Hogyan lehet megérteni, hogy a baba fogait vágják: vegye figyelembe a szülőknek

A fogak megjelenése csecsemőkben ugyanolyan fájdalmatlanul folytatódhat, és ez egy újabb próba a szülők türelmének. Mindenesetre a fogak első jeleit helyesen fel kell ismerni, mivel ezek közül néhány hasonló a különféle betegségek tüneteihez. Ha elmulasztja az orvoshoz intézett hívást, leolvassa a test reakcióját a fogak megjelenésére, kockáztathatja a gyermek egészségét.

Hogyan lehet megérteni, hogy a fogak kivágásra kerültek a babában?

Általános szabály, hogy az első fog 4-5 hónapon belül kezd vágni, de ez csak átlagérték, minden gyermek egyetlen szervezet, amelynek fejlődése egyénileg alakul ki. Ezt a jelenséget a határidőn túl vagy később találhatja meg. Ennek ellenére minden időszakban vannak olyan általános jelek, amelyek azt jelzik, hogy hamarosan az első fogak díszítik a gyermek mosolyát.

Az első fogak fogazásának fő tünetei

Gyakori tünetek:

 • fokozott nyál;
 • kiütés a szájban (irritáció);
 • íny duzzanat és bőrpír;
 • kicsi hematómák kialakulása az ínyen;
 • a gyermek fokozott vágya, hogy folyamatosan harapjon és harapjon tárgyakat;
 • a testhőmérséklet emelkedése;
 • étvágytalanság, nyugtalan alvás, könnycsepp.

Veszélyes jelek:

 • láz;
 • nedves köhögés;
 • orrfolyás;
 • hasmenés.

Miután részletesebben megvizsgálta az összes tünetet, elképzelése lesz arról, hogy ezek milyen tüneteket okozhatnak, és hogyan lehet velük kezelni.

 1. A nyálképzés természetes folyamat, amely kiütéshez vezet a szájban. A nyál antibakteriális hatása megvédi a csecsemő ímeit számos fertőző betegségtől. Kis pattanások az arcon, a száj sarkában - ezt a bőrt nyál irritálja. Használjon megfelelő bébi krémet, óvatosan dörzsölve a vörös bőrre. Ezt jobb, ha ezt lefekvés előtt megteszi, hogy a krémnek ideje felszívódjon és hatásos legyen.
 2. Az íny duzzanata és bőrpírja azt jelzi, hogy ezen a területen (a fogak tetején) azonnal megjelenik egy fehér csík. Egy bizonyos idő eltelte után a fog a csontszövetön, a nyálkahártyán keresztül növekszik és megjelenik a szájüregben. A fogak megjelenését néha a kék gumók kialakulása jellemzi, a kompressziók és a speciális kenőcsök segítenek csökkenteni a tőlük való kellemetlenséget.
 3. A csecsemő fokozott vágya, hogy bármilyen tárgyat vagy ujját a szájába húzza, azzal magyarázható, hogy megpróbálja megkarcolni és megnyugtatni az ínyek viszketését. A legjobb, amit a szülők megtehetnek, annak biztosítása, hogy a gyermekek közvetlen közelében lévő játékok és egyéb dolgok tiszták legyenek. A gyermekorvosoknak ajánlott, hogy gyermekeiknek speciális teetreket adjanak. Az egyik fő feltétel a gyártó anyag biztonsága: a vegyi anyagok hiánya és a toxicitás.
 4. A bioaktív anyagok képződése a gyermek ínyében hozzájárul a hőmérséklet emelkedéséhez. Hogy csökkentse, babájának lázcsillapító gyógyszert adhat be a baba számára. A hőmérséklet 38 ° C-ra emelkedhet, néha hirtelen emelkedést lehet megfigyelni. Mindenesetre ennek a jelenségnek két-három nap alatt el kell múlnia.
 5. Az étvágytalanság az íny fokozott érzékenységével jár, és megérintése fájdalmat okoz. Az alvási zavar az éjszakai fájdalom miatt fordul elő. A könnycsepp, kedélyesség és rossz hangulat mind a fájdalom következményei, melyeket akár egy felnőtt is idegesít.

A gyermekeknél jelentkező meglehetősen általános tünetek ellenére néhányuknak különös figyelmet kell fordítani. Az orvosok kifejtik, hogy a gyermek életének első néhány évében nemcsak a fogak megjelenése, hanem a fertőző betegség megnövekedett kockázata is jellemzi.Ezért például a láz a megfázás jele lehet. Ha három napon belül nem szűnik meg, forduljon orvoshoz.

 1. A köhögés kettős tünet is. A fogak vágásakor a fokozott nyálkahártya hozzájárul ehhez: gyakrabban fekvő helyzetben, ritkábban ülő helyzetben. Ha köhögés közben köpet szabadul fel, zihálás és légszomj hallható, keresse fel gyermekorvosát.
 2. Orvos kérésére az elhúzódó orrfolyás, zöldes vagy zavaros fehér színű nyálka felszabadulásával járhat. Ellenkező esetben a konzisztencia megvastagodik, és a gyermeknek légzési problémái vannak.
 3. Abban az esetben, ha hosszú ideig gyakori és intenzív hasmenést figyelnek meg, a gyermeknek orvosi ellátást kell kapnia, mivel ez kiszáradást okozhat.

Egyes gyermekek, akik megpróbálják csiszolni az állát vagy arcát, világossá teszik, hogy aggódnak a fájdalom miatt ezeken a területeken. A fájdalom az idegrendszer útjai mentén terjedhet az ínyről a fülre.

A fájdalom enyhítésének módjai

Hogyan lehet enyhíteni a fogak fájdalmát egy gyermeknél
Számos módon lehet megnyugtatni a fájdalmat és enyhíteni a kisgyerek szenvedését. Az egyik az, hogy a csecsemőnek előhűtött mellbimbót vagy cumi adjon a hűtőszekrényben. A hideg cikk enyhíti a fájdalmat és megnyugtatja az ínyeket. A méznek akkor is jótékony hatása van, ha azt időszakosan óvatosan ínycsílik. A fájó foltok szóda oldattal történő feldolgozása enyhíti a fogak tüneteit. Hígítson fel egy teáskanálnyi szódapoharat egy pohár vízben, tekerje be az ujját egy kis oldatba átitatott kötszerdarabba, és kezelje az ínyeket.

A gyógyszertári kioszkok krémeket és géleket árusítanak helyi alkalmazásra. Gyulladásgátló, hűtési és érzéstelenítő hatásúak. Ilyen források felhasználása előtt érdemes konzultálni orvosával és tisztázni az adagot.

Ne feledje, hogy minden gyermek egyénileg fejlődik. A fogak megjelenése nem mindig a fogorvosok által leírt sorrendben fordul elő. Ebben a pillanatban, valamint a fogak sebességét, semmilyen tényező nem befolyásolja. Ezt a folyamatot a természet határozza meg, és nem lehet elkerülni. Légy pozitív és légy türelmes!

Próbáljon meg a gyermek számára a legkényelmesebb körülményeket megteremteni ebben a nehéz időszakban. Halasztja el az utazást, az oltásokat és mindazt, ami stresszt okozhat, akkor a folyamat továbbvitele könnyebb lesz nem csak a baba számára, hanem az Ön számára is. Valószínűleg idővel mosolyogva emlékeztet ezekre a nehézségekre, mert a fogak megjelenése nemcsak az idegeinek próbája, hanem egyben arra is lehetőséget nyújt, hogy vigyázzon a csecsemőre, és pszichológiailag közelebb kerüljön hozzá. Amikor ez az időszak véget ér, akkor rájössz, hogy gyermeke érett ...

Videó: az első fogak egy gyermekben - 3 fő szabály

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások