Banán gyerekeknek: milyen korban adhatok?

A család pótlásával a szülők aggódnak amiatt, hogy mi szerepel a morzsájuk alapvető táplálkozásában. Általános szabály, hogy a banánt a legjobb kiegészítő ételeknek tekintik, az almával és a cukkinivel együtt. Vannak korlátozások a csecsemő kora és egyéni tulajdonságai szempontjából. Nagyon gyakran a gyermek korai fogyasztásával ez a gyümölcs a kiszámíthatatlan következményekhez vezet. Vessen egy pillantást lépésről lépésre, hogy elkészítse saját véleményét.

Banán gyerekeknek

A banán hatása a gyermek testére

 1. Nem titok, hogy a trópusi gyümölcs kémiai összetételében nagyon tápláló. Amellett, hogy a gyerek szereti a banánpürét, akkor testét telíti a szükséges anyagok is. A banán hipoallergén gyümölcs, ezért ideálisnak tekintik a korai életkorban kiegészítő élelmiszerekbe történő bevezetést.
 2. Az alap tartalmazza a B csoportba tartozó vitaminokat. Pozitív hatással vannak a gyermek pszicho-érzelmi hátterére, képezik a központi idegrendszert. A foszfortartalmú kalcium felelős a csontszövetek fejlődésében, erős lesz a mikrovoidok kitöltése miatt.
 3. A banán javítja a hangulatot, csökkenti a csecsemő hangulatát, hozzájárul a kényelmes alváshoz. A csecsemőknek a korosztálynak megfelelő fejlődéshez egyszerűen elengedhetetlen az átfogó ásvány- és vitaminlista.
 4. Káliumra és magnéziumra van szükség a szívizomban, vasra pedig a vér összetételének javításához és az anaemia megelőzéséhez. Magas táplálkozási értékük miatt a banánt az étrendbe beépítik, hogy megakadályozzák a rahitot.
 5. A bemutatott gyümölcsök alapja az aminosavak és a keményítőtartalmú vegyületek, amelyeknek a termék teljes térfogatának több mint egyötödét adják. A keményítőnek köszönhetően a gyümölcsök teljes mértékben felszívódnak és normalizálják az emésztőrendszer működését.
 6. A húsot gyakran felmelegített tejjel kombinálják, majd ezt a koktélt kapják a köhögésben vagy hörghurutban szenvedő csecsemőnek. A koktél mindent tartalmaz, amely lehetővé teszi az agy megfelelő működését és fejlődését.

Banánallergia

 1. Ha az átlagolt statisztikákat követjük, akkor a bemutatott magzat étrendbe történő bevezetésekor ritkán fordul elő váratlan reakció. Ezért a szakértők hat hónaptól kezdve engedélyezik a banán hozzáadását a kiegészítő ételekhez.
 2. Ezek az ajánlások azokra a csecsemőkre vonatkoznak, akiknek anyái a fogamzás előtt és a terhesség ideje alatt fogyasztották meg a gyümölcsöt. Ez azt jelenti, hogy a gyermek teste készen áll a termékben található összes anyag asszimilációjára.
 3. A bevezetés pozitív eredményei ellenére figyelembe kell venni a lehetséges allergiákat. Általában véve úgy érzi, hogy megsérti a gyümölcs tárolási és feldolgozási feltételeit. Ha a banánt a kémiai úton átitatják a jobb szállítás érdekében, akkor a héjon keresztül esik a pépbe. A vegyi anyagok negatív következményekkel járnak.

Mikor léphetek be a menübe

Mikor írhatom be a banánt a gyermek menüjébe

 1. A szakértők véleménye e témában eltérő. Néhányan azt állítják, hogy megengedett, hogy gyermekeket 5 hónapos kortól nyújtsanak, míg mások a gyermek 7 hónapos kezelés után javasolják. Ezért az átlagos és viszonylag biztonságos életkorot a hat hónap utáni időszaknak kell tekinteni.
 2. Érdemes azonnal mondani, hogy az első banánt nem vezetik be az étrendbe. Az alma vagy a cukkini elsőbbséget élvez. A vita tárgyát képező gyümölcs kiegészítésként szolgál, különben a csecsemő test nem érzékeli annak összetételét.
 3. Amikor betakarítja és kezeli a gyermeket ezzel a gyümölcsrel, a kis ínyenc preferenciáitól kell kezdenie. A hat hónapos gyermekeknek 1 teáskanál van. ritka burgonyapürével. Fokozatosan az összeg 2 evőkanálra növekszik. l.
 4. 8 hónapos kor után megengedett, hogy 3 evőkanálból morzsákat adjunk. l., lassan a kis méretű gyümölcs felére csökkentve a mennyiséget. Tíz hónap elteltével a gyermeket szinte egész gyümölcsökkel kezelik, szeletekre aprítva.

A kiválasztás és a tárolás jellemzői

 1. A zöld gyümölcs alapja a tanninok, amelyek felelősek a fokozott gázképződésért és a kiszámíthatatlan egyéb reakciókért a gyomor-bélrendszerből.
 2. Az érett mintákat szintén el kell dobni, mivel ezek székrekedést és allergiát válthatnak ki. Az ilyen gyümölcsökben túl sok glükóz felhalmozódik, ami allergiához vezet.
 3. Csak az érett banánt részesítik előnyben. Héja pigmentált, sárga, fekete foltok hiányzik a felszínen. Ha vannak éretlen területek, hagyja, hogy a gyümölcs néhány napig feküdjön. Ebben az esetben jobb, ha a gyümölcsöt az alma közelében helyezi el.
 4. Sikeres kiválasztás után vigyázzon a gyümölcsre. Otthon csak száraz helyen kell tartani, a hidegnek való kitettség elfogadhatatlan. A beszerzés után banánt kell enni 4 napon belül, akkor feketévé válnak.

Amikor a banán ellenjavallt

Banán-ellenjavallatok gyermekek számára
A gyümölcsöknek a gyermek testére gyakorolt ​​pozitív hatásán túl van egy negatív oldal is. Ezért fontolja meg, hogy a banán mikor lehet káros.

 1. Ha a gyermek túlsúlyos, nem ajánlott a banán felvétele az étrendbe. Az ilyen gyümölcsök magas koncentrációban tartalmazzák a szacharózt és a fruktózt. Ezek az anyagok együttesen elhízás kialakulásához vezetnek.
 2. Érdemes megjegyezni, hogy a kérdéses gyümölcsöket hipoallergén termékeknek kell besorolni. Vannak esetek azonban a banán iránti egyéni intolerancián. A test ez a reakció gyakran a trópusi gyümölcsök vegyi anyagokkal történő feldolgozása miatt jelentkezik. Ennek eredményeként a babának bőrkiütés jelentkezhet, amely viszketni fog.
 3. Érdemes késleltetni a termék bevezetését a morzsák étrendjébe, ha problémája van a gyomor-bélrendszerben. Nem ajánlott gyermekeknek adni banánt, ha székrekedése, emésztési zavara vagy puffadása van. A nyersanyagok fogyasztása csak súlyosbítja a helyzetet.
 4. Ha egy csecsemő genetikai vonalon örökölte a cukorbetegséget, akkor szigorúan tilos banánt vezetni az étrendbe. Ugyanez vonatkozik a gyermekekre, akiknél fokozott a véralvadás.
 5. Mindenesetre, ha a gyümölcs fogyasztása után romlik a gyermek egészségi állapota, akkor határozatlan időre zárja ki őket az étrendből. A legjobb, ha erre az alkalomra konzultálunk szakemberrel.

Gyümölcsök készítésének módjai

Banán püré baba számára

 1. Ha első alkalommal kíván bevezetni egy babát a banánba, akkor erősen ajánlott a burgonyapürét egyenlő mennyiségben hígítani a takarmánykeverékkel vagy az anyatejjel. Ennek köszönhetően a gyermek kipróbál egy új, már ismerős ízű ételt. Ezenkívül a konzisztencia meglehetősen folyékony lesz.
 2. Mielőtt új gyümölcsöt adna a gyermeknek, előkészítse azt. Távolítsa el nem csak a héjat, hanem az összes csíkot is. Az első néhány hétben csak a termék előzetes hőkezelése után adja a morzsát a terméknek. Feldolgozza a banánt gőz- vagy vízfürdőben. Alternatív megoldásként használjon dupla kazánt.
 3. Ehhez apróra vágja a gyümölcsöt, és tegye egy speciális készülék tálába vagy egy vízfürdőhöz tervezett tartályba. Szűrjük le a gyümölcsöt körülbelül 6 percig. Ezután a nyersanyagokat bármilyen módon meg lehet aprítani. A banán elkészíthető más, nem kevésbé érdekes módon is.
 4. Egyebek között egy trópusi gyümölcsöt lehet beletenni egy rágcsálóba. Add a gyümölcsöt a gyermeknek. A csecsemő teljesen biztonságos etetésének köszönhetően az ínymasszázsra is sor kerül. Ha gyorsan szeretné elkészíteni a burgonyapürét, desszertkanállal kaparja meg a banánt.
 5. Alternatív megoldásként a banánpürét egyszerű villával is el lehet készíteni. Alternatív megoldásként használjon keverőgépet vagy finom reszelőt.Folyékonyabb állag elérése érdekében adjon hozzá gyümölcslevet, vizet vagy anyatejet a tömeghez.
 6. Ha sok időt szeretne megtakarítani, vásároljon kész banánpürét csecsemőknek szánt üvegekbe. Egy ilyen tömeg jól megy más gyümölcsökkel, különösen almával. Kefir vagy házi joghurt keverése is megengedett. A tejtermékek kellemes ízűek.

A csecsemők számára friss banán adható. A lényeg az, hogy a gyümölcsöt homogén tömegré alakítsa. A gyümölcs alternatívájaként főzhet valamit. Kívánt esetben keverje össze a banánpürét más gyümölcskészítményekkel, élelmiszer-keverékkel, anyatejjel vagy erjesztett tejtermékekkel. Ha a gyermek teljesen egészséges, akkor nem szabad felmerülnie az új termék asszimilációs problémáival.

Videó: A banán egészségének előnyei

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások