Hogyan fehérek egy fehér pólót otthon

A szekrény szinte mindenkinek van fehér pólója. Hatást és stílust ad a tulajdonosának. De van egy nagyon kellemetlen tulajdonsága. Idővel a világos póló szürkévé válik, foltok jelennek meg. Hogyan fehéríthetjük meg a fehér pólót az anyag károsítása nélkül? Mit kell használni otthon? Erről beszélünk.

Hogyan fehérek egy fehér pólót

Otthoni jogorvoslatok

A népi bölcsesség nagy hatalom. Meg fogja találni a kilátást a látszólag nehéz helyzetből. És mi lehet bonyolultabb, mint egy szürke fehér póló? Csak egy fehér póló, sárga foltokkal. Kiderül, hogy sokféle módon lehet visszatérni egy csillogó fehérséget az ingbe. Fontolja meg a leghíresebb és megfizethetőbb.

forrás
10 liter tiszta vizet öntenek egy zománcozott vödörbe. Adjunk hozzá 0,5 kg szódabikarbóna és 3 fehérség sapka. Jól keverje meg, szűrje. Ezután kapcsolja be a tűzt, és forralja fel a folyadékot. Merítsen bele egy pólót, és "forraljon" egy bizonyos ideig. Időről időre meg kell nézni az anyagot. Amint világossá válik, a forrást leállítják. Ezután a dolgot, mint általában, lemossák.

Cons. Erős klór illata szövetből mosás után is. A módszer gyakori használatával a póló hamarosan elszakadt ruhává válik.

Citromsav
A száraz kristályokat sima tiszta vízzel keverjük, amíg vastag iszap képződik. A kapott pasztát alkalmazzák a problémás területeken, hagyják egy ideig. Ezután mossuk. Citromsav helyett használhat friss citromlevet vízzel, vagy akár víz és ecet keverékével. Ebben az esetben a pólót egyszerűen átitatják a kapott folyadékban.

Kálium-permanganát
Tiszta vizet és forrásban lévő vizet öntsünk egy nagy medencébe (legalább 8 liter). Adjon hozzá annyi kálium-permanganátot, hogy közepes intenzitással rózsaszínű legyen.

Tanács. Ügyeljen arra, hogy a kálium-permanganát kristályok teljesen feloldódjanak. Ellenkező esetben a fehérítés helyett barnás foltok nem jelennek meg az anyagon.

Most kb. 180–210 g mosóport kell hozzáadnia a vízhez, és újra alaposan össze kell keverni a folyadékot. Ne félj egy érthetetlen színtől a medencében. Így kell lennie. A keverés után pólót helyezünk a kapott keverékbe. Fedjük le fedéllel vagy vastag fóliával. Hagyja teljesen lehűlni.

Csak az ing alapos öblítése és szárítása marad.

Cons. A kálium-permanganátot nem könnyű megtalálni gyógyszertárakban. Pontosabban, ő egyszerűen nincs ott. Felfedjük egy titkot: kristályok néha megtalálhatók a kertészeti üzletekben.

Tanács. Ne tegye fehér tárgyakat nyitott napfény alatt száradni. Ebből az anyag észrevehetően sárga színű lehet. És ilyen fehéríteni szinte lehetetlen.

Hidrogén-peroxid
3% -os injekciós üveg szükséges. 1,5 teáskanál A peroxidokat jól keverjük 10 liter tiszta vízbe. Adjunk hozzá 1,5 evőkanálot. l. rendes szódabikarbóna. Keverjük össze ismét. Most átitathatja a pólót a kapott folyadékban. Körülbelül 30-40 perc. Több idő tönkreteheti a szövetet. Ezután öblítse le és csodálja meg az ing fehérségét.

Cons. A módszer nem alkalmas túl gyakori felhasználásra, mert károsítja az anyag szálait. Egy „szép” nap vehető ki a medencéből, és teljesen viselhetetlen. És még egy dolog. A módszerek nem alkalmasak mindenféle textíliára. Legjobban természetes anyagokon dolgoznak. A szintetikus általában nem képes ellenállni az ilyen kivégzéseknek.

Tanács. Ha nem sikerült a kívánt koncentrációjú hidrogén-peroxidot megtalálni, akkor inkább hidroperit tablettát lehet vásárolni. Teljesen mindenütt vannak.

Mosószappan
Ideális, ha 72% -os koncentrációval rendelkezik. Egy standard méretű rúd felét reszeljük, 200 ml ammóniát adunk hozzá.Öntsünk egy kevés vizet, hogy a keveréket szűk habba keverjük. Ezután ezt a habot alkalmazzák a problémás területeken (hónalj és nyak területén). Jól dörzsölje és hagyja körülbelül 3-4 órán át.

Ezután a pólót a szokásos módon mossuk. Mellesleg, ha még egy kis megoldást tesz, akkor teljesen belemerülhet a pólóba. Akkor a hatás még jobb lesz.

Cons. Kellemetlen ammónia szaga a folyamat során. Mosás és szárítás után teljesen eltűnik.

Tanács. Mosószappan helyett Antipyatin szappant is használhat. A vélemények szerint ez nem rosszabb.

Varázslatos keverék
Egy pohár nátrium-kloridot, egy evőkanál ammóniát, egy marék mosóport és 2,5 evőkanálot adunk 10 liter normál vízhez (hőmérséklet nem haladhatja meg a + 50 ° C-ot). l. hidrogén-peroxid. Keverje jól össze, és merítse a pólót a kapott folyadékba kb. 25-30 percig. Ezután öblítse le és szárítsa meg.

Nincs szükség további mosásra. A vélemények szerint ez a módszer tökéletes a természetes szövetekhez. Fehérítették őket közvetlenül a szemünk előtt.

Cons. Ez az opció szintetikus és szintetikus szálakkal kiegészített szövetekhez teljesen alkalmatlan.

Bórsav
8 liter tiszta vízhez 4 evőkanál szükséges. l. por domb nélkül. A folyadékot alaposan keverjük. Ezután tegyen bele egy fehér pólót, hogy a víz teljesen fedezze az anyagot. Hagyja ázni, rendszeresen ellenőrizze az anyagot. Amint a látható hatás megnyilvánul, az anyag eltávolítható az oldatból és mosható.

Cons. Keresse meg a bórsavat.

kék
Bármely alkalmas tartályban halványsárga színű kék ​​oldatot indukálunk. Fehér pólót hagynak benne 2–2,5 órán át. Ezután öblítés nélkül nyomja meg és szárítsa meg.

Cons. Ez a módszer nem fehéri a pólót, hanem csak fehérségét hozza létre. A következő normál mosás után a póló ismét szürkévé vagy sárgává válik.

Ipari létesítmények

Egyes háziasszonyok nem zavarják az áztatást vagy a forralást. A másik irányba mennek. Szerezzen be egy speciális fehérítőszert és menjen. Manapság az iparág széles választékot kínál a fehérítők széles skálájához. Lehet por vagy folyadék. Itt nem fogjuk felsorolni a nevüket, hogy ne hirdetjenek. Csak adjon néhány hasznos használati tippet:

Hogyan kell fehéríteni egy fehér pólót ipari termékekkel

  1. Mindig használat előtt (lehetőleg vásárlás előtt) olvassa el a csomagoláson található utasításokat. Végül is az univerzális fehérítők nem léteznek. Ezért a választást a szövet pólók típusa határozza meg.
  2. Ne növelje a termék koncentrációját vagy felhasználásának idejét. Egy ilyen technika nem hoz pozitív eredményt. De könnyen elronthatja még a legdrágább és kiváló minőségű dolgokat is.
  3. Néhány folyadékot használnak a vízvezeték-tisztításhoz, a szövet fehérítéséhez. Nem kétséges, hogy a hatás elképesztő. De nem szabad elfelejteni az ilyen termékekben található klórt. Tökéletesen elront minden anyagot, még a legmagasabb minőségű anyagot is.
  4. Soha ne keverje össze az ipari fehérítõt és az otthoni orvosságot. Ennek eredményeként ellenőrizetlen kémiai reakció léphet fel halálos mérgező füstök kibocsátásával.
  5. Ne öntsön és szórjon ipari terméket közvetlenül a pólóra. A szövet szálai egyszerűen nem tudnak ellenállni egy ilyen kémiai terhelésnek. Bármely fehérítőt csak oldatban szabad felhasználni.

Ezen ajánlások betartásával hosszú ideig tökéletes állapotban tarthatja a fehér dolgokat. By the way, az ipari fehérítők optikai és oxigéntartalmúak. A második drágább, de nagyon jó cselekedetű, ha szigorúan követi az utasításokat. Ideális fehér pólókhoz mintás vagy színes szövettel.

Az elsők gyakorlatilag nem fehérítenek. De olcsóbbak és tökéletesen frissítik a fehér pólókat, amelyeknek még nem volt idejük radikálisan sárga vagy szürke színűvé válni. Erősen mosott ingeken ezek a termékek már nem működnek. A színes bevonat vagy a minta nagymértékben elszíneződhet vagy akár károsodhat is.

Néhány javaslat

Ha egy fehér póló mosásakor mindig kis mennyiségű fehérítőt ad hozzá, az elem hosszú ideig csillogó fehérséggel fogja örömet okozni a tulajdonosnak.

A fehér színű pólókat nem lehet mosni a mosógépben. Hol garantálható, hogy az anyag nem fakul? Az ilyen dolgokat csak kézzel kell mosni.

Tisztítás előtt a fehér pólót mossuk és alaposan szárítsuk meg. Ha egy nedves tárgyat bedug a szekrénybe, penész jelenhet meg. Illata meglehetősen könnyen eltávolítható, ám szinte lehetetlen eltávolítani a foltokat a penészből.

Mellesleg, annak érdekében, hogy a póló fehérségét a lehető leghosszabb ideig megőrizze, gondosan válassza ki dezodorját. Például egy izzadásgátló anyag, amely alumíniumot tartalmaz, miután az izzadsággal reagált, visszavonhatatlan sárga foltokat hagy. Nem lehet megtakarítani egy ilyen pólót.

A természetes szövetek legjobban forrásban lévő vízben vagy nagyon forró vízben fehéríthetők. A szintetikus anyagokat legfeljebb + 40 ° C hőmérsékleten kell fehéríteni. Ennek célja a textúra deformációjának és a dolgok tartós károsodásának elkerülése.

Bármely módszer használatakor fontos, hogy a helyiséget (konyha vagy fürdőszoba) alaposan szellőzzék. A tény az, hogy a legtöbb fehérítőszer agresszív füstöket bocsát ki, amelyek könnyen megéghetik a légzőrendszer vagy a szem nyálkahártyáját. A biztonságnak elsősorban a biztonságnak kell lennie. És csak akkor - megmentve a pólót.

Ha valamelyik otthoni jogorvoslati módszert választották a pólók fehéredésére, akkor a legjobb hatás érdekében az oldatot rendszeresen keverjük. Tehát a szövet alaposan telített az oldattal, és az eredmény meghaladja az összes várakozást.

A fehérítő előkészítése előtt tanácsos meglágyítani a vizet. Ezt meg lehet tenni ecettel vagy citromsavval. Ezt az eljárást úgy hajtják végre, hogy a keménység nem üleped fel a szövet szálain, szürke vagy sárgás árnyalatot adva.

Hogyan fehérek egy fehér pólót? Kiderül, nagyon egyszerű. Csak türelmesnek kell lennie, és időt kell töltenie. Akkor az ing ismét káprázatos fehérséggel ragyog.

Videó: hogyan fehérítheti fehér dolgokat

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások