A régi háttérkép gyors eltávolítása a falakról

A másodlagos piacon történő lakásvásárláskor a háttérképek leghihetetlenebb színezését gyakran a korábbi tulajdonosok örökölnek. És még akkor is, ha a tapéta típusa jó ízlést jelez, az új tulajdonosok mindent újra akarnak készíteni, hogy megfeleljenek az egyéni igényeknek.

Hogyan lehet eltávolítani a régi háttérképeket a falakról

A tapéta megkezdése előtt a tökéletes eredmény elérése érdekében elő kell készítenie a falakat, meg kell szabadulnia minden elavult töredéktől. A korábban ragasztott vászon eltávolításával számos nehézséggel szembesülhet, amelyek leküzdése érdekében egyéni megközelítésre van szükség.

Az új háttérképek nemcsak tisztelgés a divat számára. Ez egy változás az életben, egy kísérlet arra, hogy unalmas és néha nem kellemes eseményeket töröljön a memóriából. Az új színséma még depresszióval is megbirkózhat!

A régi háttérkép teljes eltávolításának fontossága

Ha nem távolítja el teljesen a háttérképet a falakról, a jövőben további problémákat okozhat saját magának:

 1. A veszélyes mikroorganizmusok, kórokozó baktériumok és penészgombák aktív életet élhetnek a régi, nem kötelező érvényű helyek rétegeiben. Komoly károkat okozhatnak az emberi egészségre.
 2. A régi háttérképek nem teszik lehetővé a tökéletes felület létrehozását, vizuálisan esztétikai megjelenést kölcsönöznek. Kényeztesse a javítás összességét.
 3. Valószínű, hogy a régi tapéta maradványai nem teszik lehetővé az új tapéták egyenletes tapadását. Ezek a friss matricák területeinek felpuhulásához, valamint a régi és hátrahúzott, majd újra ragasztott anyaghoz vezethetnek.

Annak ellenére, hogy az eljárás fárasztó és időt és erőfeszítést igényel, komolyan és felelősségteljesen kell megközelíteni. A ragasztáshoz kvalitatív módon előkészített falak garantálják, hogy ez elkerüli a jövőben jelentkező súlyos problémákat.

Mit kell készíteni?

Támogató eszközök a régi háttérképréteg eltávolításához:

 • Spatulas hegyes élekkel (különböző szélességű).
 • Az edények polimer szivaccsal vagy speciális tartályban, egy festőhengerrel.
 • A tű textúrájú henger ("tigris" háttérkép) perforációhoz.
 • Műanyag csomagolás.
 • Tisztítószer a régi réteg eltávolításához, meleg víz.
 • Asztalos kés.
 • Maszkoló szalag.
 • Mop párolóval vagy vasaló pamutszövettel.

A tapéta eltávolításának előkészítési szakaszai

A tapéta eltávolításához szükséges idő közvetlenül attól függ, hogy milyen típusú tapadóanyagot használtak a falra és a festményekre. Miután meghatározták a bonyolultság szintjét, elkezdik felkészíteni a tevékenységi területet:

 1. A padló megóvása érdekében az építési hulladéktól a felületet műanyag borítással borítják, amelyet szalaggal rögzítenek a felületre. Azt is el kell kerülni, hogy a por és a szennyeződés bejuthasson a bútorokba.
 2. Távolítsa el a vezetékeket, megakadályozza a rövidzárlatot, mert a víz bejuthat a dugaszoló aljzatokba és nyitott, csupasz területeken.
 3. A kapcsolók és aljzatok le vannak zárva.
 4. Háztartási mosószert adnak a vízhez. Az ilyen hangszóró sokkal hatékonyabb a régi ragasztóanyagok és háttérképek átáztatásában, típusától függetlenül.

A különféle háttérképek eltávolításának árnyalata

vinyl - Tartós vinil film, papír alapon elrendezve. Eltávolításuk nem különösebben nehéz. A fal teljes felületén fogaskerék vagy építő kés segítségével karcolások kerülnek felvételre. Ez az egyszerű eljárás jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

A különféle háttérképek eltávolításának árnyalata

A vinil tapéta eltávolítása előtt a felületet megnedvesítjük vízzel, és hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet.A vinilréteg alá kerülve a nedvesség részben feloldja a ragasztót, és ez nagymértékben leegyszerűsíti a folyamatot: lehetővé teszi, hogy késével húzza meg a széleit, húzza le a tapéta szélét, és réteggel távolítsa el. A hulladék anyag integritását a poli (vinil-klorid) tartja fenn, amely erős tulajdonságokkal rendelkezik, és lehetővé teszi a tapéta eltávolítását teljes szalagokkal. Az utolsó lépés egy apró papírdarabok eltávolítása a falról egy keskeny spatula és víz segítségével.

Nem szőtt és mosható háttérképek. Jellemzője ezeknek a vízálló réteg. Annak érdekében, hogy víz vagy folyadék rendelkezésre álljon a tapéta eltávolításához, veszélyeztetni kell a felület integritását. Ehhez a vágások és a lyukak megfelelőek. Az eltávolítást bonyolítja a szintetikus szál jelenléte a kompozícióban, amely szilárdságot ad az anyagnak. A horonyban beragadt nedvesség megduzzad és nedvesíti a ragasztót. Egy kis időtartam elteltével könnyedén eltávolíthatja a régi háttérképet.

A papírszalagok több módon is eltávolíthatók:

 1. Mielőtt eltávolítaná a falakat, vágásokat végez a vászonon. Készítsen víz oldatot ecettel vagy öblítőszerrel. Nedvesítse meg a falakat hengerrel és keverékkel, hagyja átázni (15-20 perc). A papír duzzasztása után, spatula segítségével, a háttérképet nagy darabokban távolítják el, és az újranedvesítés eltávolítja a kis töredékeket.
 2. Használjon speciális eszközöket, amelyek célja a papírszalagok gyors és hatékony eltávolítása. Jellemző az a képesség, hogy mélyen behatoljon egy papírlap vastagságába, és felgyorsítsa a régi háttérképek megszabadulásának folyamatát. A folyadékot alkotó vegyi anyagokat úgy tervezték, hogy ne jelentsék veszélyt az emberi egészségre, és korlátozások nélkül használhatók. Használatához keverje össze a meleg vizet egy kémiai összetételgel. A kapott folyadékkeveréket felvittük a tapétara. Az anyag fő tevékenysége a ragasztó szerkezetének megsemmisítése, a tapéta integritását nem sérti. A tartós expozíciós idő után a háttérképeket egy spatula segítségével könnyen eltávolíthatják. Egy kis trükk az, ha tapéta ragasztót adunk a termékhez. Egy ilyen összetételű papírréteg átitatása lehetővé teszi a rétegek eltávolítását kis törmelék nélkül.
 3. Gőzfejlesztő eszközök, háztartási gőzgépek használata jelentősen megkönnyíti a feladatot. A régi ragasztóval történő hőhatással speciális nehézségek nélkül elérik annak duzzanatát és további eltávolítását. Ez egy univerzális módszer, amely minden típusú háttérképre alkalmazható.
 4. PVA ragasztó - előnyös lehetőség különféle típusú felületek ragasztására. A tapétázás alkalmazásával különösen tartós. Vannak olyan ragasztók is, amelyek nem képesek vízben oldódni. A fenti módszerek alkalmazása nem vonatkozik az ilyen anyagokra. A háttérkép eltávolításához használjon mechanikus expozíciós módszereket. A kézi kaparás összetett és időigényes folyamat. A munka megkönnyítése érdekében ezenkívül élesítheti a spatulát. Súlyosabb expozíciós módszereket is igénybe vesznek. A feladat egyszerűsíthető, ha a gazdaságban van daráló vagy fúró „fémkefe” fúvókával. Ilyen eszközök nélkül a nagy koptatóképességű csiszolópapír segít megbirkózni a nehézségekkel.

Folyékony háttérkép - folyékony felépítésű, vízoldható ragasztóból, cellulózból és pamutból áll. Az ilyen készítmény eltávolításához elegendő meleg vizet felvinni. A felület megnedvesítése után a raklap segítségével könnyen eltávolítható. A tapéta egyedisége az, hogy szükség esetén újra felhasználható.

A mai napig vannak falak történelmi, szovjet korszak háttérképekkel. Egyediek és rendkívül tartósak. A ragasztást erős ragasztókkal (CMC, ácsragasztó, bustilát) végezték. Csodálatos rögzítő képességgel rendelkezik a konyhában lisztből főzött paszta. Ezenkívül a megbízhatóság érdekében egy rétegközi újságréteget is használtak.E dekoráció eltávolítása igazi gyötrelmet jelent, mivel az anyag szorosan, centiméterenként különféle hatásokra képes. Szerencsére az ilyen esetek már ritkák.

A tapéta eltávolítása a gipszkartonról

Az ilyen falról a vászon eltávolításakor kerülni kell az agresszív, aktív tevékenységeket, mivel fontos a fal felső rétegének integritása megőrizni. Ehhez korlátozott mennyiségben használnak speciális rendeltetésű termékeket a ragasztóréteg feloldásához. Ez a technika könnyen eltávolítja a papír és a vinil háttérképeket. Nehézségek esetén a réteg eltávolításához mechanikus expozíciós módszereket kell alkalmazni.

Miután eltávolította a háttérképet a fal bármely felületéről, fontos megérteni, hogy ez nem mindig oldja meg a felület egyenletességének problémáját. Talán ez csak egy fontos közbenső lépés, és további módszerekre van szükség a falak kiegyenlítéséhez.

Bizonyos szabályok betartása, szabadideje, vágya és türelme - a háttérképek eltávolítása nem okoz sok nehézséget. Mindig jó, ha saját kezével csinál valamit magának. De igénybe veheti a szakemberek segítségét is, akik tapasztalatai felgyorsítják a folyamatot, és megmentenek a felesleges bajoktól.

Videó: a háttérképek helyes és gyors felvétele

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások