Hogyan készítsünk chebureket otthon?

A Chebureket jogosan tekintik egyetemes ételnek. Sör előételként szolgálnak fel, vagy önálló ételként szolgálnak fel. A tapasztalt háziasszonyok inkább magukat főznek, mivel az áruház termékek nem kiváló minőségűek. A cheburekok szilárdan Oroszországban gyökereznek, büszkék voltak a gyorsétterem menüben. Egyes amatőr szakácsok az ételt a kulináris remekműveknek tulajdonítják, amelyek bizonyos készségeket igényelnek. Próbáljuk meg meghatározni, hogy ez így van-e.

Hogyan készítsünk chebureket

A chebureks készítésének titkai

A kulináris művészet szakemberei azonosították a paszták otthon történő elkészítésének fő "törvényeit". Nézzük sorrendben mindegyiket.

 1. A szakácsok egyhangúlag megismételték, hogy a cheburekny tésztát élesztő nélkül kell elkészíteni. A hagyományos recept szerint a lisztet keverték sóval, vízzel, növényi olajjal és fűszerekkel (opcionális). Egy bizonyos idő eltelte után a háziasszonyok cukrot és csirketojásokat kezdtek hozzáadni a tésztához, ami ropogósá teszi a tésztát.
 2. A cheburek-teszt megkülönböztető tulajdonsága a többi felől a szerkezet. A kompozíciót két-három rész lisztből és egy rész vízből készítik, amelynek eredményeként a tészta meredekké válik.
 3. Annak érdekében, hogy aranybuborékok jelenjenek meg a cheburek-en, a pogácsákat nagy mennyiségű olajban meg kell sütni. Ezért az ételt nehezen nevezhetik étrendnek, és nem felel meg az ábrát követõ embereknek. Ha vodkát ad a hagyományos tésztához, akkor a cheburek lédús és ropogós lesz.
 4. Különös figyelmet szentelnek azoknak az ételeknek, amelyekben a cheburek sütésre kerül. A legjobb megoldás egy vastag fenekű edény (lehetőleg öntöttvas), amely jól megtartja a hőt. Egyes háziasszonyok sütéshez használt kosarat használnak, ez nagyban megkönnyíti a főzés folyamatát.
 5. Kényelmes sütni a chebureket öntöttvas pörkölt és “Wok” edényekben. Szintén minden multicookerrel felszerelt elektromos olajsütő használata lehetséges. Öntsön nagy mennyiségű olajat az edényekbe, a cheburek lebegne benne. Egy ilyen lépés biztosítja az egyenletes sütést minden oldalról.
 6. Ha beszélünk a chebureks töltelékéről, akkor a hagyományos technológia szerint a kulináris szakemberek darált marha-, bárány- és borjúhúst adtak hozzá. A sertés- és csirkehús, amelyből darálják, eddig széles körben népszerűvé vált. Bizonyos esetekben húslevest adtak a húshoz, ami lágyná tette a pasztákat.
 7. Nagyon sok hagyma hozzáadásával elkészítik a húsételeket. Először át kell vezetni egy húsdarálón, hogy a zöldség lé távozzon. A hagyma kiválasztása a személyes preferenciáktól függ, a sárga, a fehér, a vörös vagy a lila megteszi.
 8. Kedvenc fűszereket, apróra vágott friss gyógynövényeket (petrezselyem, kapor) adnak a cheburekshez kiegészítő összetevőként. Ha vegetáriánus tortákról beszélünk, akkor gomba, tojás, sajt, zöldség töltelékkel készülnek. Ebben az esetben a cheburek "alacsonyabbrendűnek" minősül, mert nincs benne hús.
 9. A cheburekeket finomított növényi olajban sütik, maximálisan szennyeződésektől mentesen. Kiváló minőségű, szagtalanított kukorica, olíva vagy pamut termék is megfelelő. Ahhoz, hogy finom pasztákat kapjon, süssze őket előolvasztott vajban.
 10. A sütés időtartama a tűzhely műszaki jellemzőitől és az edények szigetelésétől függ. A vak vaktortát olajba kell meríteni, 200 fok hőmérsékletre melegíteni.
 11. Végül kapjon egy chebureket puha barna vagy arany kéreggel az egész felületen. Az edényt csak forrón szolgálja fel az asztalra, különben a ropogós tulajdonságok elvesznek.

1. szakasz. Tészta pasztákhoz

Mint korábban említettük, a cheburek tésztát élesztő hozzáadása nélkül készítik. Ma sok recept van, a leggyakoribbat fogjuk ajánlani. Válassza ki a kívánt lehetőséget, és kezdje el keverni az összetevőket.

Tészta pasztákhoz

Főtt tészta

 • prémium liszt - 530 gr.
 • szűrt víz - 220 ml.
 • növényi olaj - 30 ml.
 • őrölt só (lehetőleg extra) - 15 gr.
 1. A teszt receptje szerint forrásban lévő vízben dagasztják, ezért az ivóvizet előre meg kell forralni. Amikor a folyadék eléri a kívánt hőmérsékletet, öntsön bele növényi olajat.
 2. Szitáljuk a lisztet külön tartályba, összekeverjük apróra vágott sóval. Kezdje a főtt vizet egy vékony folyammal önteni, keverje meg, hogy elkerülje a darabokat. Gyúrja meg a tésztát egy szűk gömbön, hagyja szobahőmérsékletre lehűlni.
 3. Ezután adjunk hozzá lisztet, rugalmas és sűrű tésztát képezve. A második szakaszban a liszt mennyiségének meghatározásához a tömeg kezdeti állapotától kell kiindulnia. Az ilyen paramétereket vezesse be úgy, hogy a kompozíció tapadásmentes és sima legyen.
 4. Amikor a tészta kész, helyezze egy mély tálba vagy egy vágódeszkára. Fedjük le ragasztófóliával vagy pamut törülközővel, hagyjuk 1,5-2 órán át szobahőmérsékleten tartani. Ebben az időszakban az alap eléri a kívánt állagot és modellezésre alkalmas.

Sör tészta

 • csirke tojás - 1 db.
 • sör (lehetőleg világos) - 245 ml.
 • só - valójában
 • liszt - valójában (körülbelül 600 gr.)
 1. Hűtsük le a csirketojást és a sört. Törje a tojást egy mély tálba, öntsön sót, keverje meg a tömeget kb. 2 percig közepes sebességgel. Indítsa el a hideg sört egy vékony palackban, miközben a kompozíciót villával keverjük.
 2. Szitáljuk ki a lisztet, kezdjük dagasztani a tésztát. Kapcsolja be a keverőt minimális sebességgel, kezdje lassan megverni a tömeget, és egyidejűleg öntsön bele a lisztet. Nehéz megjósolni a pontos összeget, a helyzetre reagálni (mennyit sört söpörni).
 3. Adja hozzá a lisztet kis részletekben, hogy a keverőnek ideje legyen keverni. Amikor a tészta vastag lesz, keverje fel egy villával, majd a kezével. Végül egy rugalmas, nem tapadó masszával kell rendelkeznie, amely alkalmas a faragásra.
 4. Az összes manipuláció végén gördítse a tésztát gömbbe, tekerje be műanyag csomagolással vagy tegye egy légmentesen záró edénybe. Hagyja természetes körülmények között (szobahőmérsékleten) kb. 1 órán keresztül főzni, ameddig csak lehetséges.

Vodka tészta

 • búzaliszt - 800 gr.
 • szűrt víz - 340 ml.
 • tojás - 1 db.
 • vodka - 35 ml.
 • kis só - 10 gr.
 • napraforgóolaj - 60 ml.
 1. Mossa le a zománcozott serpenyőt, öntsen bele olajat, vodkát és ivóvizet, öntsen sót, tegye a tűzhelyre. Amikor megjelennek az első buborékok, csökkentse a teljesítményt minimálisra, főzzen további 3 percig.
 2. Most szitáljuk a lisztet, öntsük kis részletekben a folyadékba, és keverjük egyidejűleg. Ügyeljen arra, hogy ne keletkezzen pontyok, és gyúrja őket villával a serpenyő szélére.
 3. Hagyja a tésztát lehűlni. Amikor eléri a szobahőmérsékletet, folytassa a tételtel. Adj hozzá lisztet, és egyidejűleg hozzon létre egy műanyag masszát, amely nem tapad a kezedhez.
 4. Amikor a tészta kész, tekerje rá egy fóliával, várjon 1,5 órát. A megadott időtartamra egyszer távolítsa el a polietilént és a tésztát jól lisztelje. Végül kap egy kompozíciót, amely alkalmas a cheburekok szobrászatához.

2. szakasz. Töltelék a pasztákhoz

 • darált hús - 320 gr.
 • hagyma - 3 db.
 • kapor vagy petrezselyem - 1 csokor
 • só - valójában
 • fűszerek (bármilyen) - saját belátása szerint
 1. A sertéshús és az őrölt marhahús 60:40 arányban keverve ideális a cheburek töltelékhez.Ínyenc állatok számára bárány vagy borjúhús is megfelelő, csirkét is használhat. A töltelék kiválasztásának fő feltétele a frissesség, a zsíros rétegek jelenléte (például a szegycsont területe).
 2. A darált hús elkészítéséhez darabolja egy darab húst kockákra, vegye át egy darálón 1-2 alkalommal. A hagymát 1: 2 arányban adjuk hozzá (1 rész hús, 2 rész hagyma). Egy ilyen lépés a chebureket lédússá teszi, különösen ha marha- / borjúhúsból készültek. A hagymát meghámozzuk, és a darált hústól külön-külön átvezetjük egy darálón.
 3. Öntsen egy kis mennyiségű gazdag húslevest a darált húsba, ez ugyancsak gyümölcslésséget ad a pékárunak. Ha az összes hozzávaló kész, keverjük össze a darált húst hagymával, sóval, ízlés szerint, adjunk hozzá fűszereket (saját belátása szerint). Chop friss fűszernövényeket, jól keverjük össze.

3. szakasz. Főzés Chebureks

Főzés Chebureks

 • növényi olaj - körülbelül 400 ml.
 • liszt (tésztagördítéshez) - 80 gr.
 1. Megszórjuk az asztalt az liszttel, és kezdjük ki a tésztát. Készítsen egy kb. 4-6 mm vastag réteget. Vegyen egy mély és széles tálba, vágjon köröket vele.
 2. Helyezzen egy evőkanál darált húst pontosan a tészta közepére. Ha túl sok hús van, a tészta felszakad.
 3. Csatlakoztassa az egyes rétegek széleit egymáshoz, csípje be az ujjaival. Csípje be jól a tésztát, különben a sütés során a cheburek kúszik ki, és abból kifolyik a lé.
 4. Vegyünk egy mély serpenyőt, öntsünk bele annyi olajat, hogy a pite elsüllyedt. Melegítse a kompozíciót 200 fok hőmérsékletre, csak ezt követően küldheti el a pasztákba.
 5. Mártsa be a takarókat az edények üregébe; ezek ne érjenek túl szorosan az aljához. Egyébként adjunk hozzá további olajat. Főzzük közepes lángon, amíg aranybarna lesz.
 6. Távolítsa el a kész edényt egy réselt kanállal, mindkét oldalán papírtörölközővel vagy szalvétával ragassza rá a felesleges zsír eltávolítására. Tálaljuk forró fokhagymával vagy tartármártással.

Gyakorlati ajánlások

 1. Annak érdekében, hogy a tésztaféléknek ne legyen rozsdás szaga és ne legyen túl zsíros, gördítsük ki a kívánt szélességű tésztát. Az optimális mutatót 0,3–0,5 cm tartományba eső mutatónak tekintik.
 2. Csípje be jól a széleket, különben a húsból lé folyik ki. Még egyenletes paszták kialakításához vágja le a szakadt széleket pizzakéssel vagy konyhai ollóval.
 3. Miután elkészítette a süteményt, alaposan ellenőrizze rajta a lyukakat. A jobb tapadás érdekében nedvesítse meg a tésztát kevés szűrt vízzel.
 4. Mély zsíros sütő használata esetén több olajra lesz szükség, mivel a kosár nem merül teljesen bele a serpenyőbe. Válasszon inkább a vajat, hogy gyengéd pasztákat kapjon.
 5. Az olaj hőmérsékletének megítéléséhez dobjunk egy kis darab tésztát az előmelegített kompozícióba, mielőtt a cheburek sütjük. Ha felbukkan, küldje el a pite után.

Könnyű főzni a chebureket otthon, ha szigorúan betartja az ajánlásokat. A kezdéshez gyúrja meg a tésztát a kiválasztott recept szerint, majd készítsen darált húst gyógynövényekkel és fűszerekkel. Készítsen piteket, melegítse fel az olajat és kezdje el sütni.

Videó: krími paszták

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások