Mi történik, ha minden nap sushi és tekercs van?

Néhány japán étel fokozatosan gyökerezik hazánkban, és minden korosztályban meglehetősen népszerűvé vált. A sushit és a tekercset különösen szeretik. A felkelő nap földjén tradicionálisak és az emberek már gyermekkortól hozzászoktak hozzájuk, de az európaiak számára egzotikusak maradnak. Kevés ember gondolja arra, hogy a szervezetben bekövetkező változások történnek, ha ezeket az ételeket naponta megeszi.

Egyél sushit

A tengerentúli finomságok összetétele

Első pillantásra minden nagyon egyszerű:

  • rizs;
  • nori;
  • hal, tenger gyümölcsei vagy növényi szelet töltésként;
  • szósz külön tálban.

A hozzáadás ecetes gyömbér és wasabi, amely egyfajta égő mustár. Erős antiszeptikus és antibakteriális hatásuk van, ami fontos, ha figyelembe vesszük a nyers halak használatát.

Előny és kár

A tenger gyümölcseiben gazdag nyomelemek, jód és omega savak vannak, amelyek a test normál működéséhez szükségesek. A rizs kalória és a telítettség egy kis adag után következik be.

A megnövekedett kalciumtartalom miatt a csontok és a fogak megerősödnek, a magnézium és a kálium táplálja a szívet és fenntartja az érrendszer rugalmasságát. A jód támogatja a pajzsmirigy működését, stabilizálja az érzelmi hátteret. A gyömbér támogatja az immunitást.

Másrészt az európai szárazföld lakói nem szoktak ilyen ételekhez, a test életkörülményei és igényei teljesen különböznek. A tekercs és a sushi napi használatának legveszélyesebb mellékhatása a megmérgezés fokozott valószínűsége. A halakat és a tenger gyümölcseit nyersen használják, a tárolási feltételek megsértése vagy a lejárt termékek főzés közben történő használata esetén az egészség romlik emésztési zavaroktól súlyos ételmérgezésig, kórházi ápolással.

A rizs tápláló és magas glikémiás mutatóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a bőséges étel amatőrjei a testtömeg és a vércukorszint emelkedését provokálhatják. A pácolt gyömbér kalóriatartalma eléri a 342 kcal-t, ami szintén nem járul hozzá a fogyáshoz.

A legfontosabb dolog: az összetevők tárolási feltételeinek és a főzési technológiának megsértésével helminthiasis kialakulhat.

A sushi teljes mértékben ellenjavallt pancreatitisben, gastrointestinalis betegségekben, diabetes mellitusban, a fertőző betegségek akut időszakában.

Más esetekben nyugodtan megrendelheti kedvenc szettet az egyik étkezésre, ne felejtse el elfelejteni a nap többi részében hagyományosabb ételeket fogyasztani. Ebben az esetben a tengerentúli ételeknek nincs különösebb hatása a testre.

Videó: mi történik, ha gyakran sushi van?

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások