Hosszú orrú Merganser - leírás, élőhely

Csak 4 faj van a merganserről, de ma a hosszú orrú kacsa áll a középpontban. Általános a világ különböző részein, ezért külön leírásra érdemes. Az egyének híresek az érdekes viselkedésről, valamint az általános tulajdonságokról és a külső adatokról. Manapság a népesség nagy része szétszórtan van egész Európában, pontosabban nyugati részén, valamint a japán Himalája és az Atlanti-óceán partján.

Hosszú orrú merganser

leírás

 1. A bemutatott fajtacsoport egyedeiből kiváló merüléseket kaptunk. Megkülönböztető jellemzője a hosszúkás csőr, valamint a toll színe. A madár általános jellemzői szerint néha eléri a 60 cm-t is. Fontos figyelembe venni a szárnyszélességet is, amely 70–90 cm. A súlyt illetően nem mondhatjuk, hogy a madarak hatalmasak. Tömegük 1-1,2 kg között mozog.
 2. Az orr vöröses, a fej fekete, zöldes fényes. A kacsa nyakában és mellkasában fehér tollak vannak, mintázatának bizonyos gallérjára emlékeztet. A hímeknek kettős csomójuk van, és egy sávjuk is van a kecske közelében.
 3. A mellkas foltos, vörös és fekete árnyalatú. Az oldalsó rész szürke, a minta áramlik. A szárnyak felső részén foltok és mintás kontúr található. A hátsó és a nyaki régió sötét tónusú (általában fekete) csíkot tartalmaz.
 4. A nőstények majdnem azonosak. Tollaja szürkés, mintás, kissé csíkos. A fején egy csésze vöröses árnyalat található, szürke fényével. A hasi szakasz fehéres, a nyaka szürke, piros, nincsenek egyértelmű határok az átmeneti hangon.
 5. A test felső része világos, barna árnyalatú. A tükör területén sötét vonal van, amelyet fehér csík követ. A nőstények és a férfiak gyakorlatilag nem különböznek hangtól, kivéve, hogy a férfiak hátulja fekete és barna.
 6. A kacsa során észrevehető a szem és az orr közötti vonal, de a férfi oldal képviselője nem rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. A hímek vöröses íriszükről híresek, nőstényekben barna.
 7. A fiatal növekedés még nem alakult ki színezése szempontjából. A tollazat hangja sötét, az elõlap nem hosszúkás. Amikor az egyén eléri a pubertást, megszerez minden, a fajra jellemző tulajdonságot. A fiatal állatok szürkés mancsai enyhe vörös hajúak. 12 hónaposnál fiatalabb férfiak esetében a szín folyamatosan változik, vagy nőnek, majd férfinak néz ki.

tartózkodás

 1. Az ebbe a kategóriába tartozó mergasztók inkább olyan településekre vágynak, ahol bozót és valamilyen kurzus van. Vagyis vonzza őket a gyengén folyó folyók, megfelelő mélységű tavak (ne felejtsük el, hogy a madarak kiváló merülések). Szeretik az erdős területeken áthaladó mindenféle patakot is.
 2. A tundrában találkozhat a fajtacsoport képviselőivel, valamint sós vízzel a vízforrásokkal. Tökéletesen élnek öblökben, sekély vízben, szorosokban és öblökben, torkolatokban, alján homokkal. Nem szereti az iszapot, ezért visszautasítják az ilyen vízforrásokat.
 3. A madarak mindig szűkebb csatornákat választanak az emberi szem számára nyitott víz helyett. Megpróbálnak a sziklás terep, fák, cserjék, víz közelében, füves növények közelében lakni. Inkább szigetek és zsinór
 4. A fészkelési időszak végén a madarak a nyílt tengeren teleznek. Sós lagúnákban vagy öblökben táplálkoznak. Az egyének nem szeretik a hullámokat, csak tiszta vízben úszhatnak. A telelőhelyre való repülés során harapnivalókra állnak elő kis édesvízi forrásokban.

reprodukció

Tenyésztés hosszú orrú Merganser

 1. A bemutatott merganserek fészkelés közben előnyben részesítik a hegyi folyók partjait. Fészkeket építhetnek különféle szigeteken.Az ilyen manipulációk gyakran tavasszal történnek. Madarak fészkelnek kolóniákban vagy párban. Az egyének fészket kezdnek építeni körülbelül 20 m-re a víztől.
 2. A madarak gyakran úgy rendezik el otthonaikat, hogy utódjaikat szaporítsák a talajban található természetes depresszióban. A fészek lehetnek nagy kövek alatt, repedt sziklákban, vastag fák gyökerében és koronájában. A üregekben és a nádban is megtalálhatók.
 3. A figyelembe vett egyének mindig választanak elzárt és csendes fészkelőhelyeket. Ez úgy történik, hogy a tojást keltető nőstény nem látható a külvilág és a ragadozók számára. A madarak fészekének alján szárított fű és saját pelyhek vannak szegélyezve.
 4. A nőstények fészkelhetnek egy helyen sok éven át. A kuplungban gyakran nem több, mint 12 tojás. Krémes vagy krémes árnyalatúak lehetnek. A keltető utódok időtartama akár 35 nap is lehet. A fiatal merganserek már két hónapos korukban megtanulják repülni.
 5. Nyár közepén a hímek állományokban kelnek ki, és az tundra folyókba és a sekély öblökbe költöznek. Ebben az időben a madárban penészedik fel. Ez a folyamat gyakran fordul elő fészkelőhelyeken, az erdők területén. A szexuális érettséget 3 éves korban érzem el.

élelmiszer

 1. Ezek az egyének gyakran kis halakból, gerinctelenekből, növényekből, lárvákból, rovarokból és férgekből táplálkoznak.
 2. A madarak táplálkozási folyamata a sekély partokon található iskolákban zajlik. A télies egyének a sekély öblök szájába repülnek.

Érdekes tények

 1. A madárállomány évente jelentősen csökken. A probléma az, hogy egy ilyen játék népszerű a vadászok körében. Ezen túlmenően az egyének gyakran halászhálókban halnak meg.
 2. A madárállomány az élőhely-zavarok miatt gyorsan csökken. Az emberek erdőket vágnak, gátak építését és a víztestek szennyezését. Ezen felül az egyének hajlamosak a madárinfluenzára.
 3. A kacsa már régóta védelem alatt áll az európai országokban. Ennek eredményeként a szigetekben a faj populációja növekedni kezdett. A madarak megjelenésének megőrzése érdekében az emberek maguk építnek mesterséges fészket.

A hosszú orrú merganserek egy meglehetősen érdekes madárfajhoz tartoznak. Ezen túlmenően az ilyen madaraknak alfaja is van. Sajnos az egyének népessége elsősorban az emberi tevékenységek miatt csökken.

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások