Hogyan lehet abbahagyni a harcotól való félelmet: pszichológusok tanácsai

A harctól való félelem normális. Egy férfi ösztönrel rendelkezik az önmegőrzésre, ami a férfiakat és a nőket elkerüli a veszélyes helyzetektől. A társadalom ésszerű és képzett tagjai békés módon próbálják megoldani a problémákat. De néhány ember inkább ököllel kedveli. És akkor az embernek agresszióval kell reagálnia az agresszióra és küzdenie kell a félelmével, hogy ne akadályozza meg a győzelmet.

Hogyan lehet abbahagyni a harcotól való félelmet?

Büntetés kötelességszegés miatt

Az óvodában és az iskolában a gyerekek rendszeresen harcolnak játékok, édességek, osztálytársakkal kapcsolatos problémák és egyéb apróságok miatt. Nem félnek fizikai erőt használni. A félelem egy olyan gyermekben alakul ki, akit folyamatosan büntetnek a kötelességszegés miatt. Logikai lánc épül fel a tudatalattiban: ütni valakit - kapott övet vagy vacsora nélkül maradt.
A büntetéstől való félelem továbbra is felnőttkorban fennáll. Ha egy férfi vagy nő a harc vagy menekülés döntésével szembesül, 99 esetben a második lehetőséget részesíti előnyben. Végül is a rossz viselkedés miatt megbüntethető.

Nehéz foglalkozni a tudatalattival, mert a gyermekkorban lefektetett komplexek az évek során csak fokozódnak. A pszichológusok azt tanácsolják, hogy a felnőtt megteheti, amit akar. És senkinek nincs joga kritizálni választását. A csata után egy szigorú bőrövvel ellátott apa vagy egy gonosz anya, aki meg akarja szakítani a fülét, nem jelenik meg az átjáró vagy a bár küszöbén.

A harcért természetesen büntetendő. Finom, felfüggesztett vagy tényleges börtönbüntetés. De a kezdeményező felelős a károkért és sérülésekért. Ha egy embernek harcolnia kellene ahhoz, hogy ne rabolják el vagy ölik meg, akkor egy bűnöző esne a dokkba. És a második résztvevő áldozatként jár el.

A bűnös kezdeményező bizonyítása egyszerű. A nagyvárosokban sok kamera van, amelyek rögzítik a történést. A videofelvétel jelentős bizonyíték. Ezenkívül mindig találhat tanúkat egy harcra és elkerülheti a büntetőjogi felelősséget.

Erős ellenfél

A harc félelme akkor jelentkezik, amikor egy ember rájön, hogy ellenfele kétszer akkora és agresszívebb. Vagy hogy több ellenfél is van, de ő csak egy. Az agy nyilvánvalóan felkészül a vereségre. A szívverés felgyorsul, a kezek puha lesznek, a lábak a földre fagynak és megtagadják engedelmességüket.

A fő ellenfél félelme több módon is legyőzhető:

  1. Ezeket az edzőterembe írják és izomtömeg növekszik. Push-up, húzza meg, dobozzon a lyukasztót, guggoljon és dolgozzon a súlyzóval. Minél fejlettebb a test, annál nagyobb a bizalom az ember erőiben és legyőzhetetlenségében.
  2. Harcművészetekben vesznek részt. A karate sportolói szintén félelemmel küzdenek. Amikor először szembeszállnak az ellenféllel, pánikba esnek, és megpróbálják elmenekülni. De minél gyakrabban edznek és vesznek részt a sparringban, annál kevésbé aggódnak a következő küzdelem miatt. Ezenkívül egy olyan személy, aki több trükkövel bír, képes egy gopnikok bandáját is visszatartani.
  3. Autóképzéssel foglalkozik. A győzelem néha nem a résztvevő méretétől, hanem határozottságától függ. Egy vékony ember gyorsabb és ravaszabb lehet, mint egy ügyetlen óriás. Csak azt kell hinnie, hogy minden bizonnyal győztes lesz. A kétségek és a félelem a veszteség barátai.

Nem csak mentálisan megismételheti a mantrát: „Meg tudom verni”, hanem megmutathatja ellenfelünk vad természetét is. Sikolyok, hullámzások, őrült szemek és nem megfelelő viselkedés megijeszteni és megbonthatják az ellenfél harci szellemét.

Ezt a technikát javasoljuk huligánok támadására. Először: a gopnikok és a hölgyek hozzászoktak a félelmetes ellenfelekhez, akik megpróbálnak elmenekülni, de ritkán harcolnak.Másodszor, a hangos sikolyok és a nem megfelelő viselkedés vonzzák a járókelők figyelmét. Nagy a valószínűsége, hogy valaki meg fog hallani és ment. Lehet, hogy maguk a huligánok megijednek, és nem akarnak belemenni egy mentálisan beteg emberbe, mert nem ismert, hogy mire képesek.

Nagyon először

Néhány intelligens srác és lány, akik soha nem vettek részt utcai kiállításon, félnek a harctól, mert nem tudják, hogyan történik ez az egész. Hogyan verni és megvédeni? Ki támadjon először? Mit érez egy ember, amikor eltalálja az ellenfelet?

Ha a félelem fő oka az ismeretlen, akkor a pszichológusok javasolják a képzelet bekapcsolását. Először tekintse át az önvédelemről szóló könyveket, és derítse ki a fájdalom pontok helyét. A tankönyvek természetesen nem fogják megmondani, hogyan kell lemaradni, és csak veszélyeztetett területekre esni. De a kezdő legalább tudja, hová célozza. Ezután görgesse végig a közelgő küzdelmet. Párbeszédablakokkal, ellenséges támadások megtámadásával és visszataszításával. Az embernek el kell képzelnie, hogyan fog viselkedni. Nyújtsa előre a karot, vagy oldalra dönti a házat. Letakarja az arcát a tenyerével vagy leül úgy, hogy az ellenfél elveszíti egyensúlyát, aztán a támadót tolja és a földre kopogtatja.

Ha egy harcosnak durva cselekvési terve van, a félelem elleni küzdelem sokkal könnyebb. Vészhelyzetekben, amikor nincs idő a gondolkodásra és a képzeletre, a félelmet érdeklődésre kell fordítania. Ki állítja, hogy a harc nem szórakozás? Talán egy ember utcai harcokban született, egyszerűen nem tudja, mert soha nem próbálta.

Természetesen, ha az ellenségnek túl sok hidegfegyvere vagy ellenfele van, akkor a legjobb kiút a menekülés. De egy zsarnok kezelhető. És tegye a harcot izgalmas tevékenységgé, amely segít a gőz leengedésében és a stressz hatásainak megszabadulásában. Lehet, hogy az ellenfél, aki öt perccel ezelőtt megígérte, hogy egy kis sparring után eltemetné az ellenfelet az aszfaltban, a legjobb barátja lesz vagy legalább egy jó ismerőse, akivel egy fárasztó nap után kihagyhat egy pohár sört. Valójában egyes harcokban a legfontosabb nem a győzelem, hanem a részvétel.

Fájdalom és megalázás

A legmélyebb félelem a fájdalom és a sérülés félelme. Az ember elkerüli a harcot, hogy fogai ne kerüljenek ki, orra eltört vagy végtagja megsérüljön. Ez megfelelő és természetes viselkedés. De bizonyos helyzetekben lehetetlen visszamenni és elmenekülni. Az ellenség vagy veszélyezteti a személy egészségét, vagy megsérti valaki közeli személyét. És az egyetlen kiút az, hogy ökölöket használja.

Lehetetlen legyőzni a fájdalom félelmét, csak elnyomni vagy tompítani. Hogyan csináljuk? Az ember a stresszes helyzetekre agresszióval reagál. Csak néhány engedi ki, míg mások az oktatás, az alacsony önértékelés vagy az infantilismus miatt visszafogottak.

Pár lélegzetet kell vennie, majd emlékezni kell az összes régi sérelmére, és hagyja, hogy a harag átvegye az elmét. De a logikát nem lehet teljesen letiltani. Az agressziót a hideg gondolkodás kíséri, mivel fontos nemcsak a harcra való behangolás, hanem a helyzet ellenőrzésének fenntartása is. Kövesse az ellenfél mozgásait, és kiszámolja a mozgásait.

A harag egyszerűen bátorságot ad és serkenti az adrenalin felszabadulását. A hormon csökkenti az idegvégződések érzékenységét, így a fájdalom minimális lesz. A lényeg az, hogy az első legyőz egy ellenfelet, hogy megzavarja és megijesztse. Valójában sok huligán azt várja el, hogy az áldozat remegni fog a félelemtől és könyörületet kér. És amikor az ellenség megmutatja elszántságát, az agresszor összes bátorsága és önbizalma elpárolog.

A civilizált emberek régóta rájöttek, hogy a harc nem a legjobb kiút. De ha az ütközést nem lehet elkerülni, gondosan fel kell készülni erre. A győzelemhez való hozzáálláshoz, az ön agresszív vadállat felébresztéséhez és a képzeletbe vonásához egy gombot, amely kikapcsolja a félelmet. Kattintott - és abbahagyta a félelmet. Támadást folytatott, legyőzte az ellenséget, és bebizonyította, hogy képes letépni minden hölgy fülét.

Videó: pszichológiai felkészülés a kéz a kézben történő harcra

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások