Hogyan főzzük a gyöngyszár kása vízben

Az árpát vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak raktárának tekintik. Az ilyen darák nem különösebben népszerűek, ellentétben a rizskel és a hajdina, de hiába. Az árpa összetételében magnéziumot, cinket, foszfort, szelént és kalciumot tartalmaz. Kálium, mangán, réz és vas nélkül. A szakértők mintegy 20 aminosavat találtak, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi test számára. Annak érdekében, hogy elegendő legyen az összes jótékony tulajdonságból, megfelelően el kell főznie az árpát. Összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket.

Hogyan főzzük a gyöngy árpakását a vízben

Gyöngy árpa főzésének egyszerű módja

 • gyöngy árpa - 245 gr.
 • víz - 1,2 l.
 1. Öblítsük le az árpát, merítsük be szűrőedénybe vagy szitába, hagyjuk kifolyni. Helyezzen egy vastag fenekű serpenyőbe, töltse fel vízzel, lassú tűzre tegye.
 2. Forraljuk a masszát a buborékok megjelenéséig, majd főzzük még 40 percig. A megadott idő elteltével engedje le a folyadékot, adjon hozzá egy darab vajat, keverje össze.
 3. Hagyja egy negyedórát ragaszkodni, só. Kívánság szerint hozzáadhat cukrot, bogyókat, gyümölcsöket. Néhány háziasszony főtt zabkást főzött hússal főz.

Áztassa az árpafőzést

 • árpa - 300 gr.
 • áztatóvíz - 1,3 liter.
 • főzővíz - 1,4 l.

 1. Mossa ki az árpát a csap alatt, hagyja, hogy az áteresztő folyadékban folyjon. Öntsük a zabkát a serpenyőbe, öntsünk vizet az előzetes áztatáshoz. Ajánlott szűrt szobahőmérsékleti folyadékot használni. Az áztatás időtartama 12 óra. Ebben az időszakban a gabona megduzzad, ennek eredményeként sokkal gyorsabban fog főzni.
 2. Amikor a megadott idő lejárt, engedje le a folyadékot. Ismét öntsünk vizet a serpenyőbe, forraljuk fel. Öntsük meg az áztatott gyöngyárpát, ebben a szakaszban nincs szükség sózásra. Gyakran keverje meg a zabkását. A főzési idő általában 25 perc.
 3. Ez idő után kóstolja meg a kását. Ha a szemek jól felforraltak, kapcsolja ki az égőt, engedje le a fennmaradó vizet. Adjunk hozzá vajat, sót, fedjük le. A legjobb hatás elérése érdekében tekerje le a tartályt vastag törülközővel, ragaszkodjon hozzá az árpa fél órán át.

Árpafőzés 2 szakaszban

 • árpa - 260 gr.
 • víz - 2 l.
 1. Öblítse le a gabonafélét, hagyja szűrőedényben lefolyni. Öntsön 1 liter vizet az edénybe. vízzel, az első buborékok megjelenéséig csökkentsük a tüzet. Öntsön árpát, főzzen 7 percig a minimális jelig.
 2. A megadott időtartam letelte után az őrleményeket szűrőn vagy szűrőn átszűrjük, lefedjük és fél órán át állni hagyjuk. Öntsön további 1 liter egy másik serpenyőbe. vizet, forraljuk fel.
 3. Öntsük az árpát, főzzük kb. Fél órán keresztül, rendszeresen ellenőrizve az ízlés készségét. Amikor a tömeg megduzzad, kapcsolja ki a hőt, engedje le a vizet és a sót. Adjunk hozzá olajat, gyúrjuk simáig.
 4. Fedje le a tartályt fedéllel, takarja le egy takaróval, hagyja 1 órán át. Ezen időszak alatt a zabkása eléri a kívánt állagot, és használatra kész.

Főzés árpa egy termosz

Főzés árpa egy termosz

 • víz - 800 ml.
 • gyöngy árpa - 225 gr.
 • só, vaj
 1. A gyöngyárpa ilyen módon történő elkészítéséhez termoszt kell vennie, amelynek térfogata legalább 1 liter. A technika nem igényel gondos külső ellenőrzést, bárhol elkészítheti a gabonaféléket.
 2. Mossuk le a szemeket, engedjük le a fölösleges folyadékot, sót és hagyjuk állni 20 percig. Adjunk hozzá vajat a termosz aljára, küldjük az árpát az üregbe és öntsünk forró vizet szinte a tetejére.
 3. Parafa, erősen rázza meg a tartályt, hogy az olaj megolvadjon és egyenletesen eloszlasszon. A zabkása termoszban történő főzéséhez 5 órán át kell ellenállnia a gabonaféléknek.Ezen időszak után készen áll a használatra.

Mikrohullámú főzési árpa

 • árpa - 260 gr.
 • vaj - 25 gr.
 • víz - valójában
 1. Az árpát küldje szűrőedénybe, és előzetes mosás után forraljuk fel forró vízzel. Áztassa a gabonaféléket szobahőmérsékleten lévő vízben 4 órán át. Ezután szűrjük le a folyadékot, töltsük meg a szemcséket új vízzel (420 ml).
 2. Helyezze a serpenyőt a tűzhelyre, állítsa be az átlagos teljesítményt, és forraljuk fel. Főzzen kb. 5 percig, majd dobja el a kását egy szűrőedénybe, alaposan öblítse le.
 3. Válasszon egy tartályt, amely képes ellenállni a mikrohullámú sütő melegítésének. Helyezze bele az árpát, töltse fel újra vízzel. A folyadéknak 1,5-szeresére kell emelkednie a szemek felett.
 4. Sózzuk a zabkását, fedjük le, helyezzük a mikrohullámú sütőbe. Kapcsolja be a készülék maximális teljesítményét, állítsa az időzítőt 6 percre.
 5. 2 perc elteltével pontosan kétszer csökkentse a teljesítményt. Távolítsa el az árpát, keverje össze, és küldje újra iszapossá. Főzzük 25-35 percig, időszakonként tegyük a mikrohullámú sütőt szünetbe és keverjük össze a készítményt.
 6. A megadott idő elteltével értékelje a zabkása ízét. Ha a szemek kemények és nyersek, adjunk hozzá egy kevés forrásban lévő vizet, forraljuk az edényt további 5-7 percig, amíg főzünk.
 7. Az összes kezelés után adjunk hozzá olajat, gyúrjuk simáig, hagyjuk a fedél alatt 15-20 percig "elérni". Javasoljuk, hogy a hőálló edényeket meleg takaróval tekerje le.

Sütő árpa főzés

 • gyöngy árpa - 265 gr.
 • ivóvíz - 800 ml.
 • vaj - 25-30 gr.
 1. Öblítse le az árpát, és szűrt vízben áztassa egy éjszakán át. A reggeli ébredés után engedje le a felhasznált folyadékot, készítsen agyagedényeket a kása számára.
 2. Csomagolja rá gabonaféléket, öntsön rá forrásban lévő vizet, hogy a víz 3-4 cm-rel emelkedjen a szemek fölé.Ne zárja be az edényeket, melegítse a sütőt 210–220 fok hőmérsékletre, és tegye az edényeket belsejébe.
 3. 10 perc elteltével csökkentse a teljesítményt 200 fokra, pároljuk meg a bordát 45 percig. Ezután távolítsa el a kész edényt, adjon hozzá vajjal, granulált cukorral (opcionális), sóval.
 4. Fedheti le az edényeket, és hagyja, hogy a gyöngyárpa kb. Fél órán keresztül főzzön. Ebben az időszakban lehűl, lédús és krémes lesz. A zabliszt és a len kása hasonló módon készül.

Főzés árpa dupla kazánban

Főzés árpa dupla kazánban

 • gyöngy árpa - 245 gr.
 • ivóvíz - 740 ml.
 • vaj - 45 gr.
 • só - 20 gr.
 1. Ha nincs dupla kazánja, akkor rizsfőzőt is használhat. A felsorolt ​​háztartási készülékek műszaki jellemzői szinte azonosak, tehát a végeredmény nem változik.
 2. Az induláshoz tisztítsa meg a gyöngy árpát egy fehéres bevonatból, csap alatt mossa le. Dobja a szemeket szűrőedénybe, hagyja, hogy a felesleges folyadék lefolyjon. Ezután töltsük meg az őrlődarabokat vízzel, fedjük le és hagyjuk 3 órán át átázni.
 3. Drain, helyezze az árpát egy dupla kazán, töltse fel vízzel 1: 3 arányban. Fedjük le, kapcsoljuk be a "Főzés" vagy "Kása" funkciót. A főzési idő 1 óra.
 4. Ha nem áztatja, akkor kb. 2 órát igényel a főzés. Az időzítő kikapcsolása után ne siess a fedél kinyitásához, várjon fél órát. Ezután töltsük meg a zabkását olajjal, sóval, folytassuk a kóstolással.

Főzés árpa egy lassú tűzhely

 • szűrt víz - 750 ml.
 • gyöngy árpa - 250 ml.

 1. Mint minden más főzési módszernél, az árpát is előzőleg ki kell öblíteni. Amikor a fehéres folyadék lefolyik, töltse fel a szemeket vízzel, hagyja 3 órán át ázni. Ha nincs sok ideje, öntse a gabonaféléket forrásban lévő vízzel, és kb. Negyed órán át áztassa.
 2. Amikor az árpa nedves, engedje le a vizet, és küldje el a készítményt a lassú tűzhelybe. Öntsön szűrt folyadékot 1: 3 arányban. Javasoljuk, hogy a tál üregét kenje meg vajjal, hogy a zabkása ne égessen.
 3. Csukja be a fedelet, állítsa be a "Hajdina", "Kása" vagy "Főzés" funkciót. Ha rendelkezik egy elérhető multicookerrel, a rendelkezésre álló módokkal, az időt egymástól függetlenül kell kiválasztani.Egyébként kapcsolja be a készüléket 1-1,5 órán keresztül.
 4. Az időzítő kikapcsolása után sózza meg a gyöngyszár kását, adja hozzá a vajat és a cukrot (ha tetszik). Keverje hozzá az edényt, fedje le és hagyja főzni 20 percig.

Az árpát ízlésük és hasznos enzimek magas tartalma miatt értékelik, amelyek jótékony hatással vannak az összes belső szerv aktivitására. Fontolja meg a gabonafélék főzésének recepteit dupla kazánban, sütőben, lassú tűzhelyen, rizsfőzőn vagy tűzhelyen. Ha ez nem lehetséges, áztassa a szemeket forrásban lévő vízzel termoszban. Adjon hozzá sót, vajat és más összetevőket ízlés szerint. Főzés előtt olvassa el a gyártó ajánlásait a csomagolás hátulján.

Videó: gyöngyszár kása egy régi szakácskönyvből

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások