Hogyan választhatjuk el a babát az éjszakai táplálkozástól?

Az újszülött olyan boldogság, amely elválaszthatatlanul kapcsolódik a szorongásokhoz és a tapasztalatokhoz. Miért sír? Lehet, hogy a baba beteg, vagy nem szereti valamit? Nagyon nehéz megérteni egy ilyen csecsemőt, és a szülők, különösen azok, akiknek első gyermeke állandóan aggódnak. Valójában a legtöbb esetben hiába. Ma az új anyukák és apukák egyik leggyakoribb problémájáról - a baba éjszakai ébredéséről - beszélünk. Miért történik ez, és hogyan lehet elválasztani egy gyermeket attól, hogy későn táplálkozzanak - ez a beszélgetés témája.

Hogyan választhatjuk el a babát az éjszakai táplálkozástól?

Azonnal egyetértünk: a baba nagyon kicsi, de mégis férfi. Már rendelkezik pszichéjével, egyedi jellemvonásaival és különféle érzelmi reakciók megnyilvánulásával. Sok fiatal szülő elfelejti ezt, az újszülött kincsére mint valami varázslatos hivatkozást mutat, amely egyáltalán nem kapcsolódik ehhez a halandó világhoz. Ez a világkép tükröződött a „gyermekek angyalok” kifejezésben, ami nem igaz. Ezek elsősorban emberek, és ezért számos oka lehet az éjszakai ébredésnek, és nem igaz az, hogy ezeket a banális „enni akar” -ra redukálni.

Mikor kell etetni éjjel

Az éjszakai táplálás szükséges folyamat. De csak a baba életének első hónapjaiban van rá szüksége. És bár a csecsemők etetésére vonatkozó szovjet megközelítés szerint éjszakánként 6 órás pihenésre van szükség (utoljára a gyerek éjfélkor eszik, és reggel 6-ig nem tudsz etetni semmit), a gyakorlatban ez meglehetősen nehéz. Igen, nincs szükség. Míg a csecsemő még mindig kicsi, szoros kapcsolatot kell tartania anyjával. És folyamatos táplálkozás.

Ez a kis ember megfosztása nem éri meg, ha nem akarja megsérülni a psziché. Ilyen gyengéd korban a vezető tevékenység az anyával való érzelmi kommunikáció, amelyet a csecsemő kap, beleértve a szoptatást is. Manapság más megközelítés általános - az igény szerinti táplálás. Plusz a mesterséges táplálkozás elutasítása. A legtöbb szülési kórház közvetlenül a születés után gyakorolja a szoptatást, és nem ad csalist az anya normál laktációjának biztosítása érdekében. Ezért az első hónapokban nem koncentrálhat egy nem létező problémára: kérésre adjon melleket még éjszaka, állítsa be a szoros kapcsolatot a csecsemővel, ne legyen ideges és ne aggódjon. És minden rendben lesz.

És mi van, ha a csecsemőt mesterséges etetésnek vetik alá? Itt még könnyebb ellenőrizni a helyzetet. Először, minden csomagoláson fel van tüntetve, hogy hány kalóriát kap egy gyermek, hányszor kell táplálkozni és milyen adagokban. A szoptatástól eltérően az anya pontosan tudja, mennyi ételt fogyasztott. Másodszor, Ön maga dolgozza ki a táplálkozási ütemtervet. Elegendő, ha türelmes vagyok. Csak néhány álmatlan éjszaka igényes sikításokkal és ringatással - és a célt elérik, a gyermek megtanult aludni, semmit sem kérve. Gyorsan meg fogja érteni, hogy nincs értelme felébreszteni, ha még mindig semmit sem adnak. De idegesnek és idegesnek kell lennie.

Az éjszakai ébredés okai: Csak az éhezés

Sajnos a mindennapi életben gyökerezik az a hiedelem, hogy egy gyerek csak éjszaka ébred fel, mert enni akar. Ha elmondja ezt a hibát, sok anya megpróbálja etetni a babát, mellét adni, és ezzel akaratlanul hozzászokik az éjszakai koncertekhez. A csecsemő az élet első hónapjaiban csak az érzelmi állapot két típusát ismeri: „rosszul érzem magam” és „jól érzem magam”. Anya mellett, a mellkasán és még meleg tejjel is - jó. És ha tudatja vele, hogy este érdemes kiabálni, hogy megkapja, amit akar, a baba felébred. És vele vagy.

Az éjszakai ébredésnek sokkal több oka van, és ezek semmiképpen sem korlátozódnak az éhezésre:

 1. Szörnyű álmom volt. A gyerek megrémült, felébredt, sírt, azonnal táplálták. Miután pozitív érzelmeket kapott, az agy neurális kapcsolatokat létesített. Valószínű, hogy kincsed másnap este felébred, de ahhoz, hogy megkapja a megfelelő boldogságot, enni és érezni kell magát anyád mellett.
 2. Valami beteg lett. A gyermek ugyanaz a személy, és időről időre előfordulhat, hogy egészségügyi problémái vannak. Fájdalom vagy kellemetlenség (például nedves pelenkák) miatt felébred és sír. Időnként elég csak rázni, melegíteni, ruhát és ágyneműt cserélni, de sok szülő is táplálkozik. Megint hibázni.
 3. Zavaros éjjel-nappal. A sötétben ébredés általános oka. A baba szinte egész nap jól aludhat, de éjjel minden bizonnyal felébred és boldogan járni fog. Ennek oka nem az éhezés, hanem a pihenést és az ébrenlétét sérti. Itt nem a takarmányozás, hanem a gyermek testének újjáépítése szükséges.

Ez csak az éjszakai ébredés fő oka, sőt, még ennél is több van. Sok szülő úgy véli, hogy az újszülött sírásainak egyetlen csodaszerének egyetlen módja van: hogy melladjon, hagyja megnyugodni és elaludjon. Ez a viselkedés az éjszakai táplálkozás tartós rituáléjához vezet, amelyet azután nagyon nehéz elválasztani. Ezért a fő tanács: ne szokjon be a kezdetektől! Ehhez kövesse néhány szabályt:

Az éjszakai ébredés okai

 1. Próbáld meg kideríteni a csecsemő sírásának és felébresztésének valódi okát, ne próbáld meg megoldani a problémát etetés útján.
 2. Ne kövesse az igényes sírásokat és sikolyokat. Éjszaka könnyebb mell vagy üveg adni, mint hallgatni, hogyan sír a baba. De ez rossz. Néha szükséges, hogy a csecsemő sikoltson és megunjon. Általában legfeljebb egy hét ilyen tudatlanság, és a gyermek éjszaka felébred. Ne feledje, még a nagyon kicsi gyermekek is szeszélyesek lehetnek, és igényelhetik magukat.
 3. Ne essen pánikba, ne tekerje magát. Igen, a gyermek még mindig nagyon kicsi, igen, félelmetes neki. De a gyerek még ebben a korban is tökéletesen megérti, mikor jól van, és meg tudja mutatni a karakterét, megpróbálva sikoltozni a kívánt cél elérése érdekében. Sőt, ha már egyszer elvesztette.
 4. Ne feledje, hogy az éjszakai táplálás pontosan normál akár hat hónapig, néhány családban akár egy évig is lehetséges, de akkor feltétlenül hozzá kell szokni, hogy egész éjjel aludni kell. Ezért, amíg a fia vagy lánya nagyon kicsi, ne aggódjon és ne hallgasson senkit: ilyen gyermekek számára az éjfél utáni étkezés abszolút rendben van. Végül is nem étkeznek.
 5. Ne hallgasson senki másra, mint egy megbízható orvosra. Egy másik nagyszerű tanácsadó a saját szíved. Mindig elmondja az anyának és az apának a helyes döntést. Ezért még akkor is, ha a barátnője gyermeke születése óta egész éjjel alszik, és az unokatestvére már egy hónappal a születés után, ne hallgasson, és ne hasonlítsa össze. A baba csak a te felelőssége, és senki sem ismeri jobban, mint te. Ezért minden családnak megvan a maga problémája és saját rendszere.

És mégis, minden figyelmeztetés és tanács ellenére, már hibát követett el, és most a baba rendszeresen ébred fel éjszaka, étkezésre szólít fel, és 100% -ban biztos abban, hogy ez csak szokás, nem sürgős szükséglet, de nem tudja, hogyan hatékonyan kezelni vele? Nos, nézzük meg a gyakorlati oldalt. Hogyan választhatjuk el a gyermeket az éjszakai táplálkozástól, ha már nincs rá szükség? Nézzük meg az összes lehetőséget.

Éjszakai takarmányoktól elválasztás

Tehát a kezdőknek állítsd meg a határokat. Mikor kell enni általában éjjel, és mikor nem? A legtöbb gyermekgyógyász hajlamos arra gondolni, hogy egy év elteltével a gyermeknek minden bizonnyal békésen aludnia kell egész éjjel, anélkül, hogy „snackre” ébredne. Valójában a határok homályosabbak, sok múlik tőled és a gyermekétől. Ha úgy érzi, hogy itt az ideje, folytassa.Átlagosan 6 hónaptól 18-ig, de általában másfél év után a csecsemőnek legalább 8 órát kell aludnia: 22.00-tól 6.00-ig. Az idő az egyéni sémától függően ingadozhat, de a nyolc órás hangos alvás egy másfél éves gyermek megfelelő fejlődésének mutatója. Ezt fontos megérteni.

Éjszakai takarmányoktól elválasztás

A cél elérése érdekében tegye a következőket:

 1. Táplálja az ételt éjszakára. Amikor egy gyermeket kiegészítő ételekhez ad, kövesse ezt a mintát. Körülbelül néhány órával egy éjszakai alvás előtt táplálja meg a tápláló zabkását, és közvetlenül a tojásrakás előtt - kefirral. A gyerek kényelmet és telítettséget fog érezni. Talán nem kell felébrednie.
 2. Kizárólag a hosszú alváshoz való elvonulás rituáléját fejlessze ki. Például mossa meg a kezét viccekkel, mondjon el egy meset, üsse meg a fiát vagy a lányát. Létre kell hozni egy pszichológiailag nyugodt helyzetet, amely pihentető és pihentető. Ezen túlmenően az ilyen rituáléknak van még egy jelentése: ha minden nap elkölti őket, akkor helyes reakciót alakít ki a gyermekben. Biztosan tudja: egy ilyen akció után lefeküdnem kell, és reggelig nem kell felébrednem. Nagyon nagyszerű, ha ez a instaláció figyelmen kívül hagyva és szeretettel is szól.
 3. Ne felejtsd el szeretni gyermekét. Előfordul, hogy egy csecsemő éjszaka közepén ébred fel, mert délután nem kapta meg a szükséges mennyiségű simogatást. Vasalja meg, dicsérje meg, érintse meg. Az ilyen kapcsolatok megnyugtatják és meggyőzik arról, hogy a gyermeket szeretik. És jó hangulatban jobban alszik.
 4. Tartsa teljes egészében a baba egész nap. Nagyszerű lehetőség: kis adagokban etetés napi 6 alkalommal. Itt a titok. A nőtt fel, a gyermek folyamatosan kap olyan információáramot, amely elbűvöli és elfelejti az éhezést. És az anya hozzászokott, hogy szükség szerint táplálékot adjon: a baba csendes és nyugodt. A nap folyamán bekövetkezett ételhiány azonban tükröződik az éjszakai ébredésben. Gondosan ellenőrizze a növekvő ember megfelelő táplálkozását!

Kagyló, gondoskodó, érzékeny hozzáállás segít elkerülni a súlyos problémákat. Hallgassa meg magát és gyermekét, és akkor az anyaság minden bizonnyal csak örömet és pozitív hatást fog hozni!

Videó: Hogyan válasszuk ki a babát az éjszakai táplálkozástól

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások