Hogyan készítsünk tekercs otthon

Az elmúlt 10 évben a japán konyha gyorsan népszerűvé vált, amelynek eredményeként a sushi szakácsok minden hónapban új recepteket készítenek, és ez nem meglepő. Ha megvizsgálja az éttermek vagy butikok árpolitikáját, ahol eladási tekercseket árusítanak, megállapíthatjuk, hogy bevételeik kiválóak. De mindenki nem engedheti meg magának, hogy így dicsekedhet minden héten, ezért szükség van a kulináris művészet képzésére. A tekercseket maguk is elkészíthetik, mert még kisvárosokban is vannak a szükséges összetevők.

Hogyan kell főzni tekercs

Tekercs összetétele

Mielőtt beszélnénk arról, hogyan kell főzni a tekercset, meg kell értenie, hogy mi szerepel ezekben, és mi kell ennek vagy ennek a terméknek. Fontolja meg a fontos szempontokat sorrendben.

 1. Ábra. Az ilyen létesítményekben dolgozó japán kézművesek és szakácsok Nishiki nevű speciális sushi rizst használnak. A termék kerek szemű, magas keményítőtartalommal. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a rizs főzés után annyira jól ragaszkodik egymáshoz, így a tekercsek nem esnek szét. Az ilyen rizs árazási politikája általában meglehetősen nagy, ezért érdemes megfontolni más lehetőségeket. Válasszon bármilyen kerek vagy közepes szemű rizst, de ne pároljon, különben nem fog összetapadni.
 2. Ginger. A legtöbb esetben a gyömbér fő tulajdonsága az antimikrobiális hatás. A termék elpusztítja a nyers halak baktériumait. Valójában nem mindenki tud róla, de a gyömbért tekercsekkel együtt használják az íz megszakítására, amikor többféle sushit esznek.
 3. Nori. Tengeri moszatból készült lapok, amelyekbe rizs és tekercs töltött. A Nori-t egy vörös algafajból állítják elő, ezek teljesebben felfedik az étel ízét. A termék számos vitaminban gazdag, beleértve az A, B, C, D, E csoportokat, amelyekre az embernek szüksége van a teljes élethez. A fajta vonatkozásában a nori három típusa háromféle: A, B, C. Az előbbit a legmagasabb osztálynak tekintik, jobb és sűrűbbek.
 4. Szójaszósz. Nehéz elképzelni, hogy a tekercs és a sushit szójaszósz nélkül használják. Ez adja az étel pikantisségét, kifinomultságát és könnyedségét. Ezenkívül a szójaszósz jó a szívre és a májra, ha természetes erjedési módszerrel állítják elő. Termék kiválasztásakor ügyeljen a "Összetétel" oszlopra, amely nem tartalmazhat ismeretlen összetevőket. A szójaszószt búzából és szójababból, ecetből, cukorból és sóból készítik. Egyes esetekben fokhagymát adnak hozzá a gyártási folyamat során.
 5. Wasabi. A termék paszta vagy porkészítmény. A Wasabi torma kétféle formában jelenik meg: vad és seio. A seio torma leggyakrabban megtalálható, mivel olcsóbb és a gazdasági szegmenshez tartozik. Nem számít, hogy melyik típust választja, íz szempontjából szinte azonosak. Ami az állagot illeti, vásároljon wasabi port, amelyet vízzel vastag tejfölig hígítanak (ez teljesen természetes).
 6. Riceecet Arra szolgál, hogy édes ízt adjon a rizsnek. Az ecet is ragasztja a szemeket, majd hosszú ideig megőrzi sajátos ragacsos állagát, amely nem teszi lehetővé a tekercs szétesését. A termék legjobb választásának valódi japán ecetnek tekintik, amelynek címkéjén más nyelven nincs jelzés.

Rizs elkészítési technológia tekercshez

A tekercs otthon történő elkészítésének alapja a minőségi főtt rizs.Mint korábban említettük, válasszon egy speciális, kerek szemű készítményt vagy terméket, amely a legnagyobb mennyiségű keményítőt tartalmazza.

Rizs elkészítési technológia tekercshez

 1. A japán étel főzése a rizs hideg vízben történő alapos mosásával kezdődik. Ehhez adjunk hozzá jégkockákat, rizsmagvakat és sima folyóvíz / szűrt vizet a serpenyőbe, hagyjuk fél órán át, majd folytassuk a mosással. Mint a gyakorlat azt mutatja, 10-12 ismétlést kell elvégezni, hogy végül a víz kristálytiszta legyen.
 2. Helyezze a mosott rizst vastag falakkal és fenekű serpenyőbe. Öntsen hideg (!) Vizet 1 kg-ra. rizs / 1,5 l. a víz. Fedjük le, kapcsoljuk be közepes lángon, és forraljuk fel a készítményt. Az első buborékok megjelenése után csökkentse a hőt a minimális jelig, főzzen további 10-12 percig. Az idő múlása után kapcsolja ki az égőt, ne nyissa ki a fedelet, és hagyja fél órán át a terméket. Ezután helyezze a rizst egy másik tartályba, hagyja szobahőmérsékletre lehűlni.
 3. A szemek főzésekor folytathatja a következő lépést - a rizskoszt előkészítése japán technológiával. Számos lehetőség létezik, fontolja meg őket sorrendben.

Almaecet öntettel. A sushihoz nem szükséges speciális ecetet használni, és a hagyományos almaösszetétel nagyon megfelelő. Fontos megérteni, hogy egy ilyen technológia megváltoztatja az ízletességet, de nem nagy mértékben. Vásároljon 6% -os almaecet-oldatot az egészséges élelmiszerboltokból, öntsön 60 ml-t. a terméket egy zománcozott serpenyőben, és lassan tűzbe tegye. Várjon forrásig, majd öntsön 30 ml-t. tisztított vizet, öntsünk 75 g-ot. granulált cukor (lehetőleg nád) hozzáadása 30 gr. sót. Hígítsa a készítményt homogenitásig, keverje fakanállal. Miután a pellet megolvadt, vegye le a sütőt a tűzhelyről.

Rizs ecet alapú öntet. Természetesen ez a faj hagyományosabb. Ha lehetséges, a hengereket pontosan ezzel a módszerrel készítse elő. Csatlakoztassák egymáshoz 35 gr. cukor és 35 gr. apróra vágott sót, öntsünk 100 ml-t. rizs ecet. Tegyen közepes hőre, várja meg, amíg a keverék felforr, majd azonnal állítsa be a minimális üzemmódot. Folyamatosan keverjük a készítményt, hogy ne égjen. Az üzemanyag-feltöltés akkor tekintik befejezettnek, amikor a só és a szemcsés kristályok megolvadtak. Ezután szobahőmérsékletre lehűtjük és rizzsel keverjük össze.

Tekercselési technika

A tekercsek belső és külső. Az első esetben a rizs a többi összetevővel együtt a kívánság belsejében van. A második változatban a rizs kifelé van csavart, és a töltelék belül marad. A tekercs megfelelő gördítése érdekében meg kell vásárolnia egy bambusz matot, majd betekerni rátapadó fóliával, hogy a szemek ne tapadjanak a szőnyeghez.

Tekercselési technika

Háztartási tekercsek

 1. Helyezzen egy tartály vizet mellé, hígítsa fel a sót és várja meg, amíg a kristályok feloldódnak.
 2. Vágja a nori levél 2 egyenlő részre, hagyjon egyet. Helyezze a szőnyegre, fényes oldalával lefelé.
 3. Mártsa meg kezét savanyított vízbe, kanál egy marék rizst és dobjon belőle egy labdát.
 4. Helyezze a lap közepére, lépjen vissza 1 cm-re a nori felső szélétől (ne tegyen rizst erre a területre). Gördítse ki a szemeket egyenletes rétegben, folyamatosan nedvesítse meg a kezét, hogy a készítmény ne tapadjon.
 5. Terjessze közelebb az alsó szélére vékony csíkokkal, ne nyomja túl, mert különben a tekercs nem fog teljesen becsomagolódni. Első alkalommal ajánlott kevesebbet fektetni.
 6. Húzza a nori lapot a már felvitt rizzsel a szőnyeg aljára. Emelje fel a bambusz szőnyeget és a tekercset, és kezdje el csavarni a hengerbe. Fogja meg a töltést az ujjaival.
 7. Amikor majdnem eléri a végét, áztassa az ujját vízben, és húzza rá a felső rész bemélyedési vonalára. Ezt úgy kell megtenni, hogy a tekercs jól tapadjon.
 8. Folytassa a csomagolást, amíg a nori szélei meg nem érnek és rögzülnek. Ezután csúsztassa a kezét a szőnyegen keresztül a henger mentén, és tekerje össze a tekercset.
 9. Áztasson éles kést hideg vízben, vágja el a kapott tekercset először 2 egyenlő részre, majd ossza meg minden egyes részt további 3-4 darabra (opcionális).

Külső tekercsek
Az összes híres tekercs így főzött. A leggyakoribb japán ételek közé tartozik a kaliforniai Philadelphia, a Caesar tekercs.

 1. Vágja át a felét a fele, vegye ki az egyik részét, és a fényes oldalával lefelé fektesse a szőnyegre.
 2. Nedvesítse meg a kezét hideg, szűrt vízben, kanál egy marék rizzsel és dobja be a labdát.
 3. Most légy nagyon óvatos. Osszuk el a szemeket úgy, hogy a rizsréteg 1 cm-re nyúlik ki a szőnyeg aljától (kiderül, hogy ez a terület a szőnyegen fekszik). Ugyanakkor vissza kell lépnie 1 cm-re a felső széltől (ebben a zónában nem szabad rizst fektetni).
 4. Összegyűjtse a felületet az ujjaival, hogy egyenletes legyen; különös figyelmet kell fordítani a szélekre. Ezután fúrjon egy darabot, és fordítsa meg a tekercset fejjel lefelé.
 5. A kívánt összetevőket terjessze a nori felületre, ragaszkodjon az aljára. Most emelje fel a szőnyeget, megragadva az algákat, és kezdje el a tekercset egy tekercsbe csavarni.
 6. Az előzőhöz hasonlóan adja meg a tekercs négyzet alakú alakját, először vágja be 2, majd további 3 részre.

Népszerű tekercsek

Népszerű tekercsek

 1. "Philadelphia". A tekercset a külső csavarás elve szerint készítik el, amelyben a rizst kifelé fordítják. Ha elfordítja a nori, tedd rá krémsajtot, szelet avokádót vagy uborkát, majd tekerje fel. Vágja a lazacot vékony szeletekre, tegye a rizs tetejére, csavarja össze bambusz mattel, hogy megtapadjon. Vágja egyenlő darabokra éles késsel, hideg vízbe merítve.
 2. "Caesar". Őrölje a csirkét vékony szeletekre, majd süssük, amíg aranybarna nem lesz. Vágja a paradicsomot szalmába, ugyanezt tegye a saláta levélrel. Terjessze a rizst a norira, fordítsa kifelé. Kenje meg az algákat Caesar öntettel vagy fokhagymamajonézzel. Fektessen a csirkét, a salátát, a tetejét a paradicsomra, reszelje a kemény sajtot úgy, hogy az lefedje az összes hozzávalót. Csavarja el a tekercset. A tojássárgáját egy tálba törjük, sózzuk és habverővel megverjük. Főzzen egy vékony palacsintát egy serpenyőben, tegye egy tekercsre, és tekerje le. Vágja a tekercset egyenlő részekre, tálalja diószószban.
 3. „Kalifornia”. A tekercset külsőleg készítik. Kenje meg a nori fordított felületét krémsajttal, tegyen közepes méretű garnélarátot vagy rákhúst, adjon hozzá szelet uborkát és szelet friss ananászot (opcionális). Tekercselje a tekercset, meghintje bármilyen színű tobiko kaviárral, használja fel újra a matot, hogy a kaviár szemei ​​ne esjenek le. Vágja darabokra a tekercset.

Ha elegendő ismerete van a főzőhengerek technológiájáról, nehézségekkel nem szabad felmerülnie. Adtunk a leggyakoribb recepteket, amelyek könnyen elkészíthetők otthon. Most már tudja, hogy a külső és a belső tekercsek hogyan vannak csavarodva, ami azt jelenti, hogy bármilyen tetszés szerinti opciót megvalósíthat az interneten vagy a kedvenc japán étterem menüjében található japán ételnél.

Videó: hogyan kell sushit főzni - lépésről lépésre

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások