Hogyan lehet megszabadulni a vízkő a fürdőszobában

A tiszta, csillogó fürdőszoba a ház kényelme, a háziasszony büszkesége, valamint a fontos higiéniai feltételek. A fürdő tisztán tartása azonban nem olyan egyszerű. Végül is a fürdőszoba a legnépszerűbb hely a házban. Minden családtag naponta többször használja. És a felületeken állandóan vannak vízfoltok, szappanfoltok, fogkrém részecskék. Idővel egy ilyen réteg vízkőré válik, amelyet meg kell semmisíteni.

Hogyan lehet megszabadulni a vízkő a fürdőszobában

Mi a vízkő?

A kád, a csempe, az üvegpolcok és a WC-tálca felületére eső víz megszárad és zavaros bevonatot eredményez. Ennek oka az, hogy a víz meglehetősen kemény, magnézium- és kalcium-sókat tartalmaz. Az ilyen plakkoktól csak azokkal az anyagokkal lehet megszabadulni, amelyek összetételében savakat tartalmaznak. Manapság a reklám a lúgos és szerves tisztítószerek széles választékát kínálja számunkra, amelyek azonnal eltávolítják a vízkőképződést. Ezek a termékek különféle formában kaphatók - por, spray, gél.

Hogyan kell használni a speciális mosószereket?

A hatékony eredmény eléréséhez a mosószer alkalmazásakor a megfelelő algoritmust kell követnie.

 1. Tisztítás előtt mindig viseljen kesztyűt. A legtöbb mosószer korrodálja a bőrt. Ha allergiás a mosó- és tisztítószerekre, maszkot is viselhet. Így a mérgező füstök nem jutnak a testébe.
 2. A teljes felszerelés után a kezelendő felületet és a szivacsot alaposan meg kell nedvesíteni.
 3. Vigyen fel mosószert. A spray-t közvetlenül arra a felületre lehet felvinni, ahonnan a mészkő eltávolítását tervezik. A gélt és a port közvetlenül a szivacsra kell felvinni, és csak ezután törölje le a tisztítandó felületet.
 4. Alaposan dörzsölje le a mész által érintett területeket. Hagyja a felületet fél órán keresztül.
 5. Törölje meg újra az összes piszkos helyet egy szivaccsal. Mossa meg mindent folyó víz alatt. A kezelt területen semmilyen mérgező anyag nem maradhat. Erõsen szennyezett ismételje meg a folyamatot.
 6. Törölje le az összes mosott felületet. Ezt legjobban mikroszálas kendővel lehet megtenni. Nem hagy foltokat és foltokat, megszárad.

Hogyan távolíthatja el a vízkőkövet a csempeből

Javítás után a csempe tökéletesen néz ki - ragyog és ragyog. Idővel azonban tompa, zavaros és csúnya lesz. Tehát mit tegyek? Nos, ne végezzen újra javítást, igaz?

A megfelelően kiválasztott termék megmenti a csempét a szennyeződésektől és a mészkőtől. Penész és gomba is kialakulhat a csempe ízületeiben. Ennek oka az állandó nedvesség és a magas páratartalom. Ezért a burkolólapot antibakteriális szerekkel is meg kell tisztítani. Nagyon sok található a boltok polcain, de ha allergiás a mosószerekre, háztartási trükköket kell használnia.

Tehát az ecet segít gyorsan és hatékonyan megtisztítani a csempe a fürdőszobában. Általában használjon gyenge oldatot, csak 6%. Ha otthonában az ecet erősebb, először meg kell hígítani. Öntse az elkészített oldatot egy porlasztóval ellátott tartályba, és ecetet permetezzen az érintett területeken. Ezután a permetezett felületeket alaposan törölje le kefével vagy szivaccsal.Fontos megérteni, hogy a kefének színtelennek kell lennie, mivel az ecet erősen korrodálja a szerkezetet, és a paprika színes foltokat hagyhat a csempeön.

Hogyan tisztítsuk meg a kerámia fürdőt és a WC-t

A kerámia meglehetősen elképzelhetetlen anyag. Annak érdekében, hogy a kerámiatermékeket eredeti formájában megőrizze, ezeket megfelelően meg kell gondoznia. Először is használhatja ugyanazt az ecetet. Megbirkózik a vízkő- és almaecettel.

A kerámia fürdő tisztítása

A WC tisztításakor nagyon fontos a higiénia betartása, mivel a tiszta WC a család egészségének kulcsa. Az antimikrobiális lemezeken kívül, amelyeket a WC-csésze pereméhez erősítenek, hetente kefével és antibakteriális szerekkel kell tisztítani. És annak érdekében, hogy eltávolítsa a régi mésztartalmú lerakódásokat a wc felületéről, öntsön egy ecetsavval egy éjszakán át. Reggel öblítse le a vizet a WC-vel, és látni fogja, hogy a plakkból nincs nyom. Szeretném megjegyezni, hogy az agresszívebb tisztítószereket a WC-khez fejlesztették ki, tehát nem mindig használhatók a fürdőkádak tisztítására.

A citromsav segít megtisztítani a fürdőt a vízkőből. Szét lehet szétszórva a szennyezett felületeken és porként tisztítható. A citromsav szintén hígítható - evőkanál egy pohár tiszta vízben. Az elkészített megoldás sokkal gyorsabb.

Az öntöttvas fürdőt megtisztítottuk a vízkőből

Öntöttvas - tartós és hangos anyag. Az ilyen fürdő hosszú ideig megtartja a hőt. Ugyanakkor a vízkő is ki van téve. Rendes szóda segítségével foglalkozhat velük. Egy kis port kell szétszórni a fürdő teljes felületére és tisztítani, mint általában. A szóda nem csak tisztítja, hanem elpusztítja a baktériumokat, és fehéresíti a felületet.

Ha a fürdőben régi foltok vannak, akkor a szóda keverhető mosószappannal és ammóniával. Egy ilyen összetétel kiküszöböli még a leginkább beszennyeződést is.

Hogyan lehet eltávolítani a vízkő az akril felületektől

Az akrilfürdő egyre népszerűbb. Végül is meglehetősen könnyűek, tartósak, simaak és tökéletesen megtartják a hőt. Az ilyen kádok azonban hajlamosak a karcolásokra. Ezért az akrilfürdő tisztítószerének kiválasztásakor fontos, hogy a legkímélőbb példányt válassza. Akril felületek használatakor fontos szem előtt tartani, hogy az ilyen fürdőbe nem szabad önteni túl meleg vizet.

Az akril fürdőtisztító kiválasztásakor előnyben részesítse a gélt és a spray-t. A por kis karcolásokat hagyhat a felületen. Ilyen fürdőhöz nem alkalmazható szóda, ammónia, aceton és más maró hatású vegyületek. Tisztítószer kiválasztásakor a csomagoláson fel kell tüntetni az „használható akrilkádhoz” feliratot. Csak ez a megjelölés biztosítja a tiszta fürdőt karcolások és „korrodált” helyek nélkül.

Üvegpolcokat, tükröket és műanyagot tisztítunk a mészkőből

A fenti felületekről származó kis csíkokat normál szappanos oldattal el lehet távolítani. Tisztítsuk meg az üveget és a tükröket minden kijelölt eszközzel - szóda, ecet, citromsav. A szemüveg és a tükrök tisztításakor a zavarosság és a csíkok elkerülése érdekében rendes vagy ammóniát kell használni.

Üvegpolcokat, tükröket és műanyagot tisztítunk a mészkőből

A műanyag tisztításakor a karcolások elkerülése érdekében ne használjon port - csak folyékony, krémes vagy pasztaszerű termékeket.

Mellesleg, annak érdekében, hogy megtisztítsa a zuhanyt és annak tömlőjét a plakkoktól, a struktúrát fél órán át hígítva, vödörbe kell helyezni. Egy ilyen szerszám minden kanyart megtisztít, és nem kell külön erőfeszítést tennie.

Népszerű módszerek a mészkő megszabadulására

 1. A szóda, citromsav, ecet és ammónia mellett fehérítő is használható. Tisztítja, fertőtleníti és kiküszöböli a sárgaságot.
 2. Az ecet vagy a citromvíz hatásának javítása érdekében az elkészített keveréket előmelegíteni kell.
 3. A mészkő elleni küzdelemhez terpentint vagy oldószert lehet használni olajfestékekhez.
 4. A felületeket klórral tisztíthatja.Tökéletesen tisztítja és megakadályozza a mikrobák és baktériumok növekedését.
 5. A felületeket gőztisztítóval tisztíthatja. A magas hőmérséklet miatt mélyen behatol a plakkba és elpusztítja azt.
 6. A fajansz, a fém, a műanyag és a zománc oxálsavval biztonságos. Ez a sav a legtöbb tisztítószer része, de egy gyógyszertárban többször olcsóbban vásárolhatja meg. Az oxálsavat vízzel krémes állapotba kell hígítani, majd a keveréket piszkos felületekre kell felvinni. Hagyja 3 órán át, majd öblítse le egy szivaccsal. Nem lesz nyoma a foltoknak.
 7. A felületeket tisztíthatja a vízzel felére hígított rendes citromlével is.

A fürdő jó állapotának megőrzése érdekében rendszeresen meg kell tisztítania a felületeket, és rendszeresen meg kell törölnie azokat. És akkor a vízkőnek nincs egyszerű ideje megjelenni. Hagyja, hogy a tisztítás kellemes és kényelmes legyen, és a fürdőkád mindig ragyog és örömmel veszi a szemet.

Videó: hogyan tisztíthatja a mészkő mosogatót és a fürdőszobát

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások