Hogyan lehet gyorsan eltávolítani a folyékony háttérképet a falról

Hogyan lehet eltávolítani a folyékony háttérképet a falról? Ez a kérdés két esetben merül fel: önnek helyrehozhatatlan folt van, vagy fáradt a fali kialakításból - ideje már megváltoztatni valamit. Azonnal figyelmeztetünk, hogy ez egy piszkos üzlet. Különösen akkor, ha folyékony tapétát alkalmazott az összes szabálynak megfelelően. Vagyis a fal tapadása nagyon erős.

Hogyan távolítsuk el a folyékony háttérképet a falról

A folyékony tapéta eltávolítása a falról nem nagyon nehéz. De unalmas és hosszú. Lássuk, mit kell tenni.

Ha folyékony bevonatú tapéta

Néhány tulajdonos a folyékony tapéta végleges szárítása után fedje be a lakkot. Időnként akkor is festenek. Ebben az esetben keményen kell dolgoznia, hogy eltávolítsa őket a falról. Ehhez a következőkre lesz szüksége:

 1. Maszkoló szalag.
 2. Vastag film, nagyon sok.
 3. Daráló, fúró vagy daráló speciális fúvókával.
 4. Védőszemüveg, légzőkészülék, kesztyű. A legjobb az űrruházat, az alábbiakban megtudhatja, miért.
 5. Képesség elektromos kéziszerszámok kezelésére, figyelemre méltó erő, kitartás és vágy, hogy az oroszlánrészét idegei és ideje hagyja a javítás alatt álló helyiségben.

A munka sorrendje. Először az összes felületet polietilénnel kell bezárnia a helyiségben. Bútorok, padlók, ablakpárkányok, ablakok, padlólapok, csillárok, aljzatok, kapcsolók, ajtók. Abszolút minden! A nagyobb megbízhatóság érdekében a polietilént maszkolószalaggal ragasztják. Jól tartja, de nem tartalmaz maradékot, és nem sérti a felületet.

Az összes előkészítés után védőfelszerelést tesznek fel, és őrlőgéppel kezdik a tapétát a fal felületéről hámozni. Nagyon erőfeszítéssel kell rápréselni, hogy az őrlőtárcsa megfékezze a festéket és a tiszta folyékony tapétát.

Öt perc munka után rájönnek hibájukra, és eltávolítják a védőeszközöket. Most egy űrruhában vannak öltözve. Mert nincs sok por és kis törmelék, de nagyon sok!

Mellesleg, az értékelések szerint egy daráló vagy fúró nem lesz elég. Körülbelül 4 órás intenzív munka után a kezek már nem működnek vad stressz miatt. És nem minden elektromos kéziszerszám képes ellenállni egy ilyen ritmusnak. Általában a tisztítandó felület ötödik négyzetméterén a daráló kiég vagy a szalag elhasználódik. A fúró hősiesen meghal a hetedik négyzetméteren. A legkeményebb a bolgár. De kb. Tized méter után feladja.

A szünet alatt szokás, hogy megvizsgálja a pusztítás mértékét, hogy felmérje a szennyeződés mennyiségét és az erőfeszítést. Továbbá, a javítási szabályok szerint nem kellene törődniük ezzel a katasztrofális üzlettel. Ezután a hívást követi a mesternek, aki ezt a folyékony háttérképet a falhoz ragasztotta. Egy idő után egy jó embertársak érkezik egy fémdetektorhoz hasonló szerszámmal. Elég gyorsak, de mégis piszkosak a munkájukért.

A végén pénzt ad nekik, és ígéretet tesz arra, hogy folyékony tapétát fog felhasználni más helyiségek javításához. És akkor beír egy keresőmotort - hogyan lehet lezárni egy lyukat a gipszkartonon? Mivel nagyon keményen próbálták eltávolítani a folyékony tapétát a falról.

Tanács. Ne takarja le a folyékony tapétákat polimer anyagokkal. Nem kétséges, hogy ez a formatervezés több mint 15 éve szolgál. De ha belefáradsz, nehéz lesz megváltoztatni.

Ha a folyékony háttérkép nincs bevonva

Más tulajdonosok nem okoznak felesleges problémákat maguknak. Az előző javítás során a mesterek folyékony tapétát ragasztottak a falra. Gyönyörű, látványos. Az emberek éltek és csodálták. Nem lakkoztak, nem festettek.

De egy szép nap véletlenül tette a falra foltot. Vagy úgy döntöttek, hogy teljes mértékben frissítik a lefedettséget. Az ilyen tulajdonosok sokkal könnyebbek. Szüksége lesz:

Sok forró víz és tapéta ragasztó vagy egy speciális folyadék.

 • Vödör vagy medence.
 • Festőhenger, ecset, szórópisztoly. Megpróbáljuk kiválasztani a legmegfelelőbb eszközt.
 • Széles kemény spatula.
 • Egy darab orsó.
 • Sütemények, tea.
 • Önbizalom és egy kis idő.

A munka sorrendje. Vízben hígítunk egy kevés ragasztót vagy speciális folyadékot a folyékony tapéta eltávolításához. Ezután a kapott keveréket felvitték a falakra. Bőségesen öntözünk, hogy a bevonat jól telített legyen. Itt megnézzük, mi lesz a 3 pont szerinti szerszámokból kényelmesebb. Alul először fektetettünk be egy darab olajruhát.

Nincs értelme egy nagy területet azonnal feldolgozni. Amikor odaér, ​​minden megszárad. Áztassa a folyékony háttérképet darabokra. Ezután 10-15 percig hagyjuk. Itt hasznosak a tea-sütemények.

Akkor gyere vissza. Vegyünk egy spatulát, és magabiztos mozdulatokkal eltávolítjuk a folyékony tapétát a falról. Ha ezeket a technológiai szabályok szerint alkalmazzák, akkor egyenletes rétegekben távolítják el őket. Ezeket a darabokat olajfestékre helyezzük, hagyjuk megszáradni.

Nézzük meg az eltöltött időt és erőfeszítéseket. Vita és nem stressz kérdése? Tehát folyadékkal impregnálunk a fal egy másik részét. Amíg megduzzad, az elsőt már törli.

Kicsit lélegzetelállító vagy a háttérképeket erőfeszítéssel távolítják el? Áztassa újra a bevonatot vízzel. Mi ismét pihenünk és sütjük a sütiket.

Ily módon egyáltalán nem feszültség nélkül eltávolíthatja a folyékony tapétát a falról egy szobában, legalább 6–6 méteres helyiségben egy nap alatt. És ne költsön pénzt, ami egy kézművesek csapatát okozza. Ugyanakkor rengeteg sütit rakhat be.

Tanács. A rögzített háttérképet száríthatja és légmentesen záró tasakban tárolhatja. Valójában ez a szokásos papier-mâché, csak tapéta ragasztón alapul. Többször is felhasználhatók. A nappali szobáiban természetesen a szépség már nem lesz ugyanaz. És egy vidéki házban vagy egy folyosón egy ilyen folyékony tapéta tökéletesen illeszkedik.

Ha nem akarja fényképezni folyékony háttérképet

Az emberek harmadik kategóriája meglehetősen egyszerűen jár el. Egyáltalán nem távolítják el a folyékony háttérképet a falról. A felületet egyszerűen kissé csiszolják, majd alapozják meg. A legmagasabb szintű gitt felhordása és újbóli alapozása.

Nos, akkor mindent megtesznek, amit a lélek kíván, és megengedik a javítási költségvetést. A módszert széles körű ember használja, de a szakemberek nagyon szkeptikusak az ilyen know-how-val kapcsolatban. Információk vannak arról, hogy a rosszul alkalmazott folyékony tapéta akkor egyszerűen leesik a falról egy új bevonattal. Legyen stukkó, sima tapéta vagy gitt. Igen, és a rossz szellőzésű vagy magas páratartalmú helyiségekben ilyen dekorációs anyagok „tortája” alatt a penész vagy a gomba örömmel letelepedhet.

Tanács. Bármilyen típusú javításnál kövesse az ajánlott befejező technológiát, hogy a jövőben ne kelljen még több pénzt költenie a felújításra.

Hasznos tippek

 1. Van otthonában olyan csodálatos modern technológia, mint egy gőzgenerátor? Gratulálunk, ez még könnyebb. Kefe vagy henger helyett kezelje folyékony tapétaval. Akkor a dolgok sokkal gyorsabban mennek, nem kell megvárnia, amíg nedves lesz.
 2. Egyes források építő hajszárító használatát javasolják a folyékony tapéta lágyításához. Ne is gondolj! Elektromos égés - elegendő három Kreml karácsonyfához, és az eredmény majdnem nulla. Mivel a száraz, folyékony kezelés nélkül, csaknem lehetetlen lágyítani a folyékony tapétát egyetlen forró levegővel.
 3. Időnként tanácsos egy spatulát venni egy ívelt fogantyúval. Mint egy simítóval. Azt mondják, hogy könnyebb dolgozni. Bull. Az áttekintések szerint a legelterjedtebb egyenes gittkés sokkal hatékonyabb. Itt fontosabb a penge merevsége és szélessége, és nem a fogantyú görbülete.

Hogyan lehet eltávolítani a folyékony háttérképet a falról? Ha további lefedettség nélkül lennének, akkor ez nagyon könnyű és egyszerű. Abban az esetben, ha a lakkot a tapéta tetejére helyezik, akkor jobb, ha nem zavarja. Hívja a mestereket. Szolgáltatásaikat meg lehet vásárolni, de idegeikkel, egészségükkel és erőikkel - nem.

Videó: Hogyan távolítsuk el a folyékony háttérképet

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások