-4 réteg) terítse egy tálra vagy sütőlemezre, fektessen rá kekszet. Ez a lépés segíti a felesleges zsírlefolyást.
 4. Más módon is serpenyőket készíthet egy serpenyőben. Ehhez darabolja a kenyeret kockára, forró olajban megsütjük. Hagyja leereszkedni, majd dörzsölje meg az egész rudat egész fokhagyma-szegfűszeggel.

Gyakorlati ajánlások

 1. Érdemes örökre emlékezni arra, hogy a kemence hőmérsékleti hőmérséklete megközelítőleg meg van jelölve. Az egység műszaki specifikációi alapján.
 2. Ha a "nyersanyagok" változatosságáról beszélünk, akkor a barna kenyér hőkezelésének időtartama sokkal hosszabb, mint a szürke vagy a fehér. Ez a tulajdonság a sűrűségnek köszönhető.
 3. Válassza ki a megfelelő hőmérsékletet. Nem szükséges nagy teljesítményt beállítani, elegendő a 140-150 fok. Ebben az esetben számíthat arra, hogy a kekszet nem ég.
 4. Vágja a kenyeret széles tányérokkal vagy szeletekkel, így esztétikailag jobban néz ki. Fehér kenyér esetén darabolja kockára, fekete - szalmával (rúddal).
 5. Ismert, hogy a kenyér felszívja a nedvességet, így gyorsan elhalványul. Javasoljuk, hogy a készterméket sütés után azonnal használja, hogy ropogós textúrája megmaradjon.
 6. Ha úgy dönt, hogy egy ideig állni tartja a kekszet, hagyja őket legfeljebb 60% páratartalom mellett. Óvatosan válasszon tárolóedényeket, szövettasakokat vagy egy fedéllel készített élelmiszertartályt.

Könnyű otthon elkészíteni a kekszet, ha lépésről lépésre követi. Fontolja meg a sült kenyérkockák receptjét sajttal, fokhagymával, gyógynövényekkel, rákpálcákkal vagy Provence-i gyógynövényekkel. Készítsen kekszet a sütőben, mikrohullámú sütőben vagy egy serpenyőben.

Videó: 3 módszer finom kekszet készítésére

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások