Hogyan lehet megszabadulni a régi tapéta a falon

Újrafestés előtt feltétlenül tisztítsa meg a régi tapéta falait. Ezt a folyamatot sokan fárasztónak tekintik, mert nem ismerik azokat a titkokat, amelyek lehetővé teszik a régi háttérképek gyors eltávolítását. Ez az oka annak, hogy néhány ember inkább nem zavarja és ragasztja az új háttérképet a régi vászon tetejére. Teljesen lehetetlen ezt megtenni, mert a fal felülete egyenetlen lesz, valamint az új festmények bármikor leeshetnek a régi háttérképpel együtt.

Hogyan lehet megszabadulni a régi háttérképektől

Háttérképek típusai

Sokféle háttérkép létezik, mindegyiket különféle módon kell eltávolítani. Éppen ezért, mielőtt megszabadulna a régi háttérképektől, el kell döntenie a megjelenésről. Vegye figyelembe a legnépszerűbbet:

Papírt. Az ilyen típusú tapéta már nagyon régóta ismert, vastag papírból készül. Különböző textúrájúak lehetnek.

Vinyl. A nedvességállóság szempontjából legmegfelelőbb, a folyosón és a konyhában. Kétrétegűek, az alap lehet papír és nemszőtt anyag, és tetején habosított vinilréteget alkalmaznak.

Textil. Drágának tűnnek, a felső réteg szövet, és alapként papír, vastag szövet vagy más anyag használható.

Gyapjú. Kétrétegű, cellulóz anyagból készültek, a felső réteget polimer bevonattal borítják.

Hogyan lehet gyorsan eltávolítani a háttérképet a falról

A háttérképtől való megszabadulás univerzális módja az anyag előzetes megnedvesítése és eltávolítása. De a víz használata előtt elő kell készítenie a szobát. A helyiségben mindenképpen ki kell kapcsolni az áramot, hogy elkerülhető legyen az áramkör. A legjobb, ha a kapcsolókat és az aljzatokat szalaggal, lehetőleg maszkolószalaggal zárja le, amikor hámozik, az nem hagy nyomot. Helyezze a szobában egy műanyag fóliát, és ragasztja annak széleit az alaplapokra, hogy ne eláraszthassa a szomszédokat.

A tapétát szivaccsal nedvesítheti, ne öntsön túl sok vizet, ne kerüljön a padlóra. Óvatosan dolgozza fel a vászon minden részét meleg vízzel, lehetőleg forró vízzel, és várjon, amíg telítetlen lesz. Néhány perc múlva eltávolíthatja a háttérképet egy spatula segítségével.

Ha moshatóak, akkor a felső réteg vízálló, ebben az esetben törni kell. Megpróbálhatja eltávolítani, és ha nem működik, akkor vágja késpel több helyen, hogy a víz behatoljon az alapba. Miután telítettek, eltávolíthatja őket egy spatula segítségével.

Hogyan lehet megszabadulni a háttérképetől

Nehéz eltávolítani őket, mert törékenyek, darabolva kell őket darabolni. A fentebb leírt, vízzel végzett általános módszer mellett két további lehetőséget is megfontolunk, hogyan lehet megszabadulni a papír tapétától:

  1. Speciális folyadékok. Megoldást alkalmaznak a tapétara, amely mélyen behatol az anyagba, a tapétát impregnálja és eltávolítja. Hozzáadhat tapéta ragasztót, a kapott keveréket felvisszük az egész felületre, és amikor megszárad, a tapéta könnyen elhagyja.
  2. Gőzgenerátor. A tapéta eltávolítása előtt speciális gőzgenerátort kell használni, hőkezelés után a tapéta ragasztója elveszíti minden tulajdonságát, és a tapéta könnyen eltávolítható. Ez az eszköz kicserélhető egy nedves ruhával és egy hevített vasalóval.

Hogyan lehet eltávolítani a vinil tapétát a falról?

A vinil háttérképeket vízállónak tekintik, azaz moshatók. Kétrétegű, nem szőtt vagy papír alapot ragasztanak a falra, és az ilyen háttérképek felső rétege polivinil-kloridból áll. Az ilyen anyagból készült vászonnak van egy sajátossága, nem távolítható el teljesen.Elegendő a felső mosható réteget leszakítani, és az alapréteg megmaradhat, de feltéve, hogy biztonságosan ragasztott.

Háttérkép eltávolítása a falról

Ha szükség van az ilyen tapéta teljes eltávolítására, akkor először szakítsa le a felső réteget, és meleg vízzel nedvesítse meg az alapot, és tisztítsa meg spatuppal. Problémák merülhetnek fel, ha egy ilyen háttérképet vízben nem oldódó ragasztóra ragasztunk. Nagyon nehéz lesz eltávolítani őket. A vízhasznosítási módszer nem működik, mert még ha a papírréteg megduzzad is, a ragasztó maradványai továbbra is láthatóak lesznek a falon.

Ebben az esetben a mechanikus tisztítás elengedhetetlen. Először meg kell próbálnia a tapétát egy spatullel leszakítani, és a tapéta apró darabjait és a ragasztódarabokat darálóval kell eltávolítani. Ehelyett elektromos fúrót is használhat speciális fúvókával.

Nem szőtt háttérkép eltávolítása

A nem szőtt háttérkép kétrétegű. Az alsó réteg általában papírból vagy szövetből áll, a felső részét pedig polivinil borítja. Az előző verzióhoz hasonlóan ezen háttérképek felső rétege könnyen eltávolítható, de az alsó megmarad. Ha nem sérült és szorosan ragasztott, akkor új tapétát ragaszthat rá. Így jó eredményt érhet el, az új vászon egyenletesen és hibák nélkül ragaszkodik.

De ha továbbra is teljesen meg kell tisztítania a régi tapéta falát, akkor azokat vízzel eltávolíthatja. Először a fal teljes felületén vágásokat végeznek, majd a régi festményeket meleg vízzel megnedvesítik, és helyettesíthetőek alapozóval. Miután a háttérképet átitatta, spatula segítségével könnyen eltávolíthatja.

Ha az első alkalommal nem sikerült teljes mértékben eltávolítani a vászon egy részét, akkor a fennmaradó fragmentumokat ismét meg kell megnedvesíteni vízzel vagy egy oldattal, várjon, amíg felszívódik, majd egy spatullel lekaparja. A vízzel végzett módszer csak akkor használható, ha a falak nem szívják fel a nedvességet.

Hogyan lehet eltávolítani a háttérképet a gipszkartonról

A gipszkarton nem tolerálja a nedvességet, ezért nem bőségesen megnedvesítheti. Ha erősen szakítja le a háttérképet, akkor a gipszkarton is leeshet. Mi a teendő ebben az esetben? Íme néhány módszer a gipszkartonra ragasztott háttérkép megszabadulására.

  1. Megoldásokat. Különleges termékek állnak rendelkezésre, amelyek feloldják a ragasztót. Használhatja őket, és akkor nincs probléma a régi háttérkép eltávolításával a gipszkartonról.
  2. A háttérkép típusa. Meg kell értenie, hogy mi a tapéta ragasztva a gipszkartonra, ha nem szőtt vagy vinil, akkor nem lehet gond. Csak le kell tépnie a felső réteget, általában könnyen elhagyja, és új szöveteket lehet ragasztani az alaprészre, de csak akkor, ha szilárdan meg van ragasztva.
  3. Primer. Ha a háttérkép papírnak bizonyult, akkor látnia kell, mennyire biztonságosan ragasztják őket. Ha lehetetlen szárazon eltávolítani, meg lehet őrölni a régi vászonokat, várni, amíg telítettek lesznek, majd óvatosan eltávolítani őket spatula segítségével.
  4. Víz. Lehetetlen a gipszkarton nedvesítése, de megpróbálhatja megtisztítani a tapétát egy nedves ruhával, és ha nem moshatók, és amellett, hogy rosszul ragasztottak, azaz minden esély van rá, hogy megszabaduljanak tőlük.

Egy reménytelen lehetőség, ha a vinil tapétát PVA ragasztóval ragasztják a gipszkartonra. Ebben az esetben nagyon nehéz lesz letépni őket, könnyebb az egész elemet egyszerre cserélni, és nem szenvedni.

A fentiekből világossá válik, hogy ha ismer néhány trükköt, valamint a régi háttérképek megjelenését, sokkal könnyebben és gyorsabban megszabadulhat tőlük. Természetesen lehetetlen előre tudni, hogy megy a háttérkép eltávolítása, mivel ebben az üzletben bizonyos készségekre van szükség. De ahhoz, hogy az új háttérképek hosszú ideig életben maradjanak, óvatosan el kell távolítania a régieket, ebben a kérdésben nem a sebesség, hanem az elvégzett munka minősége számít.

Videó: hogyan lehet könnyen eltávolítani a régi háttérképet

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
220svet.ru
220svet.ru

Jó cikk!

wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások