Hogyan lehet megnyitni pezsgőt, ha a parafa sérült

A probléma általában nem a parafa eltávolítása. Ezt gondosan kell megtennie, anélkül, hogy az ital az asztalra és a vendégekre ömlött volna. Néhányan úgy vélik, hogy egy látványos pamutból és habszökőkútból nyitott üveg finom ízét fogja adni az italnak. Minden éppen az ellenkezője, a gyorsan felszabaduló gáz elpusztítja, enyhén szénsavas borré alakítva. A parafa különleges formájú és szerkezetű a gázveszteség elkerülése érdekében. Ez ellenáll a jelentős nyomásnak, és a nagyobb stabilitás érdekében dróthálóval van megerősítve. És külön kell nyitnia ezt az italt, még akkor is, ha a parafa sérült.

Hogyan lehet megnyitni pezsgőt, ha a parafa sérült

A dugók típusai

Néhány évszázaddal ezelőtt, a francia egyik kolostor gazdasági szerzetesének köszönhetően, pezsgőt kaptak. Nem öntette ki az erjesztett bort, és a második eljárásba helyezte. Tehát a másodlagos erjedés olyan egyedi italnak tűnt, amely a kolostor hírét és jövedelmét hozta. Csak bizonyos szőlőfajtákból készült pezsgő nevezhető valódi pezsgőnek. Egy ideig érlelődik, és már palackokban erjed, stabil hőmérsékleten, magas páratartalom mellett, zajtól és napfénytől távol.

Szinte azonnal probléma merült fel az egyedi ital tartályában és parafajában. Meg kellett őrizni az ízét és ellenállni a komoly nyomásnak az erjedés során. Az előző módszer, amikor az ékeket kivágták és rongygal megfordították, nem illeszkedtek, a parafa egyáltalán nem rögzült a nyakában, és a növekvő nyomás mellett vidáman elrepült a tartalommal. Aztán Pierre Perignon újabb csodálatos felfedezést tett a mediterrán tölgy tulajdonságainak tanulmányozásával. Kiderült, hogy a kérgi rész elasztikus, és a növekvő páratartalomnak egy nyaka formája van, amely hermetikusan eltömíti azt.

Fontos: Az ellenállás növelése érdekében a parafa alját kissé meghosszabbítottuk. A sötét üveg eredeti formájú vastag falú palackkal kombinálva elkészült a nemes italok tökéletes tartálya.

A 20. század végén a klasszikus parafa parafa helyébe műanyag került. Ugyancsak meglehetősen műanyag, nem befolyásolja az ital ízét, és sokkal olcsóbban gyártható. Csak a természetes parafa zárja be a tejút pezsgőfajtákat, és a szupermarketekben értékesített olcsó fajtákat tökéletesen tárolják műanyag alapanyagban, amelyet hagyományos dróthálóval és fényes fóliával erősítenek a szépség érdekében.

A makacs parafa titkai

A parafa kihúzása elég egyszerű, ennek többféle módja van:

  1. Klasszikus, amelyben óvatosan, nyomás hatására könnyed popsal becsúszik a tenyerébe;
  2. Hussarsky, ahol a nyakát éles késsel vagy karddal levágják;
  3. Varázslatos, hangos hanggal és bőséges habforrással.

A fő feladat az, hogy megakadályozzák a parafa hirtelen távozását és az értékes buborékok elvesztését, az ünnepi megjelenés és az egyedi íz biztosítása érdekében. De ha eltört és nem hajlandó elhagyni a palack nyakát, akkor az egyik trükköt alkalmazni kell.

  1. Könnyen rázza meg a palackot, és hirtelen megnövekedett gázmennyiség hatására a forgács önmagában kifolyik.
  2. Szerelje le a leszakadt részét dugóhúzóval.
  3. Csavarjon be egy hosszú csavart a parafaba, húzza ki fogóval.
  4. Teljesen törje össze, és darabonként távolítsa el.
  5. Alkalmazza a huszár módszert és vágja le a nyakával.

A parafa eltávolítása után lehetővé kell tenni, hogy a hab és az ital részei kiürüljenek a palackból, elmosva a kis töredékeket és üvegtöredékeket.

Nyissa meg a pezsgőt veszteség nélkül

Minden borfajtához ajánlott egy bizonyos hőmérsékletre hűteni.Ilyen körülmények között az íz a lehető legnagyobb mértékben feltárul. Pezsgő esetén az optimális érték 7-12 fok. Ebben az esetben a parafa kissé szűkül és könnyen kijön a huzal rögzítésének eltávolítása után. Ebben az esetben a palackot kissé ferdén tartják. A kezek lecsúszásának megakadályozása érdekében tekerje le a nyakát szalvétával.

Egy üveg rázása erősen visszatartott, ha nincs célja szökőkútvá változtatni.

A kiszolgálás és az asztal beállítása

Az íratlan hagyományok szerint az, aki kinyitotta, önti az italt. A palack átadása egy másiknak rossz formának tekinthető. A pezsgőspoharak meghosszabbított, szűkített vagy kiszélesített élűek, a magas lábon. Így az aromát teljesebben felfedik.

A pezsgő típusát a cukortartalom határozza meg, és lehet száraz, félédes, desszertes, édes. Típustól függően ételeket készítenek. Kiváló kombináció a szárításhoz az osztriga, a kaviár, a húsdarabok, a vörös hal. A félédes ételekhez vadhús, madárfilé, gyümölcs, desszert alkalmas. A szabály nagyon egyszerű: minél édesebb az ital, annál semlegesebb a termék íze.

Ha az ünnepi ünnep után pezsgő marad, akkor a palackot ismét bezárhatja egy dugóval, kissé vágja le, vagy dugja be a nyakát szalvétával, és tegye hűtőszekrénybe. 2 napon belül felhasználható. Ha a palackot egy meleg szobában egy asztalon töltötte az éjszakát, és nem volt lezárva, akkor jobb, ha nem kockáztatja az egészségét, és tartalmát öntse ki. Sőt, az íz visszavonhatatlanul el fog veszni, mivel benne már nem vannak buborékok.

Videó: hogyan lehet megnyitni pezsgőt

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások