Jobb eperrel etetni ősszel

Hányszor mondták a világnak ... hogy eperrel ősszel tápláljanak! Nem, többségüket tavasszal a bokrok elé ültetik, néhányat nyáron betakarítanak, és a következő szezonig biztonságosan elfelejtik az ágyakat. És két évvel később, amikor a föld teljesen kimerül, és a bogyók apróssá, ügyetlenné válnak, az ilyen kertészek panaszkodni kezdenek. Hogyan kerüljük el az ilyen kellemetlenségeket? Hogyan etetni eper ősszel? Most elmondjuk.

Hogyan etetni eper ősszel

szerves

Ki dicsérte az ásványi műtrágyákat, vagy jobb, mint a bio, a tudomány még nem jött fel. Ezen felül, amikor felhordják, a talaj dúsul, ellentétben a kémiai fedőréteggel. És ne is beszéljünk a szerves anyagok magas nitrogéntartalmáról, valamint arról, hogy mennyire káros a nyár második felében és ősszel. A károkat a nitrogéntartalmú műtrágyák túlzott mértékű műtrágyája okozza, egyéb esetekben a szerves anyagok mindig előnyösek lesznek. Csak el kell ismernie az intézkedést, és nem szabad az ágyakra dobni a friss trágyát. Milyen módon lehet eperrel etetni ősszel?

molyhos ökörfarkkóró
Ez egy folyékony oldat, amelyet nagyon kis adagokban öntenek közvetlenül a bokor alá. Hogyan főzzük? Vezetés:

 1. 8 liter tiszta meleg vizet öntenek műanyag vagy zománcvödörbe.
 2. Adjunk hozzá 2 kg tehén- vagy lótrágyát.
 3. Alaposan keverjük össze és hagyjuk erjedni 3 napig.

Miután a folyadék megvilágosodott, őszi eper táplálására használható fel. Csak a tiszta formájában. A kapott anyagot rendes vízzel 10: 1 arányban kell hígítani. Ez lesz a mullein, amelyet közvetlenül a bokrok alá önthetünk.

Tanács. A fermentált oldat tárolása nem ajánlott, mert nagyon gyorsan elrontja. Javasoljuk, hogy a folyadékot a készenlét utáni 2 napon belül használja fel.

Madár ürülések
Az előállítási eljárás hasonló a fent leírt recepthez. Csak a végső arányok változnak, ha a folyadékot közvetlenül az öntözés előtt hígítják. A kész erjesztett oldatot már nem 10 rész vízzel, hanem 20 vagy akár 25 vízzel tenyésztik, mivel a baromfi trágyája koncentráltabb, mint bármely trágya. A nitrogén dózisa magasabb.

Folyékony zöld trágya
A legtöbb hulladékból készül, de a hatás mindig elképesztő. Főzéshez csak friss fűre, tiszta vízre és forró napra van szüksége. Előkészítési terv:

 1. Bármely nem fém tartályt felére töltenek friss fűvel. Ez lehet bármilyen gyomfű.
 2. Öntsön a tetejére tiszta tiszta vízzel.
 3. Hagyja a napot körülbelül 5-7 napig.

A kész folyadékot kiszűrjük, és a fű többi részét a szamóca soraiba helyezzük. Az ilyen talajtakarás egyfajta téli előtti táplálás. A műtrágyát szükségszerűen vízzel hígítják 1: 10 arányban, és csak akkor használják.

Humikus műtrágyák
Kell költeni egy kis pénzt a vásárláshoz. De végül nagyon gazdasági szempontból jön ki. Különösen akkor, ha gumipasztát vásárol, nem porot. A felső öltözködést elválasztják, és az utasításoknak megfelelően használják. Alapvetően egyfajta trágyát nyernek. És a szamóca nagyon hálás lesz egy ilyen élvezetért. Mert ez segít neki:

 • építsenek rendes tömeget buja egészséges levelekkel
 • fektessen be jó minőségű virágrügyeket a következő szezon terméséhez
 • felkészülés a telezésre előítélet nélkül

A humin műtrágyákat szinte az összes mezőgazdasági és virágüzletben értékesítik, nagyon olcsók. És ami a legfontosabb: nem tartalmaznak vegyi anyagokat.

Fahamu
Egyes források azt javasolják, hogy megszórja az ágyait és a lombozatát. Ez a módszer jó a kártevők elleni küzdelemben, de szamóca őszi etetéseként gyakorlatilag nem működik. Sokkal hatékonyabb lesz a víz infúzió használata.

Ehhez vegyen egy 250 g pohár rostált hamu, majd oldja fel 10 liter rendes vízben. A folyadékot egy napig meleg helyen hagyják. Ezután az oldatot közvetlenül az eperbokrok gyökereibe öntik, de növényenként legfeljebb 800 ml.

Tanács. A kőrisnek csak keményfából kell származnia. A tűlevelű nem alkalmas, sok kátrányos anyagot tartalmaz, amelyek akadályozzák a kálium felszívódását a gyökérzetben.

Ásványvíz

Természetesen a szerves anyag mindig jó, különösen, ha okosan alkalmazzák. De az őszi eper etetés nem képes ásványi anyagok nélkül. A tény az, hogy a kálium és a foszfor a fenti műtrágyákban kis adagokban található meg. A következő év normál telezése és termése lehetetlen ezen nyomelemek megfelelő adagja nélkül.

Ásványi eper táplálására

Egyes források azt javasolják, hogy az ásványvizet száraz formában szétszórják az ágyban. Javasoljuk, hogy ezt több okból ne tegye:

 1. Megengedhetetlen luxus, ha maroknyi műtrágyát „vetnek”.
 2. Nagyon nehéz adagolni.
 3. Nincs garancia arra, hogy az összes mikrotápanyag eperbe kerül és esővel vagy öntözéssel nem mossa el.
 4. Hogyan lehet megérteni, hogy egy növénynek most szüksége van?
 5. Lehet, hogy a fedőkötés száraz időben egyszerűen nem szívódik fel.

Sokkal praktikusabb az ásványi műtrágya vizes oldatának használata. Meg lehet csinálni gyökérkötés, és spray közvetlenül a levelekre. A második esetben a koncentráció csökken. A pontos utasításokat azonban mindig a csomagoláson találják meg. Szigorúan kövesse, hogy ne károsítsa a szamócát. Mivel a növényeknek egyszerűen nincs idejük visszaállni a tél előtt.

Az értékelések szerint a szuperfoszfát és a kálium-szulfát a legelőnyösebb az őszi szamóca táplálására. A második helyen van egy nitroammofoszk és kálium-szulfát duója. Nem adjuk meg a pontos adagot, mert nem tudjuk, milyen ásványi műtrágya van.

És még egy dolog. Próbáljon ne etetni eperrel összetett műtrágyákkal ősszel. Gyakran túl sok nitrogént tartalmaznak. És túlterheltsége szükségtelenül növekszik a laza görbe hajtásokban, amelyek valószínűleg még a legmelegebb tél sem is képesek túlélni.

Fontos! Minden műtrágyát csak öntözés után szabad felhasználni! A száraz talajon történő műtrágyázás azonnal megégetheti a gyökérrendszert.

Most már tudja, hogyan kell eperrel etetni ősszel. És el fogja bocsátani a szerencsétlen nyári lakosok sorsát, akik nem törődnek a betakarítással.

Videó: őszi eper műtrágya

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások