Hogyan lehet megtanulni pozitív gondolkodást: 9 módszer

A negatív gondolkodású emberek nagyobb valószínűséggel buknak meg, mint azok, akik pozitívan gondolkodnak. A ragyogó elme vonzza a sikert, a vidám ember gyakran kap kedvezményes együttműködési és jó hírt. Az optimista növekedéséhez nagy erőfeszítéseket kell tennie, amelyek a napi kemény munkában nyilvánulnak meg.

Hogyan lehet megtanulni pozitív gondolkodást

1. lépés. Kezdje a napló vezetését

Szerezzen egy gyönyörű jegyzetfüzetet, írjon le mindent, ami naponta történik. Egy ilyen lépés segít nyomon követni a negatív gondolatok trendjét és megtalálni forrásaikat. Javítsa meg saját pozitív vagy negatív érzéseket okozó érzéseit.

Nem szükséges naplót tartani papír formában, a modern eszközöket olyan jegyzettömbökkel látják el, amelyekben van egy formázási funkció. Miután meghatározta az ügy lényegét, szánjon 20 percet az adatok elemzésére. Írj pozitív gondolatokat az első oszlopba, negatív gondolatokat a másodikba. Próbáld lefordítani a negatív energiát pozitívvá.

Például bizonytalannak érzi magát új pozíciójában, mert elbocsátottak az előző munkahelyéről. Itt következik az állandó önkritika: „vesztes vagyok”, „nem tudom megtenni” stb., Próbálkozzon szélesebb körben gondolkodni. A változás mindig jó, talán ebben a munkában előmozdítják Önt. Törekedjen rá, fejlessze a bizalmat és állítson fel nagy célokat.

2. lépés. Küzdelem a negatív gondolatok ellen

Az emberek évek óta a saját világában élnek negatív energiával, és ez nem normális. Az embernek meg kell élveznie az örömöt, hinni a jóban. Ha ebbe a kategóriába tartozik, fordítsa meg az életét.

Amikor a negatív gondolatok ismét meglátogatják az elmét, gondolkodjunk azon, hogy igazak-e? Bármely helyzetben maradjon objektív, ne védje meg a negatív gondolatokat. Hogyan reagálna, ha egy kívülálló hangosan szólná a gondolatait? Küzdelem a negatív ellen, keressen rá megcáfolást.

3. lépés. Válassza ki a megfelelő környezetet

Nem számít, mennyire jó barátok, elhúzhatnak téged a mélységbe. Értékelje meg saját környezetét: vannak olyan emberek, akik állandóan elbomlanak és szomorúságot okoznak? Ha igen, akkor minimalizálja a kommunikációt. Ha az ismerősök nem hisznek a saját sikerében, és ilyen gondolatokra ösztönöznek téged, amikor azt állítják, hogy semmi sem fog sikerülni, add fel őket.

Válassza ki a megfelelő környezetet

Azokban az esetekben, amikor nem lehet abbahagyni az ilyen személyiségekkel folytatott kommunikációt, tanulj meg távolodni a témától. A következő beszélgetés során a beszélgetőpartner ismét panaszkodik az életről: „nincs pénz”, „feleség haszontalan”? Váltás másik témára, vagy próbálja meg a lehető leghamarabb befejezni a beszélgetést.

Válassza ki a környezetet helyesen, vonja be a sikeres embereket, akik sokat értek el és tudják, hogy milyen nehéz lehet a sikerhez vezető út. Legyőzték a negatív értéket, estek, de találták az erőt, hogy felkeljenek. Vegyünk példát ilyen személyekről, akik képesek alapvetően megváltoztatni a világ elképzelését. Próbálja meg tölteni a szabadidő nagy részét „hasznos” ismerősökkel, kövesse gondolkodásmódjukat és logikus következtetéseiket.

4. lépés. Távolítsuk el a bosszantó tényezőket

A modern világban számos tényező provokálja a negativitást, legyen az világító, idegesítő szalagok, kemény zene, hülye filmek és természetesen az emberek. Távolítson el mindent, ami mérges lesz. A Rock inkább a klubzenét részesíti előnyben, a hülye komédiákat helyettesíti akciófilmekkel vagy dallamokkal. Minimalizálja a képmutatókkal való kommunikációt.Töltsön több időt könyvek olvasására, nyugtató zene hallgatására és a meditáció technikájának elsajátítására. Van egy sor motivációs irodalom és filmtörténet, amelyek fellépési vágyat és magasság elérését idézik elő. Összpontosítson rájuk.

5. lépés. Hidd el a sikerben

Ne nézzen meg mindenben egy teljes katasztrófát, ne félj másképp gondolkodni. Ha elmúlt a munka miatt, ez nem azt jelenti, hogy elbocsátanak. A helyzetet reálisan értékelje, ne súlyosbítsa a helyzetet. Az ilyen gondolkodás folyamatosan pánikba helyezi az embert, megjelenik a szorongás érzése és elveszik a hit a sikerébe.

Hidd el a sikerben

Minden pánik gondolatánál vegyen lélegzetet, és gondolkozzon fel a lehetséges eredményekre ebben a helyzetben. Igen, késik, a főnök bírságot írhat vagy elveszíthet bónuszt, ha a helyzetet rendszeresen megismételik. Ne adjon olajat a tűzhez, mert megmentette a munkát, tehát minden rendben.

6. lépés. Ne légy kategorikus

A kategoritás a bizonytalan emberekre jellemző. Tévesen úgy vélik, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie, vagy pedig egyáltalán nem. Ez magában foglalja a fekete-fehér kénytelen elválasztását, közbenső szürke fázis nélkül. Az ilyen gondolkodást "polarizációnak" nevezzük, amelynek eredményeként az ember depresszióssá válik annak a ténynek köszönhetően, hogy nem tudja az ügyet ideálhoz vezetni. A fehér szín elérése helyett álljon meg világosszürkenél.

Például házat szeretne építeni vagy javítást végezni egy lakásban. Véleménye szerint a háznak nagy ablakokkal, drága olasz bútorokkal és kiváló minőségű evőeszközökkel kell rendelkeznie. Amikor elkezdi végrehajtani, megérti, hogy nincs elegendő pénz az olaszországi bútorok számára, és a 300 dolláros bankjegy sem hihető. Mindez kétségbeesést eredményez, mert az ideális tervek azonnal eltűntek.

Ahelyett, hogy ideges lenne, szerezzen evőeszközöket egy kevésbé ismert társaságtól, amelynek minősége nem rosszabb. Vásároljon nem egy olasz, hanem egy orosz kanapét. Ez lesz a közbenső (szürke) fázis. Idővel meg fogod érteni, hogy nem mindig lehetséges 10-ből 10-et elérni, néha elegendő a 8-9-es pontszám.

7. lépés. Légy kreatív

A kreatív embereket a fejükbe merítik a tevékenységbe, egy bizonyos pillanatban csak arra koncentrálnak, amit csinálnak. Ezért nehézségek a munkahelyen, veszekedések a családban, pénzhiány - mindez az út mentén megy végbe. Még egy olyan személy, aki matematikus a csontvelő számára, kreatív vonásokkal rendelkezik. Engedje szabadon a lehetőségeket, esetleg jól rajzol, vagy képes javítani és helyreállítani az autókat. Nagyon sok lehetőség van, a lényeg az, hogy megtaláld magad.

Légy kreatív

Iratkozzon fel varrás, faragás, kézműves, kerámia tanfolyamokra, vagy kezdjen el tanulni egy ritka idegen nyelvet (kínai, japán). Ne légy olyan, mint mindenki más, légy egyéni. Ha nem akarja részt venni a speciális körökben, akkor próbálja meg felfedezni magát egyedül audio- és videoklipek segítségével.

8. lépés. Ne hibáztasd magad

Ne hibáztassa magát minden halandó bűn miatt. Ez a viselkedés az emberekre jellemző, akik mások véleményétől nagymértékben függnek. A barátja elhaladt, és nem mosolygott? Talán ma nem az ő napja. Próbáljon meg nem lógni azon, amit az emberek gondolnak. Leginkább mindannyian gosszpersziók és irigy emberek, akik sokat beszélnek a hátuk mögött.

Érdemes alaposabban megvizsgálni a rokonokkal és a barátokkal folytatott kommunikációt. Ha nem próbálnak téged hibáztatni, tanulj meg harcolni. Egy barátom segítséget kért a költöztetéshez, de Ön személyes okokból megtagadta? Megvádolta önzetét és mások elhanyagolását?

Ne rohanj pánikba. Ne feledje, hányszor segített neki szó nélkül. Valószínűleg az a személy kezdett magától értetődőnek venni a segítséget, így nem számított a megtagadásra. Tanulja meg nemet mondani, ha a hívás ellentétes az Ön kívánságaival.

9. lépés. Érdekes életet él

Ha állandóan otthon ül, kicsit kommunikál vidám emberekkel, nem sportol, és nem utazik, akkor a negatív gondolatok önkéntelenül kezdenek elkezdeni. Távolulniuk kell a látókörüktől.

Szerezzen egy edzőteremben tagságot, vagy vásároljon egy ugrókötél, hogy a sport segítségével ki tudja dobni a negatív érzelmeket. Csatlakozzon a medencéhez, vagy válasszon egy megfelelő tánc irányt.

Próbáljon többet utazni, nincs szükség drága túrák vásárlására, elegendő kirándulásra a városból a hétvégére.

Keressen egy olyan hobbiot, amely elfoglalja az összes gondolatát, anyagi szempontból fejlődik és lelkileg gazdagítja magát. Vegyen részt mindenféle szórakoztató rendezvényen, legyen az kiállítás, kedvenc művészete koncertje vagy történelmi múzeum.

A pozitív gondolkodás elindításához naponta magára kell dolgoznia. Vegyen naplót, írja le benne gondolatait és tetteit. Csatlakozzon a sporthoz, tekintse át a környéket. Felfedje le a kreatív „én” -t, hagyja abba a kritikát, és ne szívbe vegye a vádakat.

Videó: hogyan kell pozitívan gondolkodni

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások