Hogyan kell főzni a zabliszt kása vízben

A zabliszt vagy hercules nagy értékű terméknek tekintik. Összetételében maximálisan hasznos elemeket és vitaminokat tartalmaz. Az eredeti skót reggelit a vízben főzik, nem a tejet. A zabliszt szívbetegségben szenvedők számára alkalmas, a figurát figyelő hölgyek imádják. Ahhoz, hogy élvezze az étel minden finomságát, gyakorlati ismeretekkel kell rendelkeznie a főzéshez. Fontolja meg a fontos szempontokat sorrendben.

Hogyan kell főzni a zabliszt kása a vízben

Hercules zabkása a vízen (klasszikus recept)

A főzési technológia magában foglalja a Hercules dara durva hőkezelését egy mély tartályban tűzhelyen. Ez a recept hagyományosnak tekinthető, minden más csak egy variáció.

A skót technika reprodukálásához előzetesen készítsen vastag falú edényt öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból. Soha ne használjon zománcozott tartályt, mivel a készítmény az edények falán és alján marad.

Mielőtt elkezdené főzni, válogassa ki a gabonaféléket, szűrve ki minden felesleges anyagot (héj, idegen hulladék stb.). Az összes kezelés után öblítse le a zabot hideg vízzel, nyomja ki a fölösleges folyadékot. A végső javaslat inkább a személyes preferenciákról szól, mint a receptkövetelményekről.

Főzési technológia

 1. A megfelelő serpenyő kiválasztása után öntsön bele 550-600 ml-t. szűrt víz. Helyezze a tűzhelyre, kapcsoljon be egy nagy tűzöt, adjon hozzá 2 csipet sót (lehetőleg jódosított), várja meg, amíg a kristályok feloldódnak.
 2. Forraljuk a folyadékot, majd csökkentsük a teljesítményt (közepes hőn), kezdjük lassan zabliszt önteni. Az ételt egyidejűleg keverjük össze egy fából készült spatula segítségével, hogy a zabliszt ne tapadjon az edényekhez.
 3. Főzze a zabliszt, amíg az első buborékok meg nem jelennek. Ezután fedje le az edényt fedéllel, állítsa alacsony hőmérsékleten az égőt és keverje újra.
 4. Az előkészítés időtartama 20-25 perc. Ugyanakkor a zabkát folyamatosan keverni kell, hogy elkerülje az égést és a dagadást.
 5. A határidő lejárta után kapcsolja ki a tűzhelyet, ne nyissa ki a fedelet. Tekerje be az edényeket vastag takaróba vagy fedje le törülközővel, hagyja körülbelül fél órán keresztül ragaszkodni. Kívánság szerint hozzáadhat szárított gyümölcsöket, mézet, lekvárt, lekvárt és egyéb édességeket.

Fontos!
Abban az esetben, ha zabliszt füge, mazsolával vagy szárított sárgabarackkal kíván főzni, akkor az égő kikapcsolása után adja hozzá ezeket az összetevőket. Az infúziós folyamat során a zabliszt felszívja az adalékok aromáját és ízét, amelynek eredményeként megkapja a szükséges gazdagságot és gazdagságot.

Mikrohullámú zab víz

A technológiai fejlődés kora nyomot hagy a társadalom számára. Ritka olyan emberekkel találkozni, akik nem rendelkeznek mikrohullámú sütővel az apartmanban / házban. Egy ilyen háztartási készülék időt takarít meg, a zabliszt ízlésesnek bizonyul, annak ellenére, hogy sietve főzik.

 1. A főzés előtt válasszuk ki a zabliszt (1 csésze), a héjat és az idegen törmeléket kivéve. Áztassa a gabonaféléket tisztított vízben, hagyja 10 percig, öblítse le.
 2. Válasszon egy megfelelő tartályt (lehetőleg üveg), töltse fel 500 ml-rel. szűrt víz. Sót, ha szükséges, adjunk hozzá cukrot (az édes szerelmeseinek). Várja meg, amíg a só és a homok szemcsék feloldódnak (olyan esetekben, amikor hozzáadják).
 3. Állítsa a mikrohullámú sütőt a maximális jelre, helyezze az edényeket a zabkással a forgó lemez szélére, kapcsolja be az időzítőt 3,5-4 percre.
 4. Nézze meg a főzési folyamatot.Szüneteltesse a mikrohullámú sütőt 40–60 másodpercenként, alaposan keverje össze és küldje el újra főzni.
 5. A főzési idő végén zárja le a tálot a zabkása fedelével, tekerje be vastag törülközővel, hagyja ragaszkodni 10-15 percig.
 6. Az előzőhöz hasonlóan szezonális bogyókat, lekvárt, mézet vagy gyümölcsöt is hozzáadhat. Ha a Hercules-t szárított gyümölcsökkel keverjük, öntsük azokat azonnal, miután a kész edényt eltávolítottuk a mikrohullámú sütőből.

Zabliszt kása a vízen a sütőben

Bármennyire is nevetségesnek hangzik, az igazi ínyencek a sütőben zabliszt főznek. A recept nem jár különösebb nehézségekkel, legfontosabb, hogy tartsa be az expozíciós időt és a hőmérsékletet. Hercules zabkása elkészítéséhez vegyen be egy öntöttvas edényt vagy üstöt.

Zabliszt kása a vízen a sütőben

 1. Öblítse ki a gabonaféléket bő folyóvízzel, távolítsa el az összes hulladékot, megszabaduljon a héjától. Ezután tegye a zabliszt a gézre, nyomja ki a folyadékot.
 2. Helyezzen két csésze elkészített zabliszt egy öntöttvas serpenyőbe vagy más vastag falú, ízesítés nélküli edénybe, öntsön 2,5 csésze tisztított vizet. Só, édesített (opcionális).
 3. Melegítsük fel a sütőt 180–190 fokra, és tartsuk ezt a hőmérsékletet 10 percig. Ezután tegye az edényeket a gabonafélék belsejébe, kapcsolja le az energiát, hogy a készítmény ne égjen a tartály alján (ha gázkemence).
 4. A zabliszt főzési ideje 20-30 perc, az egész a sütő kezdeti összetevőjétől függ. Konzisztenciája alapján megértheti, hogy a kása készen áll-e használatra: megduzzadt lágy szemcsék elolvadnak a szájban.
 5. Az idő múlása után kapcsolja ki a sütőt, hagyja, hogy az edény körülbelül 10 percig felolvadjon. Ne növelje ezt az intervallumot, mivel a gabona kiszáradhat.
 6. Ha szeretné, adjon mazsolát, kandírozott gyümölcsöt, szárított gyümölcsöt, méz vagy lekvár a zabkásahoz. Ezután keverjük össze, fedjük le a tartályt fedéllel, és csomagoljuk le törülközővel. Legalább 20 percig főzzük.
 7. A friss gyümölcsök szerelmeseinek közvetlenül a tálalás előtt kell hozzáadni őket, különben a finomságok darabjai lágyak, megfoghatatlanná válnak.
 8. A sütőben vízen főtt zabliszt fűszerek, például kardamom, fahéj, őrölt szegfűszeg hozzáadásával, különösen ízletesnek tekinthető.

Hercules zabkása egy lassú tűzhelyben

A crock-pot a közelmúltban lépett be a modern ember életébe, de már minden háziasszony szívében büszke volt a helyére. Egy innovatív eszköz időt takarít meg azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy párhuzamosan végezze saját vállalkozását. Tehát a zabliszt elkészítése esetén a reggelire gazdag és kiadós ételt fog kapni. A kása főzésének ilyen jellegű jellemzője, hogy sokkal több tápanyagot tárol, mint amikor mikrohullámú sütőben, sütőben vagy a tűzhelyen főzik.

 1. A zabliszt elkészítéséhez lassú tűzhelyben be kell vennie 0,5 csésze gabonafélét, 1 csésze vizet, 2 csipet sót (az összetevőket 1 adaghoz tervezték). Növelheti vagy csökkentheti az arányokat a személyes preferenciák és a családtagok száma alapján.
 2. Öblítse ki a zabot folyó vízzel egy szűrőedényen keresztül, szárítsa meg gézzel vagy törülközővel. Öntsük a zabkását a multicooker kapacitásába, öntsünk vizet, sót, keverjük össze. Kívánság szerint hozzáadhat cukrot és egy szelet természetes vajat.
 3. Állítsa be a „Kása” funkciót az eszközön, állítson be egy időzítőt arra az esetre, ha az alapanyagokat este esti. Az ébredés után reggel, csak nyomjon meg egy gombot, és várjon a termék elkészítésére.
 4. Ha reggel kozmetik az összetevőket, akkor korlátozódjon a „Kása” üzemmódra; az időt nem kell kézzel beállítani. Várja meg, amíg az időzítő kikapcsol; ha lehetséges, ne nyissa ki a fedelet negyed órán keresztül, hogy ragaszkodjon az edényhez.
 5. Mint minden korábbi esetben, az mazsola, kandírozott gyümölcs, szárított gyümölcs, dió és egyéb alapanyagok közvetlenül az elkészítés után, de mielőtt ragaszkodnának, zavarják.Friss bogyós gyümölcsök és gyümölcsök esetében közvetlenül étkezés előtt dobja el őket.

A tapasztalt háziasszonyok érdekes tulajdonságot hoztak ki: a lassú tűzhelyben főzött herkules szemcséket leginkább friss és fagyasztott bogyókkal lehet kombinálni. Leginkább érdemes a meggyet előnyben részesíteni méz, málna, eper és cseresznye hozzáadásával. Ugyancsak ízletes ételt kapnak, ha fügeivel, egres, fekete vagy piros ribizlivel keverik össze.

A vízben található herkules kása valódi lelet a kimerítő étrendben ülő lányok számára, valamint a gyomor-bélrendszeri betegségekkel küzdő emberek számára. Az igazán gazdag reggeli nem hagyja közömbösként az ínyenc ételek legkifinomultabb ínyenceit sem. Válassza ki a kedvenc receptjét, adja hozzá, ahogy szeretné, kísérletezzen. Bon étvágyat!

Videó: hogyan kell főzni a zabliszt kása

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások