Hogyan tanítsuk meg a gyermeket egy bili útján?

Valószínűleg az egyik leggyakoribb kérdés, amelyet az új anyák, különösen a tapasztalatlanok, feltenek, az, hogyan tanítsák meg a gyermeket bilira. Még ha úgy tűnik is, hogy ez a folyamat nem okoz problémát, ez nem mindig van így, néha sok időbe telik, ami miatt a szülők aggódhatnak és felzaklathatnak. Annak érdekében, hogy a baba megértse, mit akar tőle, tudnia kell az anyák és apák gyakran elkövetett hibáit, amelyeket el kell kerülni, hogy a bili edzés gyors és sikeres legyen.

Hogyan tanítsuk meg a gyermeket egy bili útján?

Melyik korban a legjobb tanítani a gyermeket bilira?

Első alkalommal 7-8 hónapos korában bevezetheti a csecsemőt ezzel a fontos tulajdonsággal. Természetesen nem számíthat arra, hogy azonnal megérti, mire számítanak tőle, és bankot kér. De a gyakorlat azt mutatja, hogy minél hamarabb megszabadul a csecsemő a pelenkákról, annál gyorsabban megy végbe a tanulás. Ebben a korban a gyermek elkezdi megismerni saját testét, nemi szerveit, és fokozatosan megérti, miért van rá szükség.

Ebben az időszakban egyszerűen el kell végeznie egy új téma fokozatos bevezetését a baba mindennapi életébe. Kérd meg, hogy nézze meg, érintse meg, majd, ha akar, üljön egy kicsit rá.

Fontos pont! A gyermeket nem erõteljesen tarthatja a potján, amíg a WC-be nem megy. Ily módon csak ellentétes hatást lehet elérni - a baba sokáig elveszíti a vágyát, hogy még a tárgy közelében is legyen, ami annyi kellemetlen érzetet adott neki.

A javasolt életkor 18–24 hónap, amikor a gyermeket megtanítják a poton járni. Egy ilyen elég hosszú időintervallum annak a ténynek köszönhető, hogy minden gyermeknek van pszichológiai és fizikai fejlődésének egyedi jellemzői.

Általános szabály, hogy az anyák jól ismerik gyermekét, és képesek meghatározni azt az optimális időpontot, amikor bemutathatják őt a bili számára. A következő pontok fogják mondani neki, hogy eljött ez az idő:

 1. A baba jól tartja a lábát, és magabiztosan legalább egy kicsit sétál.
 2. Könnyen lehajolhat, ülhet le álló helyzetből, és emel le valamit a padlóról.
 3. Jól megérti, hogy elmondják neki, amit anyja követel vagy magyaráz.
 4. Képes kifejezni saját vágyait.
 5. Kényelmetlen érzéseket tapasztal a nedves alsónadrág miatt, és kéri, hogy cserélje ki ruháját.
 6. Két-három órán keresztül ébren marad, miközben ébren van.

Ebben a helyzetben a csecsemő megkezdi a teljes hólyag vagy belek érzésének mérését, a nedvesség és a kellemetlenség érzésével. Anya ebben az időszakban csak nyugodtan és zavartan magyarázhatja, hogy a fazék használata sokkal kényelmesebb, mint a nedves dolgokon járás. Ebben az esetben kínálhat neki egy kis ülést egy új témán. Ha a csecsemő nem azonnal értette meg, mit kell tennie, és az eredmény nem látható, ne dühös vagy, esküdj rá. Türelmesnek kell lenned, fokozatosan mindent megtanul.

A serpenyő megismerésének felgyorsítása érdekében morzsákat gyakrabban kell rá ültetni (amikor evett, felébredt, sétából visszatért stb.). Egy idő után a gyermek megérti, hogy sokkal kényelmesebb séta a bilión.

Melyik edényt vásárolni?

A gyermekek számára kínált üzletekben a lehető legszélesebb edények kerülnek bemutatásra, bármilyen korú morzsára szánva. Különbségeik vannak a színekben, az anyagban és az alakban. Ez utóbbi, egyébként, az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a pot kiválasztásakor.

Lányok számára jobb, ha kör alakú edényt vásárol, fiúknak - ovális formában.Valójában a különféle nemű gyermekek esetében a test anatómiai felépítése eltérő. Ezen túlmenően, amikor egy fiú számára attribútumot vásárol, akkor előnyben kell részesítenie egy olyan modellt, amelynek előlapja párkányú.

Ezen felül van néhány további szabály a csecsemőkanna kiválasztására:

 1. Nagyon nem kívánatos, hogy az anyag hideg legyen. A gyerek kényelmetlen lesz, és az új témákkal való ismerkedés azonnal kudarcot jelent. Az anya keze, pelenka, pelenka után, amelyekben a baba nagyon meleg volt, nagyon kellemetlen lesz neki, ha valami hideggel érintkezik. Ezért jobb, ha nem vásárol kerámia- és vasmintákat, hanem válasszon műanyag edényt.
 2. A kényelem szintén fontos szempont ilyen kényes ügyben. Szerencsére most már sokféle modell megtalálható, amelyek között minden bizonnyal lesz egy anatómiai tulajdonságoknak megfelelő edény, hogy a morzsának kényelmes legyen rajta.
 3. A fenntarthatóság a jó csecsemő másik jele. Ha instabil, minden hirtelen mozgás ahhoz vezethet, hogy a csecsemő megfordul vele, és valószínűleg nem akarja sokáig ülni rajta.
 4. Azoknak, akik gyakran utaznak hosszú utakon, figyelniük kell az edényekre, amelyek eltávolítható fedéllel vannak ellátva.
 5. Nem ajánlott olyan modelleket vásárolni, amelyeknek különféle fény- és zenehatása van. A gyermek nem a rendeltetésszerűen, hanem játékként fogja használni az ilyen edényt.
 6. Ha a edény hátulja van, sokkal kényelmesebb, ha a csecsemő ül rajta.

Hogyan tanítsuk meg a gyermeket egy bili útján?

A csecsemőt a bili hozzászokása során nagyon türelmesnek kell lennie, és fel kell készülnie arra, hogy semmi sem fog azonnal működni, és a jövőben előfordulhatnak "hibák". Néhány egyszerű javaslat követése megkönnyíti és gyorsabbá teszi a folyamatot:

Hogyan tanítsuk meg a gyermeket egy bili útján?

 1. Nem kell kitartónak lennie, amikor a gyermeket először beadja a fazékba, ez csak a gyermekét megijeszti, mert a téma új, szokatlan és érthetetlen számára. Ennek a tulajdonságnak a célját el kell magyarázni neki, milyen előnyei vannak (például, hogy a nadrág száraz marad). Először is jobb, ha rátesz valamiféle játékot. Ha a morzsáknak idősebb testvére van, akkor nagyszerű példává válhatnak számára. Ha a gyermek főleg pelenkákban tölti az időt, akkor ezeket el kell hagynia.
 2. A gyermeknek ismernie kell saját testét. Amikor megérti, hogy miért szükségesek a nemi szervek, könnyebb lesz neki megmagyarázni, hogy szennyezett és nedves helyzetben van nagyon kényelmetlen, és ennek elkerülése érdekében el kell mennie a biliba. Bár egyes gyermekek maguk gondolkodnak erről.
 3. Ha a csecsemő „megbirkózott a feladattal”, dicsérni kell őt, örülni fog, és újra meg akarja tenni. Ha még mindig nem sikerül, ne zavarja és szidja a babát. Csak finoman kell emlékeztetni arra, hogy tiszta állapotban kell tartani a bankot.
 4. Fontos, hogy a gyermek jól tudja, hol van az edény, és nyugodtan eljuthat hozzá, amikor szüksége van rá. A potot a baba szobájába kell helyezni, egy szokatlan tárgy biztosan felkelti érdeklődését, fokozatosan hozzászokik. Ezután röviden leülhet a morzsákat a bankoton.
 5. Ügyeljen arra, hogy világosan magyarázza el a gyermeknek, miért van szükség erre a tárgyra, és felajánlja, hogy étkezés vagy alvás után vegye oda.
 6. Az anyukák általában észreveszik, amikor a csecsemő WC-t akar használni. Ebben az időben, és szükséges a gyermeket egy fazékba ültetni. Az idő múlásával ő maga meg fogja érteni és leül, vagy kérni ülteti őt.

A félelem okai: mit kell tenni?

Néha a gyerek nagyon fél a bankotól. Számos oka van annak, hogy ez a reakció lehetséges:

 1. Egyes szülők kifejezik elégedetlenségüket azzal, hogy a piszkos bugyik sikoltoznak, és néha felcsapnak. Az ilyen negatív érzelmek ahhoz a tényhez vezetnek, hogy a jövőben a csecsemő nem akarja kapcsolatba lépni az edénybe.
 2. Az attribútum első megismerése sikertelen volt.Előfordul, hogy az edény egyszerűen nem vonzott a gyermeket, hideg volt vagy kellemetlen volt. Ebben az esetben ideiglenesen távolítsa el. Ezután kezdje el újra bevezetni, vagy vásároljon egy új, kényelmesebb edényt.
 3. A csecsemő csecsemőjének veszekedése gyakran annak a következménye, hogy a csecsemő nem ébredt fel teljesen, amikor rá ült. És a gyermekek nem túl kellemes érzései nagyon hosszú időre emlékezetbe kerülnek.
 4. A baba valószínűleg megijedt a váratlan hangoktól, vagy a poton ülve leesett, és keményen ütött.
 5. A gyermek félelme a „WC-vel” kapcsolatban annak oka lehet, hogy székrekedéstől szenved. Ez akkor is problémát jelent, ha a csecsemő már megszokta a biliot, és egy ideig sikeresen sétált rajta, az ahhoz vezethet, hogy a gyermek félni fog tőle, mert a bélmozgás erõs fájdalmat okoz neki.

Mikor kell elhalasztani a bili edzést?

Bizonyos helyzetekben ajánlott elhalasztani a csecsemő olyan fontos tulajdonságainak bemutatását, mint a pot. Néha jobb, ha vár egy kicsit, akkor a folyamat sikeres lesz.

Például tanácsos néhány hónapra elhalasztani az ismerősöket, ha a gyermek a csecsemőre helyezéskor felbukkan, nagyon ideges lesz, sírni és sikítani. Ha ugyanakkor arra kényszeríti őt, hogy menjen el a potba, akkor hosszú ideig elriaszthatja a vágyát, hogy közel legyen.

Ha a csecsemő beteg, és nem érzi jól magát, akkor ne próbálja meg újszerű tanítani. Az ilyen kísérletek nem hoznak pozitív eredményt.

A fazék megismerése nem lesz sikeres, ha globális változásokat terveznek a morzsák életében - költözés, testvér vagy nővér születése, vagy egy családban hektikus légkör.

Ha a csecsemő napközben csak megtanulta járni a bankot, ne próbálja meg azonnal megtanítani, hogy éjjel ugyanezt tegye. Ha a nappali sikereket szilárdan rögzítik, akkor el lehet indítani, éjjel felébresztik, hogy megy a biliba.

Videó: hogyan kell tanítani a gyermeket bilira

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások