Immortelle - gyógyhatások és ellenjavallatok

Az Immortelle mint gyógynövény kedvelt és nagyon népszerű növény. Ennek bizonyítéka a különféle neve, amely különféle területi övezetekből származó embereket ad nekünk, ahol nő. Másképp hívják, de a legszórakoztatóbb neve az aranyhal, fagyos fű, homokos fahéj vagy cmin.

Az immortelle terápiás tulajdonságai és ellenjavallatai

A növény jellemzői

A növénytanban a növény meghatározott hangjellemzőkkel rendelkezik. A tudósok egy évelő füves filcnek nevezik. De mindenekelőtt a halhatatlanság látható az egyéb vadvirágú gyógynövények között az egyetlen kamrába gyűjtött, csak 6 mm-ig terjedő kis virágok miatt. A virágok gömb alakú kosárhoz hasonlítanak. Általában többrétegű, narancs vagy halvány citrom, sárga árnyalatú. A virágzás során a növény nem veszíti el fényes színét, ezért imortelle-nek hívták.

Amikor a virágzás júniusban kezdődik, a virágzat meglehetősen sűrű tapintású, majd meglágyul. A növény érdekes tulajdonsága: a szélsőséges virágok mindig nők, szálak alakúak. A középsőket biszexuálisnak tekintik, és vannak címerek. És a gyümölcs címerrel készül, de kicsi és barna színű, augusztusban érlelődik. De előfordul, hogy ha az időjárás kedvező, akkor megkezdődik az immortelle második virágzása, akkor a kosarak a felső levelek tengelyében találhatók. Az egyes kosárok virágzási ideje átlagosan 15 nap.

A rizóma immortelle rövid és barna, egyenes szárú, kb. 35 centiméter hosszú. A levelekkel kapcsolatban azt mondhatjuk, hogy sorozatuk hosszúkás, levélnyire szűkítve.

Növények gyűjtése és betakarítása

A legkényelmesebb száraz és homokos talajon, sztyeppe-övezetekben és ritka fenyveserdőkben. Mindenekelőtt a virágzatot gyógyászati ​​célokra használják. Az oldalsó kosarak kinyitása előtt kell őket időben kiválasztani, különben nem lesz hatékony terápiás hatás. A beszerzésnek továbbra is fontos feltételei vannak:

 • csak a száraz időben kell összegyűjtenie ezt a növényt, nem nagyon korán, hogy elkerülje a harmat;
 • éles kést vágtak ollóval;
 • egy helyen a gyűjtést legfeljebb négyszer lehet elvégezni, miközben a növény pedig virágzik
 • az újragyűjtést legalább öt nappal később végzik el;
 • ha a növényt teljesen kihúzzák, nagyon könnyű kimeríteni a tartalékait.

A következő betakarítást csak néhány év elteltével lehet elvégezni ezen a helyen, és a nagy halhatatlan települések újbóli megjelenése érdekében legalább 10 növényt meg kell őrizni, de mindig virágzattal.

A gyűjtött virágokat négy óránál tovább nem tárolhatja, különösen, ha a virágzat 1 cm hosszú. Nagyon gyorsan romlanak, és ezért gyors feldolgozást igényelnek. A betakarított termést egy réteggel ruhára vagy tiszta papírra kell bontani. Meg kell találnia a napfénytől távol lévő helyet.

A növény három évig megőrzi gyógyító tulajdonságait.

A tápanyagok sárga kincstára

Az emberek számára a virágzat fontos, a gyógynövények maguk is betakarítják a füvet. A leghasznosabb hatóanyagokat azonban a virágzat tartalmazza, nevezetesen:

 • flavonoid glikozidok;
 • szerves savak;
 • illóolaj;
 • különféle nyomelemek;
 • nyálka, kátrány és viasz;
 • néhány vitamin;
 • karotinoidok;
 • olyan anyagok, amelyek barnító, színező és keserű anyagokat tartalmaznak.

Hasznos tulajdonságok

A növényt gyógyászatban használják máj- és eperendszeri betegségekben szenvedő emberek akut vagy krónikus betegségének kezelésére, ha a patológia a gyomor-bélrendszert érinti.

Számos, az aranyhal alapján készített gyógyszer képes stimulálni az epe kiválasztását. Számos olyan gyógyhatással rendelkeznek, amelyek domináns hatással vannak:

 • vizelethajtó;
 • nyugtató;
 • görcsoldó, különösen amikor simaizomokra hat;
 • megállítja a vérzést.

Orvosi célokra feldolgozva a virágzat javíthatja az anyagcserét, elősegítheti a máj anyagcsere-funkcióját.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a Helichrysum segítségével növelhető az epe kiválasztása, bekerül a gyógyszerekbe, amelyek ezen kívül görcsoldó hatásúak. Ebben az esetben azokat a betegeket veszik be, akiknél "krónikus mészhólyag-gyulladást" diagnosztizáltak, és homokot vagy apró köveket, legfeljebb 2 mm-t találtak.

Az epe szekréciójának növelésében az epe nem stagnálhat, viszkozitása és sűrűsége csökken. Kémiai összetétele jobbra változik, a köpenyek tartalma növekszik. Jelenléte szükséges ahhoz, hogy a koleszterin megmaradjon vízben oldhatatlan állapotban oldott állapotban, kolloid formájában. Valójában a fürdőköpenyek az epesavak sói.

A vizsgálat során kiderül, hogy a halhatatlanság miatt a "rossz" koleszterin szintje jelentősen csökken, és a bilirubin szintje normalizálódik. Ha a koleszterin mennyisége túl magas, ez kicsapódik és kövekhez vezet.

A vérzéscsillapító tulajdonságokat akkor alkalmazzák, ha egy nőnél méhvérzés olyan patológia, például petefészek-rendellenesség vagy méhfibrózis okozta, amelyet vérzéses szindróma jellemez.

Népi orvoslás

A hagyományos orvoslás nem marad le a hivatalos lemondástól, az immortelle gyógyászati ​​célokra is felhasználva. Különböző receptek segítségével a gyógynövények kiürítik az olyan betegségeket, mint a máj és az epehólyag betegségei, valamint az epevezeték. Sikeresen kezelik a vastagbélgyulladást, a gyomorhurutot és az urolithiasist, a hólyag munkájához kapcsolódó akut betegségeket, különösen ha nagy a vizelési probléma, akkor eltávolítják a duzzanat, ha veseelégtelenség provokálja őket.

Halhatatlannok a népi orvoslásban

Otthon főzhet főzéket és infúziókat készíteni a halhatatlannából. A növény különféle adagolási formái:

 1. A legegyszerűbb, önmagában készített infúziót choleretic szerként az alábbiak szerint készítik: 6–16 gramm virágot vesznek és 360 ml forrásban lévő vizet öntnek. A kapott terméket 100 ml-ben inni naponta 2-3-szor.
 2. A húslevest kicsit másképp lehet elkészíteni. 10 grammot, azaz 3 evőkanál, apróra vágott virágokat helyezünk egy tartályba. 200 ml vizet öntsünk oda, melegnek kell lennie. A tartályt lezárták és vízfürdőbe helyezték. Tehát a húslevesnek 30 percig el kell engednie, alkalmanként meg kell keverni. Ezután meleg helyiségben lehűlnie kell. Egy idő után szűrjük, és a kívánt térfogatra állítjuk be, hogy 200 ml-et kapjon, forralt vízhez adva. Vegye be a gyógyszert étkezés előtt, lehetőleg 15 perc alatt, 0,5 csésze, napi 2-3 alkalommal. Annak elkerülése érdekében, hogy a húslevest hidegen tárolják, de legfeljebb két napig.
 3. Ha májkezelésre van szükség, akkor lehet megszabadulni a betegségtől. 1 evőkanál fű, ez 2,5-3 g, öntsünk forrásban lévő vizet - 250 ml. Az Immortelle-t termoszba kell ragasztani. 50 perccel az étkezés előtt gyógyszerként kell inni, az italnak melegnek kell lennie. A kapott infúziót a nap folyamán háromszor használja.
 4. Van egy ilyen gyógyszer a cholecystitis és a hepatitis ellen. A virágzatra és a fűre 14-16 szárara van szükség, amely 15-20 g, először levágják, majd liter vízben forralják 10 percig. Az eszköz készen áll.Ilyen módon kell inni: 0,5 csésze húsleveshez adjon ugyanannyi tejet, forró legyen, és néhány evőkanál mézet. A gyógyszert fél órával az étkezés előtt veszik be. Bizonyos módon kell bevennie: 4 napig gyógyszert kell inni, majd a test 2 napig nyugszik. Ennek két hónapig kell tartania. Annak érdekében, hogy ne kóboroljon, tanácsos a menetrend összeállítása a kényelem érdekében.
 5. Megmentheti magát a méhvérzéstől vagy a hiperpolimerorrheától így: vegyen be három evőkanál virágzatot és öntsön 200 ml forrásban lévő vizet. Egy órán keresztül ragaszkodnia kell egy szorosan lezárt tartályba. Ezt óránként kell bevenni, de csak egy evőkanálra. A maximális norma 10 evőkanál.
 6. Általános erősítőszerként hideg infúziót alkalmaznak. Ehhez vegyen 15 gramm virágzatot és öntsön 200 ml forralt, enyhén meleg vizet. Az elegyet 8 órán át infúzióban adjuk. Szűrés után fél pohár italt fogyasztanak 20 perccel étkezés előtt. Naponta négyszer vegye be.
 7. A leukorrhoea megszabadulása érdekében a nők az immortelle-t használják a duzzanathoz. Készíthet főzést és infúziót, de csak meleg formában alkalmazza. Ez a recept különösen hatékony: 2 evőkanál virágzatot 500 ml meleg vízzel készített edényekbe öntünk. Tűzbe. Amint a keverék felforr, a tüzet nagyon gyengévé kell tenni. 5 perc elteltével lehűlés után eltávolíthatja és megszűrheti. Az eljárást naponta legfeljebb 2-3 alkalommal hajtják végre.

Vannak kivonatok. Granulátumban lévő por. Ezt a gyógyszert kell szednie napi háromszor. A terápia általában 2-3 hét. Ha a kezelést folytatni kell, akkor csak öt nap után. Ilyen módon kezelik azokat a betegségeket, mint például epe-diszkinézia, cholecystitis.

Van egy speciális „lángoló” por, amely olyan flavonoidokat tartalmaz, amelyek különleges feldolgozáson estek át. Segítségével a kolektivitist krónikus formában, az eperendszer patológiájában kezelik.

Alkalmazási korlátozások

Az otthoni kezelés megkezdése előtt értesítenie kell orvosát. Az Immortelle-t három hónapnál hosszabb ideig nem szabad szünet nélkül használni, mivel mérgező tulajdonságai vannak, és befolyásolhatja a máj stagnálását. Terhes nők és magas vérnyomású emberek nem használhatják.

Ez a növény szigorúan ellenjavallt obstruktív sárgasággal küzdő emberek számára.

Videó: gyógyító tulajdonságok és a halhatatlanság alkalmazása

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások