Hogyan törődik a pénzfával

Crassula szinte minden ember ismert. Egyszerre még divatos volt otthon tartani, hogy úgy mondjam, a jólét eltúlzásáért. De a többség számára ez a növény nem maradt sokáig otthon. A helyzet az, hogy a virág mindig azonos módon reagált a tartalom bármilyen hibájára - leesett a levelek. Igen, mögötte van egy ilyen vonás. És a lényeg nem a pénzeszközök hiánya, ahogy egyesek szerint.

Hogyan kell gondoskodni a pénzfáról

Hogyan törődik a pénzfával? Alapvetően nincs szüksége éghajlati körülményekre. Most nézzünk meg mindent rendben.

Hol lehet egy kövér lányt szerezni?

Általánosan elfogadott, hogy a legnagyobb pénzáramot csak egy ellopott üzem vonzza a házba. Ez a „tudományos” tény a babonák kategóriájába tartozik. És csak azok számára működik, akik hajlamosak hinni benne. Amellett, hogy az ellopott növény jobban növekszik.

Gondolhat úgy, hogy ha titokban levág egy levél valahova, és beleragasztja a homokba, akkor két nap alatt egy egész fát kap. Hülyeség. Egy virág csak akkor fog jól növekedni, ha megfelelően gondozzák. És a levél vagy a folyamat elvégzése nem olyan fontos.

Vásárolhat pulóvert, könyörög ajándékba, ellophatja. A legfontosabb dolog azután szeretni és megteremteni a megfelelő feltételeket.

Melyik fazékba ültetni?

Sokan panaszkodnak, hogy a kövér nő felfelé nő, jól érzi magát, de csökken. Vagyis a szár vékony és nem ellenáll a saját súlyának. Zöld marad és kissé úgy néz ki, mint egy fa. Mutassuk meg a titkot: a Crassula szárának fásodása és szélessége csak akkor kezd növekedni, amikor a gyökér eléri a fazék alját. Ezért ültesse a növényt széles, de alacsony kapacitással. A fazék mélysége nem haladhatja meg a 10 cm-t, de az átmérője legalább 20 cm. Ne feledje, hogy a japán bonsai-t. Ez a képesség és a fókusz.

Az anyagok közül a legmegfelelőbb agyag, kerámia vagy terrakotta. Tehát a nedvesség kevésbé párolog az aszályban, és a túlzott öntözéskor a felesleg felszívódik a falakba. Természetesen csak részben, de néha ez elég ahhoz, hogy megakadályozzuk a növény rothadását.

Hol tedd a kövér lányt

Van egy vélemény, hogy a pénzfát az ablakon át kell húzni. Mondja: télen az egyik, nyáron a másik. Sokkal jobb, ha nem érinti megint a kövér lányt, különben eső lesz a levelekből. Akkor kopasz lesz. Válasszon neki egy állandó helyet. Bizonyos fény- és hőmérsékleti viszonyoknak kell lennie.

A pénzfa szereti a fényt, de részleges árnyékban tökéletesen növekszik. A fő feltétel az, hogy a közvetlen világításnak csak fél napnak kell lennie. Jobb vacsora után és este. A nap másik felében a világításnak szórtnak kell lennie. Ha nincs ilyen ablaka, akkor tegye rá minden ablakpárkányra. És állítsa be a fényt improvizált eszközökkel - függönyök, kartonok. Csak ne zárja be teljesen a pénzfát. Csak védje a közvetlen napfénytől.

Ha vöröses szegély jelenik meg a leveleken, akkor adjon egy kis időt a közvetlen megvilágításhoz. Csak először tudnia kell, hirtelen ez a tulajdonsága a növényfajtának? Most tele van változatos formákkal.

Hőmérsékletet. Annak ellenére, hogy a növény Afrikában őshonos, nem igazán szereti a magas hőmérsékletet. + 25 ° C-on a levelek elhalványulnak és gyűrődnek. + 5 ° C-on a pénzfa rohadást és betegségeket támad meg.

A kövér nő tartásának optimális hőmérséklete +15 és + 20 ° C között van. Csak nincs szükség drasztikus változásokra. Ha egy üzemmód van kiválasztva, hagyja, hogy maradjon. Fokozatosan kell változtatni, különben a levél újraindul.

És mégis, bár ez egy fa, külső ereje megtévesztő. Az egész ág gondatlan mozgatásával könnyű leszakítani. Ezért légy óvatos.

Tanács. Ha hő fordul elő, és nem lehet áthelyezni a fazekart hűvösebb helyiségbe, akkor tegyen rá további tartályokat a közelben vízzel, és a virágot gyakrabban permetezze be. Így könnyebb lesz neki elviselni a magas levegő hőmérsékletet.

Milyen talajt ültetni

A pénzfának nincs szüksége szuper szokatlan talajkeverékre. Kiválóan alkalmas üzletből történő vásárlásra, például pozsgás növényekre vagy kaktuszokra. És magad is összeállíthatja. Ehhez vegye be a kerti talajt, tisztítsa meg a homokot, tőzeget és humuszt. Nincsenek speciális arányok, körülbelül 1 részet kapnak szemmel. Hozzáadhat egy kis marék közepes méretű kavicsot, ez lehetővé teszi, hogy a föld laza maradjon. Ezenkívül a Crassula gyökérrendszere be fogja fonni ezeket a kavicsokat. Ez lehetővé teszi számára, hogy szorosan megálljon egy sekély edényben, amikor valódi fává válik.

Talaj pénz fa

A vízelvezetés kötelező a növény számára. Lehet keményfából származó szén, finom téglaforgács, kavics. Csak ne használjon tojáshéjat, ahogyan egyes források azt tanácsolják. Sűrítve van, és nincs értelme. És a felesleges zsír nem szükséges a kövér nő számára.

Mikor kell öntözni egy kövér lányt

A pénzfa húsos levelei képesek felhalmozni vizet és tárolni. De ez nem azt jelenti, hogy a növény nem szeret inni. Még mindig nem kaktusz.

A kövér lányt szobahőmérsékleten tiszta vízzel öntik. Javasoljuk, hogy hagyja állni legalább egy nap. Ha a víz forrás vagy kút, akkor erre nincs szükség.

Hányszor kell öntözni? Nincs pontos ajánlás, az egész a fogva tartás körülményeitől és a szoba mikroklímájától függ. A földes kóma kiszáradása azonban lehetetlen. Sokkal jobb egy kis folyadék hozzáadása, amint a föld felső rétege 2 cm mélyre kiszárad.

Ebben az esetben kerülni kell a túlzott öntözést. Ez gyökérrothadást okozhat.

Mit kell etetni

A pénzfa további trágyázás nélkül is létezhet. De akkor mi az ördög, ha nem akarja vigyázni rá? Az idő múlásával a fazék talaja még mindig kimerül, és a növény fokozatosan gyengülni fog. Vagy lefagy a növekedés.

Annak érdekében, hogy egy kövér nő csodálatos koronával kedvelje téged és gazdagságot vonzzon, szintén meg kell adnia neki valamit cserébe. Például bármilyen műtrágya pozsgás növényekhez vagy kaktuszokhoz. Március és október közötti időszakban táplálják a növényt. Elegendő lesz havonta egyszer, a következő öntözés utáni második napon.

Télen korlátozza az öntözést és egyáltalán ne táplálja a pénzt.

Tanács. Ha nem talált speciális műtrágyát, nyugodtan vegyen bármilyen többkomponensű ásványvizet szobanövényekhez. Csak figyelmesen olvassa el a csomagolás adagolását és ossza fel két részre. A kövér lány örülni fog és ilyen gondoskodik.

Hogyan lehet alakítani egy kövér lányt?

A pénzfa kialakulása attól függ, hogy melyik eredményre van szüksége. Az általános szabályok a következők:

Hogyan lehet alakítani egy kövér lányt?

  • éles, steril pengével vagy késsel vágja le a hajtás felső részét, hagyva a szárot
  • megszórja a darabokat zúzott tablettával aktív széntel
  • legalább 3 lapnak maradjon a hajtáson

Ezek az alapelvek vonatkoznak a növényképződés mindkét módszerére. A specifikus módszereket az alábbiakban ismertetjük.

Bush. Ehhez nagyon korán csípje be a hajtásokat. Vágja le a központi szár koronáját 4 levél szintjén. Hamarosan mostohafák jelennek meg a levelek oldalsó sinusában. Megszorítják őket, így 4 levél marad. A jövőben, a kívánt bokorméret végleges kialakítása után, egyszerűen csak időszakosan megvizsgálják a pénzfát és eltávolítják a felesleges hajtásokat.

Egy fa. Ahhoz, hogy a növény fa alakúvá váljon, először hagyja, hogy a központi szár a kívánt magasságba növekedjen. Általában 20-35 cm, és csak akkor kezdjük el a képződést. Vágja le a koronát. Ezután először két oldalsó hajtás nő a felső levelek sinusából. 6 lap fölé szorítják őket. A további formáció folyamatosan zajlik a pénzfa teljes élettartama alatt. Minden ágot 6 vagy 7 levélre vágunk.

Előfordulhat azonban, hogy a fa nem működik, ha Crassula ampelous fajtája van. Ebben az esetben jobb, ha úgy formáljuk, mint egy függő növényt. Tegye le a fazekakat, és hagyja, hogy a hajtások csendben növekedjenek. Megfelelő gondozás mellett ez nagyon lenyűgöző. Ezenkívül otthonunkban ritkaság a függő pénzfa.

Tanács. Ne dobja el a levágott leveleket. Megpróbálhatja megsemmisíteni őket. Ha nincs szüksége új növényre, akkor használja őket kozmetikai vagy gyógyászati ​​célokra. A kövér nő értéke hasonlít az aloe jótékony tulajdonságaira.

Milyen gyakran kell átültetni

A pénzfa-átültetés gyakran azt jelenti, hogy a talajt újból felváltják. Ezt 3 éven belül legfeljebb egyszer kell megtenni. Mivel a növény egyáltalán nem szereti, ha megérintették. Az edény méretét csak akkor kell növelni, amikor annak szorossága nyilvánvalóvá válik. Jellemző tulajdonságok a kábítás és a gyökér erősen kidudorodása a talaj felszínén.

Az átültetés során tanácsos, hogy ne érintse meg magukat a gyökereket. Az egyetlen kivétel a kezdeti rothadás. Ebben az esetben el kell távolítania az egészséges szövet károsodását, majd megszórni őket faszénnel, krétával vagy cauterizálni szokásos orvosi zölddel.

A kezelési módszer ajánlott. Vagyis a talajt minimálisra megrázza a gyökerektől, és csak egy kicsit friss adjon hozzá a talaj kómájához.

Pénzfa betegségek és kártevők

Az egyetlen seb, amely fenyegeti a kövér nőt, a rothadás. Ez spontán módon fordul elő túl hideg körülmények között és túlzott öntözéskor. Távolítsa el ezeket a tényezőket, és a növény erőteljes és egészséges lesz.

Pénzfa betegségek és kártevők

Ha ennek ellenére öntette a zsírt, akkor vagy sürgősen cserélje ki a talajt az edénybe, ami gyakran nem kívánatos. Vagy tegyen egy vastag köteg papír szalvétát vagy konyhai törölközőt a fazék alá a vízelvezető lyukak közelében. A fölösleges folyadék felszívódik, és a pénzfa megtakarításra kerül.

Hiányzott és rothadás jelent meg? Sürgősen segítsen a kövér lánynak! Vágja az érintett területeket egészséges szövetre, öblítse át halványsárga rózsaszínű kálium-permanganát oldattal és meghintje aktív széngel.

Ha egy nagy lézióterülettel egészséges dugványokat kell levágni, és újra meg kell terjeszteni a pénzfát. Egy ilyen növényt már nem lehet megmenteni.

Kártevők. Az orosz mikroflórában nincsenek különálló rovarok, amelyeket a növény sűrű, vékony levelei vonzanak. De ha nyáron a szabadban tartják, a kövér lány imádhatja a levéltetveket. Két lehetőség van:

  1. A növényt szisztémás rovarirtóval permetezze szigorúan az utasítások szerint.
  2. Kézzel távolítsa el a levéltetveket, óvatosan mossa meg kálium-oldattal vagy mosószappannal a szárokat és a leveleket.

Lehet-e nyílt talajon ültetni?

A kövér lány nagyon szereti a levegőt, ezért a nyári szezonra gyakran elviszik az erkélyen vagy a lodžába. A középső sávban jól érzi magát a kertben. Csak szabadban szabad, mert a levelek éghetnek.

Ne felejtsük el jól elvezetni a telepítési lyukba, mert heves esőzések után a felesleges nedvességnek el kell távolulnia.

Az utcai gondozás pontosan ugyanaz, mint otthon. Csak ügyeljen arra, hogy a növényet a hideg időjárás kezdete előtt a helyiségbe hozza. És ellenőrizze a kártevőket.

Néhány hasznos tipp

  1. Havonta egyszer óvatosan törölje le a pénzfa leveleit a portól. Nagyon szereti. Enyhén meleg zuhany alatt enyhén mossa le őket.Csak ügyeljen arra, hogy fedje le a fazék talaját sűrű polietilénnel, vagy tekerje rá ragasztófóliával. A túlzott víz károsíthatja a gyökereket.
  2. Annak megakadályozása érdekében, hogy a pénzfa a saját korona súlya alá essen, válasszon széles, stabil fenekű edényt. Nehéz kavicsok vagy üveggolyók helyezhetők a talaj felületére, csak ügyeljen arra, hogy ne érjenek a csomagtartóhoz.
  3. Ügyeljen arra, hogy fertőtlenítse a talajt ültetés vagy újratelepítés céljából. Vásárolt vagy házilag készült - nem számít. A fagyasztó fagyasztása és a további kemencében történő kalcinálás azonban a jövőben sok problémától megmentheti Önt. Ezenkívül öntsön a talajra egy nagyon forró kálium-permanganát oldattal. Csak utána legkorábban három nap elteltével ültethet egy pénzfát, különben elégetheti a gyökereket.

Hogyan lehet ápolni a pénzfát? Mint láthatja, ez nem olyan nehéz. A leggyakoribb feltételek, egyszerű öntözés és némi műtrágya. De mennyire jó! És esztétikai - még mindig fa és praktikus - jólét növekszik. Szeretem a virágokat, köszönöm ezt!

Videó: hogyan vigyázok pénzfákra télen

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
Aigul
Aigul

Nagyon informatív cikk. Köszönöm.

wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások