Sárgarépalekvár készítése: 5 recept

Megszoktuk a sárgarépát az első és a második tanfolyam kiegészítéseként. A gyökérzöldségeket gyakran magányos snackként használják, különféle fűszerekkel. Kevés ember tudja, hogy egy ízletes és egészséges lekvárt egy zöldségből nyernek. Még a legkifinomultabb ínyencek is szeretik a sárgarépaételeket. Fontolja meg az érdekes csemege népszerű módszereit.

Sárgarépa lekvár

Klasszikus sárgarépa jam

 • fiatal sárgarépa - 950 gr.
 • tisztított víz - 400 ml.
 • granulált cukor - 1,2 kg.
 • vanillin - 4 gr.
 • citromsav - 3 gr.
 1. Először kezdje el a szirup elkészítését. Kombináljon 1 kg-t egy serpenyőbe. homok és tisztított víz. Küldje el a kompozíciót a tűzhelyre, várja meg, amíg felforr.
 2. Ne felejtsük el összekeverni az alkatrészeket. Forraljuk a keveréket 4-5 percig. A gyökérnövényt kényelmesen hámozzuk meg, apróra vágjuk.
 3. Helyezze az elkészített sárgarépát hőálló tálba, töltse fel a zöldséget forró kompozícióval. Forraljuk a termékeket a tűzhelyen addig, amíg a sárgarépa meg nem lágyul (8-10 perccel a forrás után).
 4. Kapcsolja ki a főzőlapot, hagyja, hogy a sárgarépa 8 órán át szirupban infundáljon. Ezt követően a serpenyőt vissza kell küldeni a kályhára. Adjuk hozzá a fennmaradó cukrot, alaposan keverjük össze.
 5. Forraljuk, amíg megvastagodik. A sárgarépának a feldolgozás során is átlátszónak kell lennie. Kapcsolja ki a hőt, öntse be a hiányzó összetevőket, keverje össze.
 6. Öntse a sárgarépakezelést steril tartályokba, tekerje fel klasszikus módon. Tekerje le a lekvárt egy ruhával, egy nap múlva tegye át az üvegeket hidegen.

Sárgarépa és muskátli lekvár

 • borkősav - 12 ml.
 • muskátli levelek - 5-6 db.
 • cukor - 970 gr.
 • sárgarépa - 830 gr.
 • víz - 550 ml.

 1. Hámozza meg a sárgarépát, mossa le folyó vízzel. Dörzsölje meg a gyökérnövényet durva reszelőn. Forraljuk meg a zöldséget négyszer külön tartályban. Az 1-es vágyakozás 10-12 perc.
 2. A szünetek alatt a sárgarépának természetesen teljesen lehűlnie kell. Egy ilyen művelet segít megszabadulni a specifikus szagról a gyökérzetre.
 3. Vegye ki a receptben megadott vizet, keverje össze a cukorral egy vastag fenekű serpenyőben. Forraljuk fel a szirupot sűrű állagig, ne felejtsük el összekeverni a tömeget.
 4. Az összes szabály betartása után helyezze a főtt sárgarépát az serpenyőbe. A tartályba szintén hozzá kell adnia muskátli leveleit, ezeket előre rögzítik egy kötélen.
 5. Forraljuk az összetevőket átlátszóvá. A manipuláció végén vegye le a muskátli leveleit, kapcsolja ki a tűzhelyet. Öntsön borkősavat, keverje össze. A sárgarépa-ízesítést lehűlés után fogyaszthatja, vagy forrón feltekerheti.

Sárgarépa és körömvirág lekvár

 • citrom - 2 db.
 • Körömvirág (virágok) - 12 db.
 • sárgarépa - 1070 gr.
 • víz - 480 ml.
 • cukor - 1,1 kg.
 1. Vágja a hámozott sárgarépát tetszőleges alakú darabokra. Küldje el a gyökérnövényt a serpenyőbe, öntsen bele vizet. Helyezze a tartályt a tűzre, főzés után főzzük 3-4 percig. Finoman aprítsa le a mosott hámozott citromféléket.
 2. Külön tartályban egyesítse az apróra vágott citromot és a körömvirág virágot. Adjon hozzá vizet, kapcsolja be a gázt. Az első buborékok megjelenése után 5-7 percig forraljuk az összetevőket. Ezután hozzá kell adnia főtt sárgarépát és cukrot a tartályhoz.
 3. Keverje hozzá az ételt, állítsa a tűzhelyt minimális teljesítményre. Forraljuk fel a fogást sűrű tömegig. Öntsön forró lekvárt tiszta üvegekbe, tekerje fel télen. Ezenkívül egy élvezet egy nap után is fogyasztható.

Sárgarépa Jam az almával

Sárgarépa Jam az almával

 • lédús alma (piros) - 320 gr.
 • granulált cukor - 435 gr.
 • sárgarépa (kicsi) - 240 gr.
 • citrom (vékony bőrű) - 1 db.
 1. Mossa le az almát, törölközővel törölje le. Apróra vágja a gyümölcsöt apró darabokra a héjjal együtt. Megszabadulj a magjától.Öblítse le a sárgarépát, vezesse át egy reszelőn.
 2. Használjon megfelelő zománcozott serpenyőt, tegyen bele sárgarépát és almát, öntsön cukrot. Erősen keverje össze az ételt.
 3. Hagyja a tartályt a tartalommal 3-4 órán keresztül. A megadott idő alatt az extrahált gyümölcslé teljesen feloldja a homokot. Öblítsük párhuzamosan a citromot, és daraboljuk kockákra.
 4. Vezesse át a citrusfélét a turmixgépben a héjjal együtt. A periódus végén adjuk hozzá a morzsát a fő keverékhez. Az összetevőket ismét jól keverjük össze. Helyezze a serpenyőt a tűzhelyre.
 5. Kapcsolja be a lassú tüzet, várja meg, amíg a tömeg felforr. Ne felejtsük el keverni az ételeket és eltávolítani a habot. Az első buborékok megjelenése után forraljuk a kezelést 45–55 percig.
 6. Zárja be a téli fogást a szokásos technológiával, vagy hűtés után próbálkozzon a háztartásokkal. A sárgarépa lekvárt a hűtőszekrényben kell tárolni.

Sárgarépa lekvár, fűszerek és narancs

 • cukor - 570 gr.
 • citrom - 1 db.
 • gyömbérgyökér - 85 gr.
 • narancs - 2 db.
 • fahéj (por) - 6 gr.
 • sárgarépa - 540 gr.

 1. A sárgarépát a szokásos módon hámozzuk meg, őröljük egy turmixgépben. Mossa ki a citromféléket, vegye le a héját, reszelje le. Távolítsa el a fehér réteget a citromból és a narancsból, apróra vágja. Hámozza meg a friss gyömbérgyököt és vezesse át a turmixgépen.
 2. Küldje el az összes elkészített ételt egy vastag falú tartályba, öntsön bele granulált cukrot. Használjon fa spatulát, alaposan keverje össze az alkatrészeket. Hagyja egy nap a serpenyőt az összetevőkkel.
 3. Az idő múlásával tegye az edényt a tűzhelyre. Kapcsolja be a minimális energiát, várjon forrásig. Keverje hozzá az édes tömeget. A buborékok megjelenésével a lekvárt addig kell forralni, amíg megvastagodik. A kezelés körülbelül 50 percig tart.
 4. Öntsen őrölt fahéjat 10-15 perccel a művelet vége előtt. Keverje össze az alkatrészeket, fedje le. Sterilizáljuk az üvegeket, öntsük bele a forró tömeget. Tekerje fel, lehűlés után tisztítsa meg egy sötét szobában.

A sárgarépának nagyon sok hasznos tulajdonsága van. Tehát egy zöldség normalizálja a vércukorszintjét és megakadályozza a vérrögök kialakulását. A gyökérnövény tökéletesen megtisztítja a bélrendszert, segíti a veséket és a májat. A sárgarépa normalizálja a vérnyomást (a hipertóniás betegek szempontjából releváns), javítja a látást és helyreállítja a víz-só egyensúlyt. Az összes tulajdonság élvezetéhez a lekvárt több lépésben kell elkészíteni. Minden hőkezelést hűtés kísér.

Videó: hogyan készítsünk sárgarépa lekvárt

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások