Hogyan készítsünk lekvárt rózsasziromból

A rózsaszín lekvár nagyon népszerű az oroszok körében. A kezelésben található jótékony anyagoknak köszönhetően a legtöbb betegséget meg tudja gyógyítani. A finomságokat gyakran használják töltőanyagként az édességekben, valamint a teával.

Rózsaszirom lekvár

A rózsaszín lekvár klasszikus receptje

 • rózsaszirom (opcionális) - 320 gr.
 • szűrt víz - 1,4 l.
 • cukor - 635 gr.
 1. Távolítsa el a szirmokat a rózsafüzérről, vágja le a fehér szélt és a lehetséges száraz elemeket. Öblítse le a terméket, szárítsa meg gofri törülközővel.
 2. Vegyünk egy fémtálba, őröljük meg a rózsasziromot és 100 g-ot. granulált cukor. Öntsük a kapott édes folyadékot egy kis edénybe.
 3. Forraljunk vizet külön serpenyőben, öntsük a maradék cukorral. Forraljuk a készítményt 2-3 percig. Vegye ki a tartályt a tűzhelyről, hűtse le a tartalmat in vivo.
 4. Küldje el a szirmokat egy különálló hőálló tartályba, töltse fel őket kész szirupmal. Kapcsolja be a kályhát maximálisan, várjon, amíg felforr. Ezután az égőt minimálisra kell csökkenteni.
 5. Főzzük az élményt 5-7 percig. Folyamatosan keverjük össze a tartalmat, távolítsuk el a kapott habot. Egy idő után öntsünk bele friss rózsaszín lé.
 6. Újra keverjük össze az összetevőket, pároljuk meg a terméket legalább körülbelül 15-20 percig tartó hőn, a készítmény kissé megvastagodjon. Ezután a lekvár a szokásos módon tekercsel.

Rózsaszirom lekvár mézzel és dióval

 • virágméz - 95 ml.
 • tea rózsa (szirmok) - 175 gr.
 • dió (válogatott) - 65 gr.
 • forró víz - 200 ml.

 1. Ha szükséges, meghámozza a diót és helyezze át egy kávédarálóba. Csiszolja a terméket morzsába. Készítse elő a rózsasziromot, válogassa és öblítse le. Ezután törölje le és távolítsa el a nedvességet.
 2. Helyezze a serpenyőt a tűzhelyre, öntsön bele a rózsasziromba, öntsen forró vizet. Forraljuk a terméket legalább 20-25 percig. Távolítsa el az edényt a tartalmával oldalra, hagyja ragaszkodni 20-22 órán keresztül.
 3. A megadott idő elteltével keverje össze a méz viszkózus mézzel. Küldje el újra a rózsaszínű terméket a főzőlapra, főzzük sima szirupig.
 4. Főzés előtt 3-4 perccel adjunk hozzá apróra vágott válogatott diót. Öntsön üvegedényekbe, tekerje fel. Tárolja megfelelő helyen.

Rózsaszín lekvár eperrel

 • rózsaszirom (illatos) - 170 gr.
 • granulált cukor - 420 gr.
 • tisztított víz - 260 ml.
 • érett eper - 110 gr.
 • citromsav - 7 gr.
 1. Eper vásárlásakor próbáljon meg kicsi, illatos bogyókat választani. Távolítsa el a csipkebogyót, öblítse le a gyümölcsöket folyadékkal szűrőedényben. Várja meg, amíg a szamóca megszárad, majd helyezze egy zománcozott serpenyőbe.
 2. Adjunk hozzá 150 gr bogyókhoz. cukorral, alaposan keverje össze az összetevőket. Hagyja az edény tartalmát 6-8 órán keresztül. A megadott idő alatt az eperlé kiemelkedik, és a cukor feloldódik. Az eredmény egy édes szirup.
 3. A szabad idő alatt sterilizálja a kannákat és a fém fedőlapokat a klasszikus technológia szerint. Feldolgozza a rózsasziromot, megszabaduljon a kiszáradt és szárított mintáktól. Öblítse le a terméket, majd engedje le a fölösleges nedvességet.
 4. Helyezze a rózsasziromot egy kis tányérra. Megszórjuk 4 g-ot. citromsav. Csiszolja meg az alkatrészeket, hagyja 15-20 percig. Használjon tiszta fém serpenyőt, öntsen ivóvizet és a maradék cukrot.
 5. Forraljuk a készítményt közepes lángon, amíg a részecskék fel nem oldódnak. Ennek eredményeként kapsz édes szirupot.Helyezze félre a tartalmat, adjon hozzá a maradék citromsavat, és alaposan keverje össze a forró masszát.
 6. Helyezze a rózsasziromot és a cukorral átitatott bogyókat az utolsó összetételbe. Küldje el a termékeket a tűzhelyre, főzze az elegyet 7 perccel az első buborékok megjelenése után. A lejárati idő után távolítsa el az alkatrészeket oldalról, amíg teljesen ki nem hűlnek.
 7. Forraljuk fel az édes tömeget a fent leírtak szerint. A manipulációt összesen 4-5 alkalommal hajtsa végre. Tartsa egészben a szamócát. Miután a kompozíció teljesen lehűlt, görgesse fel a szokásos módon.

Rózsaszín lekvár hőkezelés nélkül

Rózsaszín lekvár hőkezelés nélkül

 • rózsaszín szirmok (aromás) - 500 gr.
 • granulált cukor - 1 kg.
 1. Vágjuk le a rózsafüvet, válasszuk át a leveleket és öblítsük le a csap alatt. Ezután a terméket szárítani kell. Vágja le a fehér alapot a szirmokra.
 2. Helyezze a rózsa megfelelő száraz edénybe. A szirmokat rétegenként eloszlatva, felváltva granulált cukorral.
 3. Vezesse szorosan a tartályt, ha szükséges, használjon tolót. A manipuláció eredményeként a lének ki kell emelkednie.
 4. Csukja le a tartályt kapronnal, helyezze be a hűtőszekrénybe. Egy nap múlva az élvezet használatra kész.

Rózsaszín lekvár mandarinnal egy lassú tűzhelyen

 • víz - 275 ml.
 • porcukor - 465 gr.
 • nagy mandarin - 3 db.
 • illatos rózsák (szirmok) - 245 gr.
 1. Öblítse le a rózsaszín szirmokat, vágja le a fehér részt és a lehetséges pelyhes vagy száraz széleket. Távolítsa el a héjat a mandarinból, távolítsa el a magokat, ha szükséges.
 2. Adjon hozzá elkészített ételeket és szűrt vizet az élelmiszer-feldolgozóhoz. Feldolgozza az összetevőket homogén massává. Küldje el a keveréket a többcsészébe.
 3. Állítsa be a multicooker „Főzés” programját, állítsa körülbelül 15-20 percre az elhajlás időtartamát. Kezelje nyitott fedéllel.
 4. Néhány idő múlva kezdje el fokozatosan keverni a porcukrot. Egységes összetétel elérése. Ismételje meg a főzést 40 percig. Ezután tekerje fel a terméket.

Rózsa lekvár csipkebogyó levelekkel

 • granulált cukor - 1,3 kg.
 • citromsav - 3 gr.
 • csipkebogyó szirmok (virágok) - 240 gr.
 • tea rózsa (szirmok) - 420 gr.
 • víz - 225 ml.
 1. Helyezze az elkészített növényi szirmokat egy kerámia edénybe, öntsen 300 gr-t. cukor. Finoman őrölje meg a termékeket, helyezze félre 1,5-2 órán keresztül.
 2. Néhány óra múlva meghintjük az összetevőket citromsavval, majd keverjük össze újra. Hagyja az összetevőket főzni 5-6 órán keresztül.
 3. Ezután kezdje el főzni a szirupot. Öntsön vizet a serpenyőbe, öntsön bele a fennmaradó homokba. Várja meg, amíg az étel felforrósodik, csökkentse a hőt, főzzük 20 percig.
 4. Ne felejtsük el keverni a kompozíciót. Miután a szirmok befecskendeződtek, adjuk hozzá őket a léval együtt a forró szirupos serpenyőbe.
 5. Főzzük kb. Fél órát. Tekerje fel az üdítőket a hőkezelt edényekbe. Hűtés után tárolja a rózsaszín lekvárt hidegen.

Rózsaszirom lekvár citromlé

Rózsaszirom lekvár citromlé

 • tea rózsa (szirmok) - 125 gr.
 • citrom friss - 65 ml.
 • tisztított víz - 245 ml.
 • granulált cukor - 975 gr.
 1. Ha szükséges, öblítse le a szirmokat folyó vízzel, szárítsa meg egy gofri törülközővel. Távolítsa el a serpenyőt a tűzre, öntsen vizet és keverje össze a homokot. Várjon forrásig, és merítse el a rózsaszín szirmokat.
 2. Várjon, amíg újra megjelennek a buborékok, kapcsolja ki a tűzhelyet, hagyja a terméket egy éjszakán át. Egy idő után forraljuk újra a készítményt, ha szükséges, távolítsuk el a kialakult bevonatot.
 3. Párolja az édes tömeget közepes lángon 25–35 percig. Keverje össze az összetevőket szisztematikusan. Amint a folyadék eléri a sűrű állagot, friss citromot kell önteni.
 4. Forraljuk néhány percig, majd klasszikus technológiával forgassuk fel. A szobahőmérséklet alatti hőmérsékleten tárolandó.

Jam, rózsaszirom és narancs

 • nagy narancs - 1 db.
 • rózsaszín levelek (illatos) - 135 gr.
 • cukor - 0,5 kg.

 1. A mosott és szárított rózsasziromot egy fémpohárba helyezik. Vágja fel a narancsot két részre, és nyomja ki a levét a pépből. Öntsük a rózsa szirmait a friss gyümölcslével.
 2. Öntsön granulált cukrot egy közös tartályba, és kézzel keverje össze az ételt. Finoman nyomja meg a szirmokat. Hagyja a csésze tartalmát 5-7 órán keresztül. Időnként keverje össze az ételeket.
 3. Néhány óra elteltével helyezze az édes tömeget a turmixgép vagy az élelmiszer-feldolgozó tálába. Csiszolja az alkatrészeket simáig. A készételeket üvegekbe lehet csomagolni. Egy nap elteltével a kezelést a rendeltetésszerűen felhasználják.

A rózsaszín lekvár érdekes ízű, különösen, ha más gyümölcsökkel és bogyókkal kombinálják. Sokknak tetszik egy ilyen szokatlan élvezet. Használja a csemege édes töltelékként a tésztához. A rózsaszín lekvár emellett jól megy a palacsinta és a gyümölcs salátákhoz.

Videó: lélegzetelállító rózsasziromlekvár

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások